kipi benkipod

New member
מתי הימין יבין...?

מתי אותם אנשי ימין יבינו שאנחנו לא דואגים יותר לפסלסטינים מאשר ל"אחינו" היהודים, פשוט אנחנו לא מבדילים... כל מה שאני וכל החברים שלי רוצים זה פשוט לחיות... ל-ח-י-ו-ת. לא אכפת מערבים יהודים נוצרים דרוזים וכל הבא ליד. אני רק רוצה לחיות את החיים שלי בשקט, בלי להתגייס בגיל 18 לצבא, בלי לעשות מילואים עד גיל 45 במשך 30 יום בשנה, בלי שומר בכל כניסה לחנות, בלי פחד מפיגועים, בלי הפגנות, בלי חסימות כבישים. אני רוצה שקט, לא רוצה חדשות כל חצי שעה עדכונים בsms וכו'. אם הימין כל כך רוצה את השטחים האלה שיקים לעצמו מדינה נפרדת ושילחמו בפלסטינים בעצמם, למה אני חייב חלק בלחימה הזו? באותו הקשר, למה שצה"ל לא פשוט יודיע על תאריך שממנו הוא יוצא מהרצועה, מי שירצה שיישאר שם על אחריותו האישית ויפסיד גם את כספי הסיוע. למה אנחנו צריכים להילחם כדי שהמתנחלים ישמרו על חייהם??? שישברו את הראש מול החמאס. לאנשי הימין - אתם מכריחים אותי ואת חברי לעזוב את הארץ, אני כבר מפנטז על הרגע שזה יתאפשר. אני אראה אתכם מרחוק ואצחק על המלחמות המטופשות שלכם מרחוק בזמן שחברה שלי תיגש לבולנג'רי (לאנשי הימין אני חייב הסבר זה מאפיה בצרפתית...) הקרוב ותביא לי באגט. אל תשכחו ימניים חמודים שלי שאנשי חב"ד שמצטרפים אלכם אינם "לוחמי גולני" בלשון המעטה, לבחוריכם הצעירים נפתחים תיקים פלילים בכל יום ככה שקצינים בכירים בצבא הם לא יהיו... פרייארים כמוני לאט לאט יגמרו או יברחו ואז תתקע כאן לבד עם כל החרא שבישלתם לעצמכם. תהנו קיפי

מי מפחד להתנתק? טופיק לדיון.

לא זכור לי נושא שהיה אצלי,כל-כך שנוי במחלוקת בכל שנות פעילותי ומערובתי הפוליטית-אני פשוט לא יודעת במה לתמוך
מצד אחד-אין שמח ממני לראות את פינוי המתנחלים-הרי זה הכרחי,לביטחון המדינה-הכלכלי והביטחוני וגם ליצור נקודת מפנה לסיום הכיבוש. אבל אני מפחדת מאריק שרון שיום אחרי ההתנתקות,יחבור לימין ובכך יסתיים כל מהלך פינוי ההתנחלויות.הרי אחד מהמקורבים לו צוטט שהליך ההתנקות נועד לבלום את תהליך השלום. את עזה רוב הציבור יודע שצריך לפנות,שרון הפעם חכם,חכם מאוד ורגע לפני יצירת לבנון2 הוא מפנה את המקום שעתיד היה להוריד אותו מכס מהלכות מהר מאוד. אבל מה לגבי שאר ההתנחלויות?יש לי הרגשה ששרון יסתפק אפוא,בפינוי עזה בלבד ויטען שבכך הסתיים לו הכיבוש,ושאר השטחים ישארו בבעלות ישראל. הטיעון השני הוא מצב הפלסטינאים אחרי ההתנתקות-ההתנתקות לא מבטיחה הקלה לפלסטינאים,היא הליך למען ביטחון ישראל-נטו.וליצור גטו עני,מלא שנאה וייסורים רק יצור עוד טרור,עוד התקוממות ועוד דם. במאמר מוסגר אני אגיד שההתנהגות של השמאל מ-פ-ח-י-ד-ה אותי,נדמה לי לפעמים שהשמאל שכח מי הוא אריאל שרון ויעשה הכל למען פינוי עזה לא משנה מה יהיו התוצאות. אני באמת רוצה לשמוע דעות של אנשי שמאל אחרים,כי אלו שדיברתי איתם מבולבלים בדיוק כמוני. יום טוב אייר

