פרק ב'

daniel365

New member
../images/Emo34.gif פרק ב' ../images/Emo34.gif

לא חשבתי שיהיה פרק ב' בסיפור הזה בחיי - אבל מי אנחנו שנצפה את העתיד? סה"כ בני אנוש. אזכור לגבי פרק א' מהפורום השכן.... אז אתמול היה פרק ב'. הבחור לא נסע לחו"ל. הוא לא היה מסוגל להיות עם הגבר השני וכל הזמן חשב עלי. אז הוא נשאר בארץ, סידר את הבלאגן שלו ובמשך כמה שבועות המשיך לחזר אחרי כדי שנחזור להיות ביחד. אני דחיתי אותו מהסיבה הפשוטה שיצאתי עם מישהו אחר, ואחרי שזה נגמר (עוד מפלה קטנה בחיים - אבל מי סופר...) דיברנו שוב והוא רצה לדבר באופן יותר אישי כדי להסביר דברים. כדי לנסות לחזור ביחד. עכשיו חלקכם יגיד מה הקטע? בשביל מה לעזאזל אתה חוזר אליו? אחרי מה שקרה בפעם הקודמת? אז כן. הבחור פשוט עושה לי את זה. הוא סקסי בטירוף, מסתורי, מעניין, מאתגר, משוחרר (מה לעשות קצת אוחצ' - אבל מה אני אגיד...) ועוד מליון דברים שמעלים לי חיוך מאוהב על הפנים. אז חלקכם יגיד מה הקטע? למה אתה לא חוזר אליו? אז אחרי מה שקרה אני לא בטוח במידת היציבות שהבחור הזה יעניק לחיים שלי - מה שאני זקוק בימים אלו. אני לא יודע מה יקרה אם בעוד חודשיים שלוש תגיע לו הזדמנות מדהימה לפיתוח הקריירה שלו וההזדמנות הזאת תהיה באירופה או בארה"ב (כי רק שם הוא יוכל לפתח קריירה). אז מה יקרה? הוא יקח את הדברים ויסע מפה? יעזוב כאילו לא היה כלום? אז בכל קשר קיים סיכון שזה לא יצליח, ושזה יפול, ומי בכלל הבטיח שנשאר יותר משבוע ביחד ושהכל באמת יהיה כזה מדהים שנצטרך בכלל להגיע לשלב הזה? ובכל החלטה אין וודאות של 100% הצלחה ובטחון שזו ההחלטה בחיים. צריך לקחת סיכונים. אבל שווה לקחת את הסיכון? שכל הסיפור יחזור שוב - רק הפעם אחרי תקופה ארוכה ורגשות מעורבים ולא אחרי כמה מפגשים חפוזים...??? אני לא יודע... עדיין לא יודע... אני.

Liroy26

New member
אני גם לא באמת יודע

השיקול הרציונלי נשמע לי יותר נכון וכך גם תחושת הבטן אומרת, אבל זה אני! אתה צריך לעשות מה שנכון בשבילך ומה שטוב בשבילך! אם מבחינתך הדבר הנכון הוא לתת לבחור הזדמנות שניה, אז זה מה שיהיה. הרבה דברים יכולים לקרות אבל לא תדע עד שלא תנסה. אם הוא יחליט פתאום לנטוש לטובת האחר אני ועודד כבר נדאג לטפל בו.

עודד א

New member
על הבוקר ושתי הודעות

מבטיחות מכות ממני. אז נכון, יום ראשון היום ועל הבוקר קבעתי בדיקות דם
, אבל ממתי נהייתי אלים כל-כך? ולחדשות בהרחבה: אם יש משהו שלמדתי על בשרי הוא שאין כמעט עצות טובות כמו התחושה הפנימית של האדם. אז נכון, שה"תכשיט" לא נשמע ממש מתאים לך, או ראוי לך. אבל, אם אתה מרגיש שזה הדבר הנכון לך ביותר עכשיו- קדימה, לך על זה, אני איתך. תהנה, תתאהב, תשתולל ומקסימום, אם הוא יעשה בעיות, נדאג לך לנחיתה רכה. אה, כן, גם נפוצץ את הפרצוף היפה שלו (אמרתי את זה באסרטיביות, LIROY ?
). כמה שאנחנו חכמים בטיפול בצרות של אחרים. יש לי ידידה, שלא נזכיר את שמה (רק נקרא לה מ',על שם מגילת העצמאות, שיש לה קשר משפחתי אליה- אבל זה כבר סיפור אחר), שתמיד יודעת לייעץ לאחרים מה כדאי ורצוי והכרחי להם לעשות. מה זה לייעץ? הנשמה הטובה פשוט מרחמת על מי שלא מקבל את עצות הזהב שלה. אז תרשה לי דניאל להיות צנוע קצת יותר ולומר שאף אחד לא יודע טוב יותר ממך. במקרה הטוב ביותר, אנחנו רואים את הדברים בפרספקטיבה ומרחק שונה.

