נועהפ

New member
../images/Emo35.gif

אשמח להבין האם טאי צי וטאי צי צואן הם אותו הדבר. בנוסף לא ברור לי מהו הצאן צואן, האם הוא חלק מאימון הטאי צי? ברורו לי מה הוא מסמל אבל לא ברור לי מה מטרתו בשעור ואיך הוא משתלב בלימוד. תודה

nitzano

New member
טאי ג'י

טאי ג'י הינו מושג המתיחס לעולם וליחסיות שבין שני הניגודים המשלימים אחד את השני Yin - Yang . צ'ואן = אגרוף טאי ג'י צואן = אמנות לחימה המתבססת על עקרונות המושג טאי ג'י . במערב נהוג לבלבל ולהשתמש בשם "טאי ג'י " לייצג את טאי ג'י צואן .

nitzano

New member
סרטונים

להל"ן מס' קטעים מסדרת טלבזיה (בסין) על חייו של יאנג לו צ'אן . בפרק זה הופיעו קרבות בינו לדונג היי צ'ואן (מפתח הבא גואה ג'אנג) על סמך המיתוס . דוגמא יפה ל "איך משתמשים באומנויות הפנימיות" מעשית . סרטון 1 סרטון 2 סרטון 3 תהנו

WhiteBear

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif - נוסף לסירטונים ../images/Emo45.gif

WhiteBear

New member
אתה מוכן לתת את השמות הללו באנגלית?

כך אני אוכל לחפש עליהם עוד באינטרנט.

nitzano

New member
בטח ../images/Emo13.gif

Ba gua zhang - Dong hai chuan Yang style Tai ji quan - Yang lu chen

nitzano

New member
הסבר קצר

הבחור הצעיר (בגדים כההים) הינו יאנג לו צ'אן - הראשון בשושלת יאנג טאי ג'י צ'ואן (Yang style) אשר למד טאי ג'י צ'ואן אצל משפחת צ'אן . יריבו המזוקן - מאסטר דונג כמובן .

orii

New member
זו דוגמא לכראוגרפיה "חיצונית"

אני לא יודע כלום לגבי בה גואה, אבל כמעט כלום בסרט לא מזכיר לי טאי צ'י. זה יופי של סרט אקשן "הונג קונגי", אני לא מוצא בו שום עקרונות תנועה של טאי צ'י. יש המון עבודה בכח של הידים והרגליים. זו נראת לי אנטי דוגמא ל "איך משתמשים באומנויות הפנימיות". (חוץ מקטע שיוצא להם עשן מהגוף כמובן... דרך אגב, לפי המיתוס מי ניצח?

nitzano

New member
3 פגשות של תיקו

פנימי אינו רך
בקרב ניצחון יקבע ע"י כניעת היריב .יריב יכנע ויוותר אם יפצע או יושבת . ברגע בו קרב לחיים או למוות מתחיל אין מקום לנחמדות ! יש עקרונות טאי ג'י בסרטון .אולי אין עקרונות טאי ג'י צ'ואן אותו אתה לומד .אך כבר דנו על חילוקי דעותינו בנושא . רק אפנה אותך לשרשור על טאי ג'י .

nitzano

New member
הקישור

הקישור There is no yin without yang .Yin can't exist without yang.Yin has yang inside it (black dot).When Yin reaches the top it has to turn into yang (strong punches) but still has yin in it (white dot). Tai ji with no Yang is not Tai ji .Tai ji without yin-inside-yang or yang-inside-yin is not tai ji Tai ji quan without Tai ji principles is not Tai ji quan logic

יש כאן עקרונות של יין-יאנג, אבל זה

לא ממש דומה לטאי-צ'י צ'ואן שאני מכיר, וגם לא לפה-קואה. יש כאן חסימות של מכות (מרפקים), בעיטות סיבוביות לגובה הראש, יישור של המרפקים עד הסוף במכות, ועוד... דברים שלפחות אצלנו ממש משתדלים לא לעשות. ברמה הטכנית, יש כאן בהחלט מופע מענין של צ'ין-נא - אולי למי מהמתמחים בבריחים יש הערות? רואים כאן כמה כניסות ויציאות מעניינות מבריחים - האם זה נראה ריאליסטי? (לדעתי, חלק כן וחלק ממש לא; חלק תלוי בתזמון, וחלק אחר (כמה מהיציאות מנעילה על פרק כף-היד) נראה כתלוי רק בכוח)

nitzano

New member
טוהר הסגנון וסדרת טלבזיה

הם סתירה .כמובן שצריך לספק גם ציפיות הצופים . אך עד כה (לדעתי) זה הדבר הקרוב ביותר שראיתי בטלבזיה או בסרטים . לפחות בתחום ההדבקות ותנועת הידיים הצמודות .