ההומור של פנסח ולרשטיין -

המצור על המתנחלים ואוהדיהם כמו המצור על הארמיה השלישית... אז אחרי שהובהר למתנחלים שעם מגן דוד כתום על הבגד הם מעוררים גועל בקרב הציבור, עוד יותר מאשר בלי. הגיע הזמן להפוך אותם לגיבורי מלחמה. שמעתי את הדברים במו אזני הוא אמר "גרוע מהמצור על הארמיה השלישית...", הבדיחות החבוטות האלה אמורות כנראה לגרום לנו לרחם על מי שמתקומם נגד שלטון החוק ומנסה להרוס כל חלקה טובה (שעוד נותרה) בחברה הישראלית. אז אם בדיחות מסוג זה, מי צריך קיטנה? יותר טוב לנצל את החופש כדי להעביר אלפי בני נער להשתתף 'באקשן' הפינוי הגדול. גם הטלויזיה מיותרת בואו כולכם לשחק בשוטרים וגנבים.

HTML99

New member
מבצע ענק לתומכי הגירוש!

אתמול חזרתי מכינוס בנתיבות. הגעתי לשם באוטו פרטי, ובדיעבד התברר שטוב עשיתי: בדקה שהגיעו אוטובוסים לאסוף אנשים יקרים, השוטרים פשוט לקחו מכל נהגי האוטובוס את הרשיונות שלהם והשאירו אלפי איש עומדים מבוישים ליד הבימה ורכבת צפון ובניני האומה ואיפה לא. הם לא כעסו, האנשים האלה. הם לא אמרו שהמשטרה חצופה ומתעללת. הם פשוט לקחו מוניות שירות, וחלקם הלכו ברגל עד נתיבות. אלימות - כבר אמרנו? חזרתי בלילה לת"א. הפאבים והמועדונים היו מלאים ואנשים הסתובבו ברחובות לכל מיני סוגי בילוי. איזה הבדל. הבדל בין אנשים שרואים רחוק, לבין אנשים שרואים רק את עצמם. כי כשמשפחות שלמות הלכו ברגל, בחום, בשבילי עפר, מנתיבות לכפר מימון - אנשים מסוג אחר שתו רדבול וודקה ואמרו שצריך לסלק מהצבא את בני הישיבות ושהדתיים הם גיבנת על מדינת ישראל. דיברתי עם מישהי שעוסקת ברפואה משלימה ורוחניות, והיא ענתה "מה אכפת לי" כאילו שדיברתי על העברת הספארי ברמת גן (מה שדרש 5 שנות דיונים, כי הקנגורו הרי חשוב יותר מ"מתנחל"). אז הנה, מבצע גדול עבורכם - תומכי הגירוש יפי הנפש: רוצים אור ואהבה ויחס? רוצים להיות נאורים? רוצים "שלום"? רוצים מחווה יפה לערבים? זה פשוט. תנו להם את הבית שלכם. הם ישמחו. ותרו על הבית והפרנסה, עברו למתקן פליטים שעוד לא נבנה, התחילו את החיים מאפס. מה, אתם לא רוצים? למה? אה, כן. יותר קל לוותר על חיים של מישהו אחר. הנה תראו: הגולם הזה שלא מצליחים לגרד מהכיסא - כבר מכר את החממות שלנו לימח-שמם, נותן מתנות על חשבון אנשים בלי לקבל את הסכמתם. זו דמוקרטיה אמיתית, נכון? נו, אז מה אתם אומרים? נפנה את יפו כדי שלערבים יהיה מקום נוח יותר? בואו, תתפנו. תתחילו לחפש בית ועבודה וחברים, תתחילו ללכת לטיפול פסיכולוגי כי הילדים שלכם מפחדים כבר לתת אמון - גירשו אותם מהחיים שלהם. הרי אם זה היה הבית שלכם שנמצא