נתקעתי!!!!

מיכל25אב

New member
דבר ראשון אני ממש נהנית מהתשומת לב.

דבר שני רבי,היהדות מקובלת עלי ואפילו אהובה עלי.אבל אני מרשה לעצמי לעשות סלקציה על סמך זה שיש 70 פנים לתורה והרבה יותר פסקי הלכה וזרמים וכו´ ,כפי שכבר הסברתי בשרשור הזה לדידית-אני לא מנסה לרצות את כולם-יש לי רב ויש לי שכל(קצת בכל אופן)והם הפוסקים שלי! איך אני יכולה גם ללכת עם הרבנים האוסרים גיוס לצבא וגם לקיים0 מלחמת מצווה.? וכך יש הרבה התנגשויות ובסופו של דבר-היהדות היא דבר של "וחי בהם"-וזה החיבור הנכון! היהדות שלי היא האידיאלית?נו אז מתיאתה מצטרף "אוי ויי?

כדי למנוע חיכוכים מעין אלה

העדפתי להתמקד בדוגמא שלך. מלים מפורשות בתורה. אבל נעזוב את זה, אם מפרעים לך העגונות. שיפריעו לך היתומים! מי דאג להרוג להם את האב אם לא האלוהים? אלא מאי, נסתרות הם דרכי האל, ובמה שונה העגונה? סלקציה על סמך שבעים פנים היא איננה סלקציה. אולי הרבנים עושים סלקציה, גם הם הרי מבארים רק את אחד מתוך שבעים הפנים. אבל ברשותך, הראי נא לי את הפן החיובי והאנושי שבלזרוק שעיר לעזאזל, וש"עד שלא הגיע לחצי ההר היה נעשה בשרו חידודין חידודין". ועוד לחשוב שזה מכפר עוונות.

אחר

New member
מסכיים איתך חלקית, רבינו הקדוש

ברגע שאתה רואה בדת כאלוהית אתה חייב לקבל את מה שהיא אומרת במובן זה של להאמין שיהודי עפ"י הדת צריך להתנהג בצורה מסויימת. אתה עדיין יכול להאמין שהדת היהודית נכונה ולחשוב שלא צריך לנהוג על פיה משיקולים מוסריים. אתה יודע שכך אלוהים אומר שצריך להתנהג ואתה נוהג אחרת. האמונה בנכונות הדת אינה בהכרח אמונה בנכונות הערכים שהיא מורה עליהם. זו גישה מאד אלטרואיסטית, אבל היא אפשרית מבחינה לוגית. הגישה שלך, מיכל, פוסחת על שני הסעיפים. את משליכה משיקולים מוסריים שלך ומעצבת על פיהם את ערכי הדת. לדת יש ערכים ברורים שנחשבים לא מוסריים על פי קנה המידה שלי, ואני מניח שגם שלך, לפי כל אחד משבעים או שבע מאות הפירושים לתורה. הומוסקסואליות היא חטא הגורר עונש סקילה, ואין דרך אחרת לפרש את התורה. הומו אורתודוכסי הוא יצור פרדוקסלי. את צריכה להחליט אם את מקבלת את ערכי הדת למרות היותם לא מוסריים. אם את משנה את ערכיהם על פי תפיסותייך, את בעצם יוצרת דת חדשה.

אתה לא מסכים איתי. אבל ממש לא.

