באר שבע 23/10/06

באר-שבע 23.10. יומן מסע

... וכשהאור הסגול, המעושן, הציף את הבמה, ודמויות מוצללות התיישבו אצל הכלים - עצמתי עיניים ויצאתי למסע. ב'שגרה' שבתי והתוודעתי אל נפלאות הדמיון האנושי, שמרים אותנו יום יום ממשקלה המכביד של השגרה ומעיף אותנו מעלה-מעלה. ב'הכל עד לכאן' התחשמל בי מחדש המתח המצמית, המתמיד, שבין "ותחסרהו מעט מאלהים" ובין "יתוש קדמך במעשה בראשית". 'הייתי שר' גרם לי לשוב ולהאמין בעוצמות בהן מטעינים אותנו הכישורים עמם נולדנו. אם נקשיב לנפשנו פנימה גם נגלה שהם אינם נותנים לנו באמת לברוח. וכן, לכל אחד יש מתת כזו. לפחות אחת. ב'נשמתי', נשמתי צחקה גם היא, צחוק גדול ומשחרר (אבל היתה לה סיבה. טובה). ב'ללכת לשם' הלכתי גם אני במחשבתי לשם, למקום שעוד אשוב אליו, גם אם איני יודע עדין היכן הוא; למקום בו שמעיין זך של אושר מפכה. מחכה... (ובכתבה ב"חדשות 2", דני קושמרו, פעם באר-שבעי בעצמו, נציגה השבוי והנאמן של הבועה התל-אביבית הכל-כך מלאה בעצמה, עוד שואל את עמיר ברצינות תהומית "למה ברחת"? כאילו נסע לניו זילנד. מהדורה שניה לשאלתו המדהימה מ"חמש עם": "איפה יש מצוקה"). ב'בת מלך' - וזה, אני מאמין, כבר משותף לכולנו - עלתה לנגד עיני דמותה של אמא שלי, ואור יקרות, של אהבה והכרת הטוב, הציף את כל ישותי. ב'יש לי חלום' חיבקתי את רעייתי אפילו יותר חזק. ב'געגוע' כבר בכיתי. ב'קרוב אליך' שרתי לאחי הצעיר, ילד מתוק ומבולבל בן 20 שאני מנסה לגעת בו, להגיע אליו, להגיד לו ש"זה ממש קרוב", ולא תמיד מצליח. ב'שיר הוודקה' חייכתי חיוך גדול, כי מי לא מכיר מישהו כזה, של "מניאנה, מניאנה, כי עכשיו הוא בדיוק הולך 'לישון על זה' (או 'לשתות על זה'). ב'בחייאת' כבר נקרעתי מצחוק. וב'ניצחת איתי הכל' ידעתי בידיעה שלמה, שהמוסיקה של עמיר נצחה גם אִתנו. סוף המסע. מסע של התגלות הנפש, של זיכוך והיטהרות. אי של התרוממות רוח בשגרת חיי. תודה, עמיר.

עמירם04

New member
"הכל עד לכאן"

אחרי כמעט שנה וחצי מההופעה האחרונה. [בערב פסח אשתקד.] זה חזר ובגדול ,,, האמת בתוך תוכי לא האמנתי שאזכה עוד להיות נוכח בהופעה של עמיר, הייתי די פסימי בקשר לחידוש ההופעות .. אבל שלשום הבנתי כמה שטעיתי, עמיר חזר ובגדול וכרגיל עם הרבה רגש, עם תחושה של משהו חדש וטוב, ועם הקול האדיר הזה שגורם לי צמרמורת בכל פעם מחדש... "שיגרה" שפתח את המופע הכניס אותי עמוק עמוק בתוך העונג וההרגשה הנפלאה שעדיין לא השתחחרתי ממנה [ושלא יגמר לעולם....].... היה ממש כייף לראות את החברים ישנים כחדשים כאחת ,[כן ורד ,גם אני לפעמים מתגעגע....] לראות את הקהל המדהים המפרגן והאוהב שהצליח להעצים את האוירה האלוהית שהייתה באולם. .. לראות את נדב נמרח על הפסנתר ומנגן ברמ"ח אבריו ובשס"ה גידיו עם כל הנשמה.. לראות את אבי פורט על המיתרים כאילו אין מחר.. לראות מאחור את החיוך של האיש עם הלב הענק אסף אטדגי. לראות את דרור ושמוליק היקרים בצד בבשיינות הכ"כ אופיינית להם שקועים בכלי הנגינה ומלווים את הקול האדיר של עמיר שנדמה לי שלא שמעתי עד שלשום כאלו טונים [גם ממנו...] [ שמוליק הקטע של התופים שעבדת עליו כ"כ הרבה, והוספת לקראת סוף שיגרה היה מדהים גם בהופעה]... ולראות את עמיר מרים את קולו וזועק "בחרטה באכזבה בגאווה בתאווה אפילו בחרפה הייתי שר" ולחוש צמרמורת בכל הגוף.... עמיר אחרי "הכל עד לכאן". עם כל מה שנלווה לזה,,[ שלווה ורגיעות שנסוכים על פניו כאילו בודהה זקן באמצע יוגה.] .. ועם האמירה הנוקבת שלו [שברגע שהוא זעק אותה דמעות היו בעניי] ועד עכשיו מהדהדת באוזניי "נשבע כל עוד נפשי בי חייתה אני הייתי שר"........ נתן לי ואני בטוח שלעוד כמה וכמה אנשים הרבה הרבה כח..... וזה רק מחדד אצלי את המחשבה וההרגשה [שתמיד הייתה בי] שהשירה של עמיר זה הרבה יותר ממוזיקה. זה ממש "מורה לחיים".. במיוחד בשירים בסבב ההופעות הזה שלדעתי נבחרו בקפידה רבה כל שיר עם הרבה משמעות.... הרבה אופטימיות[כמעט/קרוב אליך] הרבה נחישות ודבקות במטרה [הייתי שר] כח ועמידה במכשולי החיים [הכל עד לכאן/שיגרה] וכן גם בסוף תודה לאלוהים [יגדל אלוהים חי]... עמיר היקר שרק ישמור עליך אלוהים. ויתן לך הרבה כח להמשיך בעשיה המפוארת שלך . שלא תפסיק לרגש ולהתרגש ושיהיה לך רק טוב.... בהערצה והערכה....

yanivc111

New member
תמונות מההופעה בבאר שבע

זו הפעם הראשונה שהייתי בהופעה של עמיר וזו הפעם הראשונה שהייתי בהופעה עם איכויות סאונד ושירה כל כך גדולים זו בטוח לא הפעם האחרונה שאהיה בהופעות של עמיר ערכתי קליפ עם כל התמונות מההופעה תהנו http://www.youtube.com/watch?v=wPherkKrAFs

פינת האבשלום../images/Emo8.gif

זאת הפעם ולא זו הפעם. אשרייך מי יתן ותזכה לעוד הרבה הופעות של עמיר ובקרוב אצלי ההופעה הראשונה...

למעלה