בסכנה, לא הייתם מוותרים על מילימטר. הרי אם בכפר מימון היו ערבים, והיו מעכבים להם מזון ושתיה ומכתרים אותם ומרביצים להם, כל יפי הנפש היו מתעוררים. ראש ממשלת הגירוש שידל את ה"מתנחלים" לגור שם, וקיבל הרבה קולות כשהבטיח שלא ימסור חלקים מארץ ישראל. הכל נשכח ונמחק. איפה אתם, כל יפי הנפש ואוהבי הדמוקרטיה? איפה בעולם נשמע שלטון שכזה? אה, כן, היו שלטונות כאלה כבר שעלו בשיטה דמוקרטית והסתיימו בדיקטטורה שאסור לדבר עליה בפורומים... איפה אתם? כשההומואים והלסביות עשו מצעד - עמדתם על זכות הדיבור, על מחאה לגיטימית. איפה הזכות הזאת כעת? אתם מבינים מה זה להתחיל חיים מאפס? שתולשים אתכם מהכל - הכל! - כי אדם אחד אומלל והבן שלו נותנים מתנה לרוצחים? הרי למחרת הגירוש - אם יהיה - יהיה צרור פיגועים שלא ראינו עד עכשיו. ואז אולי ניתן להם את יפו, ואז את ירושלים, ואז את רמת גן והספארי וכל החיות. הגלמים מהכנסת יוותרו על הכל כדי שאמא ארה"ב תהיה מרוצה. טרנספר לערבים לא הסכמתם לקבל - יפי נפש - אבל טרנספר ליהודים זה בסדר, הא? למה? כי יש להם אמונה בלב? כי יש להם לב? אתם יודעים מה זה להיות בחום נוראי עם תינוקות, בלי מזון ושתיה (כי השוטרים מעכבים את המשלוח בכוונה), רק כדי להתפלל לבורא עולם שיבטל את הגזירה הזו? עשיתם אי פעם השתדלות כזו? אולי אם יקחו לכם את הבית והפרנסה והכל, אולי אז תעשו השתדלות. אולי אז יהיה אכפת לכם, כשזה יגע ברכוש הפרטי שלכם. באדמה שלכם. במשפחה שלכם. בחצי לירה הפרטית שלכם. אתם ואתם ואתם. חושבים שהמתנחלים עוברים לוילות ומקבלים כספים? נו באמת, מי אמר את זה? שדרנית הטלויזיה שחייכה והיתה נחמדה לכולם חוץ מאשר לאיש יש"ע הסימפטי? והקטע המוזר זה שהרבה מכם הולכים בנתיב הרוחניות והריפוי, מדברים על אור ואהבה, הולכים לפסטיבלי שאנטי אלגנטי. איך יתכן שאנשים שעוסקים בריפוי וצמיחה, שחייבת להיות בהם חמלה לכל אדם באשר הוא (ולא רק לערבים), קפואים כל כך לנוכח הזוועה שמתרחשת כעת? איך יתכן שאדם שעוסק בריפוי יעמוד מהצד? הרי כשמתחברים לנשמה באמת, מתחברים גם לכלל ישראל. ומי שלא מתחבר באמת, שזה אצלו רק בכאילו, רק בחארטה, רק בצביעות אופנתית - אולי ראוי לו שילך לעבוד עם חלקי פלסטיק ושבבים אלקטרוניים. ואם אתם עדיין מתמקדים בעצמכם ומתעלמים מהאחים שלכם (לא, לא הערבים אלא היהודים. אתם יהודים, זוכרים?), לפחות תתביישו בזה ואל תצאו בראש חוצות עם שקית הזבל שלכם. ואגב, כפר מימון פתוח לרווחה. אתם מוזמנים לבוא. הסעות חופשי. כיף שם, אתם יודעים? הרבה יותר כיף מפסטיבלי השאנטי. יש שם תכנים ושירים ושמחה ואהבת ישראל אמיתית.

