אני חושב שהם חייבים לחתום רק אם זה בקשה להעברה למקומות כמו שייטת, טייס או מטכ"ל. טופס 55 זה לא בדיוק ויתור על שיבוץ, אלא בקשה לשיבוץ אחר. כלומר, אם את פקידה בקריה ואת רוצה להיות לוחמת בשייטת אז את מבקשת העברה ע"י טופס 55.
אבל הכוונה אם אני פקידה.. ואני רוצה להיות פקידה במקום אחר.. יש הגבלה עד מתי אפשר לבקש טופס כזה או ממתי... אני צריכה סיבה מיוחדת? המפקדים שלי חייבם לחתום?
טופס 55 הוא טופס שינוי שיבוץ. אם מפקדייך אינם מסכימים עם בקשתך הם אינם חייבים לחתום. יש באפשרותם אפילו להתנגד למעבר וציין זאת על הטופס. בהחלט יש צורך בסיבה מוצדקת לעבור בין השאר כי עשרות טפסים כאלו ממולאים בחודש ומן הסתם אי אפשר לטפל בכל הבקשות ולהענות להן.
אז ככה, בתור מפקדת בצהל אני יכולה להגיד לך שלא. מפקדייך לא חייבים לחתום לך על טופס כזה. וההחלטה אם לקבל את הבקשה שלך או לא תלויה בהרבה גורמים חוץ ממפקדייך. אל תשכחי שזה קודם צרכי הצבא ורק אחר כך את.. וטופס 55 זה טופס העברה. אותו תפקיד, מקום שונה. אלא אם כן את גם רוצה לחתום על פסילת מקצוע במידה ועשית קורס כלשהו ואז זה כבר משהו אחר.. יותר ארוך ויותר מסובך. בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה ולא להתאכזב.. הרי למרות הכל.. זה רק צבא!
טופס 55 מתחיל מימך. את ממלאת אותו ועובר להמלצה של המפקד. המפקד יכול להמליץ או לא להמליץ. לאחר מכן מפקד הבסיס נותן חוות דעת. עם מדובר בבסיס גדול והמב"ס לא מכיר אותך - הוא ימליץ בדיוק מה שהמפקד שלך רשם. בכל אופן - רצוי לפני שהטופס 55 מגיע למב"ס - לבקשת דלת פתוחה אצלו, ולהסביר לו כמה הטופס הזה חשוב לך וכו וכו´ - וככה אולי תזכי להמלצה חיובית. רק שתדעי מה החשיבות של ההמלצות: עם נגיד לטופס 55 יש בערך 3 אחוז להתקבל - עם המלצה שלילית זה בערך אחוז אחד...