לכולם: שאלה על עבודת עיניים!

../images/Emo35.gif לכולם: שאלה על עבודת עיניים!

השאלה שלי נחלקת ל-2 חלקים: 1. על מה אתם מסתכלים בזמן קרב? אני יודע שלכל שיטה יש את טכניקת ההתבוננות שלה, הן מבחינת הנקודה בגוף והן מבחינות נוספות. האם המדריך שלכם מפנה אתכם להתבונן בעיניים של היריב? בכל גופו? בידיו? וכולי. האם המדריך בכלל אי-פעם התייחס לזה? האם הוא אוסר עליכם לעצום עיניים או להפנות את הראש? 2. איזה תרגילים מיוחדים-לעיניים אתם מבצעים בשיעורים / אימונים? האם יש התייחסות לתחום זה בשיטתכם, למיטב ידיעתכם? ואל תתקמצנו בהבאת דוגמאות ותרגילים מעניינים!!! שלכם באהבה, בן נ.ב: האם לובשי משקפיים מתבקשים להוריד אותם לפני קרב??? האם האימונים משפיעים לטובה על הראיה, באופן כזה שאנשים מתחילים להוריד מספרים ולהיפטר בהדרגה מהמשקפיים?

ואל תשכחו להתייחס לקרב במצבים

מיוחדים, כגון קרב נגד מספר אנשים, אם הדבר קיים בשיטתכם. על מה אתם מסתכלים כשאתם נלחמים מול שניים-שלושה אנשים, למשל??? שלכם, בן

אסף2

New member
טוב

לא מומחה גדול אבל שמתי לב שלהביט להיכן שהיריב נמצא עוזר

ירון-מ

New member
עיניים

היי בן מוזר לראות אותך שואל ולא עונה לשאלות המורה שלי תמיד מדגיש את חשיבות המבט שצריך להיות ממוקד לאיזור החזה כך שה"אויב" לא יכול לבלבל אותך עם העיניים שלו או עם תנועות מטעות

להסתכל? אתה לא רוצה

לראות את המכה מגיעה, תאמין לי!
וברצינות: לי אמרו לא להסתכל על כלום... לא למקד את המבט במשהו ספציפי, במיוחד לא בטכניקה שאני מבצע... להשתדל לראות בצורה כללית את היריב. עם יוצא דופן אחד: כשעובדים בפארק, לפעמים ראיתי (וסיגלתי לעצמי גם את הטכניקה הזו) את האחרים מסתכלים לכיוון הבנות שעושות ג´וגינג בפארק... מה זה עוזר בקרב? מבחינה פיזיולוגית, קצב הלב עולה, יותר אדרנלין (או שזה טסטסטורון?) בגוף, מבחינה מנטלית זה משפר את ההרגשה הכללית, ונותן הרבה יותר רצון להשוויץ!
אריאל... לוקח בהליכה את שיא הפורום לרדידות הומור...

dtk

New member
חוצפן!!! ../images/Emo8.gif

אני מוחה בתוקף! זהו ניצול לרעה במין הנשי לטובות אישיות! ואריאל, די עם הקשרים! (נראה לי שנני קשר אותך פעם אחת יותר מידי...)

amir_aikido

New member
קצת ברצינות

באייקידו 1. לאן להסתכל: אותי לימדו להסתכל מעל היריב / יריבים וכך לראות את התנועה כאילו הגיעה מרחוק ... דגש ניתן על אי התמקדות במכה של יד היריב (או כלי הנשק שלו), כי זה נוטה להביא לקיפאון ותגובה מאוחרת. אנחנו מתרגלים גם קרבות (רנדורי - "משחק חופשי") בהם מנסים להסתכל העיניים כמעט עצומות או בחושך חלקי לפעמים. 2. תרגילי עיניים - מעבר למצויין לעיל - אין. לובשי משקפים בדרך כלל מסירים אותן כי יש תרגילים עם מגע לפנים ומשקפיים גם נוטים לפול בנפילות
בטייקוואנדו מדברים על מבט לעיני היריב, בינתיים לא היו תרגילים בתחום. אמיר

GABAY

New member
המבט

המדריך לא ממליץ להביט בעיניי היריב כי א) אתה לא יכול לראות את כל הגוף של היריב ב)זה יכול להוציא אותך מהריכוז עוד דבר שגם מאד לא מומלץ לעצום את העיניים בקרב או להפנות מבט כי ברגע הזה היריב יתקוף ואיך תגן בלי שתדע שהוא תוקף. כמו כן כשאני בקרב המבט שלי מופנה אל היריב ממוקד קצט מתחת לגרון, אך בראייה כוללת של היריב. אני כאחד שמרכיב משקפיים מציע להוריד את המשקפיים במיוחד אם הם עדינות כמו שלי כי מכל נגיעה קטנה הם מתעקמים אבל זו רק הצעה. אני יכול להגיד שבקאטה המבט ממוקד במטרה ואוחז ביריב, מיוצב בגובה העיניים ואינו נקודתי, אלא כללי אשר תופס שטח רחב. המבצע צריך להפגין מאין לוחמת עיניים : המבט מראה נחישות ,כוח רצון, עוצמה, כוח ויכולת לשכנע שהמבצע הוא מומחה שמבין בדיוק מה הוא עושה בכל רגע נתון בקאטה.

