ויפסנה

nirbi

New member
../images/Emo35.gifויפסנה

אשמח לשמוע רשמים ממישהוא/היא שעבר/ה קורס ויפסנה

InnerKid

New member
ויפאסאנה

שלום הייתי בקורס ויפאסאנה בשנה שעברה, ושמתי כמה לינקים לדברים שכתבתי לפני כחודשיים בפורומים שכנים... כמובן שההודעות שלי שם הם חלק משרשור, שאותו תוכל/י לראות למטה בסוף ההודעה ולקרוא עוד הודעות באותו שרשור... בתקווה שזה ישפוך לך אור. ואם יש לך עוד שאלות, פשוט תשאל/י... ובכל מקרה
מאור

nirbi

New member
../images/Emo39.gifעוד שאלות

מדוע יש צורך בקורס הקשה שזה? סדנה של פעם בשבוע לא תועיל יותר, כי הרי בכל מקרה זהו תהליך שלא מסתיים עם הקורס? האם בקורס (כמו בספר על הויפסנה)באמת מגיעים ליכולת התמקדות בהווה, להתבוננות פנימית, או שיש לי ציפיות גבוהות מידי? תודה על התשובות נירית

InnerKid

New member
התייחסות לשאלות

הי נירית אין צורך בשום דבר. זהו אופן הוראת הקורס ואלו הם התנאים. הבחירה היא שלך אם זה מתאים לך לבוא ולשהות במקום בתנאים האלו או לא. באתר של העמותה לויפאסאנה (יש את הלינק בהודעה הקודמת) יש כמה קבצים שניתנים להורדה שמסבירים בדיוק רב מהי השיטה ומהי לא וגם על התנאים הנוקשים. יש ויכוחים רבים מפה ועד מחרתיים על האם נחוצה או לא דרך הוראה כזו. זה לא כ"כ משנה. מתאים לך - לכי. לא מתאים לך - מצאי משהו אחר שיתאים לך יותר. בעיני זה דווקא חשוב, זה מאפשר לך זמן של התנתקות מהסביבה החיצונית הרועשת והיומיומית - חברים, משפחה, טלפונים, רעש, עיתונים, חדשות, וכו' וכו', ומאפשר לך סביבה שקטה להתבוננות פנימית ולניקוי התודעה. באשר לשאלה אם מגיעים ליכולת התמקדות בהווה, זה משהו מאוד אישי ומאוד תלוי. זה לא כל כך קל ופשוט כמו שזה נשמע, כי כשאת יושבת במדיטציה בתוך כל השקט שמסביב, רק אז את מתחילה לשמוע כמה רעש יש באמת בתוך התודעה שלך וכמה היא קופצנית ממקום למקום כל רגע ורגע. יש הבדל בין לקרוא על הדברים בספר לבין לחוות אותם בפועל בזמן אמת על עצמך. את השוני בהתנהלות התודעה שלי ואת השקט שבתוכי הרגשתי פתאום רק אחרי שיצאתי מהקורס החוצה חזרה ל"עולם שבחוץ". נכון שהתחושה הראשונית לא נשארה אותו הדבר יותר מכמה ימים, אבל בסופו של דבר, מה שהרגשתי שהקורס הזה כוונן אותי בחזרה אל המרכז שבתוכי, שממנו אני יכול לצאת אל העולם מתוך מקום של שקט ועוצמה. כדי לשמר את אותו המקום חשוב להמשיך ולתרגל באופן רציף ומסודר, מה שאני לא עשיתי ולא התמדתי לאורך זמן, וזה מתבטא, למשל, בחוסר האיזון, חוסר השלווה וחוסר המרכז שבו אני מוצא את עצמי כיום, שנה אחרי. מקווה שעניתי על השאלות שלך, בכל מקרה את יכולה להמשיך לשאול, אני אענה מה שאוכל, רק תזכרי שכמו בכל דבר אחר, אין כמו התנסות ישירה... מאור

