שאלת לחץ אויר

• פותח הנושא kinli
  • פורסם בתאריך

tedys strm

New member
../images/Emo31.gif

מאיפה הבאת את זה: "אצלי לא מצויין בספר נתון של לחץ אופטימלי בתנאים רגילים ובתנאי עומס מלא (ואני מניח שברוב האופנועים זה כך, בניגוד לרכבים)" גם בספר שלך וגם במדבקה על המזלג האחורי זה רשום.

תן לי לנחש-אתה לא רוכב על CBR1KRR,נכון?

בספר האופנוע מצויין רק לחץ אויר מומלץ, ללא התייחסות לתנאי עומס רגילים או עומס מלא. כנ"ל לגבי המדבקה על הזרוע האחורית. בשניהם הלחץ הוא 36F/42R.

NeeD 4 SpeeD

New member
אתה עשית ברדק.

בספר אופנוע מצויין לחץ אוויר מומלץ לרוכב אחד או רוכב + מורכב בדרך כלל. על דופן הצמיג רשום הלחץ המקסימלי המותר לאותו צמיג , בלי קשר לספר אופנוע .

שום סלט.

כתבתי שהלחץ בספר "מושפע" מהלחץ שמצויין על דופן רוב הצמיגים, ולא להפך. ובנוסף כתבתי שהלחץ שמוטבע על דופן הצמיג, מתאים למשקל המקסימלי המותר לצמיג.

tedys strm

New member
סלט גדול עם כל התבלינים ביחד. לא טעים!

הרי האופנוע שלך לא חייב להיות ONE SIT. אם אתה מרכיב זה נקרא בעומס. האם אצלך רשום לחצים זהים כשיש רוכב אחד וכשיש 2 רוכב ומורכב? אולי האופנוע לא מיועד להרכבה?? בכל מקרה המספרים שהבאת הם מה שבכל אופנוע מיועד למצבי העומס (הרכבה) ואלה לחצים שמודדים בצמיג קר. אם אתה יודע יותר טוב מהיצרן מה מתאים לאופנוע שלך שיבושם לך. אני חושב שאתה טועה ומטעה. אתה גם מודד לצמיג חם וגם מודד ערכים קטנים משמעותית. השילוב של 2 הדברים שאתה עושה מגביר עוד יותר את ההקטנה בלחץ אצלך לעומת המלצת היצרן. נשמע לי רע לא רק בהיבט אורך חיי הצמיג אלא גם לתפקוד של הצמיג בכביש. ועוד משהו: במכוניות הלחץ המכסימלי הרשום על הצמיג עצמו הוא גבוה משמעותית מהלחץ שרושם יצרן הרכב בספר, כמתאים למצב העומס אבל באופנועים הם דומים ולפעמים המספרים אפילו זהים. למשל אצלך 42 רשום גם בספר וגם על הצמיג. אצלי על הצמיג רשום 42 ובאופנוע רשום 41 ברכב אצלי רשום על הצמיג 44 ובספר הרכב בעומס מלא רשום 34 לעומת עומס קל 31

../images/Emo12.gif טדיז,איפה ראית שכתבתי מדידה בצמיג חם?

המדידה היא בצמיג קר, לא חשבתי שיש צורך לציין דבר ברור כל כך, אל תכניס מילים לפי. לשאלתך - כמו שציינתי כבר, הלחצים במצויינים בספר אינם מבחינים בין רכיבה עם רוכב יחיד או רכיבה בעומס. לכן אני אומר שוב, שאלו הלחצים המומלצים ע"י היצרן כדי לכסות את כל טווח המשקלים הצפוי על על האופנוע - עד המקסימלי. אני לא מתיימר לדעת טוב יותר מהיצרן כלום, אני כן מתיימר לדעת את משמעות המספרים, והסיבה לכך שהם נכתבו. "אולי האופנוע לא מיועד להרכבה?" - נו באמת, תהיה רציני.

tedys strm

New member
זה נשמע מוזר. לא?

דווקא לפאר היצירה של הונדה CB 1000 הם לא רושמים לחצים לרוכב בודד לעומת עם מורכב? נשמע כמעט אבסורד. לגבי הלחצים בחם. מתנצל שבילבלתי בינך לבין BEARING שכתב את זה למעלה. בקריאת כתביך מתקבל הרושם שאתה מבין עניין ולכן נבקש אולי מעוד רוכבי הונדה לבדוק מה רשום אצלם בספר...

../images/Emo31.gif

לחץ אויר ממלאים קודם כל לפי הוראות היצרן (מדובר על לחצי אויר מומלצים ולא(!) מקסימלים. אחרי שרכבת קצת, קיבלת נסיון, הבנת איך התנאים משפיעים על לחצי האויר - רק אז מתחילים לשחק למעלה למטה בטווחים מוגבלים - ניסוי וטעיה. אתה לא מצפה מרוכב על אופנוע חדש לדעת כמה לחץ צריך להיות לו בצמיגים לפי רגש. לא מאופנוען מתחיל לפחות.

הלחצים הם כן עבור אופנוע עמוס.

הלחצים מומלצים ע"י היצרן כדי לכסות את כל טווח המשקלים הצפוי עליו. אני מסכים שאופנוען מתחיל לא אמור לדעת שזהו הלחץ עבור אופנוע עמוס, אבל אני כן מצפה ממנו לשאול, לחקור ולברר מה משמעות המספרים, במיוחד כשהדבר נוגע לדבר חשוב כמו לחץ אויר בצמיגים.

megahertz

New member
אצלי בספר רכב מופיעים שני נתונים:

אחד לרוכב יחיד, ואחד בהרכבה. שניהם מופיעים גם על הזרוע האחורית דרך אגב. זה אומר שאני מיוחד?

למעלה