על עבודת עיניים, ועבודה בעיניים ../images/Emo11.gif

יש מספר סוגים של עבודת עיניים, או אם תרצו תירגוללעיניים: באופן כללי, בקרב או בעבודה בזוגות לא מסתכלים לחלקים ספציפיים אצל היריב (ידיים, רגליים וכו´), ובטח שלא לתוך העיניים. הבעיתיות היא - שאם מסתכלים על האיבר התוקף, לא רואים את שאר האיברים התוקפים (ואף אחד לא יתקוף במכה אחת ויחידה). בעיה נוספת היא, תשומת הלב שניתנת לאיבר התוקף יוצרת מעיין חוסר מודעות של הלוחם כלפי עצמו, משום שתשומת הלב והריכוז מופנה ליריב ומשאיר רמת מודעות עצמית נמוכה יותר. לא מסתכלים בתוך העיניים, משום שכמובן לא רואים את כל הגוף ומתמקדים בדבר אחד, ובעיקר משום שהיריב יכול להיות לוחם מנוסה ו להטעות/לשדר/להקרין תחושה מסוימת או תנועה מסוימת שירצה שהלוחם יתייחס אליה, ולמעשה יצור מעיין אשליה לגבי ההתקפה או התנועה הבאה, וכמובן יבצע דבר שונה לחלוטין. מיקום העיניים של הלוחם על היריב צריך להיות באיזור שקע הגרון (אם אינני טועה, זה נקרא גם מקלעת השמש). בקאטא, במבט צריך להיות כמובן וחודר, שמי שמתסכל מהצד ימנע מלהביט בעיני מבצע הקאטא, צריך ליצור בעיניים מבט נוקב. המבט צריך להיות מרוחק ואסור שתהיה בו התמקדות כלפי עצם מסוים (ובטח לא לעיני מי שעומד ממול וראה את הקאטא, לדוגמא - שופט בתחרות. בסטיקי הנדס ("ידיים דביקות"), ניתן לעצום את העיניים, דבר שתורם לחוש את היריב, אך כמובן שהדבר צריך להיות לצורך לימודי ומתוך הסכמה של היריב, כדי שלא ינצל את העצימת עיניים, ויעבור מ"סטיקי הנדס" לעבודה חופשית. דבר אחרון וחשוב, שקשור יותר לחשיבה אך גם נוגע לעבודת העיניים: בקרב, על היריב לראות את עצמו מהצד, לחשוב מה הוא היה רואה וכיצד היה מנתח את הקרב אם היה מסתכל מהצד (על הקרב שהוא מבצע). דבר זה יעזור לו לניתוח הקרב בזמן אמת! וכמובן, כל הדברים שציין GABAY, לגבי הפגנת עוצמה, כוח רצון כו´, מאוד חשובים! סלבו, שנראה כי ביזבז את כל ההקצאות של הדגשה.

מה זה "סטיקי הנדס"

ומה ההבדל בין הסטיקי הנדס בשיטה שלך, לפוש הנדס של טאי צ´י והצ´י סאו של ווינג צ´ון? אריאל... מבולבל הנדס...

בטאי צ´י יש גם פוש וגם סטיקי

שני תרגילים שונים שמשלימים אחד את השני. בסטיקי הנדס מתחילים ממגע בין הידיים (יד ימין נוגעת בשמאל של היריב ולהיפך) ומנסים להגיע למגע עם גוף היריב (סימון או דחיפה). בפוש הנדס מתחילים ממגע עם גוף היריב, ומנסים להוציא את היריב משיווי משקל עד הזזתו מהמקום בו הוא עומד. שני התרגילים מתרגלים הקשבה ליריב, תזמון, ותנועה נכונה.