על פי רוב נירית סוג ייחודי של הוראה

מקום סגור, טקסיות וכן הלאה, ככל שהיא יותר ארוכה ויותר מובנית כך הסיכוי שהאנשים ירגישו עצמם מיוחדים וישארו תחת ההשפעה של הגורו, מנהיג הכת, המורה הרוחני וכו'. מאחר וטיפלתי בתוצאות של ויפאסנה אז אני מציעה לך ליהנות מהמדיטציה ומהשתיקה, משותפת או בתחומי זמן שאת תקבעי עבור עצמך אך אל תבצעי לאורך זמן את התרגישלים היומיים שכן סוג זה של התרכזות פנימית גורמת לניתוק הקשר האנכי בין צ'קרת הקודקוד והמרכז העליון ולאחר זמן היא הופכת מיןצהוב-חום חולני. על השפעות לואי אינני מעוניינת לדבר כאן. תודה לכל מי שאפשר לי להעביר נקודדה זו לרבים.

InnerKid

New member
מה כוונתך בתרגילים היומיים?

האם את מדברת על תרגול יומי של מדיטציית ויפאסאנה בחיי יומיום או על תרגולים בזמן הקורס עצמו (שלא זכור לי שהיו כאלו) ? אשמח להתייחסותך
מאור

jongler

New member
מעז יצא מתוק

האם התנסות בעצמי האמיתי הינה דבר רע? מי הוא זה המפרש את ההתנסות לטוב או לרע?

חמוד, אתה הרבה יותר מגוש פיזי,יש בך

jongler חביב יש בך הרבה יותר מאיברים, פעילותם ופיזיולוגיה. אתה יצירה מושלמת המורכבת מדחיסויות אור שונות, מעוצמה של חושים ותחושות - שאינן מבוססות בפזיולוגיה אלא מתבטאות דרך הפזיולוגיה וכך גם הרמה המנטלית, רוחנית, אמונה ועוד. להתבונן פנימה - במושג המדיטטיבי = לתת לתת המודע את החופש לשחרר הדרכה ועניינים שונים הוא דבר שמקדם ונפלא. להתרכז בשליטה על איבריך, פעילותם וכל הקשור בבשר, באופן קבוע, עבודה יום יומית, מרכז את הפעילות כולה כלפי פנים והשער האנכי נסגר עד שהפעילות מתשנה בדרך טיפולית. אם זה טוב בשבילך, אני מכבדת החלטות של כל אדם בנוגע לעצמו. בו זמנית, אם אני יודעת על השפעות לשני הכיוונים הריני מספרת עליהן. שבת שלום

InnerKid

New member
כל דבר יכול להתפרש להרבה כיוונים

אני מסכים לגמרי עם מה שכתבת בתחילת ההודעה - אני הרבה דברים שמתבטאים דרך הפיזיולוגיה ודרך הגוף. אין הבדל בין גוף ונפש. זו אחת הסיבות שבתרגול ויפאסאנה מתבוננים בתחושות שמופיעות על פני השטח, היינו הגוף. דרך זה אפשר לחדור לרמות הכרה עמוקות ועדינות הרבה יותר. לתת ללא מודע את החופש לשחרר הדרכה הוא משהו מאוד פתלתל, כי יש בנו גם אגו וגם את המקום השלם של השלום, ולא כל אחד מיומן לדעת להבדיל בין קולה של המדריכה הפנימית לבין קול האגו שיש לו תכסיסים רבים ומרובים להתחזות לכל מיני קולות "אוהבים". ויפאסאנה עוזרת לניקוי התודעה מכל מיני משקעים "שליליים" קשים שנצברים במהלך חיינו ביומיום, והתרגול שלה אינו התרכזות בשליטה על האיברים ופעילותם. מי שאמר לך את זה כנראה לא מבין מהי ויפאסאנה, ומי שמנסה להתרכז בלשלוט על פעולת האיברים אולי עושה דבר אחר אך לא ויפאסאנה. הויפאסאנה עובדת דרך שערים חווייתיים אחרים אל הלא מודע, וזהו כלי עבודה נוסף שיכול להתלוות לכלים המילוליים של חקירה עצמית וניקוי התודעה. קצת צורמים לי דברייך, שכן את מכלילה מהנסיון שלך עם מספר מסויים של אנשים שתרגלו ויפאסאנה דבר מה כללי על שיטה זו, וחשוב לי להביא כאן את הדברים האלו רק כדי לאזן את דברייך, שכן הם יוצרים פחד מיותר ודרכם מצטיירת הויפאסאנה כמשהו רחוק מאוד ממה שהיא באמת.
מאור