ערכים מוסריים, מורים לדעתי על מיעוט או פגם באמונה. רק יהדות ליבוביצאית יכולה להשתלב, או להיות מקבילה לערכים נוספים. יהדות כפי שהיא נתפסת אצל פשוטי עם, שבאמת יש אלוהים והוא ברא עולם ונוא מחליט מהו טוב ומהו רק, תובעת מהאדם לנתק את עצמו, או יותר נכון, לנתק מעצמו את ערכי המוסר המוטבעים בו, ולומר אפשי ואפשי, רק שאין הוא רצון בוראי. רש"י בפירושו לתורה מסביר מדוע על המחזיר אבידה לגוי נגזר שאין לו חלק לעולם הבא, ונקרא שמו כופר. משום שמתברר מפעולתו, שלא כבוד המלך מפעילו. ועל כך שואל הנער, מה סתירה יש בקיומם של ערכים נוספים באדם, ומתברר, שכל ערך נוסף יש בו משום פגם בשלמות שבעבדות, (עבדות ה´) ממילא לא יכולים ערכים מוסריים לדור בכפיפה אחת עם עבודת ה´. נורא לא יפה שאתה מזלזל בערכים, ואתה מכופף אותם מטה אל הלוגיקה, באומרך "זה יתכן מבחינה לוגית" הערכים, אם הם קיימים הם לא זקוקים לאישור השכל, אם הם קיימים בעוצמה, הם אפי´ יכולים לעוות אותו, ראה ערך דתיים. אני מודע לעובדה שלא כל דתי הוא דתי בכל רמ"ח ושס"ה (אגב זה נכון שיש רמ"ח ושס"ה גידים ואיברים) אבל לשאול שאלה, לנסות להבין בהגיון, זה אלף בית של חוסר אמונה, לא מבינים את אלוהים, מבינים את עצמינו, מה הפסול שיש בתוכינו שמפריע לנו להבין, לא מצאנו את הפסול, אז לא מצאנו, אבל מה זה קשור לאלוהים? אני מקווה שדיברתי ברור, וההבדל בין הקייום לבין התחושה יצא ברור. אני חושש, שאתה כן הושפעת מגורמים זרים , וההסתכלות שלך על היהדות איננה כתמול שלשום, הרעיונות הליבוביצאיים והרונצוויגיים וכו´ וכו´ חדרו לנשמתך הטהורה, והחדירו לתוכה ארס שמעוור עיני חכמים. < הקדוש חושש שלא יגידו שהוא מחב"ת
>

אחר

New member
כנראה שאני באמת לא מסכים איתך.

אפשר לחלק את האמונה לשניים. אמונה שכלית מושגית ואמונה בחוש. אם אתה רוצה אתה יכול לקרוא לסוג הראשון "ידיעה", הטרמינולוגיה לא ממש משנה. עכשיו, תראה. בא תסכים איתי שמבחינה לוגית, לפחות הסוג הראשון של המאמין (בשכל) יכול להתקיים יחד עם אמונה בערכים אחרים (ברגש). ואם נצטט את רש"י שאתה הבאת: "משום שמתברר מפעולתו, שלא כבוד המלך מפעילו.". רש"י לא אומר שהוא לא מאמין בקיומו של המלך (האמונה השכלית) אלא שהוא לא פועל על פי צוויו של המלך. נכון שבמבט ראשון נראה שמי שמכיר בקיומו של מלך חייב לנהוג עפ"י צוויו של מלך, אך זה רק במבט ראשון. הסיבות שמי שמכיר בקיומו של מלך ינהג גם עפ"י צוויו הם שניים: או שהוא חושב שראוי שמה שמלך מצווה ייעשה או שהוא מבין שזה כדאי לו לקיים את מה שהמלך מצווה. העדרם של שתי הסיבות הללו אינו פגם באמונה!!! זהו "יודע את בוראו ומתכוון למרוד בו". ואני חושב שזה מאד מסתדר עם היהדות כתמול שלשום. תראה לי אחד מי"ג עיקרים שאומר שמלבד הידיעה שתהיה תחיית המתים צריך גם לחשוב שבאמת ראוי שיגיע המשיח או תהיה תחיית המתים. [ואל תגיד לי "ואף על פי שיתמהמה, שזה לא חלק מהאמונה עצמה]. האמונה בשכר ועונש קיימת גם אני בוחר בשלב שיוביל אל העונש, ולו בגלל שאני חושב שכך ראוי יותר להתנהג. זה נדיר למצוא אדם שיאמין שדרכו מובילה לעונש נוראי ויחשוב שעדיין לא צריך לנהוג לפי אותה הוראה אלוהית. אבל איןם סתירה לוגית בין האמונה לבין המחשבה.

