פינת השאלה הקטנה

אפרסקה

New member
../images/Emo35.gifפינת השאלה הקטנה ../images/Emo35.gif

שבוע טוב ונעים לכולם ובהצלחה ליולדות שלנו השבוע (מריונטה וחמניה)

אפרסקה

New member
אומגה 3 / ויטמינים לפוריות ../images/Emo95.gif

1) ענבר מקבלת חיזוקית של הדס בצורת מטבעות שוקולד, לא באופן קבוע אבל פעם בתקופה אנחנו מתקבעים על זה למשך חודש בערך (בעצת הרוקחת שהציעה לעשות הפסקות). ענבר כמובן מאוד אוהבת את הרעיון... לפני כמה ימים הרוחקת הראתה לנו שיצאו מטבעות שוקולד לילדים של אומגה 3. כיוון ששמעתי רבות על סגולותיו של שמן הדגים, אני שוקלת להוסיף לה את זה לצ'ופרים היומיים ותוהה אם מישהו כבר התנסה במטבעות האלה (לצערי לא זוכרת את החברה, הבנתי שזה חדש). 2) שאלה למחלקת הזרע - במסגרת הכנות "טרום ניסיונות" התחלתי לקחת חומצה פולית, אני רוצה לתת לאיש מולטיויטמין לחיזוק ספירת הזרע - בסיבוב הקודם תוצאות הספירה השתפרו פלאים עם נטילת אבץ, ליקופן וויטמין E וויטמין C. אני לא זוכרת מה לקחנו אז (לדעתי לקחנו פשוט מה שמצאנו בבית המרקחת) ולא זוכרת מינונים. ישנו מולטימיומין של דרך חיים שכולל 60 מ"ג ויטמין C, 60 י.ב. (לא יודעת מה זה) ויטמין E, 15 מ"ג אבץ, 300 מק"ג ליקופן. מישהי מכירה ויכולה להמליץ? הכמויות נשמעות סבירות? ץודה, אפרסקה.

גם ניצן....

גם ניצן מקבלת מולטי של הדס וזה ממש שיפר את מערכת החיסונית שלה, במיוחד שהיא מסרבת לאכול ירקות. זה לא סוד שאני חסיד של אמגה3, ואני מאד מאד ממליץ. תגידי,ואם זכור לי, במקרה שלך כל מה שאת צריכה לעשות זה שוב פעם צילום רחם והגשמת האגדה
אולי גם המוזה שלך תחזור

אפרסקה

New member
קיוויתי שתענה לי, מלח

איך אתם נותנים לה אומגה 3? אתה מכיר את מטבעות השוקולד - ממליץ? ולגבי צילום הרחם...נו שויין הפעם אני מקווה ללכת ישר על המסלול הספונטני. ומקווה מאוד לא להגיע שוב לצילום (למרות שבאמת לא היה נורא וגם עזר אבל זה לא אומר שאני ששה לחזור עליו) ד"ש חם לפילפלת.

אני נותנת אומגה 3 לילדים

יונתן מקבל את הסירופ בטעם פירות יער ודי אוהב אותו למרות שהוא מאוד סמיך. תמרה מקבלת שוקולד חרובים עם אומגה 3 שיש בחנות הטבע ליד העבודה שלי ("אמא, עוד לא קיבלתי היום אומגה סַלוס...").

מה היתרונות של אומגה 3?

אני לא נותת כלום לילדים לשמחתי הם אוכלים הכל כולל פירות וירקות השאלה איזה ערך מוסף יש לאומגה 3?

הערך המוסף שבאומגה 3

בזמן ההיריון זה עוזר להתפתחות תאי המוח וקרניות העניים. יש מחקרים שגם מראים נשים לנטלו אמגה3 שלוש בשמן ההריון לא חוו דיכאון לאחר לידה וגם בזמן ההיריון. פשוט העובר לקח את הרזרבות מהאם ובשל מחסור אמגה 3 אצלה היא אלולה לחוות דיכאון לידה. בילדים זה עוזר בהתפתחות תאי המוח ואנטיגנציה (אוכל חכם). אני מצרף לך קישור לדיון בנושא פני הרבה זמן בפורום השכן

ריטה1

New member
מצטרפת לשאלה שלך

1. ניסיתי לתת לשי שלי את מטבעות השוקולד, 50 ש"ח בבית המרקחת, והילדה מסרבת לטעום- השוקולד היחיד שהיא מוכנה לאכול זה קינדר. 2. גם אני רוצה לקנות משהו לאיש, לחיזוק הזרעונים, ואשמח לשמוע המלצות. החלטנו לתת לעניין פוש רציני. לנסות עוד חודשיים ואם לא יצליח לחזור לטיפולים (ואני כ"כ לא רוצה). אולי כדאי לבדוק בפורומים השכנים? הורים בטיפולים או פוריות?