הידבקות יש, ידיים צמודות גם.

יש גם טכניקות של התחמקות וזרימה עם תנועת היריב - חלק מהיציאות מבריחים שהזכרתי קודם, לדוגמא. אבל הרושם הכללים הוא לא של טאי-צ'י, לפחות לא טאי-צ'י שאני מכיר (מה שלא אומר הרבה, בעצם
). אין ספק שאלה קטעי אקשן טובים, אבל הם קצת מזכירים לי את "רמבו" - נכון ש*אפשר* לירות במאג ביד אחת, אבל...
מצד שני, אם היו שמים במקום סטאלון את "החייל מספר אחד בצה"ל"
, מי היה בא לקולנוע?

orii

New member
נכון, יש טאי ג'י אין טאי ג'י צ'ואן

וזה מוזר, אם אחד מהם אמור להיות יאנג לו צ'אן, אדם שקראו לו "אגרוף הכותנה". דרך אגב, אם אני מבין נכון, אין דבר בעולם שאינו טאי ג'י. ואחרון חביב, בגלל ש"ברגע בו קרב לחיים או למוות מתחיל אין מקום לנחמדות", מי שפחות חזק חייב להשתמש ביכולות אחרות כדי לשרוד. אילו יכולות אחרות? למשל טאי ג'י צואן שמנסה ללמד לא להתנגד בכח לכח ובכל זאת לנצח. הכיצד? טוב כבר כמעט 6 שנים זה מעניין אותי...

nitzano

New member
סטיקי

האם הצלבת מול פנימיות אחרות חוץ מטאי ג'י צואן ?

"אין דבר בעולם שאינו טאי-צ'י" ../images/Emo4.gif

זה נכון טכנית, אבל לא כל אחד מתייחס לטאי-צ'י באותה הצורה - ראה הדגש בשיטות רבות על פיתוח יכולת ספיגה, הסותר לחלוטין את עקרון הבסיס של טאי-צ'י צ'ואן. העיקרון אוניברסלים, אבל כמו שכתוב איפה שהוא בדאו טה-צ'ינג, "מחמישה טעמי-יסוד נוצרים כל הטעמים, מחמישה תוים נוצרות כל המנגינות" וכו' - יש גם טעמים לא-טעימים (עיין ערך במבה
), יש מוסיקה לא-יפה.

nitzano

New member
good Q

טאי ג'י צואן שמנסה ללמד לא להתנגד בכח לכח ובכל זאת לנצח. הכיצד? I ask it too One can't win a fight for his life by being nice . One can't relay on his Qin-na because it's not the main part of Taijiquan - the enemy might always be better .So what is the strong point of TJQ A TJQ practitioner intercepts the attack ,flows with it's power ,redirect the power - That's the yin part .But at the point of extreme, Yin becomes old-Yin and than changes into Yang Can you tell me how to use this concept(yin turn into yang) in TJQ ? Where is your Yang when you fight ? onle can't always stay soft and receptive - he must also become Yang and that's why I asked about the use of Yin-Yang in martial arts At that point the enemy's power no longer exist (from Yang to Yin)and it's easy to control him .It's like a spring - at first it's powerless (yin) and after you press on it it is full of energy (yang) ,all you have to do is let it go and you'll manifest it's power

