שאלת לחץ אויר

• פותח הנושא kinli
  • פורסם בתאריך

kinli

New member
../images/Emo35.gif שאלת לחץ אויר

כמה לחץ אויר מומלץ לצמיגים שמורכבים על CBR600 F2 מידת אחורי - 160 קדמי - 120 (אם אני לא טועה) תודה

Travian

New member
ספר רכב

כבר יש? אם לא אז כדאי להשיג 36 קדמי ו42 אחורי

tomergg

New member
אני ממלא בהורנט 42 מאחור ו- 36 מקדימה.

לדעתי אתה צריך לחץ דומה.

tomergg

New member
מבולבלים?

גם ב CBF הייתי ממלא אותו דבר, לא על דעת עצמי כמובן, אלא בהמלצתו של איזה יפני.

kinli

New member
השאלה אם יש הבדל

בלחץ בין צמיג שהוא מידה 160 לבין 180 ....

Travian

New member
שאלה טובה

אבל לך זה לא משנה. בF2 הלחץ הוא כמו שכתבתי למעלה

h a j b i

New member
לחץ אוויר וא לא פונקציה של גודל או רוחב הצמיג

אלא של חלוקת המשקל של האופנוע, סוג המתלים וכו. באופניים נוהגים למלא לחצי אוויר גבוהים משמעותית מאופנוע למרות שרוחב הצמיגים הרבה הרבה יותר צר.

(לא למרות - בגלל)

מכיוון שאין הרבה צמיג בין הג'אנט לבין הכביש, ומכיוון שבאופניים בזבוז כח הוא משהו שלא מוכנים לסבול ממנו, חובה שהצמיג לא יימעך יתר על המידה וישמור על צורה. באופני כביש הלחצים נעים באיזור ה - 100 PSI ובאופני שטח (חתך יותר גבוה ולמען יכולת בלימת זעזועים וסיפוק אחיזה) מסתפקים בהרבה פחות (20 - 50) תלוי בייעוד.

Bearing

New member
לחץ אוויר לא ממלאים לפי הוראות יצרן

צריך קצת רגש, לרכב, לנסות ולהרגיש, אני ממלא ב F2 - אחורי 36 קדמי 32 הלחצים עבור צמיג חם.

C O L T

New member
צמיג חם? חשבתי שתמיד מודדים על קר

כי צמיג חם יכול להיות חם במידה שונה, מה שיקשה על המדידה, צמיג קר תמיד קר בצורה אחידה (פחות או יותר קיץ\חורף\שמש\שלג לא נלקחים בחשבון).

h a j b i

New member
חבל שאתה סתם מטעה

לחץ אוויר דווקא כן ממלאים ע"פ הוראות יצרן. אתה יכול להוסיף שניתן להפחית או להעלות במעט (2-3 PSI) לפי הנוחות או תנאי הדרך (שבילים, כבישים רטובים, נסיעה ארוכה על כביש מהיר, הרכבה וכו). כמו כן, אין הרבה ערך ללחץ אוויר בצמיג חם כיוון שזה דבר מאוד לא קבוע ולא יציב למדידה.

NeeD 4 SpeeD

New member
אני מסכים עם bearing

לחץ אוויר ממלאים לפי רגש. אין מספר קבוע אופטימלי. משקל הרוכב , חום / קור ,כביש יבש / רטוב ,סוג הצמיג, הכל משפיע על הלחץ האופטימלי באותם תנאים. הלחץ בהוראות יצרן הוא הבסיס , לכל אותם אלה שבקושי יודעים איזה דלק למלא באופנוע שלהם.

../images/Emo45.gif לחץ האויר המומלץ ע"י יצרן האופנוע,

הוא הלחץ המקסימלי המותר עבור עומס העומס המקסימלי המותר, שמצויין על דופן רוב סוגי הצמיגים. אפשר לראות למשל, שמצויין על דופן הצמיג האחורי משהו כמו: "MAX LOAD 355kg AT 42PSI COLD" מכיוון שברוב הזמן המשקל על האופנוע הוא הרבה פחות מ-300+ ק"ג, מומלץ להוריד לחץ. האופנוע ירגיש הרבה פחות נוקשה עם 4-5 PSI פחות + אחיזה טובה יותר (על חשבון אורח חיי הצמיג, אבל זה לדעתי זניח לעומת היתרונות). נסה לשחק עם זה. אני רוכב עם 34 קידמי, 36 אחורי, CBR1000RR. לא יתאים לך? נסה משהו אחר..

Raffael

New member
לא, הלחץ המומלץ ע"י היצרן הוא, הממ...

הלחץ המומלץ ע"י היצרן. בד"כ ימסר נתון של לחץ אופטימלי בתנאים רגילים ובתנאי עומס מלא. הלחץ המקסימלי המותר בצמיג, הוא נתון אחר והוא בד"כ גבוה הרבה הרבה יותר. הנתון הראשון בד"כ נמסר ע"י יצרן כלי הרכב והנתון השני - ע"י יצרן הצמיג.

אנסח שוב ..

אתה צודק בכך שהצלחץ המומלץ ע"י היצרן-מולץ על ידו. אבל הלחץ המומלץ ע"י יצרן האופנוע הוא סוג של כסת"ח, שמותאם למה שמוטבע על דופן רוב הצמיגים המיועדים לאופנוע (למשל: “MAX LOAD 355kg AT 42PSI COLD”). זהו לחץ אויר עבור המשקל המקסימלי המותר על האופנוע/צמיג. כמובן שהצמיג יכול לעמוד ב- PSI גבוה הרבה יותר בתנאי מעבדה, לפני שיתפוצץ. אני לא רואה סיבה לרכוב בלחצי יצרן, אלא אם כן אתה רוכב עמוס ציוד בהרכבה במשקל כולל שמגיע למשקל המקסימלי שמוטבע על הצמיג. אצלי לא מצויין בספר נתון של לחץ אופטימלי בתנאים רגילים ובתנאי עומס מלא (ואני מניח שברוב האופנועים זה כך, בניגוד לרכבים). בכל אופן, הורדת PSI תשפר אחיזה, ספיגת מהמורות, ותגרום לחימום מהיר יותר של הצמיג – על חשבון אורך חיים.

למעלה