סקר

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך
עניתי על כל השאלות -

הן על השאלות שפתחו את הדיון, והן על השאלה המצחיקה שלך. לא ידעתי שיש לך כזה חוש הומור

pdib

New member
לא ענית. ואם ענית, אני אשמח

שתפנה אותי לתשובה...

gershon17

New member
למה הם מתעקשים עליו?

ביחס לגודלה של סוריה, רמת הגולן ממש פיצפונה. למה הם מתעקשים עליה?

pdib

New member
טלמון,

אין לי בעיה שיהיו שרים בממשלה, או בתור חברי כנסת. הבעיה שלי היא עם אותם אנשים שביום פקודה יצאו נגד המדינה ויסייעו לאויב. ולדאבוני - רבים האנשים שיעשו זאת. (זהו אפילו הערבי הממוצע). הערבים לא רוצים אותנו כאן. מבחינתם האדמה קדושה, ולא יפסיקו עם פעולותיהם עד שהם ישחררו את המדינה מיד האויב הציוני. אתה מציע בעצם לסתום להם את הפה עם כסף, חיים טובים ומאושרים, אבל השאלה היא אם זה יעבוד. אם נשפר את חייהם של הערבים בצורה דרסטית - הם יסכימו שהישראלים ישלטו באזור? אתה כנראה חושב שכן, אבל אולי המנטליות של הערבי הממוצע שונה מהמנטליות של המערבי הממוצע שמעוניין בשלום ודמוקרטיה? אתה חושב שהערבי הממוצע יוותר כ"כ מהם על האידאולוגיה שלו? אני לא. בנוגע לסוריה: זה לא משנה מה כותבים עליה בעיתונים. השאלה היא מה היא חושבת שהיא. היא חושבת שהיא חזקה, ושהיא יכולה לתקוף אותנו ולנצח. וזה מה שמשנה. ושוב, בנוגע לצביון: צביון הכוונה לרוב יהודי, שיקבע את האופי של המדינה. אם הרוב יבחר בפושע להיות ראש ממשלה - זה מה שיהיה. ואם הוא יבחר בערבי לראש ממשלה - זה מה שיהיה.

