אז הנה בקצרה
מכירה את חלונות מבזקי החדשות שרצים בכל מיני אתרים ונסמכים על אתרי חדשות אחרים ? יופי... העקרון מאד דומה: יש לך תוכנה שמציגה לך את כל הכותרות המתעדכנות והמתחדשות, של כל האתרים שמעניינים אותך והזנת לתוכה... (זה בתנאי שהם ייצרו Feed בפורמט RSS, כמובן...) לרוב האנשים יש מספר מסויים של אתרים שהם נכנסים אליהם ולא מסתבכים בגלישה כללית וחופשית וארוכה. עכשיו, אם נניח יש לכם המון המון אתרים כאלה להכנס אליהם, סיבוב עידכונים באינטרנט [אחר מידע חדש שאתם צריכים (חדשות או תגובות וכאלה)] יכול להמשך המון זמן, הRSS אוסף אליו ומראה לכם, במקום אחד איפה יש את העדכונים וכך חוסך לכם זמן. במקום להכנס לאתרים שלכם ולגלות שאין חדש, אתם יודעים מראש באיזה אתרים יש שינויים ואז ניגשים רק לשם... תפוז משתמשים בזה המון זמן, אבל רק לאחרונה זה קפץ לנו לעין.. נכון התפוז החדש? שמראה לכם את ההודעות האחרונות והחדשות בפורומים שלכם [ברשימה הזאת ,של תפוז שלי, שהוא מראה לכם את ה4 ההודעות הראשונות שבעמוד הפורום]? עוזר לעניין הזה, אבל לא לגמרי, הוא מאוד מצומצם, רק להודעות האחרונות, ורק ההודעה הראשית בלי התגובות, כך שזה פחות עוזר... אני אישית עוד לא נכנסתי לקטע החדש הזה, בעיקר כי רוב האתרים לא תומכים בזה עדיין. מאחר והסיבוב אינטרנט שלי נורא קצר גם ככה, אז זה לא ממש מפריע לי בינתיים... מקווה שהבנתם את ההסבר שלי. אם לא, אז
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2858430,00.html מסבירים נחמד. ואם גם זה לא עזר, אז חפשו בשאלה קטנה, היו כמה ששאלו שם כבר,