נתקעתי!!!!

מיכל25אב

New member
את צודקת-יש דברים שהם תורה מסיני

ואין לי מה לעשות חוץ מלזכור שיש דברים שניתני בלי שלי תהיה היכולת להבין למה ולא נותר לי אלא לסמוך על הקב"ה שהוא מבין למה זה ניתן. "אנחנו מאמינים בני מאמינים ואין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים"(נדבק לי השיר....)

למיכל היום יום שישי

בעיתון מעריב עמוד 9 """בן 43 אנס את אימו בת 72""" תיקראי בהרחבה... לא התהפכה לי הבטן אלא הקאתי את הנשמה, מידי כמה ימים מתפרסמים מקרים דומים, אב שאנס ביתו, וכדומה. "הם אינם שומרי תורה" לקיים הנאמר ישראל כשיורדים, יורדים עד שאול תחתיות... ובהקשר למכתבך: ישנם דברים כואבים על פי ההלכה שנגרמים על ידי אלו שאינם שמרו (שומרים) את ההלכה... וכן ישנם דברים שאיננו מבינים... יש הסבר טוב לכל דבר ואנחנו יכולים להבין כמעט (99.99%)כל דבר בשכלנו אנו אולם נדרש לכך 2 תנאים: 1:לרצות להבין. 2:להגיע (ללכת) לרב גדול באמת (אולי אחד "שיודע" (לא אחד שאומר שהוא יודע) באמת קבלה) ולשאול, ולשמוע תשובה... קצת קשה למצוא ולהגיע לאחד כזה... אני מאחל לך יום טוב, וכל טוב. שלום. בייייייי.......

אתה מגעיל אותי

הקאתי כשקראתי את ההודעה שלך, ש"רומזת" שהעובדה שהאיש אינו שומר תורה היא שגרמה לו לאנוס את אימו. למרות שההודעה אינה ראויה לכך, אני בכ"ז אתייחס אליה ברצינות בכמה נקודות: 1. איפה כתוב בידיעה שהוא אינו שומר תורה ? 2. ייאמר לזכותם של חז"ל, שבניגוד אליך, הכירו כי אין אפוטרופוס לעריות (כבר אמרתי שאני מתנדב לתפקיד). אתה בוודאי שמעת על מקרי תקיפה/אונס וכדו´ במגזר החרדי והדתי. אם ניקח עד הסוף את ההיגיון שלך: אולי מקרי האונס הללו הם בגלל (ולא למרות) שהם חרדים/דתיים ? דעתי, רק שיהיה ברור, היא שאין קשר, והתופעה הזו קיימת בכל מקום. בעניין השני שכתבת: מה זה "לרצות להבין" ? לחקור באמת או לרצות להאמין במה שהרבנים "המבינים" מכתיבים "להבין" ?

avidadon

New member
הפרדת דת ומדינה

ומתן בחירה חופשית לכל אדם להתחתן\להתגרש רבנית או אזרחית תפתור את את הבעיה הזו ועוד הרבה אחרות.

גל נעים

New member
זה המחיר שמשלמים רבים עבור...

חגמתם של אלו השולטים בכיפת הרבנות בישראל, דומני שישנם הרבה דוגמאות כאלו שפשוט יכולים להוציא את האדם מדעתו (ומדתו...) אחד ממשתתפי הפורום סובל מכך באופן ישיר, בכוונה לא אחשוף את שמו-אם הוא ירצה הוא יכתוב. אבל הוא ממש סובל מהרבנות באופן מבזה ומגעיל. רק אומר לך דבר אחד מיכלי: אדם שיש שכל בקודקודו-השכל אינו סובל מקרים מהסוג הנ"ל. הדת היהודית היא פשיסטית במובנים רבים,אליטיסטית במובנים רבים ואף הורסת את חיי מאמינה כל עוד שהם נזקקים לשירותי דת (כגון נישואין-גירושין-כשרות ועוד). כל עוד הדת יפה ואינה משליטה טרור חומנסטי-דיינו וכשר ואחלה, אבל ברגע שהיא נדחפת לחיי מאמיניה ולחיי אנשים שאינם מעוניינים בפסיקתה-הרי זוהי חוצפה שיש לעשות משהו כנגדה. גם אם זה לבוא ולומר ביושר אינטלקטואלי-"בנקודה הזו והזו הדת אינה נכונה". בדיוק כפי שדידית הסבירה על הומואים. <גל שמח שמיכל מתחילה לראות את הדברים כהוויתם>.