עוד הצבעה בכנסת, ושוב מתנגדי

ההתנתקות סופגים תבוסה. עד מתי ילינו המפד"ל ומורדי הליכוד על מנהיגותו של שרון? האיש שבזכותו רבים מהם מכהנים בכנסת. הבדיחה היא שביבי מרוב פחד רץ לעשות פיפי ופשוט החמיץ את ההצבעה! אין מה לדבר, מנהיג משכמו ומעלה... וכבר גדל בליכוד הדור הבא של 'אמיצי הלב'. גם לגמליאל ברח הלב לתחתונים והמסכנה החמיצה את ההצבעה. אז יש ביקורת על הדמוקרטיה (ובצדק יש), ואילו שיש בכוחם לשנות מעדיפים את כורסאות הממשלה ומנעמיה. האם לזה כוונו חז"לינו כשאמרו 'טובל ושרץ בידו'? טוב אולי לא בדיוק, אולי שרץ ויד בטבילתו...

מי ניצח?

בימים האחרונים נידונה בתקשורת השאלה: מי ניצח המתנחלים או המשטרה? לבד משהשאלה מוזרה, וכי מאבקם של המתנחלים הוא זה? נצחונם הוא נצחון עם ישראל, וכן הפסדם! אבל אני רוצה לשאול שאלה אחרת לגמרי- מי ניצח המחבלים או אנחנו? הטרור או אנחנו? אני נזכר בכל אותם פעמים בהם עליתי לאוטובוס סוקר את הנוסעים ואת מטענם במבטי, יודע שלא ברור כלל אם אגיע ליעדי שלם או בחלקים אם בכלל חלילה וחס. איך בכל מקום הומה אדם, קניון או טרמפיאדה וכדומה, חולפת המחשבה: 'הנה עכשיו יבוא הבום'. איך מהדורות חדשות רבות מספור נפתחות בדיווח על פיגוע, מרגמה, קאסם, תקרית ירי וכו' וכו' רח"ל. מה אני מדבר על סכנת חיים? כמה פעמים עמדתי כמו גולם חמש ועשר דקות בפתח התחנה המרכזית בירושלים או בת"א מחכה שהמאבטחים יסיימו לבדוק את מטעני ואת מטענם של שאר העומדים בתור? כמה פעמים הפסדתי אוטובוסים וחיכיתי שעות (במצטבר) עקב כך? אני יכול להמשיך להתפייט עוד הרבה בנושא, אבל אני חושב שאין צורך. כולכם חוויתם את המציאות הזאת בעשור האחרון בדיוק כמוני. אני יודע שהיום שבו חלילה ימסרו את גוש-קטיף לערבים, יהיה היום בו נודה קבל עם ועולם שהכוחניות והאלימות ניצחו. אתם המדברים גבוהה גבוהה על האנרכיה שיוצרים מתנגדי הגירוש בכפר מיימון, אתם הדואגים לדמוקרטיה ולשלטון החוק, (החשוב ללא ספק למען הסדר הטוב) ומנגד תומכים בפינוי יהודים מגוש-קטיף. אתם עצמכם נכנעים לאנרכיה, לחוסר הדמוקרטיה, לכוחניות ולאלימות. אתם נכנעים למחבלים, לטרוריסטים, לשהידים ולכל אותם מטורפים שמנסים בכל דרך לפגוע בנו. ושוב אני שואל: מי ניצח הטרור או אנחנו?