תגובה מפורטת

"אין לי בעיה שיהיו שרים בממשלה, או בתור חברי כנסת". גם לי אין בעייה שיהיו ג'ינג'ים בכנסת או בממשלה. יש פה רק שאלה קטנטונת: מי זה "אני", ומי זה הגינג'ים? באיזו זכות אני בכלל מחלק להם ציונים ורשיון להיות חברי כנסת או לא? אני תרמתי/תורם למדינה יותר? כנ"ל אתה. מי אתה בכלל, סליחה על הבוטות, שתחלק כאן הרשאות למישהו? "הבעיה שלי היא עם אותם אנשים שביום פקודה יצאו נגד המדינה ויסייעו לאויב. ולדאבוני - רבים האנשים שיעשו זאת. (זהו אפילו הערבי הממוצע)." - אינני יודע על אלו פנטזיות ועל אלו סטטיסטיקות אתה מתבסס, ועל איזה "ממוצע" אתה מדבר, ועל איזה "אויב". בינתיים מה שאנו רואים זו המרדה מסיבית נגד המדינה מצד הכתומים שופכי החומצות, מצד מתנחלים המתנכלים פיזית לחקלאים פלסטיניים, עשבים שוטים שרוצחים ראש ממשלה נבחר. באיזשהו "יום פקודה" ימרדו המתנחלים בשלטון החוק (שכאילו קיים פורמלית) ויארגנו הפיכה צבאית. על מי יוכלו לסמוך שוחרי הדמוקרטיה בארץ? עליך? "הערבים לא רוצים אותנו כאן" - המצב בדיוק הפוך: אתם לא רוצים אותם כאן! דיבורים-דיבורים, אבל מעשית המדינה היא זו שמפקיעה את אדמותיהם זה עשרות שנים ומפלה אותם לרעה בכל התחומים. כמובן, השכן/ידיד/עמית הנורמלי שלי, שהוא במקרה ערבי, יעדיף בתור שכנים אנשים נורמליים כמוני, ולא גזענים או פושעים בני דת כלשהי. אתה סתם מניף טענות ללא כל ביסוס, עם "ממוצעים" שכביכול חישבת, ומשקיע את מירב מאמציך לישום התרחישים הדמיוניים שלך, המבוססים על פחדים קמאיים ושנאת הזר, במקום להשקיע את המאמצים לקירוב לבבות, להבנת הזולת ולביטול האפלייה על כל סוגיה, לכינון דמוקרטיה אמיתית ושלום עם שכנינו, כדי שפשוט לא יהיו אויבים ופחד קמאי מפני "יום פקודה דמיוני". "מבחינתם האדמה קדושה, ולא יפסיקו עם פעולותיהם עד שהם ישחררו את המדינה מיד האויב הציוני." - מבחינת מי? מבחינת מלך ירדן, הבובה האמריקאית, הנחשב פטרון של המקומות הקדושים? מצד ערביי ישראל שרובם מצביעים למפלגות הציוניות, ושרובם המכריע היה מאז ומתמיד חילוני, והיה נשאר כזה לולי דחפה אותם המדינה לזרועות היאוש והדת? מצד המשטר החילוני של סוריה? מצד הפלסטינים בשטחים הכבושים שרק רוצים שנסתלק מאדמותיהם? מי זה "יפסיקו את פעולותיהם"? הפלאח מבילעין שרק רוצה שיאפשרו לו לעבד את שדותיו, והפעולות היחידות שהוא עושה זה הפגנות נגד הפקעת אדמותיו? או הממשלה הפלסטינית אשר אנו מתעקשים להחרים אותה? בסופו של דבר לא מדובר במה שמישהו היה רוצה, אלא בממשלות שאיתן אנו אמורים להידבר ולעשות שלום. אם נוותר על השליטה הקולוניאלית בשטחים הכבושים ונזכה להכרה גורפת מצד כל חברות הליגה הערבית כולל המדינה הפלסטינית שתקום, אז מה אכפת לנו אם מישהו יחלום על שחרור עוד משהו? גם בצד שלנו לא חסרים אנשים החולמים על א"י השלמה מהפרת עד היאור, ושתי גדות לירדן, שזו שלנו וזו גם כן. כשתהיה הכרה הדדית בין ממשלות, ושיתוף פעולה על בסיס אחדות האינטרסים - התפתחות בשלום זה לצד זה, גם אם יוותרו ארגוני טרור נפרדים הם יהיו בבידוד מוחלט, נגד כולם, נגד כל העולם ונגד העמים שלהם. "אתה מציע בעצם לסתום להם את הפה עם כסף, חיים טובים ומאושרים, אבל השאלה היא אם זה יעבוד." - אני מציע לסתום את הפה למחרחרי מלחמות גזעניים מכל הגוונים, וזה הכל. מדוע אני אמור לסתום את הפה לעוד מישהו? כאשר קיימת הבנה הדדית, כבוד הדדי, ללא אפלייה, כולם מרגישים את שייכותם הטבעית למקום ולקולקטיב הנקרא "מדינה". רבים ממילא מרגישים עצמם שייכים, למרות האפלייה. ואינני