מדברים על סיכונים...

ואני לא ממש מבין על איזה סיכון מדברים. לצאת לנסיעה בכביש גהה זה סיכון,לגור בבגדד בימים אלה זה סיכון, ללכת ל"אאוט" בימי א' זה סיכון (ע"ע שרשור קודם, סתאאאם,סתאאם), להכנס למערכת יחסים זה אתגר ובהחלט אתגר רציני,אבל לא סיכון. נכון יש סיכוי (ולא סיכון) להפגע, אבל זה לא ממש מסכן את הבנאדם..לא באופן קיומי.נפגעים,מתמודדים עם זה וממשיכים - זה משחק החיים, ואם לא נשתתף במשחק בגלל תחושת סיכון, אז איזה מן חיים אלה ? מצטרף לקודמיי באמירה שרק אתה יכול לדעת מה טוב מבחינתך, אתה יכול להעריך במידה מסויימת את סיכויי ההצלחה של מערכת היחסים הזו,אך לא להכנס לקשר בגלל אפשרות שהוא ייגמר מסיבות לא ממש צפויות נראה לי קצת מוגזם,אבל שוב, אתה מכיר את הבן אדם יותר טוב מאיתנו ואת עצמך יותר טוב מכולם , אז , באמת, רק אתה יכול להחליט מה ייעשה לך טוב ומה ייעשה לך יותר טוב !

דניאל יקירי

אתה מכיר אותי קצת מעבר למשפטים מקושקשים ומשעשעים פה ובפורום השכן, ונראה לי שאתה כבר יודע את דעתי, אבל ליתר ביטחון (וגם כי לא בא לי כל כך לעבוד...), אני אפרטה כאן ועכשיו: באהבה יש סיכונים - אין מה לעשות. אף אחד לא הבטיח לנו חיים קלים ורומנים מהאגדות. ואני אישית חושבת שאם אתה מוצא מישהו ש"עושה לך את זה", את הפרפרים וההתלהבות, מעורר את סקרנותך ועניינך, מושך אותך כמו עש לעששית
, אולי כדאי שתתן לזה צ'אנס. במקרה הכי גרוע, תיפגע. [אני מבטיחה להיות בסביבה במקרה כזה] אבל בתכל'ס כולנו יודעים שאתה יכול להיפגע גם בשלב מאוחר יותר, אולי אחרי שנתיים של קשר רציני, מאושר ופורה. תמיד יש סיכון שניפגע. לפי דעתי, הסיכוי למצוא אהבה שווה את לקיחת הסיכונים. ואני כותבת את זה בנקודת זמן של אכזבה, פגיעוּת וכאב. לסיכום, אהובי, לך בעיקבות ליבך
בהצלחה

dvash3

New member
הבטחתי תגובה....

אני לא אגיד לך שרק אתה צריך לקבל את ההחלטה (זה הרי ברור), וגם לא שבאהבה יש סיכונים (גם זה ברור) אבל יש לי מספר שאלות: האם אתה רוצה לחיות את התקופה הקרובה /רחוקה בתחושה שאולי פיספסת משהו בזה שחששת להיפגע שוב מאותו אדם ? האם אתה רוצה להתעורר בוקר אחד (כשמישהו שאתה לא מכיר שוכב לידך), ולהצטער שלא נתת רק עוד נסיון אחד ? האם אתה לא רוצה לנסות ולהרגיש שוב (גם אם זה יהיה לתקופה קצרה), את הברק בעיניים ואת החיוך המיידי שנמרח על הפנים ברגע שאתה רואה אותו ? אני הייתי לוקח את הסיכוי (שהרי הסיכוי זה הצד החיובי של הסיכון). חיים רק פעם אחת (לפחות ככה אני מאמין...). אל תחשוב יותר מידי (זה לא בריא), פשוט תקפוץ למים ותרטב. ולא רוצה להישמע נדוש, אבל כן, גם אני אהיה פה בשבילך במידה ותפול, תמיד !! בהצלחה במה שתבחר!

