התייחסות לשאלות
הי נירית אין צורך בשום דבר. זהו אופן הוראת הקורס ואלו הם התנאים. הבחירה היא שלך אם זה מתאים לך לבוא ולשהות במקום בתנאים האלו או לא. באתר של העמותה לויפאסאנה (יש את הלינק בהודעה הקודמת) יש כמה קבצים שניתנים להורדה שמסבירים בדיוק רב מהי השיטה ומהי לא וגם על התנאים הנוקשים. יש ויכוחים רבים מפה ועד מחרתיים על האם נחוצה או לא דרך הוראה כזו. זה לא כ"כ משנה. מתאים לך - לכי. לא מתאים לך - מצאי משהו אחר שיתאים לך יותר. בעיני זה דווקא חשוב, זה מאפשר לך זמן של התנתקות מהסביבה החיצונית הרועשת והיומיומית - חברים, משפחה, טלפונים, רעש, עיתונים, חדשות, וכו' וכו', ומאפשר לך סביבה שקטה להתבוננות פנימית ולניקוי התודעה. באשר לשאלה אם מגיעים ליכולת התמקדות בהווה, זה משהו מאוד אישי ומאוד תלוי. זה לא כל כך קל ופשוט כמו שזה נשמע, כי כשאת יושבת במדיטציה בתוך כל השקט שמסביב, רק אז את מתחילה לשמוע כמה רעש יש באמת בתוך התודעה שלך וכמה היא קופצנית ממקום למקום כל רגע ורגע. יש הבדל בין לקרוא על הדברים בספר לבין לחוות אותם בפועל בזמן אמת על עצמך. את השוני בהתנהלות התודעה שלי ואת השקט שבתוכי הרגשתי פתאום רק אחרי שיצאתי מהקורס החוצה חזרה ל"עולם שבחוץ". נכון שהתחושה הראשונית לא נשארה אותו הדבר יותר מכמה ימים, אבל בסופו של דבר, מה שהרגשתי שהקורס הזה כוונן אותי בחזרה אל המרכז שבתוכי, שממנו אני יכול לצאת אל העולם מתוך מקום של שקט ועוצמה. כדי לשמר את אותו המקום חשוב להמשיך ולתרגל באופן רציף ומסודר, מה שאני לא עשיתי ולא התמדתי לאורך זמן, וזה מתבטא, למשל, בחוסר האיזון, חוסר השלווה וחוסר המרכז שבו אני מוצא את עצמי כיום, שנה אחרי. מקווה שעניתי על השאלות שלך, בכל מקרה את יכולה להמשיך לשאול, אני אענה מה שאוכל, רק תזכרי שכמו בכל דבר אחר, אין כמו התנסות ישירה... מאור