../images/Emo67.gifמטריף:הפלשת' בעד המשך הכיבוש

הפלשתינים מצאו נוסחה נהדרת הם גם יקבלו חזרה את גוש קטיף, ישראל תיסוג לחלוטין מעזה וגם תחשב עדין ככובש בעזה! ולכן טובי ה"מוחות" הפלשתינים התכנסו לבדוק מטר אחר מטר את מפת הנסיגה מעזה כדי לחפש להם "חוות שבאה נוסח החיזבללה בצפון שיקלקלו לישראל את השגי הנסיגה מעזה, יענו "להשאר בלי ולהרגיש עם". גאוני! פנטסטי! הפלשתינים ימשיכו להשקיע את מאות המיליארדים שכבר הציפו אותם, ויציפו אותם בטירור, כי זה ה"פרוייקט" היחיד שהג'יניוס הפלשתיני מסוגל לארגן, ואנחנו נספק להם תשתית כלכלית כי 11 שנות האוטונומיה הטפילית שלהם לא הספיקו להם לארגן אפילו איזור תעשיה מזערי אחד! נשמע דמיוני? יש מי שיצדיק את זאת! השמאל "יקירנו" מיד יזדעק ויצרח שהפלשתינים כרגיל אך ורק צודקים כי מאות מיליארדים אינם בסיס לפיתוח כלכלי נאות משום שהפלשתינים "נורא מסכנים" וגם 11 שנים אינם תקופה מספקת לפיתוח שכזה משום שהפלשתינים נורא עסוקים מידי בלרצוח אזרחים תמימים, ולכן ישראל כרגיל אשמה ותהא כובש בעזה, גם כשהיא מחוץ לעזה, עד שלפלשתינים יתחשק להגדיר אותה אחרת! ויואמר השמאל אמן ואמן.

אחד אפס לטובת המתנגדים

אילו שמתנגדים לשינוי המצב הקיים, אילו שהשלום עבורם הוא סכנה מוחשית, זכו השבוע בהישגים נאים. - הם כבשו ללא מאמץ את תשומת הלב של כל אמצעי התקשורת. - אחרי שהפרו כמעט כל תקנה הנוגעת לשמירת הסדר הציבורי, הם תוארו ע"י כל אמצעי התקשורת (טוב, כמעט, זה אף פעם לא '...כל'), כקהל ממושמע, מאופק ו...נחמד כזה. - הם הפכו ליקירי שומרי החוק שאף פעם, אבל פעם לא נוהגים באלימות כאילולא היו שותפים בכירים לגזל אדמות, להשמדת יבולים, לעקירת עצי זית, לפרעות בפלסטינאים, החל מניפוץ סיטונאי של דודי שמש ועד רצח). - אחרי שהיו אחראים להפרות סדר כמותן לא ידעה המדינה, הם שובחו ע"י כל מתראיין מתנדב על שיתוף הפעולה עם הצבא והמשטרה, ועל תבונת מנהיגיהם. ומה כבר אפשר היה לעשות? מה אני הייתי עושה לו אני במקום הרשויות? את אותו הדבר בדיוק!!! למה? כי כדורגל משחקים עד הדקה התשעים. או יותר נכון, עד שתשמע שריקת הסיום. ומי שעומד להפסיד במשחק יודע שהכי כדאי לו זה לפוצץ את המשחק. אז למה לשתף איתו פעולה? זו הפעם הראשונה שראשויות החוק נוהגות בשכל, כשזה נוגע להתפרעויות של תושבי יש"ע. אז הם בטוחים שמה שקורה היום יציל להם את המשחק הבא... אבל כולנו גם יודעים שכל משחק הוא משחק חדש, ומה שהיה במשחק הקודם לא נחשב. מי שלא מאמין יבדוק עם אותם תומכי ימין שהיו בטוחים שבגין בחוכמתו ויתר על סיני כדי לשמר בידי ישראל את כל היתר... אף איפה הוא ואיפה כל היתר...?

