שאלה

גאיה ק

New member
שאלה פנטסטית...

ויש בה מן הפילוסופיה. הולכת לישון עליה עכשיו. תשובה לכשאקום.

גאיה ק

New member
ההבדל הוא בחזון.

פנטזיה מתקשרת למדע בידיוני. ליאונרדו דה וינצ'י,ז'ול ורן ,אפילו הרצל ועוד רבים וטובים-פינטזו. לפעמים חלומות ואפילו פנטזיות(בדיעבד)מתגשמות עוד בחייו של אדם ולפעמים אחרי לכתו.

גאיה ק

New member
כמובן גם

שאם יש לכם קול של צפרדע, בד"כ לא תוכלו להיות זמרים.

s h o o s h a

New member
חלום ופנטזיה

מה אומרת הפרשנות היבשה? חלום הוא חוויה סובייקטיבית של מראות דמיוניים, מחשבות או תחושות במהלך השינה חלום בהקיץ הוא מצב של הזיה, שבו האדם מדמיין דברים, במצב של הכרה חלקית. פנטזיה היא אגדה שסיכויי העלילה בה להתגשם קלושים. ומה אני חושבת? ששני הדברים הם די דומים. כי את שניהם לעתים אפשר להגשים ולעיתים, לא. אני חולמת להיות רזה- אם אשתדל מאד, אני עשויה להצליח והחלום שלי יתגשם. אני חולמת לזכות בלוטו- אם אתמיד ואשלח טופס, יש סיכוי שפעם גם אזכה וחלומי להיות עשירה יתגשם. אני מפנטזת להתעורר בוקר אחד ליד קן ווהל- [שחקן חתיכי בטירוף ששיחק בסרט 'לבבות סגולים' ובסידרה 'סוכן סמוי'] אולי פעם אגשים את הפנטזיה הזו, ואולי לא אני מפנטזת על .... [אשאיר לדמיונכם הפרוע {או לא} את נשוא הפנטזיה]- אולי פעם אגישם זאת, ואולי אעדיף להשאיר את הפנטזיה כפנטזיה בלבד.

חלום....פנטזיה ...ומציאות

כשיש חלומות ושואפים להגשים אותם...ומצליחים. כשמפנטזים ...זה מפתח את הדמיון מקל במצבים קשים וממש לא מזיק. כשחיים בדמיון ופנטזיה ומנותקים מהמציאות זה חמור.[מקרים קיצוניים] הנושא הזכיר לי כמה מקרים בעבודתי: 1-חניכה ברמה שכלית גבולית מספרת על המאהב שלה [הנשוי]מתארת את הבילויים [לרוב לא דובים ולא יער]וההכנות לחתונה ברמה של פרטי פרטים.סלון כלה.האולם ,מנות האוכל וכו'.קרה שנכנסה לסוכנות מכוניות וביקשה להזמין מכונית.....התיחסו אליה ללקוחה פוטנציאלית . 2-חניך ברמה שכלית גבולית שהיה אצלי בקבוצה סיפר במשך שנתיים שהוא חבר בועד המועדון[האמנתי כמובן-לא היתה סיבה שלא]תיאר בפרטי פרטים את הבחירות והמאבק שלו להיבחר.הפעילויות והטיולים וכו'.בדרך מקרה ניסו אצלנו להכניס חניך אחר לאותו מועדון........צלצול לעו'ס שלו.ואז הסתבר שלא קיים מועדון כזה. 3-חניך[לא אצלינו] מספר שיש לו רשיון לרכב .המדריכים מאמינים במשך תקופה ארוכה ומבקשים לאמת את הענין.בשיחה עם האם התברר להם כמובן שזה אומנם חלום ילדות שלו אבל אין לו רשיון. ערב אחד...צלצול מהמשטרה לביתה של האם....קרתה תאונה.......הילד החליט סוף סוף להגשים את חלום הנהיגה
הבהלה היתה גדולה והנזק הכספי גדול ומזל משמים שלא היו פגיעות בנפש תודה לאל.

למעלה