naamaek

New member
עזרה לסטודנטית

שלום רב , שמי נעמה קאהן , סטודנטית לפסיכולוגיה וחינוך באוניברסיטה הפתוחה. במסגרת לימודי אני עורכת מחקר מקיף העוסק בתפיסתך את משפחת המוצא ותכונות אישיות. אשמח אם תוכלי להקדיש מספר דקות מזמנך למילוי שאלון זה . השאלון נערך במסגרת עבודת גמר ולפיכך , הנתונים שיופקו ישמשו למטרת עבודה זו בלבד. שאלון זה ממולא בעילום שם , מה שמבטיח לך סודיות מלאה. מילוי התשובות חשוב שיהיה נכון לגביך בלבד. הינך מתבקשת להשיב על כל השאלות . תודה על שיתוף הפעולה.

CPUBOOM

New member
התייעצות לגבי לימודים

שלום לכולם כרגע אני חייל ועוד כמה חודשים כבר משוחרר אני כרגע בודק אפשרויות לימודים באוניברסיטאות.מה אתם אומרים על החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים? מישהו לומד שם ויכול לומר איך הרמה שם? עקרונית אני לא בטוח שאני הולך ללמוד פסיכולוגיה .אני מנסה כל מיני כיוונים. הייתי נעול על מדעי המחשב אבל אני כל כך שונא תיכנות וכידוע 90 אחוז מהתואר הוא תיכנות בכל מקרה אני בודק אופציות רבות שבראשן משפטים או פסיכולוגיה אבל אני עדיין לא בטוח שאני באמת רוצה כי אני צריך ללמוד משהו שאני אוהב אני אשמח לעזרה לגבי המקצועות שהזכרתי

היי היי ../images/Emo142.gif

מישהו אולי יכול לספר לי על חוויותיו מלימודים במכללת אריאל ,באופן כללי וגם ,אם מישהו יודע לספר לי על לימודי מדעי החברה במכללה תודה לכולם :)

ialstrn

New member
לא מכירה את העברית אבל:

לומדת פסיכולוגיה בשלוחה של בר אילן עוזר לך במשהו?

silverhawk

New member
פסיכולוגיה מול משפטים

מסתבר שזו דילמה שעוברת להרבה אנשים בראש... אבל בסופו שח דבר מדובר בשני מקצועות די שונים. תדמיין את עצמך בעתיד - האם אתה רוצה להקדיש את השנים הרבות שנדרשות עד שתוכל להתחיל לעבוד פרקטית כפסיכולוג? ומצד שני, האם אתה מוכן לאינטנסיביות של העבודה כמשפטן? ואגב, אם אתה שונא תכנות, למה בעצם רצית ללכת למדעי המחשב...?

ialstrn

New member
סילבראוויק אל תעביר אותו לצד שלך - משפטים

יש לנו כרגע בפורם משפטים אחד יותר מידי
מי שהחלום שלו זה פסיכולוגיה צריך ללכת על זה מי שזה לא החלום שלו ,טוב...

silverhawk

New member
לא מעביר לשום מקום

זו פשוט הדילמה שגם אני עמדתי בה לפני חודשיים.

זכוכיות

New member
פסיכולוגיה זה לא רק טיפול...

אני בחרתי ללמוד פסיכולוגיה מתוך ידיעה שאני לא אמשיך בקלינית. יש עוד הרבה מגמות מעבר...

ialstrn

New member
ידוע אבל -עדיין לימודים מפרכים...וקושי להתקבל

לתואר שני (לא רק לקלינית קשה להתקבל. .נכון מקצועות מחקריים יותר קל)

silverhawk

New member
איפה אמרתי שלא?

אבל עדיין צריכים תואר שני. תואר ראשון בפסיכולוגיה לא ממש עוזר לך, ותקני אותי אם אני טועה.

Lady McBeth

New member
הוא לאו דווקא צריך לעסוק בפסיכולוגיה

הוא יכול לעבוד בשירות המדינה בתור מאבחן או מרכיב פרופילים (בעיקר בתחום המשפטי/משטרתי) ולאו דווקא לפנות לעיסוק שכולו בפסיכולוגיה או כולו במשפטים...

silverhawk

New member
ובשביל זה לא צריך עוד תואר?

(ופרופיילר נראה לי אחלה תפקיד)

Lady McBeth

New member
אני לא חושבת שצריך בשביל זה עוד תואר

אני יכולה לברר אצל החברים שלומדים פסיכולוגיה, או שאפשר פשוט לברר דרך המשטרה

Lady McBeth

New member
רק שתדע לך

שיש לי שני חברים טובים שמשלבים פסיכולוגיה ומשפטים, והם אומרים שזה אחלה שילוב.

silverhawk

New member
חשבתי על זה דווקא

אבל נראה לי אינטנסיבי מידי. בסופו של דבר חייבים להתפשר איפשהו, ובשניהם חייבים להצטיין אם רוצים להתקדם. איפה הם לומדים ואיך הם מסתדרים?

Lady McBeth

New member
לומדים איתי , באת"א

והאמת היא שהם מסתדרים יפה מאוד. הקטע הוא שצריך הרבה מאוד זמן כדי לקרוא את מסות החומר (בשני החוגים). מעבר לזה, אני בטוחה שאתה כבר מבין שמשפטים זה לא ממש מקצוע קשה. להיפך. מקצוע די קליל ומאוד ברור להבנה.

למעלה