שרק לא נתנתק אחד מהשני

לאור המחלוקת הקשה שעולה וצפה בימים אילו-נוכח תוכנית ההתנתקות. אל לנו לשכוח שאחרי הכל,בסופו של יום אנחנו עם אחד.למרות המחלוקת הקשה והויכחים הסוערים אנחנו חייבים להבין שכולנו באותה הסירה,כולנו קודם כל אחים.ולפני שאנחנו כחולים או כתומים-אנחנו בני אדם-בני אדם שלא רוצים למצוא שמשת רכב מרוסקת כי העזנו להביע דעה אחרת,בני אדם רוצים לשמוע מנת קללות כי אנחנו חושבים אחרת ממכם. אסור!!לתת לגטימציה לאלימות-מילולית או פיזית.אסור לתת יד להתבטאויות קיצוניות גם אם מדובר בתקופה שהאדמה בה רועדת. אסור לנו לשכוח שאם ננעץ את החרב שלנו בגב האחים שלנו-אנו מטביעים את הסירה שלנו,שגם ככה רעועה. ויכוחים-אפשר לנהל בצורה דמוקרטית ושפויה. אסור שחילוקי הדעות ינתקו אותנו אחד מהשני כי אחרי כ"כ הרבה שנים,דם ודמעות סוף-סוף יש לנו ארץ אחרת. אני מזמינה אתכם לחתום בדגל הפיוס,באתר תנועת צו פיוס.

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

פועלים למען בעלי האלרגיות למוצרי מזון בפורום אלרגיות מזון http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1326
פורום ללהקת הרוק הישראלית העולה סינרגיה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1327
מדברים לטינית ויוונית עתיקה בפורום שפות קלאסיות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1329 המשך גלישה נעימה בתפוז
אנשים

מלחמת אחים? אולי מלחמת אזרחים...

המתנחלים שוב משתמשים בשואה לסחוט אהדה מהציבור, ומי יודע, אולי זה יוסיף משהו גם לפיצויים. 'הטריק' שיעשה את העבודה לדעתם: המתנחלים יקבלו את פני המפנים בלבוש מחנות ההשמדה. הם שבאו לשבת על אדמות לא להם, הם שכדי להגן עליהם נשפך דמם של חיילי צהל, הם שמתנהלים כגזע עליון מול הסביבה שלהם, שיושבים על חשבון כולנו על סיר הבשר כשהפלסטינאים עומדים עליהים לשרתם. הם משווים עצמם לקורבנות השוא של השואה. אם יש מישהו שאפשר להשוות אותו לנאצים בסיפור הזה זה הם - המתנחלים, הם הקלגסים, לא הקורבנות. במעשיהם הם פועלים להכחשת השואה. למה לא שומעים את קולם של הרבנים 'המתונים'? למה הם לא זועקים 'לא תעשה הנבלה הזאת בישראל'? למה הרב שרלו שבחיוכו הטבול בדבש מבטיח התנגדות ללא אלימות, לא קורא סוף סוף לשים קץ להתנגדות כפי שהיא? שכולה אלימות, הפרת חוק בוטה וביזוי מדינת ישראל כמדינה ריבונית? למה על כל ביטוי של אלימות יש גינוי ולצידו 'אבלים' מכאן ועד בכלל שהופכים את הגינוי לבדיחה? מלחמת אחים? לא אתפלא. רק שאולי צריך לקרא לזה 'מלחמת אזרחים'. לי אין אחים שהופכים את השואה לבדיחה.

worrywort

New member
הם לא רוצים מדינה והם לא צריכים

והסירובי פקודה (ויותר מכל, הקריאה של הרבנים לסרב פקודה) מראים שהמדינה לא מעניינת אותם, ובטח לא הדמוקרטיה. הכל כלי במטרה הקדושה "יישוב א"י השלמה". לדעתי היינו יכולים למנוע עימות אם היינו מציאים למתנחלים הצעה כזאת: מי שרוצה להישאר בעזה, יוותר על אזרחותו. ככה ישראל לא תהיה אחראית לתמהונים שישאר שם, והם לא יתעמתו עם הצבא. מי שהגיוני מספיק כדי לא לוותר על האזרחות שלו סביר להניח יתפנה יחסית ברצון.