מיכל25אב

New member
דברים כהוויתם?

תראה-הרבנות נמצאת בהרבה מקומות שאני לא רוצה אותה וכבר מזמן נעשתה -לא קרדום-אלא טרקטור לחפור בו... כבר מזמן אמרתי שאני מאמינה בדת ולא בדתיים. אני מסכימה איתך שלא השכל ולא הבטן-יכולים לסבול מקרים בהם כמו זה שתארתי. האמת היא שגם במסגרת חוקי הדמוקרטיה נעשה לאנשים עוול -במסגרת מסודרת של חוקים-לפעמים,כמו שדידית אמרה,זה קורה.. הייתי שמחה עם השגחת הכשרות לא היתה מקור סחיטה למסעדות,אם רבנים לא היו מבקשים תשלום עבור חופה וכו´. אבל אני כאדם דתי-זקוקה לשרותי דת-זקוקה לבתי כנסת,למקוואות,להשגחת כשרות לרישום לנישואין וכו´,וזו ידידי מדינה יהודית-לא ישראלית-יהודית!

גל נעים

New member
מסכים,אבל חולק...(לכו תבינו.)

אני מסכים שהצביון צריך להיות יהודי, אבל אם נוריד את אלמנט הכפיה הרי זה משובח מן המשובחין ויש לגמור על זה את ההלל. בכל אופן-אט אט תגלי ותורידי מעל מסך הברזל את המעטה ותגלי שגם מבחינות תיאולוגיות הדברים אינם מניחים את הדעת.

איך ?

אם הצביון צריך להיות יהודי, זה אומר שצריך להיות במדינה חוק שמסדיר את זה, לא ? ואם יש חוק יש כפייה, נכון ?

גל נעים

New member
מבחינת תרבות ידידי.

לא חייבים לכפות על הציבור להיות תחת טרור תרבותי-יהודי. אפשר להקים בתי מדרש חילוניים למהדרין ללימוד גמרא. (יש כאלה דוגמת "אלול") וכמובן שאפשר להעמיק את לימודי היהדות בבתי הספר בגוון שלט. לא מבין אותך. פתרונות קסם יש להכל. צריך רק לרצות.

מיכל25אב

New member
ידידי אני מסכימה איתך לחלוטין

הלוואי שהדתיים היו נותנים על מנת לתת -משרתים את המדינה ולא מנצלים אותה. (לומדים קצת מחב"ד....) אבל מה לעשות?זה לא רק אשמתם-הם נהיו גם פוליטיקאים-ואני כבר לא בטוחה אם הם נהנים לשליט את חוקי התורה במדינה או סתם נמצאים בpowertrip

חי אדר

New member
בעיית הסרוב לפסוק

סרבנות גט היא אחד מאמצעי המיקוח הקיימים במצב בו יש סכסוך בין בני זוג טרם הגירושין. כשם שלאשה יש אמצעי מיקוח בעניין משמורת הילדים ותביעת המזונות. הבעיה היא שאין סנקציות חזקות על סרבני גט. מבחינת ההלכה יש אפשרות לכפות גירושין על הצדדים באם רואה בית הדין כי הסרבנות נגועה בחוסר תום לב. הדרך היא ע"י הפעלת סנקציות שונות. הבעיה היא: שבתי הדין לא תמיד נוטים להפעיל במלא הרצינות את הסמכות הקנויה להם. עם זאת צריך לציין לחרונה בתנועת ´קולך´ תנועת נשים דתיות פמניסטיות, יש סיוע בעניין זה ויש גם הצלחה בפתרון בעית סרבנות גט. לטעמי הבעיה אינה ההלכה, אלא העדר הרצון לדלות מההלכה את הפתרומנות הרלבנטיים במניעת העיגון. אך כפי שציינתי כי היום בעיה זו עשויה לבא על פתרונה. אם תרצי אוכל למסור לך את הפרטים הסיועו יתן ללא תשלום

לא נתקעת, תקעת.

