שאלה

יהלון

New member
../images/Emo39.gifשאלה

האם טיפול באמצעות טיפות אומאופטיות יכול לעזור במקום הריטלין?

תלוי לדעת מי. אישית אני ממליץ

אני ממליץ לחפש בתור התחלה תוספים לריטלין. רק אם התוסף מאוד יוכיח את עצמו, לדעתכם, נסו אותו כתחליף.

r66

New member
לנו זה לא עזר

ניסינו טיפות באך ולא היה שינוי. הילד היה כל-כך מודע לבעייתו שממש ביקש עוד "טיפות לריכוז". בסוף הריטאלין ניצח. רינה

thevil

New member
התרופות ההומאופטיות לא עזרו../images/Emo184.gif

הלכנו להומאופט ואחרי שיחה של שעה שבה שאל את כל השאלות הכי ביזאריות שאפשר (באיזו תנוחה במדוייק הילד ישן בלילה?וכו´) קיבלנו 6 קפסולות מלאות גרגרים. מילאנו באדיקות אחר ההוראות אך לצערי הן לא פעלו את פעולתן - הובטח לנו שאם זה יעזור זה יהיה לכל החיים!!!

יהלון

New member
הבהרתם את הנקודה...ובכל זאת..

מדובר בילד בכיתה ב, ילד אינטלגנטי ביותר רגיש ומקסים שהולך לאיבוד בשל אי השקט וחוסר הקשב (הוא עושה המון "שטויות" בכיתה) , אני מדברת מנקודת מבט של מחנכת הכיתה..מצד אחד הילד באמת סובל ומתחילות להתעורר בעיות חברתיות ומאידך עומדים ההורים ומסרבים להכיר בקושי..ומאמינים שהטיפות- במקרה זה טיפות באך..יעזרו.. אני מרגישה די חסרת אונים...
יהלון

r66

New member
תציעי להורים להכנס לפורום הזה.

קודם כל הם צריכים להבין ולקבל את הקושי של בנם. מסכימה שזה לא קל. גם אני התכחשתי לעובדה שנתיים ובזה גרמתי סבל רב לבני ולסובבים אותא. ר.

אספר לך משהו.

אספר לך שני סיפורים על אנשים שקשה לשכנע אותם לקבל טיפול רפואי המומלץ על ידי רופאים: 1) ביום אביב אחד, ישבתי באוטובוס ליד אישה מאוד מצוננת. כיוון שזה היה אביב, ניחשתי שיש לה אלרגיה. שאלתי אותה אם יש לה אלרגיה אם היא רוצה אנטי היסטמינים (בזמנו הלכתי תמיד עם אנטי היסטמינים). היא אמרה שהרופא באמת אמר לה שיש לה אלרגיה, אבל היא לא מאמינה שיש לה כי היא לא מאמינה שיש בכלל דבר כזה. לכן היא גם מסרבת לקחת את הטיפול. כך היא אמרה והמשיכה לנגב את האף בשרבול. 2) כשהחיסון נגד שיתוק ילדים היה חידוש רפואי, היו בארץ הורים שסרבו לחסן את ילדיהם. היו להם כל מני טעונים שנשמעו מאוד חכמים, כמו ´אני לא מוכן להזריק לבן שלי נגיף מוחלש´, ´חיסונים היו מיותרים במשך שנים´, ´אני טבעוני´... המחלקה לפיזאותראפיה אירגנה להורים האלה סיור מודרך בכל המרפאות שניסו להתמודד עם ילדים נפגעי פוליו. הם ראו את הסבל של הילדים ומהרו לחסן את ילדיהם שלהם.

thevil

New member
חייבת לציין - יש ילד שזה עזר לו

היה ילד בסביבה שלנו שהיה בטיפול אצל הומאופט והשתנה לטובה, כשראינו ככה ניסינו גם אנחנו, מה לעשות - לנו זה לא עזר... אני לא יודעת אם זו שרלטנות או אחיזת עיניים אני רק יכולה להגיד שאם כל ה"קסמים" האלו היו עובדים אף אחד לא היה לוקח תרופות יותר!!!!!!!!