רק דבר אחד להוסיף... בעצם שנים../images/Emo13.gif

האחד הם תרגילים לחיזוק העינים, והשני הוא סיפור על מאסטר ניר מלחי והעינים שלו. מה אתם רוצים קודם?
טווווב.... התרגילים לעינים די פשוטים: מדובר על מסאג´ עצמי שעושים ב-2 נקודות ו-2 איזורים: 1. בזוית הפנימית של העין, בין העין לאף - מוצאים במישוש נקודה רגישה, ומעסים בתנועות סיבוביות עדינות (=עדינות! שלא יכאב!), דקה או שתים. 2. בזוית החיצונית של העין, מוצאים נקודה רגישה (על העצם הזיגומטית) ומעסים בתנועות סיבוביות עדינות (כנ"ל), דקה או שתים. 3. "מורחים" את האיזור שמתחת לעין, מן האף לכיוון הרקות, בעזרת האגודל, תוך מתיחת העור (כאילו מורחים איפור, או צבע-הסוואה
), וחוזרים במשך כדקה או שתים. 4. "מורחים" את האיזור שמעל העין, בין העין לגבה, מן האף לכיוון הרקות, במשך כדקה או שתים. (אפשר גם על הגבה עצמה) 5. משפשפים את כפות-הידים חזק, עד שהן ממש חמות, ומכסים את ארובת-העין, בלי לגעת בעין עצמה, עד שהידים מתקררות; חוזרים 3 פעמים. את כל הנ"ל צריך לעשות שלוש פעמים ביום. שמעתי שאנשים הורידו מספרים במשקפים, או שהורידו את המשקפים לגמרי, אחרי כשנה של תרגול כזה. אני מתחיל, נראה מה יקרה... הסיפור על ניר (והעינים שלו): כשהייתי בטאי-צ´י כשנה וחצי, גיליתי את ספר חמשת הטבעות של מוסאשי, והייתי חוקר את ניר לעיו כמעט בכל שיעור: הייתי מביא שני מקלות, נותן לו אחד מהם, ומבקש שיסביר לי "למה התכוון המשורר". (הייתי די נודניק, כשאני חושב על זה! איזה מזל שהיתה לו סבלנות אלי...) באחת הפעמים, כשכולם עומדים מסביב, והוא ואני עומדים זה מול זה עם מקלות בידים, הוא נתן בי (רק לחצי-שניה!) מבט... והסיבה היחידה שלא הרטבתי במכנסים במקום, היא שפחדתי לעשות אפילו את זה. המבט שלו היה כל-כך מפחיד, שאילו יכולתי הייתי קופץ שלושה מטר אחורה - אבל, כאמור, כל-כך נבהלתי שלא הייתי מסוגל אפילו לעשות במכנסים. וכמו שהמבט הזה הופיע - כך הוא נעלם, וניר המשיך לדבר, כאילו לא קרה כלום, והאחרים שמסביב באמת התנהגו כאילו לא קרה כלום. אולי המבט הזה היה מכוון רק אלי, ואולי הוא פשוט היה כל-כך מהיר שרק מי שממש הסתכל הבחין בו, אבל אני לא אשכח אותו כל ימי. ומה שעוד-יותר מדהים, זה שניר דיבר באותו זמן על המבט של המורה שלו לקנדו - דלומר, לדעתו, המבט של המורה ההוא היה כנראה עוד יותר מפחיד! אני לא רוצה לפגוש את המורה ההוא בקרב...

GABAY

New member
לסלבו

האם קיים גם סטיקי לג (רגליים דביקות) או שקיימים רק תנועות ספציפיות לרגליים? ואם תהיה היום באימון תוכל להביא לי את הקסטה על הקובודו בבקשה?

שיקה

New member
סטיקי לגס

בהחלט, קיים באוקינאווה תרגול של סטיקי לגס - רגלים דביקות. המטרה בתרגול הזה היא "לשמוט את הקרקע" מתחת לרגלי היריב. או במילים אחרות - לערער את יציבותו. עיקר התרגול הוא ביצירת בריחים על מפרקי הרגל - האגן, הברך והקרסול. גם כאן המפתח הוא זרימה, רכות ו"נוזליות".

elendil

New member
המבט של ניר

לפני כשנתיים שלוש, בתקופה שגם עבדתי בתור ה "פקידה החיננית" במרכז, חיפשו בטלפון את ניר. ניר בדיוק היה בשיעור, מדבר עם התלמידים. מאחר ואמרו שזה דחוף וביקשו במיוחד לקרוא לו נכנסתי לאולם וניגשתי אליו. כשהייתי במרחק של כשני מטרים ממנו הוא הפנה את מבטו אליי, מבלי להפסיק לדבר. אני לא אפרט מה הרגשתי כי עדיין אני לא בטוח אם זו הייתה הרגשה פיזית או ´מנטלית´. אבל התלמידים שהיו באותו שיעור סיפרו לי אח"כ שנעצרתי במקום כאילו פגעתי בקיר שקוף, החוורתי והייתי די מבולבל לכמה דקות. מסתבר שיש כוח גם במבט. רוני...מתאמן בנעיצות עיניים מרתיעות....

אגב מבטים מפחידים...

סנסיי צבר (כן,כן, הצחקן שלא מפסיק לחייך ההוא...) הדגים יאידו בסמינר... במקרה יצא לי לשבת מולו כשהוא התיישב בסייזה... בקיצור, אני מבין למה אתה מתכוון...

וחשוב לציין דבר אחד:

שלחלוטין לא מדובר על מבט של "רצח בעינים"! זה פשוט מבט של... לא יודע להגדיר את זה במילים, אולי "נחישות" זו ההגדרה הכי טובה... מבט של מישהו שהחליט לבצע משהו, וכל מה שיעמוד לו בדרך - לא יעמוד יותר... אבל גם זה לא ממש מדויק. אוף, קשה להגדיר את זה! אבל ראיתי כבר מבטים של "רצח בעינים" (באינתיפאדה היו הרה כאלה, עם כוונות רציניות לחלוטין!), וזה לא זה. זה משהו הרבה יותר חזק, הרבה יותר עמוק... משהו שאתה מרגיש בבטן הרבה לפני שאתה מבין בראש.

למעלה