איך לנצח בתי להתנגד או מתי
הין הופך ליאנג. (הכל בחמישה תשלומים, ללא ריבית וללא הצמדה) ובקצת יותר רצינות, זה בטח לא פשוט אבל הנה מה שאני מבין בעקרון: הדרך היא להדבק אל היריב לנוע ביחד איתו (להיות מאוד "ייני") ברגע שהוא מסיים את ההתקפה שלו (שלא אמורה לפגוע בנו כי לא התנגדנו לו) ויש לו רק עוד מעט כח (סוף היאנג שלו) זה הזמן להכנס בו (להיות יאנגי). כשהוא חלש וחסר אונים רק אז אני אעז להוציא את החלק היאנגי (שיכול להיות מכה, בעיטה , בריח...). עקרונות התנועה שמאפשרים לנוע עם היריב מאפשרים גם לפגוע בו בעוצמה. אנסה להשתמש בכל משקל גופי, אם אפעיל שרירים אנטרל חלק גדול מהיכולת שלי להזרים אל היריב את האנרגיה שנוצרת מזה שהגוף שלי רפוי ואני שוקע (מוריד את מרכז המסה שלי). אני לא מדבר על צ'י אלה על אנרגיה פוטנציאלית שמוממרת לאנרגיה קינטית (פיזיקה של תיכון+). כשמפעילים שרירים ניתן להשתמש רק בעוצמה של השריר (שהיא עשויה להיות חזקה אולם היא מאוד מוגבלת). ככל שמותרים יותר על על הפעלת השרירים ניתן להשתמש יותר במשקל של הגוף. השחרור של הגוף שאני מדבר עליו אינו רפיסות. תמיד אנו משתדלים לשמור על נקודה קשה (למשל ביד: הקצה של האצבע המרכזית). למי שהדברים האלו הם סינית עבורו, ברמה מסוימת, אני מסוגל להדגים אותם, ואני אשמח לעשות זאת במפגש הפורום הקרוב או בפגישות פרטיות. ולגבי השאלה הספציפית של ניצן עם עשיתי הצלבת ידיים עם אנשים שלא לומדים טאי צ'י, התשובה היא כן, אבל נשאלת השאלה למה אתה קורא הצלבת ידיים. אני מתכוון לתרגילים מובנים שבהם אני יכול ללמוד ולבדוק את יוכלתי בישום העקרונות שדברתי עליהם (ואני לא מתכוון לרנדורי חופשי). בזכות הפורום זכיתי לעשות את התרגילים האלו עם אנשים שהגיעו לרמות גבוהות בשיטות שונות.