יש לי שאלה

ש ד מ ה

New member
../images/Emo35.gifיש לי שאלה../images/Emo36.gif

מה אתם עושים שיש משהו שמרגיז אתכם....שאינו קשור לעניני הבית, ואף מדיר שינה מעינכם
אבל באמת תנו עיצות שבדקתם ויצאו יעילות.......

vered4

New member
אם זה משהו שיש לך יכולת השפעה

לגביו? משהו שאת יכולה לעשות משהו בקשר אליו, או שהוא מרגיז ברמת התאוריה?

yalyul

New member
משהו בשליטתך?

אם כן , המוח נטחן עד דק עד שמוצאת פיתרון קריאטיבי ,אפשר לשתף מאזינים ולקבל רעיונות... למשל על בעיה בעבודה וכו´... אם בעיות של שינוי סדרי עולם - כמו נהג מופרע...(לא בשליטתי) מזכירה לעצמי שיש לי בבית בעיות יותר חשובות וממשיכה הלאה. רק בעיות בבית מדירות שינה מעיני - אז קשה לי לענות לך אבל הליכה טובה לפני השינה, והמנעות מאוכל שעתיים לפני שהולכים לישון מגדילים את הסיכויים לשינה נטולת ספינות טרופות. המפתח: לדבר (אפילו עם עצמך) העיקר שתקשיבי למה שאת אומרת הרבה פעמים התשובה נמצאת בגוף השאלה.

ש ד מ ה

New member
זה לא קשור ישירות לבית..המערכת ..

החינוכית האטימות....זה שאתה גר במקום וזקוק למשהו ואין אפשרות בחירה, ואתה נתון בידיים שלהם...אי היכולת לקום ולומר נמאסתם אני הולכת למקום אחר...אולי בעצם אתם צודקות לא יכולה מצד אחד ככה לחשוף הכל ומצד שני רוצה עזרה. אז מצטערת....אבל בהחלט אקבל את המלצתיכן...המון תודה, כנראה סתם מן שבוע קשה ואז הכל נראה...בלי פרופורציות.

חני ב

New member
אז אולי באמת יש לך אפשרות

ללכת למקום אחר? (אולי החלפת בי"ס/כתה?? אם זה בכלל רלוונטי) ואולי הרמת שולחנות כן יכולה לעזור? לפעמים אם צועקים, אבל באמת צועקים, כן אפשר להשיג דברים.

bimbo.

New member
שדמה

קשה מאוד לענות על שאלה כזו, מפני שלגבי כל דבר שמציק יש לחפש תשובה/פתרון לגופו של עניין. ישנם דברים שאני אומרת לעצמי: יכול היה להיות גרוע יותר. וזה בהחלט עוזר. וישנם דברים שבאמת אין לנו אפשרות לשנות ואנחנו נתונים בשליטתם של אחרים. זה מתסכל, מרגיז ולעיתים גם מייאש. אין לנו אלא לקחת נשימה עמוקה, להשתדל לעבור לסדר היום ולקוות שמצב זה ישתנה, ומהר. אני בטוחה שלא עזרתי לך. אני רק מספרת לך מה אני עושה במקרים כאלה. בנתיים קבלי
חזק, שאולי כן יעזור במשהו.

AYELET1

New member
דברים שניתן לשנות

כדאי לטרוח עבורם. בדברים שאין שום צ´אנס לשנות, אני משתדלת לנהוג כבת יענה. מקווה שהשבוע הקשה מסתיים!

גלי®

New member
יודעת מה , שדמונת שלנו ?אני האחרונה

שיכולה לתת עצות על איך מתמודדים (או שלא...) עם דברים שמעיקים עליך .... אבל , אני שולחת לך
חזק חזק.... בתקווה שזה יעצור לך קצת את רכבת המחשבות והתסכולים הדוהרת....

