שאלה

doroniz

New member
ראי תגובה שלי...

בתחתית שירשור זה. בתור חיפאי במקור (היום תושב הגליל), האם אני יכול לעזור עוד? דורון.

doroniz

New member
כיתת PDD

לא כל כיתת PDD היא בהכרח כיתת חינוך מיוחד. יש לברר היטב האם הכיתה מוגדרת ככיתת חינוך מיוחד.

doroniz

New member
זכויות מול הגדרה

אכן תלמידי PDD בבי"ס רמות הם מושא כוונתי. הקבוצה מאוד מאוד מגובשת ועל הרבה הורים אחרים ללמוד מהקבוצה הזאת. אחד מההישגים של הקבוצה הוא קבלת תנאים של החינוך המיוחד (יום לימודים ארוך, הפעלה בחופשות, תראפיות). אבל, למיטב ידיעתי הכיתה אינה מוגדרת בסימול של חינוך מיוחד ועל כן הושבתה אתמול. מאידך, שמעתי על כיתות מיוחדות בתוך בתי ספר רגילים שכן מוגדרות חינוך מיוחד ולא הופעלו אתמול כאשר למנהלות/ים היו סיבות מגוונות. דורון.

doroniz

New member
שרשור ארוך

יעל, השרשור הזה הפך להיות ארוך ולדעתי גם מיצה את עצמו: א) השביתה הסתיימה. ב) כתבתי קודם שנודע לי שהיו כיתות מוגדרות חנ"מ שלא הופעלו אתמול. דורון.

doroniz

New member
נדהם מיכולת התוקפנות

איפה כתוב ABA? מי מדבר על מחקר? השרשור הזה כולו עוסק בכיתות שילוב ובהגדרתן ככיתות חנ"מ או לא. שילוב אינו ABA, ו-ABA אינה שיטת העבודה היחידה והבלעדית עם אוטיסטים!!! ביקורת כזאת תוקפנית (גם על קורס השילוב) עם הסתתרות מאחורי שם בדוי - אני תוהה בכלל אם היא ראויה לתגובה והתייחסות. דורון.

דורי 7

New member
../images/Emo35.gifשאלה../images/Emo35.gif

הורים לילדים בכיתות קטנות בבי"ס רגיל- האם ביום כמו היום הכיתות שלכם פתוחות????????? אצלנו לא

חנניה1

New member
דורון, אשמח לשמוע מהו ההבדל בין שתי

כתות כאלה? כי ממה שידוע גם לי הרי שכתות pdd הן רק במסגרת חינוך מיוחד. תודה אורית

doroniz

New member
כיתת PDD לא חנ"מ

אני מכיר שתי מסגרות שלא נחשבות כיתות חנ"מ - הילדים הם ילדי PDD ומשולבים פרטנית כבודדים בכיתות רגילות. זהו מודל שילוב שבו לילדים אין כיתת אם. המודל הנפוץ יותר הוא כיתת אם ממנה הולכים הילדים לכיתות רגילות עפ"י יכולתם - אז הכיתות הן חנ"מ. כמובן שלכל אלה יש להוסיף את כל ילדי ה-PDD המשולבים פרטנית - הם היו היום בבית. אבל, השביתה הסתיימה. מחר הכל חוזר למצב הרגיל ואפשר לנשום לרווחה. לילה טוב, דורון.

זהו שילוב יחידני ולא כיתת PDD

היי דורון, למיטב ידיעתי, המודל של כיתת PDD מחייב כיתת אם ואם אינה קיימת, הרי שמדובר בשילוב יחידני או שילוב מלא במסגרת חינוך רגיל ואז כמובן שאין במקרה זה "הקלות" של החינוך המיוחד. אך האם המסגרות נקראות כיתת PDD ויש להן גם שעות טיפוליות משל עצמם (פרא-רפואיות ואחרות)? אם כן, והנושא מאושר במסגרת המתי"א שלהם, הרי שזה נושא חשוב לדון בו, כי פורוםהשילוב שמתארגן כאן, ודאי ישמח להחזיק קצת את המקל בשנו קצותיו... אם זה אפשרי. אשמח לפרטים יותר ברורים על המסגרות. תודה. ותודה גם על כל המאמץ להשאיר את מסגרת החינוך המיוחד מחוץ למעגל השביתה.

doroniz

New member
שילוב יחידני

תלמה שלום, אכן ילדי השילוב היחידני הם מחוץ למערכת החינוך המיוחד. אם מרכזים מספר ילדי שילוב יחידני בבי"ס אחד הם גם מחוץ לחנ"מ, אבל אז ניתן לארגן להם בתוך כותלי ביה"ס מודל של הפעלה ותראפיות (בעיקר בשעות אחה"צ), ולכאורה יש להם כיתת אם. בחיפה יש קבוצת תלמידים כזאת. דורון.

doroniz

New member
איך מוגדרת הכיתה

אצלנו מתקיימים לימודים כי שתי הכיתות מוגדרות כיתות PDD ולכן משתייכות לחינוך המיוחד. זה היתרון במסלול השילוב הזה - הילדים בבי"ס רגיל ובסביבה של ילדים רגילים אבל נהנים ממרבית שירותי החנ"מ (יום לימודים ארוך, הפעלה בחופשות, שעות פארא-רפואיות, צוות של מורות חנ"מ ועוד). דורון.

doroniz

New member
האם חינוך מיוחד??

אם את משוכנעת במאה אחוז שהכיתה היא כיתת חינוך מיוחד הרי שהיא צריכה לפעול - בשביל מה נאבקנו להוציא את החינוך המיוחד מחוץ למעגל השביתה? דורון.

דורי 7

New member
חינוך מיוחד ועוד איך-כיתתPDD

אבל אותם ויכוחים היו עם המנהלת שנה שעברה והיא טענה שההוראות שלה לא להפעיל את הכיתה לבד כשכולם שובתים. למי אפשר לפנות? לפחות לגבי הפעמים הבאות. תודה

doroniz

New member
מפקחת חנ"מ

פני לפיקוח על החנ"מ - תתחילי מלמטה עם מפקחת חנ"מ של הכיתה שלכם ותמשיכי לטפס בהיררכיה. אפשרות אחרת - לנסות להגיע למוקד המיוחד שמשרד החינוך מפעיל: 222003-800-1 או 250025-800-1 דורון.

למעלה