שרשור שיעורי בית

לירווני

New member
שמואל א',פרק ט'

שלום. בעוד כמה ימים יש אצלי בכיתה מבחן בתנ"ך ונתקעתי בפרק זה. בפ'ס י'א פוגש שאול והנער שאיתו בנערות הנמצאות בבאר. אני יודעת שיש רצף אירועים שיובילו לבסוף לפגישת שאול ושמואל בארץ. מה תפקידן של הנערות?

מלכים ב' פרק כ"ה

יש לי 2 שאלות.. אני עושה עבודה בתנך וישנן שאלות שאני לא מוצאת עליהן תשובות מורחבות הנה השאלות... על מה נרצח גדליהו? המניעים לרצח מה היו השלכותיו של רצח זה?

yuval1967

New member
איך השאיר דוד לשלמה את הממלכה ?

מפולגת חזקה גבולות לכל העוזרים תודה והמשך יום הנעים

סקיפי

New member
"מזרע המלוכה"

על פי מצודת דוד, ישמעאל בן נתניה חשב שהוא ראוי לשררה מתוקף היותו נצר לבית דוד, ולא גדליהו. אני חושבת שאפשר לצרף לזה את העובדה שגדליהו מייצג את בבל, ומבטיח שאם יעבדו את בבל לא יקרה לעם רע - פלגים קנאיי אף פעם לא אוהבים לשמוע דיבורים כאלה, אפילו אם הם רציונליים.

ורד79

New member
חומר עזר

יז הרבה ספרות עזר אחד מהספרים שאני מכירה - תנ"ך לקרת בגרות הוצרת רכס מאת פלורה ויניצקי או הספרים מהוצאת אורט או הספר של יהודית שורק. שם יש סיכומים טובים. ולשאלתך - גדליהו נרצח ממניע אישי - מישהו אחר חשב שהוא אמור למלוך וממניע לאומי - לא קיבלו את מדיניות הכניעה שלו. כתוצאה מרצח זה היתה גלות כוללת של כל ממלכת יהודה לבבל. פרוט והרחבה בספרים... ורד

פלגיה

New member
../images/Emo39.gif שרשור שיעורי בית

לכל אלה שמואילים בטובם ומועילים לאחרים.

B e n iii

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo35.gifשאלה../images/Emo35.gif

"כי תשה ברעך משאת מאומה לא תבא אל ביתו לעבט עבטו" [דברים כד 10] לא הבנתי מה הכוונה?

מוגג

New member
הנושה - המלווה

אם הלווית כסף תמורת משכון/עירבון כלשהו אל תבוא לבית הלווה לקחת את המשכון (עבוט) (כדי לא לביישו).

עשרת הדברות

מה משמעות עשרת הדברות לעולם האם זה היה קובץ החוקים הראשון לאנושות או שהיו חברות אחרות עם חוקים משלהן

ורד79

New member
עשרת הדברות

הדברות מחולקות לשני חלקים - דברות שבין אדם לחברו ודברות שבין אדם לה'. הדברות שבין אדם לחסרו היו קימות מימים ימימה - בכל חברה היה דיבר כמו "לא תרצח"- זה הבסיס לקיומה של חברה. הקדום ביותר שנמצא זה חוקי חמורבי. לגבי הדיברות שבין אדם לה' שזה הבסיס לאמונה המונותאיסטית מרבית החוקרים מסכימים כי זה ראשוני שלנו, אם כי יש כמה חוקרים שסבורים אחרת. ורד

masorti

New member
לא מדויק...

א. קובץ החוקים הקדום ביותר שנמצא הוא חוקי אור-נמו (Ur Nammu) שקודם לחוקי חמורבי ב-300 מאות שנים. ראי למשל כאן. ב. "חוקים בין אדם למקום" היו בכל דת מאז ומעולם. הרי זה הבסיס לדת הממוסדת.

ורד79

New member
מהו "מקום"

מקום זהו כינוי לה'. הדת המונותאיסטית הראשונה בעולם לדעת מרבית החוקרים היא היהדות. (אם כי יש מספר דעות שונות). חוקים בין אדם לחברו אכן היו מאז ומעולם. לגבי חוקי אור נמו - תודה - לא הכרתי אותם. ורד

ורד79

New member
תוספת

לפי הידוע לי עד לעשרת הדברות לא נקבע קובץ חוקים רשום המגדיר את חובות האדם כלפי האלוהות. ורד

TXT3

New member
שאלה דחופה במלכים ב'

1. קרא מלכים ב',ב',9 "ויאמר אלישע ויהי נא פי שנים ברוחך אלי". רד"ק מפרש : פרשו רז"ל כפליים ממה שהיה באליהו ואדוני אבי ז"ל פירש פי שניים שני חלקים שיהיו לו מרוח אליהו..כי הבכור נוטל שני חלקים". א. הסבר באת שני הפירושים שמציג רד"ק לפסוק ב. הסבר איזה פירוש עלול לפגוע בכבודו של אליהו 2. קרא מלכים ב', ב', 5. מצודת דויד מפרש: "כאלו אמרו הנה היה לך לעטרה ויסר העטרה מעל ראשך" מהו הקושי שבכתוב והסבר כיצד מבקש מצודת דויד לפותרו.

ורד79

New member
תשובות

1. א. לפי רד"ק יש שני פרושים לבקשת אלישע - 1. אלישע ביקש שתהיה בו רוח פי שנים ממה שהיה לאליהו 2. לפי חוקי המקרא הבכור היה מקבל פי שנים מיתר האחים מדברי אביו. וזאת ביקש אלישע - את זכות הבכור. ב. הפרוש הראשון היה עלול לפגוע בכבודו של אליהו כי משתמע ממנו כי אלישע רוצה להיות יותר מאליהו. 2. הנביאים אומרים לאלישע כי "י-ה לוקח את אדוניך מעל ראשך" הקושי הוא - מדוע נאמר כי אליהו מעל ראשו של אלישע? הפתרון - אליהו היה ככתר לאלישע ועתה כתר זה מוסר ממנו. מקווה שעזרתי ורד

TXT3

New member
עזרה במלכים א'

1. רד"ק אומר בפירושו לפסוק 16(מלכים א' פרק יט): ""תמשח לנביא תחתיך"- כיוון שאתה רוצה להסתלק מהעולם אמרת "רב אתה קח את נפשי",קח צריך שתניח נביא תחתיך ותמנה אלישע בן שפט ותלמדהו , ובדרש: אי אפשי(=איני רוצה) בנבואתך, מאחר שאתה מלמד קטגוריא על בני". א. מהו הקושי שמיישב רד"ק בשני פירושיו? ב. במה שונה הפירוש השני של רד"ק מהפירוש הראשון? ואיזה פירוש עדיף לדעתך? נמק. 2. הסבר את המבנה הספרותי של תשובת ה' ואת משמעותה בפסוקים 11-12? (אותו פרק יט מלכים א')

למעלה