האם יש הבדל בין חלום לפנטזיה אני שואלת את זה בעקבות וויכוח קטן שהיה לי מקודם,, ולמה בחרתי לשאול בפורום הזה,כי אני קוראת לא מעט פה שיש אלופים(ות)בנושא, אשמח לקבל תשובה כן/לא והכי חשוב למה?,
אתן לך דוגמא מוחשית: להיות עם אלביס במיטה זו פנטסיה.....(כלומר חלום שלעולם לא תוכלי להגשימו) לשיר דואט עם יהורם גאון זה חלום שאולי עוד אפילו עשוי להתגשם (כמו אותו פיל מאמריקן איידול ש15 שנה שר מול הראי במקלחת כשהמסרק משמש לו כדמוי מיקרופון את שירו של בונו מלהקת בון ג'ובי. והנה הוא איתו, מתחבק מסתיבק ואפילו שרים ביחד) מה ניסיתי להגיד פה בעצם? - חלום הוא משהו שיכול מתישהו להתגשם. פנטסיה, לא.(לכן היא פנטסיה - משהו בלתי אפשרי)
חידדת לי את ההגדרות שרה. הפנטזיות מעשירות את עולם הדמיון שלנו החלומות הם בעצם תכניות שאנו מתהווים להגשים. השאלה האם אנחנו לא מבלבלים ביניהם לפעמים? בשני הכוונים - האם אנחנו נתפסים בפנטזיה ונתקעים בה או שלפעמים עושים הנחות לעצמנו בדרך להגשמה ומגדירים חלום כ-פנטזיה? החכמה כנראה להבדיל ביניהם
כי חלום בליל בא מתוך התת מודע...הוא לא תמיד פנטסטי, לא. למשל אני חולם שעשר נשים שמנות ומכוערות רודפות אחרי בתוך סימטה חשוכה. כשבחלום בהקיץ אני חולם אותו דבר...אלא שהפעם הן יפיפיות חטובות..חלקן טופלס.פנטזיה.
תחשוב טוב - אולי עצם המחשבה שמישהי בכלל רודפת אחרייך זה לכשעצמו פנטזיה ??????? ואם נשים שמנות יפות רודפות אחרייך ? תאמין לי שזאת התגשמות כל חלום או פנטזיה
חולמים ומפנטזים בכל עונה גם בעונת בצורת, חלומות חולמים, לא מתכננים, ומה בן אשם שהוא חולם על כל מיני נשים?שמנות, רזות, תגיד,,,,, אתה לא חולם על משקל בינוני כמוני
חלום מגשימים- פנטזיה לא, תודה על התגובות זה מחזק אותי בוויכוח שהיה לי, ויש לוויכוח הזה סיבה, ושרלה,,,וסתם סתם,,, אני,, לא מפנטזת על המת(אלביס) רק על החי