Liroy26

New member
במחשבה שניה

אני חושב שצריכים להכניס עוד קריטריון למשוואה - מה הסיכוי שהבחור שהחליט לנטוש בתחילת הדרך לצורך קידום האינטרסים שלו דרך בחור אחר וחזר אליך כי לא יצא לו מזה כלום, לא יחזור על זה בשנית? האם זה שווה להכנס לקשר עם בן אדם שיכול בכל רגע נתון לקום וללכת ולא בגלל חוסר התאמה?!

אבל

הסיכון הזה קיים עם כל אדם. אתה רוצה לומר שרוב הסיכויים שהוא יחזור על ההתנהגות, כבתבנית? אולי דווקא בגלל שניסה זאת פעם אחת וראה שלא טוב לא בדרך זו, הוא לא יעשה זאת שוב?

Liroy26

New member
סיכון קיים בכל דבר שהוא

אבל אם אפשר לצמצם נזקים עתידיים אז למה לא? ואם נשתמש בדוגמא אחרת בכדי להבהיר את כוונתי - לא הייתי נכנס למערכת יחסים חוזרת עם בחור שבגד בי על ההתחלה למשל כי הסיכוי למשחק חוזר קיימת מבחינתי. זאת אולי דוגמא קיצונית ולזה אני מסכים אבל היא מבהירה את הכוונה.

amet

New member
אני לא יודע אם הייתי מגדיר זאת

כבגידה. סה"כ הם היו ביחד ללא שום התחייבות או הגדרה ברורה מה קורה ביניהם. כך שאם אם הוא הלך עם משהו אחר, כדאי קודם להבין מה קרה שם באמת. אני חושב שכבר ניהלנו כאן על דפי הפורום דיון על זה אם זה נחשב בגידה או אם היינו הולכים עם משהו אחר כשאר אנו הכרנו משהו. הכוונה בימים הראשונים. אמט

מצטרף באיחור...

אז ככה... קודם כל -
- ניראית מאושר ומתרגש אתמול, וזה כבר שווה את זה... אם זה מה שזה עושה לך, אז כנראה שכדאי לנסות
חוצמזה, צריך עוד לזכור כמה דברים - 1. הוא עוד ילד. מצד אחד זה רע - הוא פזיז ולא יודע מה הוא עושה, לא מתחשב במי הוא פוגע בדרך וכו'. מצד שני זה טוב - אולי לפעמים הוא עושה טעויות (ע"ע פרק א'), אבל הוא יכול ללמוד מהן. 2. יכול להיות שמה שקרה בשלב הראשון הוא עניין של התחלה. אז ההתחלה לא היתה חלקה. אז מה. בסופו של דבר, הוא נשאר בארץ, לא המשיך עם הבחור ההוא, והרבה מזה בגלל דניאל
. זה אומר משהו. ייתכן שאם יינתן זמן להכנס למערכת, הוא ייקשר וייתאהב (ואין סיבה שלא בהתחשב בזה שזה דניאל). ואולי לא. אבל אם לא תנסה לא תדע. 3. גם אם זה לא meant to be, לפחות עכשיו תדע את זה בוודאות, ולא תמשיך הלאה עם הרגשה של might have been שלפעמים גם יכולה לעכב אותנו. ועוד ועוד ועוד... ואתה יודע שכולנו כאן בשבילך!

guy1974

New member
Love from first sight

הוא עושה לך את זה אז פשוט לך על זה!!! מחר אומנם יכול להיות שתיהיה לו איזה הצעת עבודה בחו"ל והוא יעזוב אבל גם אם זה יקרה אתה תדע שהלכת אחרי מה שמרגיש ועושה לך טוב ולא פספסת כלום. אף אחד לא יודע מה צופן העתיד ואם הסיכוי לפרידה כתוצאה מנסיעה לחו"ל לא היה קיים תמיד יכול להיות משהו אחר (כמו להדרס ע"י אוטובוס,להתפוצץ ועוד מיליון ואחת סיכונים שקימים בחיינו) בקיצור מותק, שיהיה המון הצלחה אהבה
אושר
וסקס

daniel365

New member
רובכם אומרים....