Grumpy

New member
אלטרנטיבה ברירית מחדל ומה שבניהן

לפני הכל השמאל האמיתי נגד ההתנתקות!. ואני אסברי לפני שיקפצו שלושים חסידים. השמאל דוגל בהסדר קבע רצוי בהסדר שלום דו צדדי, ולא בנסיגה חד צדדית ויצירת גטו / חממת גידול תקראי לזה איך שתקראי לזה. השמאל מבין את הצורך בפתיחת מעברים בין יו"ש לעזה, בפתיחת נמל, בשיקום ובניית הישות הפלסטינאית, בצורך בכלכלה יציבה, חינוך, מקומות עבודה ועוד בכדי לפתור באמת את המצוקה שמולידה ומובילה מזה שלושים שנה לאינתיפאדה אחר אינתיפדה ויצירתם של זרמים קיצוניים. השמאל זוכר היטב לשרון את טראומת לבנון, את מסכת השקרים שהערים על בגין ועם ישראל, את הבוץ הלבנוני ששקענו בו במשך שנים ארוכות, את סברה ושתילה, את סירובי הפקודה החצופים ביום כיפור, את האהבה העצמית חסרת הפשרות, את האי היווני שבעיבו החל תהליך ההנתקות, את הגדר שהולכת ונבנת לה חרישית נסתרת מעיני הציבור הישראלי והעולמי בשל ההתעסקות עם קובץ מתנחלים פורעי חוק בעזה, את ראשי יו"ש שיד ביד עם שרון מקימים מחד "הפגנות" תמיכה בכדי להסיט את אותה תשומת הלב מגזילת קרקעות פראית וקביעת עובדות בשטח שעלותן מאות מיליונים לאזרח הישראלי. יש ויש לך מה לפחד מאריק שרון, אני מסכים עם הקביעה של הימין כי הוא דיקטטור, מיום ליום אנחנו הופכים למשטר אפל יותר ויותר. מעולם לא היתה סתימת פיות הן לימין והן לשמאל, דומה לזו שבימינו, מעולם לא מונו כל כך הרבה עושי דבר, וצ'יקמוק שכזה כ"יועץ משפטי" שמוציא כמה לא צפוי את בניו של ראש הממשלה זכאים, ומוכר לנו תמורת נזיד עדשים ח"כ או שניים כמחווה של רצון טוב. מעבר לכל זה, יש לי תחושה כי התנתקות חד צדדית תוביל מין הסתם לרתיחה ברצועה, להתגברות של טילי הקסאם, לפעולה צבאית נחרצת, ולקביעה מדינית כי הנה לך מר עולם על יושביו, נתנו להם מדינה, נתנו להם חופש, (כמובן מבלי להתייחס לתנאים) והם עדיין נלחמים, הם "לא בני אדם" ו "אין שלום עם ערבים", ובאמת שאין מה לדבר על יהודה ושומרון, במיוחד אחרי ה"כאב" הנוראי של פינוי 10,000 מתנחבלים שלמים. לשאלתך אם כך, כן! יש מה לפחד משרון, ולא הוא לא הסבא הטוב, כלום לא השתנה אצלו, האינטרסים מגיעים מכל המקומות הלא נכונים, ברובם כסת"ח על אינטרסים אחרים, עמוקים יותר, אפלים יותר. אני חייב לסיים כי האח הגדול מאזין ושומע, ושוב יעקבו אותי שש שעות בנתב"ג פעם הבאה שאני יוצא מהארץ, כי אולי במקרה אני סוכן סמוי של מדינות ערב, בגלל שלא נתתי לצבא לעקור עץ זית של קשיש ישמור האל ערבי בן שמונים.

kipi benkipod

New member
שוב פעם כסף!

