לונה..

New member
ואני עדיין חייבת לך

פתרון אחד... הבעיה היא שיש יותר מדי נשים שנחשבות כ"פמיניסטיות הראשונות" וקצת קשה לי להתמקד. רמז קליל ובלתי מורגש יסייע מאוד
ואני כותבת כאן שוב את החידה שיהיה לי קל לזכור... יש שיאמרו היא עוף דורס.. יש שיטענו כי היתה הפמיניסטית הראשונה ולכן הושחרו פניה .. ויש כאלה שסתם חושבים שהיא שדה שהביאה לעולם רבבות שדונים... מי היא? מהו סיפורה?

לונה..

New member
got it

לילית במיתולוגיה היהודית האזוטרית היא אשתו הראשונה של אדם, המסמלת מרדנות, רוע לב וחוסר צניעות. לילית מוזכרת פעם אחת בתנ"ך בספר ישעיהו ולפי הפשט מדובר במין ציפור, אך יש שהבינו שהמדובר בשדה בצורת ציפור. במדרשים מסויימים לילית מופיעה כאשתו הראשונה של אדם, לפני חוה. המדרשים מציעים בעצם שהיו שתי נשים. לילית נבראה ראשונה, ואילו חוה נבראה מן הצלע. על פי סיפור אחד, לילית הייתה אשה מרדנית ואגרסיבית מבחינה מינית, ולכן לא הסתדרה עם אדם. על פי אגדה אחרת, אדם ראה אותה כשנולדה מתוך ריר ודם, נגעל ממנה, ולא רצה בה. גרסה שלישית מספרת כי לילית לא נבראה מעפר נקי, אלא מפסולת וזוהמה, ולכן לא עלה יפה זיווגה עם אדם. האגדה המפורסמת ביותר הקשורה ללילית מקורה במדרש תולדות בן סירא, והיא מספרת על בריחתה מאדם הראשון לים סוף וחבירתה לאשמדאי מלך השדים. לאחר שמאסה באדם, החליטה לילית לברוח ממנו. היא הגיעה לים סוף, פגשה את אשמדאי, וילדה לו מאות ילדי שדים מדי יום. אדם התלונן לפני אלוהים כי אשתו נעלמה, ואלוהים שלח שלושה מלאכים אחרי לילית. המלאכים התבקשו לשכנע את לילית לחזור, אך לא להכריחה אם אין רצונה בכך. כשמצאו המלאכים את לילית, אמרו לה לחזור, ולא - יטביעוה בים. בתשובה ענתה להם לילית כי היא יודעת שאלוהים לא בראה אלא כדי להרוג תינוקות בנים בני פחות משמונה ימים (הגיל שבו תינוק עובר ברית מילה), ומקץ ימים אלה לא תוכל לגעת בהם. אך בנוגע לתינוקות בנות, לילית טענה שבמשך תריסר ימים תהיה לה יד חופשית בהן. בנוסף לכך, היא סיפרה להם שילדה לאשמדאי שדים, והרי אישה אינה יכול לחזור לבעלה לאחר שנאפה. שלושת המלאכים עזבו את לילית לנפשה, אך מכיוון שחששו מאיומיה, השביעו אותה שלא תיגע בתינוק לרעה אם תראה אותם במקום שבו הוא שוכן, או קמע, שעליו כתובים שמותיהם. בנוסף, על כל אחד מבני האדם שתהרוג, יהרגו מאה מבניה, ועל כן מתים מאה שדים כל יום. על פי מדרש תולדות בן סירא, לילית אף משתמשת בזרע הנשפך לבטלה כדי להתעבר וללדת ממנו שדים. ועל פי עכבר העיר המסעדה הזו עדיין פעילה

קינגית7

New member
כל הכבוד!

אז גילית למה יש שמחשיבים אותה לפמיניסטית הראשונה? אומרים שנעשה לה עוול במיתולוגיה בגלל שרצתה להיות שוות זכויות, הייתה לוחמנית וכו'.. אני קראתי על זה באתרים באנגלית, בעיקר של אמריקאיות שביקשו לתקן את העוול הזה... לספר את הסיפור האמיתי, להדגיש שלרוב, לאורך כל ההיסטוריה, נשים שביקשו לצאת מהמעגל היחידי שניתן להן להשתייך אליו, לפרוץ דרך, להיות חופשיות, בוזו, התעללו בהן, דחקו אותן לקרן זוית וטענו שהן מכשפות (כך גם העלו רבות על המוקד) או במקרה של לילית - שדה. כל הכבוד לך!

לונה..

New member
אין מה לעשות.

בני אדם אוהבים להיות רעים, וככל שהם מפחדים - כך הם הופכים רעים יותר. מצד אחד עוד אפשר להבין את זה איכשהו, הלא מוכר באמת מרתיע לפעמים... אבל בחייאת ראבאק. קצת פרופורציות והעולם היה נראה הרבה יותר טוב. בכל מקרה, היא דווקא מצאה חן בעיניי. נשמעת מאגניבה
תבורכי, היה לי לעונג

קינגית7

New member
חידה

רק כשיש סנהדרין ואם פעם בשבע או אפילו בשבעים שנה היא מחליטה חבלנית יכנו אותה... מהי ההחלטה הכה קשה הזו ומהם סוגיה?

לונה..

New member
.......

ארבע מיתות בית דין הן שיטות הוצאה להורג לחטאים שהתורה גוזרת עליהם עונש מוות. ההחלטה היא באיזו שיטת הוצאה להורג יש לבחור, לפי חומרת המעשה שבגינו הורשע הנידון. הסוגים והעבירות שעליהן היו ממיתים: סקילה: עובד עבודה זרה, נערה מאורסת שזנתה, מחלל שבת, מסית ומדיח לעבודה זרה, המקלל את השם, השוכב/ת עם בהמה, השוכב משכב זכר. שרפה: בת כהן שזנתה, גילוי עריות מסוגים מסוימים (כמו אדם ששכב את בתו, הנושא אישה ובתה, וכדומה). הרג: רוצח, אנשי עיר הנידחת. חנק: אשת איש שזנתה והאדם שזנתה איתו, מקלל אביו או אמו, מי שחטף אדם וסחר בו, זקן ממרא, נביא שקר, והמתנבא בשם עבודה זרה.

קינגית7

New member
חידה

היא חותמת ידועה. עולמה לא היה צר כעולמה של אחרת, כי טיפת חלב מאד חשובה

לונה..

New member
די, זה שוב משתלט ../images/Emo6.gif

רחל כהן-כגן חברת כנסת ויו"ר ויצ"ו ישראל. בשנת 1921 החלה את פעילותה בהסתדרות נשים עבריות, אשר סופחה לויצ"ו בשנת 1933. בראשית דרכה בארגון הייתה ממקימות תחנות טיפת חלב בארץ. בשנת 1933 נבחרה לוועד הקהילה בחיפה. בתקופה מאוחרת יותר שימשה כיו"ר הראשונה של ויצ"ו ישראל.

קינגית7

New member
../images/Emo88.gif

את פותרת אותן מהר מאד.. זה גורם לי לחשוב שזה קל מדי... לא נורא, אם זה משתלט, אני אפסיק בינתיים...

לבקשת הקהל-כל התשובות...

רב פקד פותח את הלב אטום רפסודה ארמני תמנע שוד ושבר זלזול ערק בגד כפת בראש מילה... קשקבל

למעלה