orii

New member
איך לנצח בתי להתנגד או מתי

הין הופך ליאנג. (הכל בחמישה תשלומים, ללא ריבית וללא הצמדה) ובקצת יותר רצינות, זה בטח לא פשוט אבל הנה מה שאני מבין בעקרון: הדרך היא להדבק אל היריב לנוע ביחד איתו (להיות מאוד "ייני") ברגע שהוא מסיים את ההתקפה שלו (שלא אמורה לפגוע בנו כי לא התנגדנו לו) ויש לו רק עוד מעט כח (סוף היאנג שלו) זה הזמן להכנס בו (להיות יאנגי). כשהוא חלש וחסר אונים רק אז אני אעז להוציא את החלק היאנגי (שיכול להיות מכה, בעיטה , בריח...). עקרונות התנועה שמאפשרים לנוע עם היריב מאפשרים גם לפגוע בו בעוצמה. אנסה להשתמש בכל משקל גופי, אם אפעיל שרירים אנטרל חלק גדול מהיכולת שלי להזרים אל היריב את האנרגיה שנוצרת מזה שהגוף שלי רפוי ואני שוקע (מוריד את מרכז המסה שלי). אני לא מדבר על צ'י אלה על אנרגיה פוטנציאלית שמוממרת לאנרגיה קינטית (פיזיקה של תיכון+). כשמפעילים שרירים ניתן להשתמש רק בעוצמה של השריר (שהיא עשויה להיות חזקה אולם היא מאוד מוגבלת). ככל שמותרים יותר על על הפעלת השרירים ניתן להשתמש יותר במשקל של הגוף. השחרור של הגוף שאני מדבר עליו אינו רפיסות. תמיד אנו משתדלים לשמור על נקודה קשה (למשל ביד: הקצה של האצבע המרכזית). למי שהדברים האלו הם סינית עבורו, ברמה מסוימת, אני מסוגל להדגים אותם, ואני אשמח לעשות זאת במפגש הפורום הקרוב או בפגישות פרטיות. ולגבי השאלה הספציפית של ניצן עם עשיתי הצלבת ידיים עם אנשים שלא לומדים טאי צ'י, התשובה היא כן, אבל נשאלת השאלה למה אתה קורא הצלבת ידיים. אני מתכוון לתרגילים מובנים שבהם אני יכול ללמוד ולבדוק את יוכלתי בישום העקרונות שדברתי עליהם (ואני לא מתכוון לרנדורי חופשי). בזכות הפורום זכיתי לעשות את התרגילים האלו עם אנשים שהגיעו לרמות גבוהות בשיטות שונות.

nitzano

New member
מה שאלתי - מה ענית

מה שאלתי :"האם הצלבת מול פנימיות אחרות חוץ מטאי ג'י צואן" מה ענית :"עשיתי הצלבת ידיים עם אנשים שלא לומדים טאי צ'י" אתה רואה הבדל ? בפנימיות אחרות ברמה מסויימת יש כח המכונה An-jing .כח זה משוחרר ממרחק של סנטימטר מן המטרה .לפני שחרורו הגוף משוחרר ואינו משדר דבר ,כך גם שניה אחרי השחרור .אין זמן להאזין ,אין מהירות לברוח . בדרגות גבוהות יותר אפילו שינג אי רך . אני מניח שטאי ג'י יכול להתמודד עם כח זה , ואם אכן כך הדבר ברור מהיכן תמיהותי ותחושותי .

orii

New member
למי יש יותר גדול?

או מי יותר טוב? אני חושב שנסכים, שזה מי שמקשיב יותר טוב ויש לו מספיק כח כדי להגיב. אני משער שלמרות שכתבת ש"יש כח המכונה An-jing - כח זה משוחרר ממרחק של סנטימטר מן המטרה .לפני שחרורו הגוף משוחרר ואינו משדר דבר" בכל זאת, אומן טאי צ'י או אומנות אחרת כן יצליח לנטרל כח זה. בעבודה בזוגות עדיין לא יצא לי לנסות להתמודד עם משהו שניסה להפעיל עלי כח כזה. למורה שלי יש המון נסיון (ששלח הרבה אנשים לבית חולים) כולל בסוג זה של כח (אם אני מבין למה שאתה מתכוון). כך שאני משער שאכן יש לטאי צ'י שאני לומד תשובה לעניין. דרך אגב ניצן, אני חושב שהתשובה שלך קצת גסה. בכנות, התאמצתי לכתוב באופן מקיף ורציני. חכיתי לקרוא את התגובה שלך ולא נהנתי ממנה. כמובן שאתה לא חייב לגרום לי הנאה. אבל הוצאת לי את החשק לענות לך.

למעלה