מדבר על הערבים בלבד. מדוע אתה חושב, שהקסנופוביה (שנאת הזר) היא תכונה מולדת של בני האדם? אתה בוחן אנשים לפי עצמך? אבל אתה טועה בגדול. כנראה, מעולם לא ראית ערבים, ואתה בטוח שיש להם קרניים וזנב. "אם נשפר את חייהם של הערבים בצורה דרסטית" - שוב פעם: מי זה "אתם"? מי מינה אותך לשפר את חייהם של הג'ינג'ים? במה אתה יותר מיוחד מהג'ינג'ים? תן לישראלים לשפר בעצמם את חייהם, בלי אפלייה: ג'ינג'ים, ערבים, נהגי מוניות, מצילים בים. אף אחד לא הסמיך אותך לשפר את חייו. "הם יסכימו שהישראלים ישלטו באזור?" מה?! יש לך תסביך גדלות, או זו סתם טעות הקלדה? מדוע רק באזור, ולא בכל העולם? "אתה כנראה חושב שכן, אבל אולי המנטליות של הערבי הממוצע שונה מהמנטליות של המערבי הממוצע שמעוניין בשלום ודמוקרטיה? אתה חושב שהערבי הממוצע יוותר כ"כ מהם על האידאולוגיה שלו? אני לא." - נסה להתרכז ולסח ביתר בירור את כוונתך, כי אינני מבין מדוע מישהו אמור להסכים שאחרים ישלטו עליו. "מנטליות ממוצעת" זה כמובן מצוין, ביחוד כאשר היא מבוססת על מחקר סטטיסטי מעמיק. נתחיל מהמנטליות של המערבי הממוצע המעוניין בשלום ובדמוקרטיה (
). הודות למנטליות שוחרת שלום ודמוקרטיה זו, המערבי הממוצע כבש את הודו ואת אוסטרליה, את אפריקה ואת שתי האמריקות, הביא לפראים שלום ודמוקרטיה, ומאז יש באמריקה יותר שחורים שנקלעו לשם באקראי מאשר אינדיאנים. המערבי הממוצע הפציץ את יוגוסלביה למען השלום והדמוקרטיה, כבש את עירק ואת אפגניסטן לשם השלום והדמוקרטיה, ומאיים יומם ולילה על סוריה ועל עירק בשם השלום והדמוקרטיה. המערבי הממוצע הקים ב"יהודה ושומרון" התנחלויות וממשיך לגזול את אדמותיהם של הילידים הפראים בשם השלום והדמוקרטיה, וכך גם לפזר בגז מדמיע את ההפגנות נגד הפקעת האדמות בבילעין בשם השלום והדמוקרטיה. שלא לדבר על סתם מקרים קטנים כמו השלכת פצצות גרעיניות על שתי ערים גדולות בידי המערבי הממוצע שוחר השלום והדמוקרטיה, או ביצוע הטבח בדיר יאסין, בכפר קאסם, ובצברא ושתילא בשם הדמוקרטיה והשלום. האם ההתעקשות על המשך השלטון הקולוניאלי בשטחים הכבושים מעידה על נטייה ממוצעת לשלום ולדמוקרטיה? "בנוגע לסוריה: זה לא משנה מה כותבים עליה בעיתונים. השאלה היא מה היא חושבת שהיא. היא חושבת שהיא חזקה, ושהיא יכולה לתקוף אותנו ולנצח. וזה מה שמשנה." - טוב, אם אתה אמרת, אז אתה כנראה יודע יותר טוב מהעיתונים. ואם היא ככה חושבת, אז מדוע אינה תוקפת?
ומתי היא מתכוונת לכבוש גם את ארה"ב? "ושוב, בנוגע לצביון: צביון הכוונה לרוב יהודי, שיקבע את האופי של המדינה. אם הרוב יבחר בפושע להיות ראש ממשלה - זה מה שיהיה. ואם הוא יבחר בערבי לראש ממשלה - זה מה שיהיה", ואם הוא יבחר בג'ינג'י לראש הממשלה, אז זה מה שיהיה. או באיטר יד ימינו? אפשר להבין, שאם נבחר בפושע לראשות הממשלה, זה ישפיע על אופי המדינה. אבל מה זה משנה אם ראש הממשלה הוא ג'ינג'י, ערבי, או איטר יד ימינו? האם בחירת ג'ינג'י תהפוך את כולם לג'ינג'ים, ובחירת ערבי תהפוך את כולם לערבים? הנה יש לך שר ערבי, שבא במקומו של יהודי שלא רצה לשבת ביחד עם ליברמן. אתה חושב שזה שכן הסכים לשבת עם ליברמן יהיה יותר "שמאלני"? כבר היה בפרו נשיא ממוצא יפני, ושליט גרוזיני בברה"מ, וקרואטי ביוגוסלביה, וראש ממשלה יהודי בבריטניה ובצרפת, ועוד כהנה וכהנה, ואף אחד מהם לא בנה את מדיניותו בהתחשב במוצאו האתני. אתה בעצמך מוזמן לענות על שאלתך, לפי הדוגמאות שאתה הבאת: האם היית מעדיף בראשות הממשלה פושע שהוא יהודי, על פני אדם הגון שהוא ערבי?

