נתקעתי!!!!

מיכל25אב

New member
../images/Emo35.gifנתקעתי!!!!

זהו היהדות התקילה אותי! ישבתי במסגרת עבודתי-עכשיו שעהארוכה והקשבתי לסיפור עצוב מאוד של אישה שהעבירה את רוב שנותיה(אני עובדת עם קשישים)כעגונה. נישאה לחולה נפש שאושפז מיד אחרי שילדה לו ילדים-וסרב לגט-עד היום!!! אני מצומררת מפחד,מעצב,ומכעס!

דידית

New member
זה קורה מיכל,

השבוע דיברתי עם אבא שלי וסיפרתי לו שלייזר בא לבקר אותי, הוא יודע שהוא הומו ואז הוא זרק לי משפט שהפליא אותי. "את יודעת אני באמת לא מבין את התורה בקטע הזה." אני הייתי המומה מהפתח הזה וישר התחלתי לדבר איתו והוא רק אמר שזה דבר קשה שלא מובן לו. יום למחרת הוא צלצל אלי עם אלף טיעונים שהוא חשב על זה וזה על אותו משקל לא מובן של ממזר שלכאורה למה אסור לו להתחתן? מה הוא אשם באמא שלו? בקיצור הוא חיפה את היציאה שלו מאתמול כי הרגיש שהוא סותר את עצמו. מה אני באה להגיד לך? שיש הרבה דברים לא מובנים, לי לדוגמא גם מקווה לא ברור וזה מעצבן ומרתיח אותי באותה מידה בדיוק כמו של עגונה! הרבה נושאים שלך נראים נורמליים ממש מרתיחים אותי. השאלה היא מה נקודת המוצא שלך. אם את מנסה להבין, קרוב לודאי שתבואי בעקבותינו, אם את אומרת הכל נכון ולא כל דבר אני מבינה. בטוח שיש הסבר רק שהוא לא מובן לי,אז זה קצת אחרת. אני חושבת שזה אחלה תירוץ של הדת להגיד לא כל דבר אתם צריכים להבין. ככה הדת היא הכל יכול, והאנשים חיבים לקיים אותה בצורה אבסולוטית. דידית. <זוכרת את הכעס של עצמה וזוכרת גם מה בא אחרי הכעס>

מיכל25אב

New member
אז ככה:

א. מקובל עלי שלא הכל אני יכולה להבין.גם חשבון אינפיטיסימלי אני לא יכולה להבין-וזה מדע! כך שאני יכולה לחיות בשלום עם הידיעה שיש דברים בעולם שאני לא מבינה-זה לא רק בנושאים תאולוגיים... זה לא מחליש את אמונתי ולא גורם לי לא לקיים מצוות כהתרסה. אבל אני בן אםדם שעושה את רוב הדברים מהבטן-ובמקרה הזה -הבטן התהפכה לי למשמע הסיפור.

המממ...

אינפיטיסימלי די מסובך (ואת כן יכולה להבין אם תלמדי מספיק) אבל אני יודעת שיש אנשים שכן מסוגלים להבין את זה ואתך שאר הדברים שבמדע. עגונה אני לא מאמינה שיש מישהו שמבין, כי לא ניראה לי שיכול להיות בזה איזשהו הגיון, אולי אפילו לאלוהים לא ברור מה הקטע ומה רוצה ההלכה מהאישה המסכנה.

יש לי שאלה:

אם הבנתי נכון את מה שאמרת: נקודת המוצא שלך היא שההלכה אלוהית ולכן היא טוב מוחלט. עוד נקודת מוצא היא, שכל מה שקורה בעולם הוא טוב מוחלט. נכון עד עכשיו ? כלומר, מה שקורה לנשים עגונות הוא דבר טוב, רק שאנחנו לא יכולים להבין את זה. כן ?

לא מדויק

נקודת המוצא היא שההלכה היא אלוהית. מכאן נובע שהיא נכונה תמיד. טוב או רע, הם מושגים יחסיים, ויש להם תוקף רק מנקודת מבטו של האדם. אבל זו רק נקודת המוצא, הבעיה (היתר גדולה) היא ההרחבה שלה. וזה הולך ככה: העולם נברא על ידי אלוהים. אלוהים קבע את החוקים. הוא נתן אותם ליהודים. לחז"ל יש את היכולת לדעת את החוקים. גדולי ישראל פיתחו את מערכת החוקים ברוח הקודש (מפי האל). הרבנים ההולכים לאורם, לא טועים (סייעתא דשמיא). אנחנו אוכלים חרא (הרבה, ובהשגחת הרב).

לא מדויק

בתאולוגיה של ימי הביניים, לפחות, היה מקובל לראות את אלוהים כטוב מוחלט. גם עץ הדעת נקרא: עץ הדעת טוב ורע. לפי סיפור גן עדן, מה שמבדיל את האדם מהאלוהים הוא: 1. דעת טוב ורע 2. וחי לעולם. דווקא אלוהים שם הוא היודע טוב ורע, ולא האדם.