תקעת את עצמך. לדעתי, אין מקום לשאלות והבנות, בתוך היהדות השאלות התהיות, מקומם כבוד מחוצה לה. אחרי שקיבל עלייך עול תורה, ועל פי תפיסתך תורתינו היא תורת אלוהים חיים, מעתה השאלות יהיו על עצמך אני לא מבינה, משהו חסר בי, זה לא נראה לי. אני יכול להתחיל איתך עם תשובות לשאלותייך, אבל זה לא נכון לענות תשובות לשאלה לא נכונה. זה לא נכון יהיה לומר לך, שנסתרות הם דרכי ה´ ובוודאי צגיעים לה ייסורים אלו ושיבואו בעתיד משום שהאל אל אמת. אני, כחילוני כופר, כשאני מנסה לראות בעצמי, בן לאומה היהודית, אני בבעיה, אני בבעיה, כי אני הוא זה שבוחר מהו טוב ומהו רע בעיני והיהדות, כמובן צריכה לעבור המון המון שיפוצים, כדי שאני יוכל להרגיש נוח כבן לאומה היהודית, שיפוצים שישנו את פניה למיבלי היכר, ויהפכו אותה לזרה, שכבר אין לה עדיפות על דתות אחרות גם לא מצד זה שנולדתי לתוכה. ואם אנחנו כבר מדברים, אז בכלל, היהדות שלך נורא מוזרה לי, ומאוד הייתי רוצה לדעת אם יש מאחוריה איזה רעיון, אם עדיין לא נמאס לך לדבר על זה, אני ישמח.

היהדות שלה לא מוזרה

להיפך, היא יהדות אידאלית... היא מכילה רק, ואך ורק, את אותם חלקים ביהדות שמוצאים חן בעיניה.... כמו רבים מאיתנו, גם כאלה שמחשיבים את עצמם לחסידים, רבנים, למדנים, כופרים ומשומדים.... הבעיה היא, שהיהדות, כפי שכוהני הדת מציגים אותה, לא רואה בזה יהדות אמיתית. אבל למי אכפת???

אני ממש לא מסכים איתך.

ההבדל בין היהדות שלי ליהדות שלהם/שלה, היא לא שהיא לוקחת הכל ואני קצת, לא זה העניין. העניין הוא שהיא רואה בדת היהודית דת אלוהית ואני לא. מעתה ההבדלים ברורים, רק אני יכול לעשות סלקציה, היא לא, כי אני אם אני מקבל את היהדות אני מקבל אותה בגלל שהיא יפה, ממילא לא יפה לא מקבל, ואילו הסיבה שהיא מקבלת את היהדות חלה על כל חלק בה. היא יכולה להיות יהודית ולא להישמע להוראת הרבנים, אבל פרשת העגונה, שהיא פרשה מפורשת בתורה חייבת שתהיה מקובלת עליה. בכלל, למה לקפוץ לדת, שלך תדע אם היא אלוהית, בא נדבר על מקרים שהיו בעולם, מקרים זוועתיים, זו ברור (למאמינים) יד אלוהית. איך מסבירים שואה, איך מסבירים אל רחום וחנון שולח חידק סרטני לכלות חייו של תינוק בית רבן שלא טעם חטא, איך מסבירים את מיתתו של הבל שלא חטא בייסורים ע"י קיין אחיו. טוב יאלה, אני ממש מרגיש מטומטם עם לתת דוגמאות זוועה תוצר אלוהים, הוא (אם הוא קיים) מפלצת, מרוב שהוא נתן חכמה ורחמים לברואיו, הוא שכח להשאיר במלאי משהו לעצמו. אבל שיהיה.

למעלה