pdib

New member
טלמון,

אתה מתעקש להציג את הפלשתינים כצדיקים ואת המתנחלים כפושעים שכל מטרתם היא להציק לפלשתינים הצדיקים. לטענתך, אם נחזור לגבולות 67' המצב ישתפר, אם כך, אז מה רצו הערבים ב66'? הרי אש"ף הוקמה ב64' עוד לפני שהיו שטחים. עוד לפני כן קם אירגון שמטרתו לשחרר את פלשתין הכבושה. מה רצו הערבים ב29'? שרצחו הערבים 69 יהודים בחברון על לא עוול בכפם? יהודים שחיו אז בחברון מספרים שערבים שהיו חברים שלהם הפכו לרוצחים נתעבים בגלל הסתה. טלמון, תבין,הערבים לא רוצים אותנו כאן. ואלו שכן יסכימו שנהיה כאן, אלה אנשים שקיבלו את מרותנו, הבינו שאי אפשר להלחם נגדנו יותר, אבל בלב לבם היו מעדיפים משטר ערבי. הערבים בברירת המחדל שלהם הם נגד היהודים. לא כולם פעילים באירגוני טרור אמנם, אך רובם מעדיפים פה משטר ערבי. מה שגורר שביום פקודה הם יתייצבו נגדנו. קח לדוגמה את נאסראללה, מה הוא רוצה מאיתנו? בשנת 2000 נסוגנו מלבנון עד קו הגבול הבינלאומי, אך הוא בכל זאת מעדיף להלחם בנו. לא משנה מה שתעשה, כל שטח שתחזיר, תמיד תהיה עוד חלקת אדמה, עוד פרח, עוד בית, עוד שטח שתקום קבוצה של פלשתינים שתדרוש אותו. אין מה לעשות, טלמון, איננו רצויים כאן. כעת, אני לא מבין כיצד הדמוקרטיה שאתה מבקש לכונן כאן פותרת את הבעיות הללו. אם נדבר עם אותם פלשתינים שרוצים שליטה ערבית מוחלטת במדינה הזו בדרכי שלום, אתה חושב שיפסקו כל פעולות הטרור? גם לפני מלחמת העולם השניה חשבו בעלות הברית ש"רק אם נתן להיטלר את אוסטריה, ורק אם נתן לו את חבל הסודטים, הוא יפסיק, הוא ישתנה, הוא יוותר על האידיאולוגיה הנאצית שלו", אך לא כך היה הדבר. בין הערבים נמצאים אנשים עם אידיאולוגיה עמוקה, והם לא יפסיקו להלחם עד שהם לא ישיגו את השליטה המלאה בארץ. וגם אם אלה לא יהיו הפלשתינים, יהיו אלו הלבנונים, ואם לא הלבנונים - הסורים, ואם לא הסורים - האיראנים, וגם אחרי שנעשה שלום עם כל אלו ותשאר לנו ארץ בגודל מטר על מטר, בערך מנתניה עד אשדוד, יקומו תנועות התנגדות שלא יסכימו עם השלום המכונן וירצו לחבל בו. טלמון, אני מאמין שיש ערבים הגונים, שלא מעוניינים במלחמות, רוצים שלום, ורוצים דו-קיום, ולא אכפת לי שאחד כזה יכהן בתפקיד בכיר, אך מעטים האנשים הללו, בעלי האופי הפציפסטי - דמוקרטי, לדאבוני, ואם אתה חושב אחרת - אשמח לשמוע מדוע.

