חידודי חידה

The6thAngel

New member
../images/Emo35.gifחידודי חידה

חידות מתחכמות..... 1. באחד העיתונים נמצא כתוב: "ברחוב עמד איש על ידיו כפפות משי על רגליו נעליים שחורות על חוטמו זוג משקפיים זה היה עשיר" התוכל להבין מה פשר הסיפור המוזר הזה
2. עגלה אחת עוברת את הדרך מת"א לפ"ת בשעה וחצי. בכמה זמן תעבורנה את הדרך 3 עגלות כאלה
3. גברת אחת נגה אל מונית ועמה כלבלב. שאלה הגברת את הנהג: "המותר להכניס את הכלב למונית
" ענה הנהג: "מותר - אסור, אסור - מותר
" מה אמר הנהג
4. אחד הלך ברגל מת"א לר"ג. בדרך באו לקראתו שלושה גברים ושתי נשים. כל גבר הוביל תינוק, וכל אישה תינוקת. כמה אנשים בסה"כ באו לר"ג
5. שים בשתים עשרה תיבות שמונה בקבוקים באופן שלא תישאר כל תיבה ריקה 6.קולומבוס גילה את אמריקה. כתוב זאת בשלו משבצות, באופן שבכל משבצת תהיה רק אות אחת (לא בראשי תיבות
) 7. איך תכתוב את השם ביאליק בארבע משבצות, בכל משבצת אות אחת בלבד, לא להחסיר
8. חלק את המספר 188 באופן בכל מחצית תקבל 100 9. חלק את המספר 12 ל-2 באופן שבכל מחצית תקבל 7. 10. איך תחסיר 22 מ-20 באופן שתקבל 88
11. מה תקבל אם תקח אוזן ותשים אותה בתוך מים
12.שני אחים בני אב אחד ואם אחת, ורק אחד מהם הוא דודי. הייתכן
בהצלחה

man in heaven

New member
../images/Emo62.gif איזה חידות מגניבות...

2. שעה וחצי ? 4. 11 ? 5. אפשר לשבור בקבוקים ? אם לא, אז הפתרון הוא משהו עם זה שב-4 תיבות כבר יש בקבוק או משהו כזה..
לא משנה.. 6. לכתוב את המילה "זאת" בשלוש משבצות, לא ?... 7. את שני ה-י" אני אכתוב על הקווים המפרידים בין המשבצות. 8. 9. 10. *לא אוהב מתמטיקה, אפילו לא מסתכל על החידה הזאת...* 11. שפעת... 12. אולי רק לאחד מהם קוראים דודי ?...

n u t

New member
../images/Emo62.gif מנסה כמה...

2. שעה וחצי 3. אסור 4. איש אחד 5. לא כל התיבות נשארות ריקות... רק 4 11. אוזן במים 12. לשניהם אותו אב אבל לכל אחת יש אם אחת משלו. מי שמדבר הוא הבן דוד מצד האם.

Prophet

New member
../images/Emo62.gif

2. שעה וחצי 4. איש אחד... 5. לא לשים כלום ? 6. קולומבוס לא גילה את אמריקה ? לא הצלחתי.. על תתני לי איקס על זה... 11. אוזן רטובה ? 12. לא הבנתי

djdror

New member
../images/Emo62.gifחלקי מאד

2. שעה וחצי 4. איש אחד 11. אוזן רטובה

zoharch

New member
../images/Emo62.gif

2. שעה וחצי. 3. עם כלב משוחרר (מותר), אסור. עם כלב קשור (אסור), מותר. 4. אדם אחד. 6. א-מ-(ריקה)- כלומר, המשבצת האחרונה ריקה. 7. L-B-י-ק- 8. חוצים אופקית, לשתיים, בעזרת קו. 11. אוזן רטובה
12. השנייה היא דודתי.

The6thAngel

New member
2+3+4+8=../images/Emo127.gif

6- זאת לא הכוונה 7 - פתרון יפה
, אבל לא הכוונה 12 - גם לא הכוונה

swirrrly

New member
../images/Emo62.gif ../images/Emo118.gif

1. "ברחוב עמד איש. על ידיו כפפות משי. על רגליו נעליים שחורות. על חוטמו זוג משקפיים. זה היה עשיר" (רק המשפט האחרון לא מסתדר לי) 2. הממ.. שעה וחצי לא? כאילו הן יוצאות ביחד במקביל.. שעה וחצי. 3. אממ.. שמותר? כי הוא אומר מה שמותר אסור, אבל מה שאסור מותר.. ואז פרדוקס? בעעעעעעע מותר מותר. 4. אדם אחד, השאר הלכו "לקראתו" כלומר לכיון הנגדי.. 5. יש מיליון דרכים.. לקחת תיבה להכניס בתוך תיבה.. אפשר שמראש יהיה בתיבות איזה משהו, אולי בקבוק.. לשבור את הבקבוקים.. להפריד בין הבקבוקים לריקים.. אם בבקבוקים יש משהו לשפוך לתוך חלק מהתיבות.. אני צריכה להמשיך? 6. וואו באמת ידעתי את זה=/ 7. LBיק? 8. הא? לא הבנתי.. 9-10. בעעע מתמטיקה
11. היא תהיה רטובה? 12. רק לאחד מהם קוראים דודי
.

The6thAngel

New member
1+2+4=../images/Emo127.gif

ממש נחמד הפתרון של ביאליק
יותר נחמד מהפתרון שלי... אבל מה לעשות, התכוונתי למשו אחר אז
ומה יש לכולם נגד מתמטיקה

mili999

New member
ממה נשאר?

7- ב י ---י ק (בי על יק) 10 - אולי במקום 20 נרשום פעמיים 1 ואז 0 ונקבל 110? 11 מאוזנים? אם כן, עדיף בכתיב חסר מאזנים.

The6thAngel

New member
11../images/Emo127.gif

אוף... אני כל כך רגילה לכתוב בכתיב מלא, שלא שמתי
שזה צריך להיות אזן..... טוף, אני אתקן את זה.... 7- זאת לא הכוונה 10

The6thAngel

New member
../images/Emo41.gif תיקון ל-11../images/Emo41.gif

מה תקבל אם תיקח אזן ותשים אותה בתוך מים
מצטערת על הטעות...

Houndour

New member
../images/Emo62.gif רק את הקלות :(

2. בשעה וחצי, אם הן התחילו לנוע יחד. 3. הנהג התכוון שאסור להכניס את הכלב. 4. אחד. 11. כן. השני הוא אבי.

למעלה