לך על זה. ואם באמת תוך כמה חודשים אחרי התאהבות מטורפת הוא ימצא בחור שיעניק לו את ההזדמנות העסקית המדהימה של פיתוח קריירה בחו"ל? בין אם להיות אם הבחור הזה או סתם לעזוב הכל ולנסוע לחו"ל... אמנם לירוי ועודד יפרקו לו את הצורה - שממש חבל כי הוא חמוד רצח... אבל מה איתי? באמת שווה להשקיע אנרגיה רגשית בדבר שיש לו כ"כ הרבה סיכויים ליפול (וסביר להניח שיקרו מתישהוא...) ??? הרי יום אחד הוא יצטרך לקום ולנסוע לחו"ל בשביל הקריירה. אני לא רוצה להיות זה שיעצור אותו... אז נכון - בכל מערכת יחסים יש סיכון כלשהוא. אבל כאן הסיכון גדול יותר... אז?

amet

New member
אז אני אומר.....

שאם אתה מתחיל מערכת יחסים עם פחד כלכך גדול אין לזה סיכוי בשום דרך, ולא משנה כמה הוא עושה לך את זה. הכוונה שלי, לחיות בתוך מערכת יחסים שאתה כל יום הולך לישון בתחושה של פחד ומתעורר בתחושה של פחד, איפה השמחה שבכל העניין בדיוק תבוא??? האם במקום לקום בבוקר בהרגשה של אהבה נקיה, עינים נוצצות כמו שאמרו כאן חברינו, חיוך שלא יורד בזמן שאתה יושן.....יבוא במקום זה פחד, אז לא ממש לא, חד משמעי לא. דניאל יקירי, נכון שבכל מערכת יחסים יש את הסיכון שזה ייגמר\ אבל אנחנו לא נמצאים בחרדה מתמדת, יש את השמחה, יש את הרגעיים של האושר הגדול מכולם, ויש את הרגעים שאתה פשוט רוצה לזרוק על אהובך משהו, כל זה קורה וזה טוב שקורה. אבל במקום הפחד שהוא יהיה הדומיננטי יש את ההרגשה , השמחה, הרטט הזה שאתה מדבר עליו, הוא נקי וצלולל כשאתה מאוהב, אך כשאתה מאוהב-מפוחד אין את תחושת האושר וזה לא שווה שום דבר בעולם. אני לא אומר שהוא לא יכול להשתנות, אבל בשביל לראות את השינוי, אתה צריך לתת זמן, לתת זמן לשניכם יחד אולי לא כדאי להגדיר מההתחלה מה קורה, אם זה יהיה אפשרי תהנו ביחד ללא שום מחויבות......תראה את ההתנהגות שלו (שאתה לא אוהב משהו), יש עוד כמה דברים שאתה לא אוהב (ואני לא אפרט), אז אולי לפני כל הצ'אנס הזה שאתה חושב אם לתת או לא לתת שב עם עצמך ותעשה מין טבלה רווח מול הפסד או למה כן כדאי ולמה לא כדאי..... אחרי שתעשה את זה , ותשב עם עצמך תגיע לתשובה ואם עדיין יהיו לך שאלות ותהיות, אתה יודע ואני יודע שזה המקום לדבר על זה. באהבה ענקית, בהזדהות עמוקה ומבינה, אני מאחל לך שתגיע אל ההחלטה שלך ורק שלך באהבה אמט

daniel365

New member
בוא נפתח את זה...

חיכיתי לתגובה שלך כי ידעתי שאני לא אסכים איתה אבל בכ"ז כ"כ חיכיתי לקרוא את מה שיש לך לומר. אמרתי גם לקוקי שאני מחכה למילותיך כי הן חשובות לי מאוד. אבל אתה יכול להגיד לי (ובכנות) שאתה לא נכנסת למערכת יחסים עם פחדים? ויותר מזה שאתה לא היית תקופה ארוכה עם פחדים וחששות של מה יהיה, ואם זה יחזיק מעמד (בגלל נסיון קודם של ON ו-OFF)? לדעתי הרי כולנו נכנסים לעיתים למערכות יחסים כאלו. יכול להיות שהפחדים שלנו מתממשים (לא עלינו...) ויכול להיות שהם נחלשים ומתבדים עם הזמן, בגלל שאנחנו מכירים באהבה ובאמיתות של הבן זוג. תסתכל רגע על עצמך ותגיד לי - מה אתה עשית במצב הזה? אתה יודע כמה אני מת עליך? אני.