בעז 100

New member
לא מאמין בהם

היה לי נסיון אחד עם הומאופטים (שממש לא קשור להפרעות קשב) ונתקלתי בשרלטנות לשמה. לילד שלי היו התקררויות חוזרות ושתי דלקות אוזניים תוך חודשיים בחורף לפני שנתיים. כאשר מפלס הלחץ בבית עלה נשלחנו על ידי מכר למטפל הומאופט. ה" מטפל" שאל שאלות שכל דודה פולניה שואלת, אמר לנו שזה נורא חשוב שנאהב את הילד שלנו( ממש פריצת דרך בעולם הרפואה)ושלח אותנו לדרכנו. הוא אמר שזה טיפול ארוך וצריך עוד פגישה (בסך הכל התקררויות חוזרות ושתי דלקות אוזניים לא מחלת הליגונרים או משהוא כזה). אנו עוד עמדנו על כך שהוא יתן לנו משהוא ואז השרלטן הוציא כדור קטנטן ואמר לנו לתת את זה יחד עם השתיה. הכדור נשמר אצלנו למעלה משנה ללא שימוש (מספיק הרעילו לי את המוח לא צריך להרעיל בטעות את הילד). והפלא ופלא ללא כל טיפול נוסף הילד לא חלה יותר באותה שנה,ואני מדגיש ללא כל טיפול של השרלטן. מזל שלא נתנו את הכדור אחרת עוד הייתי מאמין שזה עוזר ושולח חברים ומכרים לרופא האליל. לכן עם כל הכבוד להומאופטיה(ואין לי הרבה) זהירות זהירות זהירות. הסיפור שלך עם השאלות המטומטמות שנשאלת( וסליחה על השפה אבל זה משגע אותי)כל כך מוכר לי שאני חייב להזהיר. לכו לרופא טוב ,אנושי ,מבין ובעל נסיון זה הרבה יותר מועיל.

r66

New member
איזה שאלות מטומטמות? חיפשתי

בכל התגובות וגם בהודעה ולא מצאתי שום שאלות. ר.

בעז 100

New member
בתגובה " התרופות ההומאופטיות לא עזר

שם נשאלו ההורים באיזה תנוחה הוא ישן וכו´. אני בטוח שבטיפול קונבנציונלי הילד יטופל הרבה יותר טוב מאשר על ידי נטילת תרופות וחומרים שלא נוסו ואיש אינו רוצה לנסות את השפעתם האמיתית. עדיף לטפל וכמה שיותר מוקדם מאשר לנסות מה שלי נראה ברוב המקרים כרפואת אליל.

r66

New member
סליחה! תגובתך היתה לשאלה הראשית

לכן לא הבנתי. גם אני לא מאמינה ברפואה הלא קונבנציונאלית. ר.

בעז 100

New member
הטעות הייתה שלי בניסוח

קראתי שוב את תגובתי והניסוח לא היה מדויק אני התיחסתי לכלל התגובות שהיו לפני ולכן חשבת שהשאלות היו בהודעה הראשונה. העיקר שהמסר ברור. אני מאוד חושש משרלטנים שמנצלים את הזולת דווקא ברגעים הקשים מילא לא רק הניצול הכספי אלה בעיקר הנזקים שהם עלולים לגרום.

zivadina

New member
אני הכרתי הומאופט נהדר שכן עזר

אבל בגלל שההומאופטיה לא עוברת ביקורת כמו הרפואה הקונבנציונלית, יש בה הרבה שרלטנות. (ההומאופט עזר לאחותי, שסבלה מתת פעילות של בלוטת התריס. הוא נפטר לפני שנולד לי הילד ה-adhd שלי). ובכן, אם רוצים הומאופט, צריכים לברר על מישהו ממש טוב. ויש כאלה. ואגב, התרופות שלהם מאוד יקרות, ובסך הכל גם הן חומרים כימיים שמכניסים לגוף, ולא יעזור שיגידו לכם שהן חומרים מאוד מדוללים.

דליה.ד

New member
בכל זאת זה בידי ההורים

ועדיין כל הורה יכול לדחוף לילד שלו אבקות נחשים וקשקשי עקרבים ואף אחד לא יזיז גבה. מורה יקרה, לא יעזור כלום! כל עוד ההורים סבורים שעדיף טיפול הומאופטי - זו זכותם! רק תמשיכי לתת משוב על הילד ואני מקווה שהם יקבלו שכל בסוף. בהצלחה!

למעלה