עזוב "פילוסופיות", לא הצגתי

אף אחד כ"צדיק", ואף אחד כ"פושע", אלא רק תיארתי את המצב הקיים היום, להבדיל מ"הסטטיסטיקה" הדמיונית שלך שנועדה להצדקת המשך הכיבוש הקולוניאלי, אך אינה עומדת אפילו במטלה מופשטת זו. הרי אפילו אם טענתך נכונה, ובאמת הרוב המוחלט של הערבים זומם להכחידנו, זה עדין לא מסביר מדוע כדאי לנו לגזול את אדמותיהם ולדכא אותם במקום ללכת לפתרון מדיני.

pdib

New member
../images/Emo26.gif

כאן נכנסת המנטליות של הערבים. הערבי הממוצע הוא לא האירופאי הממוצע. אם הסכסוך שלנו היה עם שוויץ למשל, היינו יושבים איתם סביב שולחן, עושים משא ומתן, אני לפה, אתה לשם, בסוף היינו מקבלים שלום אמיתי. ואילו עם הערבים אין הדבר כך. מבחינת הערבים האדמה שלנו היא אדמה קדושה, ואנחנו האויב הציוני שיושב עליה. לא משנה כמה שנתן להם, או נשפר את איכות חייהם, תמיד תקום קבוצה שתגיד: השטח הזה שלי, והשטח הזה שלי, ואז יקומו אירגוני טרור כאלה ואחרים, ומדינת ישראל תצטרך לעצור אותן ע"י פגיעה בחפים מפשע / גזילת אדמות של חפים מפשע, וכן הלאה. זה הכבוד הערבי. הוא לא מוכן להתחלק עם שלו איתך ואיתי. זה או אני או אתה. כעת אני מתאר לעצמי שתשאל : אז כיצד עשינו שלום עם מצרים וירדן? אז הנה התשובה: מצרים וירדן הבינו שאין להן מספיק כח להלחם נגדנו, ושאני החזקים באזור, ולכן העדיפו להתפשר, ולעשות איתנו שלום, אך אם הן היו חושבות שהן יכולות לנצח אותנו בצורה כזו או אחרת, הן לא היו עושות איתנו שלום, ככה זה עובד. כולם יודעים שהשלום עם מצרים הוא לא שלום. במצרים יש הסתה מטורפת נגד יהודים. מצרים מופקדת על שמירה על ציר פילדלפי כדי למנוע הברחות של נשקים לרצועה, ולא עושה זאת כמו שצריך, ובירדן הקיצוניים מתחזקים, ואומרים שעוד מעט המשטר שם יהפוך לקיצוני. היום העם הפלשתיני מחולק לכ"כ הרבה פלגים, שהאחד חושב ככה, והשני חושב ככה (מעשה ידיו של ערפאת). להשיג שלום עם כ-ו-ל-ם יהיה בלתי-אפשרי. עכשיו בטח תכנה אותי פשיסט, שחושב שאני דוגל בשימוש בכח, וכו', אבל תתפלא. אני הכי פציפיסט בעולם, אבל פציפיסט ריאלי. אם הייתי יושב עכשיו בקנדה, הייתי הכי פציפיסט בעולם, מתנגד לשימוש בנשק, וכו', אבל במצב שאנחנו נמצאים בו היום? שכל האזור מבקש לכלותנו? לדאבוני זה הפתרון היחיד.

pdib

New member
../images/Emo26.gif

אף אחד לא גוזל אדמות סתם. כחלק מהביטחון שמדינת ישראל צריכה לספק לתושביה, היא הקימה גדר ביטחון. (אם לא היה טרור שמופעל נגדנו - לא הייתה מוקמת גדר ביטחון, אך יש טרור, אז צריך גדר ביטחון), הדבר יצר בעיות כמו שטחים מחולקים ל-2. אני גם לא מסכים להפקיע אדמות סתם. אני לא חושב שזה מביא תועלת, וזה סתם מעורר אנטגוניזם, ופוגע בפלשתינים לחינם, אך אם אין ברירה אחרת: זה, או בטחון המדינה, אני אעדיף להפקיע את האדמה, מכיוון שבטחון המדינה חשוב יותר מהאדמה, ואני חושב שצריך לפצות את מי שנפגע בעקבות ההפקעה.