amet

New member
דניאל יקירי

ראשית בוקר טוב זה הרגע התעוררתי אני בשוק מעצמי... כשאתה שואל אותי אם לא הייתי בפחדים שזה ייגמר, אתה צריך להבין שזה קרה אחרי תקופה ארוכה שהייתי במערכת יחסים הנוכחית שלי. היו לי את הרגעים של הפחד ומה יהיה, אבל כאן אנחנו מדברים על מערכת זוגית שכבר קיימת זמן לא מבוטל, ושני הצדדים מכירים אחד את השני מעל ומעבר. כך, שהפחד עצמו הוא רלוונטי למערכת עצמה, מה אני מנסה לומר. המערכת יחיסם יש עליות ומורדות, לפעמיים המורדות האלה כלכך חזקות שאתה נבהל מהעוצמות שלהם, וכן, אתה חושש שזה נגמר, אבל, אחרי שיושבים ומדברים כי יש על מה לדבר, ושני הצדדים לא רוצים שזה ייגמר, זה כבר סיפור אחר, יש בסיס על מה לדבר, אתה לא קם וזורק מערכת יחסים ארוכה כי אתה מתעצבן או כי קרה משהו, יש כאלה שכן ויש כאלה שמבינים שבאהבה יש את הרגעים של הפחד, בכדי שנוכל לפגוש את עצמנו גם במקומות שאנח חשים "חסרי שליטה". מכאן נשאר ולומר שכאשר תהיה במערכת יחסים ארוכה ותגור עם בן זוג ותעלה שאלה של....."אני לא יודע מה לעשות היה לנו כך וכך"....התשובות שתקבל יהיו אחרות לגמריי, מבטיח לך. כאשר אני הכרתי את קוקי לא היה לי את הפחד אולי זה ייגמר, אולי זה לא זה, ראיתי אותו ונדלקתי והלכתי אחרי הלב שלי, שאמר לי זה זה!!! ואכן הוא לא טעה
. כשאני רשמתי לך שאני מדבר מתוך מקום של הזדהות, אני הייתי בסרט הזה שהכרתי משהו מדהים אהבתי אותו מאוד, אך הוא היה כל הזמן לא ברור עםעצמו ואיתי, הוא לא יידע מה בדיוק הוא רוצה, למרות שהוא אמר שהוא רוצה אותי, הוא כל הזמן נפגש עם האקס שלו, ולי את האמת זה לא הפריע, היום אני יודע שזה יפריע לח במידה וחס ושלום אני יהיה בסיטואציה כזאת. אחרי שלושה חודשים של חוסר בהירות ואהבה גדולה מצידי הוא אמר לי שלא כלכך מתאים לו, ואולי הוא יחזור לאקס שלו ואלי לא, אולי הוא יעבור לתל אביב כי בחיפה משעמם לו, ועוד כל מיני דברים, שמה אני אומר לך, זה בלבל אותי המון. אז לא הייתי כלכך מנוסה או יותר נכון לומר לא היו לי הרבה חברים שאני יכולתי לדבר איתם על הדברים האלה. כשכולם אומרים לך, לך אחרי הלב שלך, אז הלב שלך גם אומר לך "זה לא בטוח" זה לא ברור" אז למה לא תלך אחרי התחושות האלה. את הרגשת הפיספוס או ההחמצה אני מבטיח שלא יהיה לך את זה, כי לא חסרים אנשים טובים, נכון שקצת קשה למצוא, אבל זה קיים ואפשרי. אתה לא עומד מול החלטת חייך כרגע, אתה לא עומד בפני אחת ההזדמנויות הכי הכי של חייך, כך שלפי דעתי, אל לך לקחת את הדברים מחוץ לפרופורציה מציאותית. בנוסף כתבתי לך, שכדאי שתשב עם עצמך, תראה מה אתה רוצה, אולי זה הצורך להיות איתו כי הרבה זמן לא מצאת משהו, וכבר נמאס לך לחפש וכו'..... אז לפני שאתה מתפשר, תן לזה עוד קצת זמן, אפשר להיות עם אדם ללא שום הגדרות, רק מה שכן, גם שם במידה וזה לא יצליח תחכה לך האכזבה והבאסה (ההגדרה הכי עדינה שיכולתי למצוא). אני יודע שלפעמיים אני מאוד אופטימי, אבל כרגע התחושה שלי אומרת, סבלנות והרבה סבלנות, ואם בסופו של דבר אתה הולך על זה, אז לך על זה בלי הפחדים, מתוך אמונה שאולי בשכות הקשר איתך הוא יימצא משהו בארץ, וייבחר להתקדם פה בארצנו הקטנטונת. והאהבה תפרח עד השמיים. שיהיה לך יום טוב תתחיל לנשום ולהירגע אחרת לעולם לא תגיע לתשובה ולא תוכל לשמוע את אשר ליבך אומר לך בתוך כל הסערה הזאת. אוהב אותך מאוד אמט