מיכל25אב

New member
חומר למחשבה ,ידידי

אני כבר הקדמתי ואמרתי שאני מקבלת דברים ביהדות שאני לא מבינה-אם אני לא מבינה אני לא יודעת עד כמה אני מסכימה איתם-אבל אני אחיה איתם. אני לא יכולה להגיד אין דבר כזה עגונה-כי יש! אני לא יכולה להגיד שיחסים הומוסקסואליים הם מותרים כי הם לא! שני אלה הם דוגמאות לדברים שלא מתיישבים עם עולם הערכים שלי. אבל,כמובן,זו רק אני-מקובל עלי שמי שנתן לנו את התורה-יודע יותר... אני עוד צריכה לחשוב אם מה שאני עושה זו דת חדשה-אולי זו יהדות יותר ליברלית-דווקא נראה לי שאני די קולעת לרוח היהדות..

אפיפיור

New member
אז למה זה יהדות?!

70 פנים לתורה אין פירושו שהיהדות היא דת גמישה שכל אחד יכל להמציא לו ערכים כרצונו ולקרוא להם יהדות. או כמו ששמעתי מפי הרב X (תנחשו) : 70 פנים לתורה, 69 לא נכונים ו-1 נכון. בעצם למה את מתעקשת לקרוא לדת כריסך דווקא יהדות? חסר שמות?

עצוב שאת חושבת כך.

ובכלל עצוב שאת חושבת!!!! אין זה תפקידה של אשה אלא של אישה!!! עגונות זה נשמות תועות שחזרו לגלגול כדי לכפר על כפירתם!!! ואם לא תחזרו בתשובה כולכם תהיו.... טוב, אולי הגזמתי... אבל תחזרו בתשובה, מה ´כפת לכם? זה כיף!!!! אני עושה את זה כל יום!!!!!!!!!!!!!!!

גל נעים

New member
יאללה,איזה חמור! ../images/Emo94.gif

"אבל תחזרו בתשובה, מה ´כפת לכם? זה כיף!!!! אני עושה את זה כל יום!!!!!!!!!!!!!!!". לך תצנן אמבטיה של מישהו אחר,עמלק שכמוך. מנסה להחזיר את הצדיקים בתשובה? ועוד בשבת?-אתה לא מתבייש?. יא כופר.

מעניין שדבר כמו זה לא יכול לקרות

אף פעם הפוך (ז"א שהאיש יהיה תקוע ככה.) אה אבל בעצם שכחתי שההלכה יודעת יופי להבין את צרכי האיש הגבר או בעצם מנסה כמה שיותר למנוע מצב של "לבטלה" לאיש בעצם ולא צורך נפשי...) בקיצר, הבעיה היא שלא רק שההלכה שוביניסטית איימים אלא גם (ואפילו יותר) התורה.פעם חשבתי שההבדלים בהלכה בין גברים לנשים נובעים מתוך ההבנה האלהית של התורה את נפש האדם ומתוך כך גם את ההבדלים שביןנשים לגברים. זה יכול להחזיק מעמד (ההסבר הזה) בהרבה הלכות אבל כאן לדוג´ זה נתקע והמפלט היחידי הוא תחום ההסברים הרוחניים שפותרים כל בעיה שיש עם ההגיון הישר. אפילו שהיום מנסים לטשטש קצת את השוביניסטיות הזאת, עדיין אפשר לראות שהיסוד פשוט נובע מרדידות ביחס לאישה. הרבנות יכולה להמשיך לתקצב רבנים כדי לרדוף אחרי הסרבנים מסביב לעולם בניסיון לשכנע אותם ע"י סנקציות שונות לתת גט אבל עדיין זה לא פותר את זה שהגבר יכול להפרד מאישתו גם אם היא מסרבת לגט, אבל האישה לא.

סליחה איפה הסובלנות

גם להביע את דעתי שעליה חונכתי עשרות שנים אסור לי? לא התכוונתי לפגוע באף אחד מכם ואם מי בכל זאת נפגע "אני מתנצל" אבל אני מצפה ליותר סובלנות מכם שבאופן עקרוני נהנתי ממכם... שלום וביי.......

למעלה