שיטות התמודדות עם צרות

ואת זה אני מספר כמי שמשתמש בשיטות הללו. נסי לראות את המצב הגרוע ביותר שצפוי לקרות כולל כל ההשלכות שלו. לאחר שתתעמתי עם הצפוי הגרוע ותראי שהשמיים לא נפלו - יהיה לך יותר קל להתמודד עם הבלתי ידוע (שהוא פחות גרוע). צרת רבים אמנם נחמת טפשים אבל את יכולה לספר גם בניק אחר או לבקש מחברה שתספר על הדבר שמטריד אותך כדי לשתף מוחות נוספים בבעיה. אם הגרוע מכל כבר קרה - נסי לראות את הדברים החיוביים שנובעים ממנו. עלייך לדעת שלכל ארוע יש את ההשלכות החיוביות שלו. דברים שלא תאמיני. לדוגמא, יתרונות רבים מספור שמצאתי לסיטואציה של עוני. לדוגמא, תקלה ברכב שמביאה ליתרונות (הסיפור המלא לפי בקשה). כל צרה ותהום שאליה אנו נופלים מקרבת את העליה לפיסגה. ולהיפך, ככל שאנו גבוהים הסיכוי ליפול עולה. אם את נמצאת בפי תהום, צפי קדימה ותראי את הפיסגה הבאה הממתינה לך. היו לי עוד כל מיני רעיונות אבל נסי את אלה בינתיים ונראה מה יהיה בהמשך.

ש ד מ ה

New member
שיטות התמודדות...למכשף וכולם../images/Emo142.gif

מכשף אתה פשוט מאלףףףףףף ראשית המון תודה לכולם... ולך מכשף ככה:..........
ענק...קיבלתי את הרוב, והאמת אילו ציוני דרך בחינוך שלי לילדי <כנראה שחלקם קשים ליישמם על עצמי< להכנס בניק אחר
אני יודעת עזוב....אני מאמינה שכל "בעיה" היא ציון דרך ולא יותר...איך אמרת בדרך ל"פיסגה", השכלתי לדעת <בקורס מסוים שעוד אדווח עליו< איך להעביר משוב ואחד הדברים הכי חשובים הם:ראשית לבדוק מה עומד מאחורי ההתנהגות...של האדם כלפיו אנו מעבירים את המשוב ואז אולי נראה שהמשוב בעצמ לא רלוונטי, מודה שאין ביכולתי לפרט מכמה טעמימ אבל בצורה אימפולסיבית כתבתי...ולו רק על מנת לפרוק ממעט הלחץ. אתה אדם מקסים
ולכולם
כנראה באמת קשה לתת עיצות על דרבים "סתומימ"..כמו שהעלתי אותם. אבל אני כאדם אופטימי...לרוב מנסה מכל דבר להוציא את הטוב.. לפחות מנסה

והנה עוד טיפ קטן

נשימה. זה כל הסוד. יש לי חברה/ידידה/אמא של חברה של הבת שלי ולקוחה....אשה מדהימה, לא אוהבת מחשבים (מה לעשות? ככה זה עם כל הלקוחות שלי) אבל היא עוסקת בריפוי דרך משחק ובעוד כמה צורות ריפוי. בקיצור, בהקשר לכל מיני תחלואים וכאבים, נפשיים וגופניים שאני סובל מהם היא אמרה לי להתחיל לנשום. היה נשמע לי מעליב ממש. מה? אני לא נושם? אני הרי מודע למשמעות הנשימה הנכונה. אני מתאמן 8 שנים ואני עשיתי מספיק ספורט בחיים כדי לדעת איך לנשום. אבל אז היא שאלה אותי אם אני נושם עכשיו. בדקתי את עצמי ואכן נשמתי נשימות כל כך קלושות שבקושי יכולתי לשמוע אותן. אמרתי: "אין לי צורך בנשימות עמוקות. הגוף שלי במנוחה". והיא אמרה: "תתחיל לנשום ותראה שהגוף שלך יתחיל לחיות". לא אכביר במילים על הדיון שהיה בינינו באותו יום אבל מאחר והיא המרפאה ואני הספורטאי - קיבלתי את דבריה ומייד כשהתיישבתי במכונית התחלתי לנשום עמוק. לא חטפתי סחרחורת מרוב חמצן. אבל בהחלט התמלאתי אופטימיות. את שאר התחושות כשנושמים עמוק לאורך זמן אני משאיר לכם לחוות. מה שבטוח שמאז אני נזכר מדי פעם לנשום.