בטח שלא "סתם", אלא להרחבת

ההתנחלויות. למשל אדמות הכפר בילעין נגזלות לטובת ההתנחלויות הסמוכות, לא "ביטחון" ולא בטיח.

pdib

New member
עזוב, טלמון, אני לא רוצה להתווכח

איתך על נושאים שאני לא מתמצא בהם. יכול להיות באמת שזה לא בסדר, וכו' וכו'. הרעיון שאני מנסה להראות הוא שמדינת ישראל לא יכולה להיות גם מדינה דמוקרטית, וגם מדינה יהודית. תמיד היא תצטרך להשתמש באמצעים לא דמוקרטיים - אם זה בשביל לשמור על הרוב היהודי שלה, ואם זה בשביל ביטחון המדינה, וזאת מכיוון שהמנטליות הערבית לא מאפשרת את זה, לדאבוני, ונימקתי את זה בהודעות קודמות. כמובן שהייתי מעדיף שהסכסוך הזה יהיה עם אירופאים, אבל אין מה לעשות.

כבר הסברתי לך,

שמדינת ישראל אינה דמוקרטית ואינה יהודית, אבל שום דבר לא מפריע להפוך לדמוקרטית ויהודית. אתה לא נימקת שום דבר, רק חזרת ודיברת על "מנטליות", על רצונו של "הערבי הממוצע" להשמידנו, בלי שמץ של נימוקים. כל הדיבורים שלך נועדו סה"כ להצדקת הכיבוש וגזל האדמות של הפלסטינים, אבל אפילו את זה לא הצליחו, כי אפילו לא ניסית להסביר איך הכיבוש וגזל האדמות מעניקים לנו ביטחון.

pdib

New member
../images/Emo26.gif

כנראה שההגדרה שלך ל"מדינה יהודית" שונה מההגדרה שלי ל"מדינה יהודית". מבחינתי מדינה יהודית היא מדינה בעלת רוב יהודי, שבה הרוב היהודי קובע את האופי של המדינה. וזה בערך מה שקורה כאן היום. נימקתי לך בלי סוף למה הערבי הממוצע לא רוצה אותנו כאן, תקרא שוב את ההודעות שלי. גזל האדמות ספציפית לא מעניק לנו ביטחון, אלא כדי להעניק ביטחון, צריך לגזול אדמות. חשבתי שהסברתי את עצמי טוב. סתור את דברי אם אתה חושב אחרת. אם אתה חושב שהערבים רוצים אותנו כאן. כולל הסורים / האיראנים / הלבנונים ואף המצרים.

"הרוב היהודי קובע את האופי" -

בוא נבדוק מהו האופי: השפה העברית - מעוותת, משובשת ומאונגלזת ע"י הרוב. מורשת התרבות היהודית - הרוב אין לו שמץ של מושג עליה. אורח החיים - אמריקאי עם נופך לבנטיני. יחסי אנוש - ניצול ברוטלי, גזענות, אפלייה, ניכור, עבדות. מה פה כל כך "יהודי"?! הנפנוף במוצא הלאומי (או בשייכות אחרת כלשהי) הוא בדר"כ המוצא האחרון של מי שאין לו דבר אחר להציע: לא הצטיינות בתחום כלשהו, לא כישורים מיוחדים, לא תרומה כלשהי, לא תכונות חיוביות כלשהן. שום דבר לא "נימקת", אתה סתם חוזר על המנטרה ש"לא רוצים אותך כאן". למה שמישהו ירצה כאן מישהו שככה מתנהג? במקום להצדיק את מעשיך הרעים בכך ש"לא רוצים אותך", למה שלא פשוט תעבור להתנהגות נורמלית? מה רע בהצעה הסעודית, חוץ מזה שלא מתחשק לך להחזיר את השטחים הכבושים? האם ההצעה הסעודית להכרה רשמית גורפת במדינת ישראל היא עדות לטענתך ש"לא רוצים אותנו כאן"? ואיך אפשר להבין את הלוגיקה הזאת: "גזל האדמות ספציפית לא מעניק לנו ביטחון, אלא כדי להעניק ביטחון, צריך לגזול אדמות" -
נדמה לי שסתרת בעצמך את דבריך, לא כך?
אגב, כתבת "הערבים... כולל האירנים". האירנים כלל אינם ערבים. זה עם אחר, עם שפה שונה לחלוטין. העברית יותר קרובה לערבית מאשר הפרסית, אשר כלל אינה שפה שמית, אלא הודו-אירופית. אמנם יש באירן גם מיעוט לאומי ערבי, אך זה לא אומר שהאירנים הם ערבים.

