Choochy21

New member
התלבטות לגבי לימודים-כנסו במהוניכם...../images/Emo53.gif

צהריים טובים, סיימתי פסיכומטרי במועד אפריל האחרון וכרגע מחפשת קצת תשובות לגבי ההמשך.. אז ככה-בגדול- מכוונת למדעי המדינה ותקשורת אבל מצוייה באיזשהו תסביך שמדובר במקצוע "זול" שלא מקנה יותר מדיי,(על אף שהבנתי שלימוד בירושלים מאפשר התמחות במשרדים ממשלתיים ובכנסת תוך כדיי הלימודים-מה שכנראה ייגרום לי להרגיש שיש הרבה מעשי בתאור ולא רק תאורטי..) מצד שני- בירושלים מחלקת יחסים בינ''ל ומדע המדינה מפוצלת-סוג של פספוס מבחינתי מאחר והבנתי שבת''א יחיסים בינ''ל הם חטיבה בתוך מדע המדינה וכך לא נוצר מצב של בחירה בין השניים. בכל מקרה, לאלה מביניכם שמכירים או לומדים בעצמם- מדע המדינה ויחב''ל לצורך העניין פותחים את אותם דלתות גם במשרד החוץ או שיש עדיפות ליחב''ל? שמעתי כל מיני גרסאות סותרות בנושא, אבל מה שבטוח הוא שאחרי היום הפתוח בירושלים אני מרגישה שיחב''ל קצת יותר פלספני ולא מעניין כמו מדע המדינה- משהו בסגנון של היסטוריה באווירת" בואו נדבר על זה" אבל בפועל הרבה פחות מעשי ממדע המדינה שנראה לי מתחבר בצורה יותר מוחשית ליומיום.. ועכשיו לסוגייה הבוערת- למי יש מניות יותר גבוהות בחוץ...:) התחושה היא שמדע המדינה נמנה עם המקצועות ה"זולים" יותר מאיזור הסוציולוגיה, היסטוריה ,אומנות שלומדים יותר בשביל ההשכלה הכללית,(לא פחות חשוב), אך יחד עם זאת, מאחר ולא מדובר במשפטים/פסיכולוגיה/ כלכלה/ מדעים מדוייקים כאלה או אחרים הרף קבלה יותר נמוך,(לצערי כאן אני נשענת על פסיכומטרי גבוה יותר-קורס איכותי יותר-אנשים איכותיים יותר על אף שאני לא מעודדת כלל את המדד הבעייתי הזה שמפספס דיי הרבה אנשים לא פחות מוצלחים..), וכך אנשים שאולי לא באמת מתעניינים במדע המדינה ,או כל מקצוע עם רף קבלה נמוך זה או אחר,יבואו ללמוד אותו רק כדיי להכנס לאוניברסיטה וכך אני אמצא את עצמי בחוג של דפ''רים..אני יודעת שבטח לחלקכם בא להכנס
בי עכשיו..ואני האמת יותר מאשמח לשמוע תוגובת כאלה-צריכה שינפצו לי כמה מיתוסים שאולי אני סתם חיה עליהם בלי סיבה.. ובהמשך לכך אך לא רק, חשבתי על פסיכוביולגיה-מדיע המח..נכון, סטייה של 180, אני יודעת, אבל לפסיכולוגיה תמיד היתה אורינטציה חזקה וכל התחום המשולב נראה לי מרתק מאוד. אני פשוט כבר לא בטוחה אם זה נכון למישהי שהיא הומנית בבסיסה בכלל ללכת לכיוונים כאלה ,ואם כן-איפה כדאי? מה סיכויי הקבלה?(אני מכוונת באופן עקרוני לת''א וירושלים-מה שבטח לא הופך את זה לפשוט יותר..) אז חבר'ה- כל הערה/הארה תתקבל בברכה- מאיזה אוניברסיטה עדיפה- הוויה סטודנטיאלית, מרצים,חוגים וכו' ועד את מי אני הולכת לפגוש באיזה קורס..אני צריכה אותכם
המון תודה ושבוע נפלא

beniNC

New member
מממ

מישהו לומד/ת במכללה למינהל המסלול האקדמי?

x a

New member
שלום מישהו לומד או התקבל ללימודי משפטים

במכללת קרית אונו,ועשה את המבחני מיון,הוא יכול לספר לי מה יש במבחני מיון ,ואם אפשר להתכונן אליהם ,האם זה כמו בפסיכומטרי?

הודעה לליר

היי ליר וערב טוב, עכשיו, שסיימתי כל מני מטלות אקדמיות, מצאתי לי קקצת זמן לקריאת ספרים. אני זוכר שהיה פה פעם שרשור על ספרים מומלצים, אבל לצערי לא מצאתי אותו... האם יש באפשרותך לשחזר את השרשור? כי אני, עם כל הרצון הטוב שלי, בכל פעם שאני ניגש לספריית האונ' כדי לקחת איזשהו רומן או משהו כזה, מוצא את עצמי מעלעל ומעיין בספרי היסטוריה עתיקה, ובסוף שואל אותם... דאנטה

ChilD SouL

New member
בתור סטודנטית למקצועות הנל...

אני יכולה להגיד לך שהרוב המוחלט שלומד איתי בחוגים - בא כי הוא אוהב את התחום ולא כי הפסיכומטרי שלו לא הספיק לX ולכן הוא בחר ללמוד את זה. נכון, יש מקצועות יקרים יותר וכאלה שתמצאי בהם עבודה בקלות ושאר הבלה בלה בלה, אבל את צריכה להחליט אם את הולכת ללמוד משהו שמעניין אותך אבל מכניס פחות או שאת הולכת ללמוד משהו שלא מעניין אותך בשיט אבל יכניס לך כסף [למרות שגם בפסיכולוגיה, מקצוע שנחשב יוקרתי נורא קשה למצוא עבודה עם תואר ראשון]. חוצמזה, את תמיד יכולה לשלב את אחד המקצועות [תקשורת או מדעי המדינה] עם מקצוע 'מכניס' וכך תלמדי משהו בשביל הכיף ומשהו בשביל הפרנסה [משהו שאני שוקלת לעשות בעצמי כי דיי התבאסתי על תקשורת]. ובכלל, הפורום הנל לא 'פותר' בעיות שכאלה כי הוא יותר חברתי ולכן אני בטוחה שיותר יעזרו לך בפורום השכן, פורום סטודנטים.

מצאתי בסופו של דבר, אבל תודה רבה למיוסיק גירל

על המאמץ. אגב, לי לקח טיפ טיפה יותר מדקה, כי הלכתי עמוד אחר עמוד בארכיון...
דאנטה

לונילית: בטח שאפשר!

תואר שני בהיסטוריה עתיקה, התמחות בהיסטוריה רומית. (אני לא רוצה לאכזב את יעל, אבל היסטוריה ביזאנטית לא מלמדים באונ' בן- גוריון...). אגב, יותר פשוט להכנס לכרטיס האישי שלי, עליו שקדתי לא מעט. הרי בשביל מה הכנתי כרטיס כל כך מושקע??? דאנטה

סטודנטים להנדסת קול בספיר/עמק הירדן

האם יש פה מישהו שלומד הנדסת קול בספיר או בעמק הירדן? אם כן אני אשמח לשמוע חוות דעת לגבי המסלול הזה ומה תכל'ס שונה מספיר לעמק הירדן ואם זה בכלל שווה שנתיים כאלה אינטנסיביות... תודה!

למעלה