פיני היקר, ../images/Emo37.gif
למיטב ידיעתי והבנתי, עבודת העיניים היא קריטית. בשושלת שלי נוהגים לחלק את אמנות הלחימה לשתי פרקטיקות: חיצונית ופנימית. את החיצונית נוהגים לחלק לחמישה נושאי-אימון עיקריים: 1. עיניים; 2. ידיים; 3. רגליים; 4. גוף (כולל אגן הירכיים); 5. תזוזות. כלומר, עבודת העיניים היא החשובה ביותר והמכריעה ביותר מבין העבודות של הגוף באמנות הלחימה. נכון, אפשר וצריך לפתח את עצמנו לרוחב ולגלות שאפשר וכדאי לקלוט את הסביבה בהרבה יותר מאשר רק בעזרת העיניים, אך בכל מה שנוגע לקרב פיסי בין שני יריבים לעיניים תפקיד מכריע. התרגיל שעשינו הוא התחלה של היכולת להפחית את נקודת התורפה הטבעית שלנו: הגב. המטרה היא בין היתר שלא יוכלו להתגנב מאחורינו... לעולם! מאחורי עדיין יכולים להתגנב, אבל אני לא התאמנתי מספיק על הנושא הזה בשביל להגיע בו לרמה גבוהה באמת. אם אני ממוקד, קשה מאוד להתגנב מאחורי (כמעט בלתי אפשרי לאדם בלתי מאומן) - אבל אימון בנושאים אלה יכול להביא אותך לרמה גבוהה אף מרמתי הנוכחית בנושא זה, הרבה לפני שתהיה מורה בעצמך. אכן, ניתן לפתח יתרון יחסי כפי שציינת, בקרב, ביחס ליריב, באמצעות היכולת שלנו להיות פחות תלויים בעיניים מאשר הוא - אבל נפתח יתרון הרבה יותר גדול אם עבודת העיניים שלנו תהא טובה משלו!!! ניתן גם לבצע קרב בעיניים עצומות, זוהי מיומנות שאפשר לפתח, אך היא דורשת יכולת עמוקה ומורכבת, שאיננה זמינה בדרך כלל מתוך סדרה קצרה של אימונים. רמת הקרב שלי בעיניים עצומות, למשל, הינה גבולית ביותר. בקושי ניתן לקרוא לזה "קרב", אך במצבים מסויימים אני יכול להסתדר מצויין. שוב - נכנסת לאמנות מורכבת ורחבה מאוד, שבה כל אחד מפתח את הצדדים החשובים לו או המושכים אותו. יש בסיס רחב מאוד שרוכשים במשך שנים (התפתחות "לרוחב") ולאחריו מתחילים להתפתח לגובה! גם תוך כדי למידת הבסיס, יש נושאים ש"נפתחים" אליך ואתה יכול מבלי לבזבז זמן להתחיל להפתח גם בהם "לגובה", עוד לפני שרכשת את הבסיס הרחב בשלמותו. אתה תמיד יכול לבקש תרגילים / צורות אימון לנושאים ספציפיים ולעבוד עליהם בזמנך החופשי. אל תשכח: אתה המנהל, אתה המאסטר, אתה הקובע - אני רק כלי; אמצעי. זוהי דרך מדהימה ומושכת ומרתקת ואני מאחל לך בה הצלחה מלאה ותענוג גדול! שלך, בן