vered4

New member
לנשום ו...לחייך ../images/Emo13.gif

בהחלט טיפים טובים. מפתיע עד כמה הפעולה של החיוך משנה את ההרגשה.

ורד יקירתי

בטח לא יפתיע אותך לשמוע שאני אדם פסימי מאד. כמעט אף פעם לא מחייך ולא צוחק. ולכן מעריך מאד את מי שמצליח להצחיק אותי. למדי אותי לחייך או שתספרי לי בדיחות טובות.... ובינתיים הנה אחד בשבילך

vered4

New member
כוחו של החיוך שהוא מביא אופטימיות

איך לחייך?
פשוט להרים את זויות השפתיים כלפי מעלה.
ככה. לחייך כדי לגרום למצב רוח טוב ולא כתוצאה ממצב רוח טוב. כמו שיש שיטות טיפול שמזיזים את השריר כדי לגרום לתגובה במוח, כך פועלת פעולת החיוך על מצב הרוח. בשיעור יוגה, הראתה לנו המורה צורה של יציבה שמשפיעה על ההרגשה. הולכים כשהידיים משולבות אחורה על הגב, מחזיקות מרפק במרפק ומחייכים. אפילו אם לא רוצים מיד משתפר מצב הרוח.

yalyul

New member
מכשף פסימי ../images/Emo3.gif

לא מאמינה לך בכלל לפני כשבועיים כמדומני סיפרת פה על משפחת סימפסון אחת ואני מוכנה להשבע שחייכת ...שלא לומר מאוזן לאוזן כי אני לא מכירה את המרחק בניהן... ובפעם אחרת צחקת בגלל הודעה של עדי ואני בטוחה שלקרא את אש"ש עושה לך אפילו פיפי (ראה הודעתה על הלשון) וחוץ מזה - מי שמצלם שבלולים וחתולים יש לו מליון חיוכים בלב אז אתה אולי מקמץ בהם , אבל אני לא קונה אפילו את זה. ומעכשיו - האחות יליול צופה בך

רק בגלל זה אני מחייך ולכן ../images/Emo24.gif

אני אולי טיפוס פסימי אבל מחפש את החיוך ואוסף בשקידה את האנשים שמעלים חיוך על פני. ואת צודקת לגבי אחותו. ואני שמח שאת לוקחת אותי תחת חסותך. בהחלט לא יזיק לי...

yalyul

New member
שתיה של פסימים...../images/Emo185.gif

פסימי רואה את חצי הכוס הריקה לא? (אני לא מצליחה) אז הנה במיוחד בשבילך ותשאיר לי את היתר....

מכירה את הסיפור של הפסימי והאופטימי

אפילו אם את מכירה, אני אספר : שניהם הלכו למסעדה והזמינו בדיוק אותו מין אוכל הפסימי התחיל ממה שהיה לו הכי גרוע בצלחת, אחר כך - הפחות גרות, והעוד פחות גרוע עד שגמר. האופטימי התחיל מהטוב ביור, אחר כך אכל את הפחות טוב, והעוד פחות טוב עד שגמר. שניהם סיימו ביחד. הפסימי אכל כל הזמן לא טוב, האופטימי אכל כל הזמן רק טוב...

bimbo.

New member
מצטרפת לדבריה של יולה ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif

למעלה