sabag12

New member
../images/Emo54.gifבעד ../images/Emo70.gif.

מייחד אותנו וגם לפי תורה צריך

One Echoe

New member
מה מייחד אותנו?

למה צריכים להיות מיוחדים בגלל טקסים כאלה מטורפים? וזה לא מייחד אותנו, כי גם האיסלאם עושים ברית מילה. והאם אתה חי ע"פ התורה?

sabag12

New member
../images/Emo54.gifתאמין או לא, כן אני חי עפ"י

התורה. בצורה מסויימת.

One Echoe

New member
טוב, בסדר.

חשוב לי להבהיר שברית המילה הוא טקס דתי ותו לא שנעשה בכוונה להחליש את איבר המין של הגברים, ויש לו השלכות בריאותיות רבות. אם אתה מאמין בתורה, ובמה שכתוב בה, שיבושם לך, תימול ילדיך.

חמדונה

New member
איך אפשר להחליט בעד או נגד?

זה לפי אמונה, וסטיגמות למיניהן לשני הצדדים {העורלה מסרטנת לכן חייבים להוריד אותה, הטקס הוא טראומה קשה לתינוק, הסקס עם/בלי הוא יותר טוב, תהיה לילד בעיה בטיולים שנתיים ובצבא, וכו' וכו' וכו'}, הן רק סטיגמות חסרות בסיס. אני, בכ"א, נגד, ורק בגלל סיבה אחת- שוויון בין נשים לגברים.

לא הבנתי מה הקשר לשוויון

בין גברים לנשים. בכל אופן, ניתן לבצע את הניתוח בצורה הרבה פחות פרימיטיבית ע"י רופא מנתח מוסמך בבית חולים, כפי שעושים מתגיירים. אחת השאלות היא האם זה נכון לבצע ניתוח לא הכרחי (הדעות חלוקות כמובן) בגיל כה צעיר ולא לתת לו את חופש הבחירה כשיגדל.

חמדונה

New member
גברים מחוייבים בברית מילה, נשים לא

ואם אני שואפת לשוויון בין המינים- ואני שואפת- אז בדיוק כמו שהנשים צריכות להיות יכולות לקרוא מהתורה (אגב, אני בעלת קריאה שבוע הבא, מישהו רוצה לבוא לבי"כ הקונסרבטיבי ברחובות?) להניח תפילין ולהתעטף בטלית, או שהן יעברו ברית מילה או שהיא תתבטל גם לגברים. אני בעד שהיא תתבטל, אני רואה בטקס הזה מיותר.

חמדונה

New member
חלילה

אין הצדק לקחת מהאישה את ההנאה מסקס. אני רק אומרת שצריך להיות שוויון, ואם לנשים לא כורתים, למה שיכרתו לגברים?

למעלה