שמע נא
א. "מדרש" הוא שם כללי מאוד, שיכול בקלות להקיף כמה עשרות יצירות שזמן חיבורן מתפרס על פני יותר מאלף שנה (החל ממדרשי התנאים, הקדומים בהם כנראה עוד מסוף ימי בית שני, וכלה בפרקי דרבי אליעזר שנתחבר כבר בימי הביניים, אולי במאה העשירית). אין תועלת מרובה בהפניה מהסוג הזה. ב. "ויקחני בציצית ראשי" הוא לא פסוקים אלא (שבר) פסוק. ג. ספר חבקוק כולל בסה"כ שני פרקים שמקיפים פחות מארבעים פסוק. לו טרחת לקרוא אותו היית מגלה מייד שהפסוק מסעיף ב' אינו נמצא שם (אבל נביא אחר נלקח בציצית ראשו. מי היה זה?). ד. כיון שלא ענית לי, אני שב ושואל: איפה מצאת את הסיפור הזה? על פי תשובותיך נראה שאינך מכיר את הספרים החיצוניים למיניהם (אני מכיר את משנת סנהדרין י, א'. חסוך ממני), ואף על פי כן הרי המקור לסיפור הוא בהוספות לספר דניאל, שנשתמרו רק בתרגומים ליונית (תרגום השבעים והתיאודוטיון), אף שמקורם כנראה עברי או ארמי. ה. במבוא של דוב היליר לתרגום ההוספות הנ"ל (בתוך מהדורת כהנא של הספרים החיצונים) הוא מעיר שמעשה חבקוק ודניאל נזכר בדברי ר' אליעזר מוורמש, בעל הרוקח, במאה הי"ג, ובצורה אחרת בספר יוחסין (בערך מאותו הזמן). האם זה המדרש שעליו דיברת?