pdib

New member
../images/Emo26.gif

בנוגע לאופי: זה לא סותר את מה שאמרתי. זה שהאופי הוא חרא, זה עדיין לא סותר את ההגדרה שלי לצביון יהודי. בנוגע לי"יוזמה הסעודית" שהצעת: זאת רק הצעה, ויש כ"כ הרבה פלגים בסכסוך, ואם יקום יום אחד פלג שלא יסכים עם אותה "הצעה" ויחליט שצריכה להיות שליטה ערבית בכל האזור, ויתחיל להפעיל ארגוני טרור, מה תעשה? מה גם שבמידה וההצעה הזאת תתקבל היא תהפוך את מדינת ישראל למדינת עולם שלישית, מכיוון שההצעה מאפשרת לכל פליט שרוצה שמעוניין לממש את "זכות השיבה" - לקבל אותה. 90% מהפליטים (אם לא יותר...) יבקשו לממש את אותה "זכות". ואז מדינת ישראל תצטרך לספוג עוד 2 מיליון פליטים לתוכה. מעבר לכך שהם פלשתינים (לא ממש מתים עלינו) הם אנשים לא פרודוקטיביים, לא משכילים, מה שיהפוך את מדינת ישראל למדינת עולם שלישי במהרה (וזה לא עניין של גזענות, זאת פשוט עובדה שהם לא פרודוקטיביים), ומעבר לכך: המדינה תהפוך לחצי ערבית, והאנשים הפרודוקטיביים לא יסכימו להמשיך לחיות כאן ! יהיה גל ירידה מטורף מהארץ. ואז עם מה נשאר? על מדינה שתוך פחות מעשור יהיה בה רוב ערבי (בלתי נמנע), מדינת עולם שלישי, וכשיהיה פה רוב ערבי (שרוב האזרחים יהיו אנאלפבתיים חסרי השכלה) לא יהיה קשה להקים פה רודן - והנה לך מדינה דיקטטורית למופת. ותן לי לנחש: הרודן הזה לא יאהב כ"כ יהודים, ואז מה? העיקר היינו דמוקרטיים, אבל זה יחזור אלינו כמו בומרנג... ובנוגע למשפט: הכוונה הייתה שגזל אדמות ספציפית לא גורר ביטחון, אלא ביטחון גורר גזל אדמות. אני מקווה שזה קצת יותר ברור. ובנוגע לאיראנים: אני יודע שהם לא ערבים, אמרתי הערבים כולל האיראנים, ולא הערבים הכוללים את האיראנים.

../images/Emo13.gif בוא נתחיל מהאירנים,

בוא נראה מה אתה כותב: "ובנוגע לאיראנים: אני יודע שהם לא ערבים, אמרתי הערבים כולל האיראנים, ולא הערבים הכוללים את האיראנים". איך הצביון היהודי שלך מסביר את צירוף המילים "הערבים כולל האירנים"?
כנ"ל גם כל השאר מה שכתבת. לפרט?

pdib

New member
טלמון,

אם תתחיל לתקן אותי על טעויות התנסחות, זה לא יגמר. תתייחס לבחינה הפוליטית של הדברים שכתבתי. אני יודע שהאיראנים הם לא ערבים, ובזה בא נסגור את הסיפור של האיראנים.

אם כך, נסה לנסח מחדש

גם את שאר דבריך, במקום לטעון ש"הוכחת" משהו. מדוע אני צריך לנחש למה אתה מתכוון? בגדול, הכל ברור: אתה שונא ערבים ופוחד מהם, ופשוט היית רוצה שהם יעופו לך מהעיניים. אבל אפילו בזה אתה טועה! כי אתה גם רוצה לשלוט בהם וגם לגזול את אדמותיהם, וביחד זה כבר הרבה מדי. אם יש לך מה להוסיף, אבל ברמה של לוגיקה ולא סיסמאות, אז נסה לנסח את דבריך בצורה מובנת.

למעלה