פינקי33

New member
אין לי מושג לגבי המינונים...

אבל רכשתי עבור בעלי ליקופן ואבץ, בלי לבדוק בכלל כמה מ"ג, רק שיבלע כי גם לנו זה שיפר פלאים בפעם הקודמת...

לבנה123

New member
רק להוסיף שיהיה בהצלחה בספונטניות.

(לגבי אומגות למיניהן - קטונתי...)

chompi1

New member
אנחנו נותנים אומגה 3

בטבליות שוקולד חרובים (לא מטבעות). אצלנו קוראים לזה "שוקולד דגים" וזה פינוק הבוקר של הילדים שלי. הם מתים על זה.

מרב.

New member
על הגב בלילה, על הבטן בשינות במהלך היום

כאשר האם ערה, ובוודאי בשעות העירות של התינוק. שכיבה על הבטן עוזרת יותר לההתפתחות התינוק.

מקומות בילוי לקטנטנים בצפון המערבי

מישהי יכולה להמליץ על משחקיות, גן חיות, פינת ליטוף ועוד אטרקציות לקטנטנים? מחפשת פעילות קרובה יחסית (אנחנו מעכו) לאמונה שמחה בת השנה ו4.

אתמול היינו במשחקיה בירכא

בחנות של מיי בייבי למעלה. יש שם משחקיה מקסימה, מושקעת ונקייה. יש פינת גימבורי שגם קטנטנים יכולים להנות ממנה (לא זוכרת אם אמונה שמחה הולכת...) יש בריכת כדורים ענקית, רכבת כמו של לונה פארק, מתנפחים. שווה ללכת לראות. בעין המפרץ יש פינת ליטוף אם אני לא טועה (היינו שם ביומולדת כשהייתי בהריון עם רוני) וגם ברגבה באיזור המסחרי יש איפשהו בפנים משחקיה (שגם שם היינו ביומולדת לפני כשנתיים). אנסה להזכר בעוד כמה, אבל השוס אצל רוני שלי הוא להכנס לרפת של קיבוץ עין המפרץ. אין מצב שאנחנו בעכו והיא לא מבקרת את חברותיה ה

בכרמיאל יש פינת חי ממש קרוב לכניסה....

בכרמיאל יש פינת חי ממש קרוב לכניסה המערבית של העיר צמוד לכפר הילדים. . יש גם פנית ליטוף כניסה חינם. יש שם קופים, חמור, תנגולים, חותמים, טווסים, עזים יעלים, דגים, צביים, ציפורים, פנית ליטוף עם ערנבים ואוגרים ועוד.... כפר הילדים בכרמיאל הינה פנימיה לילדי מצוקה ו/או יתומים. המקום מנהול בשיתוף ומימון של עירית כרמיאל, הסכנות היהודית ועמותת רש"י. אחד ההצלחות של המקום היינו ש- 80% מבוגריו מסיימים תיכון עם בגרות מלאה. פנית החי היינו אחד הפעליות של ילדי המקום ובמימון העיריה. (עכשיו אתם יודעים לאיפה הולכים חלק מהכנסות של פסטיבל כרמיאל למחולות) בחג השבועות האחרון היו שם ביקורים וכל ילדי המעונות והגנים של העיר הוזמנו. היה מאד יפה, מוצלח ומרגש. באיזור התעשיה של כרמיאל יש את עולם הילד שבו יש גם מתנפחים. פה הכניסה כן בתשלום אבל סמלי. בנוסף בכל פינה בכרמיאל יש גנים אם מתקנים לילדים, פשוט מדהים כמה מושקע פה בנושא. קבלן לא יכול לבנות פה אם בפרוייקט שלו אין מגרש משחקים אם מתקנים תקניים. במרחק הליכה של 5 דקות מהבית שלנו יש 4 אתרים קטנים (נדנדות בלבד) ועוד 4 גדולים אם מגלשות, מטפסים, ארגזי חול, נדנדות וקרוסלות ועוד.... 25 דקות נסיעה מעכו.

נטעטע

New member
חי פארק בקריית ביאליק (או מוצקין)

אחה"צ עם מיקה זו אטראקציה ממש שווה

למעלה