מיכל25אב

New member
ממש לא

ההלכה,כמו שכבר הסברתי לך פעם לא כולה אלוהית, יש עליה ערך מוסף של גחמות של רבנים למיניהם-לכן קיבלתי על עצמי לעשות לי רב ולהפעיל שיקול דעת. לא כל מה שאנחנו מכירים כהלכה הוא אלוהי-דוגמא-ההלכה לסרב פקודה בפינווי ישובים. כל מה שקורה בעולם הוא "טוב מוחלט"-ממממ אני צריכה לחשוב על ההגדרה הזו-מה זאת אומרת טוב מוחלט? דבר אחרון-אני עכשיו אחרי השיחה עם קשישה עגונה שבילתה כך את מיטב שנותיה-לא מוצאת שום דבר טוב בזה(חוץ מהעובדה שהיא נהייתה אישה חזקה ומדהימה אולי בזכות זה.

../images/Emo45.gif אבל זה לא מה שאמרת קודם...

אמרת קודם שאת לא מבינה. לפי מה שאת כותבת פה את צריכה לומר: אני מבינה ולא מסכימה.

מיכל25אב

New member
לא אני באמת לא מבינה

אבל אני מבינה שאני לא מבינה(וזה "בסדר" לי). מסכימה-טוב אני לא מבינה מספיק בשביל לדעת אם אני מסכימה.

מיכל25אב

New member
אני לא בטוחה שאנחנו בני האדם יכולים

אני בטוח לא כי אני גם לא מתאמצת להבין הכל...אולי חכמי התורה(האמיתיים ולא אלה שקוראים לעצמם ככה)

מיכל25אב

New member
ממש לא

ההלכה,כמו שכבר הסברתי לך פעם לא כולה אלוהית, יש עליה ערך מוסף של גחמות של רבנים למיניהם-לכן קיבלתי על עצמי לעשות לי רב ולהפעיל שיקול דעת. לא כל מה שאנחנו מכירים כהלכה הוא אלוהי-דוגמא-ההלכה לסרב פקודה בפינווי ישובים. כל מה שקורה בעולם הוא "טוב מוחלט"-ממממ אני צריכה לחשוב על ההגדרה הזו-מה זאת אומרת טוב מוחלט? דבר אחרון-אני עכשיו אחרי השיחה עם קשישה עגונה שבילתה כך את מיטב שנותיה-לא מוצאת שום דבר טוב בזה(חוץ מהעובדה שהיא נהייתה אישה חזקה ומדהימה אולי בזכות זה.

דידית

New member
הבעיה היא שבדת אין מקום לבטן

החיוב הוא לעשות הכל ולא חלק ולא לנסות להבין כל דבר. העגונה זה אחד מני רבים של מקרים מזעזעים שיש בתורה אם תנסי לחשוב על מקרים שקרו, תראי שיש דברים מחרידים לא פחות. זאת אולי הפעם הראשונה שנתקלת בזה באופן אישי ולכן זה משפיע עליך. אבל בעקרון זה הכל אותו דבר. אני יכולה ליצור לך כמה סיפורים מצמררים שיכולים לקרות בגלל הבסיס של התורה. אגב לדעתי לממסד אין קשר ישיר לזה, נכון שהם מושחתים ועושים עוולות, אבל גם בזמן אחר לפי התורה אישה עגונה היא עגונה והיא צריכה לעבור ללא ספק סבל רב. דידית.

מיכל25אב

New member
דידית אני חושבת ש..

את כבר מכירה אותי מספיק טוב כדי לדעת ש"החיוב הוא לעשות הכל"-לא אומר לי הרבה...הכל?הכל לפי מי?הרב אבינר?הרב עובדיה יוסף? האדמו"ר של הטיש? מה זה הכל?אי אפשר לעשות הכל-אם יש 100 רבנים-יש לפחות 101 דעות-ועל זה פוסקים מי יודע כמה פסקי הלכה...את באמת חושבת שאני אבלה את חיי בלנסות לרצות את כולם-ככה את מכירה אותי? לא הכל שחור לבן!

דידית

New member
הבעיה מיכל היא שיש בסיס הלכתי לכולם

ואת הבסיס ההלכתי כל יהודי ירא שמים חיב לקיים. עגונה זה בסיס ההלכה ואין לך רב שינסה בכלל להתיר משהו בקשר לזה. האחרון שניסה לעשות איזה מעשה קטן בקשר לזה נודה על ידי הרבה מאד רבנים והיתה לכך התנגדות חריפה. בקיצור השיקול דעת לכאורה ניתן לך בדברים הקטנים, בדברים של אורח החיים של סגנון חברה. אבל לא בבסיס ההלכתי של היהדות שאם את מתחילה לחלוק עליו זה מסתיים ברפורמה. דידית.

למעלה