One Echoe

New member
חה חה חה.

אולי אם הייתי טיפש כמוך, זה היה עשוי להצחיק אותי ;-/

One Echoe

New member
כמובן שלא.

אך אדם שצוחק על שואה, ומבזה אותה, הוא טיפש בן טיפש.

גיל,

אנלא באה לתקוף או משהו.. ממש לא... רק בוא נדבר עוד איזה 20 שנה ככה, ונראה אם לא מלת את הבן שלך.

One Echoe

New member
למה את חושבת

שאני אמול את בני? אני באמת רוצה לדעת, מדוע את כ"כ בטוחה שזה יקרה. איזו סיבה להיות לי בשביל לחתוך את איבר המין של בני? אני הרי לא דתי, ולא מאמין בתורה. אני רואה את הנזקים של ברית המילה, ומודע להם. כמו כן, אני גם יודע איזו טראומה נפשית היא גורמת. זאת ועוד, לטעמי ברית המילה שוללת זכויות טבעיות מהוולד המסכן.

One Echoe

New member
ומדוע ש-את-

תחתכי לבנך את איבר המין? זה ממש מעניין אותי.

אממ.

אני אמול אותו כמו שאני אחסן אותו ביום שיוולד, ואעניק לו שם, כי אלו זכויותיו הבסיסיות של כל בנאדם.. זכות נוספת היא להשתייך ללאום מסויים, ואם אני שייכת ללאום היהודי גם בני יהיה כזה, ובעיניי הטקס הזה הוא כן חלק חשוב, וכן משייך אותך ללאום מסויים.. כל עוד הוא תינוק אני אחליט בשבילו מה שאני חושבת שטוב עבורו. שיתבגר, אני אכבד כל החלטה שייבחר בין אם זה לשנות שם או לבצע ניתוח להחזרת עורלה [שאני מניחה שיהיה אפשרי עד אז, חח] או להוריד את הזין לגמרי, סליחה על יכולת ההתבטאות הלא משהו, זהו.

One Echoe

New member
מור.

אין היגיון בדבריך, וזה לא נאמר בשביל לתקוף אותך. הזכויות הבסיסיות של בנאדם הם שיעשו להם ברית מילה? זכות בסיסית של בנאדם היא זכות לגוף שלם. אין זכות בסיסית להשתייך ללאום, ואין קשר בין ברית מילה ללאום. גם באיסלאמים עושים ברית מילה. חבל מאוד שאת חושבת שצריך להשתייך לזיקה דתית בשביל להשתייך למדינה. מה תגידי על חילונים, ואתאיסטים? שאין להם מקום במדינה? כמו כן, יהדות זה לא לאום. יהדות זה גזע. הלאום הוא ישראלי - וברית מילה הוא אקט דתי. --ובעיניי הטקס הזה הוא כן חלק חשוב, וכן משייך אותך ללאום מסויים..-- למה הטקס חשוב, ואיך זה קשור ללאום? --כל עוד הוא תינוק אני אחליט בשבילו מה שאני חושבת שטוב עבורו. שיתבגר, אני אכבד כל החלטה שייבחר בין אם זה לשנות שם או לבצע ניתוח להחזרת עורלה [שאני מניחה שיהיה אפשרי עד אז, חח] או להוריד את הזין לגמרי, --- אני חושב שאת צריכה לתת לבן שלך את הזכות לבחור, אם ירצה לעשות ברית מילה הוא יעשה כשיהיה גדול. תהליך ברית המילה הוא בלתי הפיך. אפשר לשחזר את העורלה אבל זה לוקח שנים, והנזק שנעשה לפין לא ישתחזר. אם תרצי מידע בנושא- תגידי. לסיכום: ברית המילה פוגעת פיזית ונפשית בוולד, ויש לוולד זכות בסיסית לגוף שלם. מי שדתי ומאמין - שיעשה. מי שלא - שיחשוב שנית.

אז בעצם אתה אומר שהיהודים הם הכי

דפוקים נפשית? בגלל הטראומה מהברית מילה? <יש עוד אנשים לא יהודים שעושים ברית אבל הרוב שעושים ברית, הם יהודים, תסכימו איתי>

One Echoe

New member
לא, בן...

כל האיסלאמים עושים ברית! וגם ממש קצת נוצרים. אנ'לא אומר שמי שעושה ברית דפוק נפשית, אבל במקרים מסוימים זה יכול לחבל בהתפתחות הבריאה של הילד.. תחשוב בהיגיון..האם זה יכול לפגוע נפשית.. וכמובן פיזית... אם תרצה חומר על זה, תגיד.