amet

New member
רק עוד משהו קטן

אני רוצה לומר אחרי שיחה בטלפון איתך הבנתי משהו שכנראה שכחתי. ראשית הפרח הזה בשבילך....... עם אדם מאוהב עד השמים (תקן אותי אם אני טועה), כל מה שנגיד לא יעזור. נכון שזה טוב לדבר וכו'\ אבל מישהו שהוא מאוהב הוא לא רואה בעיניים הוא פשוט רוצה את זה וזהו. הוא מאמין שבתןך תוכו יהיה בסדר, כי זה מה שהוא רוצה לנסות לא להיכוות אי אפשר, זה כמו לא לאכול ולהרגיש שָבֱע. הרי זה בלתי אפשרי... אז מה שאני אומר פשוט לך על זה, ואולי אולי ואני מאחל לך את זה תשבור לכולנו הרבה מיתוסים
). וכאן אני מקדיש לך סיפור מכל הלב, שתדע לאן שתפנה, ולא משנה מה יהיה אנחנו כאן בשבילך...... (אוף האיקונים לא עובדים לי) הבור פעם הלך אדם לבדו בלילה ולפתע נפל לבור. צעק האדם בכל כוחו לעזרה. לפתע הגיע רבי, צעק האדם לרבי בבקשת לעזרה. הרבי הסתכל לעומקו הרב של הבור וזרק לאדם ספר תנך ואמר לו תתפלל כך שאלהים יציל אותך, והלך. המשיך האדם לקרוא לעזרה ולפתע הגיע רופא צעק האדם לרופא בבקשת עזרה אך הרופא שנבהל מעומק הבור זרק לאדם תרופות ואמר לו אם תהיה חולה בבור תעזר בתרופות. וכך בא הסנדלר שזרק לו נעליים חדשות והקצב שזרק לו בשר טרי. האדם כמעט והתייאש ושם סוף לחייו לפתע הגיע חברו הטוב ביותר שהיה מחוסר מקצוע. הסתכל החבר לתוך הבור ולהפתעתו הרבה של האדם קפץ פנימה. התחיל האדם לצעוק על חברו בשביל מה קפצת לבור עכשיו שנינו נמות פה, אך החבר הסתכל על האדם ואמר לו: "אתה חברי הטוב נפלת לבור הנורא הזה אבל אני כבר הייתי בבור הזה ואני יודע את הדרך החוצה בוא אחרי." וכך הוציא החבר את האדם מחוץ לבור. ומזה כדי שתלמדו שעזרה בזמנים הכי קשים לא תבוא משום מומחה, אלא, היא תבוא מהחברים הכי טובים. אז תקשיבו להם ותראו שהכל נראה אחרת

amet

New member
ודבר אחרון

תודה רבה לאנאבל האחת והיחדיה על העזרה והלימוד כיצד יש לנקד מילים בפורום תודה לך נשמה וכמו שהבטחתי אני אדקיש לך ריקוד אך ורק איתי באהבה אט

daniel365

New member
ידעתי למה...

אני אוהב אותך. אתה רק דואג להזכיר לי מדי פעם.... וגם אני רוצה ללמוד לנקד! וגם אני רוצה ריקוד!!! עושים פה הכל מאחורי הגב שלי!!!!

למעלה