מידע מאור, לא מ'כל' המתנסים אלא

המידע איננון מכל המתנסים אלא ממתנסים. כפי שאמרתי החלטתו של כל אדם היא השביל שלאורכו הוא צועד וככל שירבו המספרים על התנסויות ומידע נוסף כך ההחלטה האישית תהיה יותר מבוססת. שבת שלום

דרייה

New member
jongler

שלום לך מה שלומך? תמיד שמח לנו לראותך כאן.. ספר קצת היכן מובילות דרכייך...נעלמת.. אור לך שבת שלום..

jongler

New member
השלום גם לך../images/Emo24.gif

דרכים??? כל הדרכים מובילות לרומא וברומא... ברומא תתנהג כמו רומני... שבוע נפלא

דרייה

New member
רומני? ברומא......./images/Emo6.gif

לו הרומנים יגיעו לרומא לא ידעו נפשם מרוב עושר אומנותי.....ומי יודע מה יהיה..חחחחחחחחח טוב לשמוע..ולראות.. העיקר הבריאות...והשמחה... אור לך..

jongler

New member
ויפסאנה

ויפסאנה איננה קורס מזורז בידיעת ה"עצמי" ויפסאנה איננה קורס מזורז ברכישת מודעות ויפסאנה איננה יכולה להעניק לך יותר ממה שאת באמת... קורס הויפסאנה הינה דרך להכיר במחלת ה"אני" הנפוצה, קורס הויפסאנה הינה אפשרות להצצה קלה אל מעבר מסך האשליה של האגו ושל החברה - הצצה אליך. שבת שלום

REBURN

New member
שלום לך מתעניינת

את הויפאסנה יש שתי דרכים ללמו דאומנם יפה שונות אבל העקרונות שווים ראשית יש את האפשרות הנפוצה באמצעת עמותת ויפאסנה בישראל בה לומדים את הטכניקה על בסיסי חוויתי במשך 10 ימים ישנה דרך שונה באמצעות עמותת תובנה הדרך שונה בכך שניתן ללמוד בשלושה ימים של קורס קלילק בצפון או בכמה שיעורים בשלבים אומנם שתי הדרכים טיפה שונות אולם העקרונות של הויפאסנה משתמרים אם יהיה רצון לעוד מידע אשמח לחדד את העניין אציין הצגת תרגול ויפאסנה לפי הדרך של עמותת ויפאסנה(ס.נ גואינקה) שוב זה להצגת וחבל אם יהיה נסיון לתרגל כי זוהי לא כול הטכניקה אלה הצגת המהות באותו המאמר יש הפניה לאתרים השונים והסברים המלווים כמובן שהספר הוא טוב מאוד להבנת הבסיס שוב באמצעות עמותת תובנה מלמדים בדרך ייחודית ולא בקורס של 10 ימים לשיקולך שתי הדרכים יחודייות ושניהן טובות כאחד בשניהם הייתי ונהנתי לשניהן יעדים שונים אולי תורמים לאדם בהצלחה בכול בחירה ואני לשירולך בכול מידע נוסף שתזדקקי דודו

למעלה