One Echoe

New member
זה לא קשור.

וזה גם נתון לפרשנות אישית של כל אחד, ואחת. חוץ מזה, ממתי יופי עדיף על בריאות?

One Echoe

New member
וכמובן שאין פה בכלל עוררין...

לא שואלים את התינוק בכלל מה הוא מעדיף, פשוט חותכים. אם מישהו רוצה לעשות ברית מילה בכל מחיר, לפחות שיתן לילד לבחור בעצמו ויחכה שהילד יהיה כבר גדול.(ברית מילה ניתנת לביצוע אצל רופא בגיל הבגרות או גיל יותר מבוגר)

זה מה שאני אמרתי,

שזה בכלל לא קשור ושלא מדובר כאן על היופי או האסטתיקה של הזין שלכם שהוא מכוער ככה או ככה אם אתם שואלים אותי אבל גם זה לא קשור. בקשר למה שאתה אומר גיל, ברית מילה זה אכן דבר אכזרי ומזעזע והסיבות לקיומה הן אכן דתיות ותו לא אבל מעבר לכך, אם להתחשב ברצון הילד, ובלי להכנס יותר מדי לנושאים של מה יותר נכון עבורו: מה יותר מאמלל? לעבור "כריתה" של העורלה בגיל 8 ימים, להתמסטל, לבכות יומיים ולא לזכור את זה יותר, או לעבור התעללות במשך חצי חיים ע"י ילדים אכזריים בגן, בבית ספר ובצבא? כמו תמיד אני אומר לך הדעות שלך יפות וצודקות ונובעות מהרבה מחשבה שעיקרה לשנות סדרי עולם, שהז משהו שאני מעריצה ומעריכה, אבל אתה צריך להתחבר למציאות. אם לא תימול את בנך, קח בחשבון שתגרום לו נזקים שאמנם תחסוך לו מהמוהל אך תגרום לו באשמתך במשך רוב חייו, ברגשות הנחתיתות שתגרום לו ובטראומות שילוו אותו. או בקיצור, אל תמרוד בעולם דרכו ואם אתה רוצה לשנות חוקים, אל תשתמש בילד בן 8 ימים וחסר יכולת שיפוט להשגת המטרות.

One Echoe

New member
אני כ"כ לא מסכים איתך.

ואת דווקא די מפליאה אותי(למרות שלפי ההודעה הזוועתית האחרונה שלך-כבר לא) --או בקיצור, אל תמרוד בעולם דרכו ואם אתה רוצה לשנות חוקים, אל תשתמש בילד בן 8 ימים וחסר יכולת שיפוט להשגת המטרות.-- בדיוק ההיפך, אני לא אחתוך לילד שלי את הזין בגלל נסיבות חברתיות. אני לא חושב שצריך ללכת כעיוורים אחרי העדר. לפי מה שאת אומרת, בחברה בה היה נהוג להרביץ לילדים שהם קטנים הייתי גם צריך לעשות את זה, כדי שהילד שלי לא יחשב למוזר. זה באמת מגוחך. צריך לעשות לילד מה שחושבים לנכון, ואם זה כרוך בסאדיזם בשביל שהוא יחשב " נורמלי "(מה זה באמת " נורמלי " ?) אני מתנגד לכך בתוקף. אינני מוריד בעולם בגלל שזה העולם, אני מורד בדברים שצריך למרוד בהם, כמו ברית המילה. במיוחד שאני בעד הפרדת הדת מהמדינה, ואני חושב שמה שאת אומרת, על הנסיבות החברתיות הוא חמור ביותר... אם הילד שלי ירצה, הוא גם יתנצר וילך עם לבוש ערבי לבית הספר. חופש הדת, שמעת עליו? ולסיום: אם את רוצה לחתוך לילד שלך איברים בשביל שהוא יהיה נורמלי, שיבושם לך. ועוד מסיבות כ"כ מטומטמות של דת, ולא רק זה-את גם מפרה לו את הזכויות הבסיסיות שלו, גורמת לו סבל בריאותי ונפשי.

גיל,

אתה חושב על דברים ברומו של עולם עם קו חשיבה של תינוק זה לא הולך. תקרא שוב, תנסה להיבן מה אמרתי.

נכון לא שואלים אותו ולא אמורים

לשאול אותו...אפשר להגיד את זה על כל דבר שלא שואלים את התינוק... בואנה אני מגיע מרגע לרגע למסקנה שאתה לא יהודי אתה.. תתחיל לבדוק תאילן יוחסין שלך

למעלה