אז זה כן ויכוח על כסף! שוב אתה מוכיח טענה ישנה, אין כל אידאל זה רק כסף... מה הטרואמה הגדולה שעובר ילד בין 5 או 6 כאשר הוריו מסבירים לו שעוברים דירה 10 ק"מ מזרחה או צפונה? ממש ניתקת אותו משורשיו, הרי הישובים האלה קיימים כמה עשרות שנים במקסימום, על איזה שורשים אתה מדבר? הרי אתם אומרים שעד שהגעתם הכל היה רק חול... אני בטוח שמדינת ישראל מפצה את העוזבים בצורה יפה ונאה אז אל תבלבל את השכל. אתם מציגים לילדכם את העזיבה כגירוש המוני שנכפה עליכם ע"י ממשלת הרשע והפשע, לכן אתם יוצרים את המטען הקשה אצל ילדכם, אם תתפנו בלי בעיה, תיקחו את הכסף ותמשיכו באותו מסלול חיים במקום אחר לא תיווצר אפילו קושיה אחת בליבו של הילד. אתם נהנים מתנאים מחפירים היום, עסוקים בהפגנות ולא עובדים בעבודה אמיתית, בטח שאתם לא רוצים לחזור, אתם תצטרכו להתמודד עם האמת שכולנו רואים יום יום, עבודה קשה שלא תמיד גם משיגים בכלל, פקקים, תאונות, צפיפות עירונית... אבל מה אתם יודעים הכי חשוב הוילה שלכם

Grumpy

New member
זה רק אני או שכבר חודשיים אני שומע

ש"הוסר המכשול האחרון" לפני ההתנתקות? כמה מכשולים היו? כמה מכשולים אחרונים עוד נשארו לנו? כמה הצבעות בכנסת עוד יהיו? אקטואליהיום מצאת לך דוגמא נפלא לשני חברי כנסת משכמם ומעלה, ביבי שהוריד אותנו יגון שאולה, אבל לא, הוא לא שם לב שיש ארון מתים מאחריו כשהלך וצעק מוות לרבין מוות לפושעי אוסלו, ותרשה לי לא להתייחס בכלל לגמליאל. עזוב אותי מטובל וידו, נשארנו רק עם השרצים.

הפרחים גם לכתומים

כל הכבוד לצה"ל ולמשטרה, וכל הכבוד לכתומים שהביעו אתמול את המחאה שלהם בדרך בוגרת ולא אלימה. שוב הוכיח עם ישראל שאצלנו ניתן למחות גם נגד צעדים כל כך חריפים כמו הוצאת 7,000 אנשים מבתיהם בעל כרחם מבלי שאף אחד נפגע בניגוד, לדוגמא, ל"מחאות" השמאל נגד הגדר שבה כבר איבד חייל אחד את חייו ואחר איבד עיין.

עוד נצחון כזה ואבדנו

מה שברור השבוע יותר מכל דבר, זה שאין שום דרך לעצור את ההינתקות. הציבור יודע את זה, המתנחלים יודעים את זה. מתנחלים ותומכיהם ימשיכו להפגין סינמי מחאה, אבל המאבק ילך וידעך. מבחינתי, מה שקרה השבוע מצד זו הפגנה ברורה וצלולה של היותה של מדינת ישראל כמעוז של דמוקרטיה אמיתית. הפגנה של עשרות אלפי אנשים, עם המון אמוציות, עברה בשקט. כל המשתתפים וכל השוטרים חזרו הביתה בשלום (סליחה, כמה שוטרות הזילו דמעה) הלואי שבהפגנות נגד הגדר בבילעין ובמקומות אחרים היו הפלסטינים ותומכיהם נוהגים בצורה שקטה ומאופקת כזו. וכמובן שאקטואלי היום לא נרתע מלנכס את כל המעשים הקיצוניים של קומץ פנאטי (... שותפים בכירים לגזל אדמות, להשמדת יבולים, לעקירת עצי זית, לפרעות בפלסטינאים, החל מניפוץ סיטונאי של דודי שמש ועד רצח....). לתנועת ההתנחלות כולה. זהו אותו אקטואליהיום שיתקוף בחמת זעם ויאשים בגזענות את כל מי שיכנה את הפלסטינים כטרוריסטים ותומכי טרור.

Grumpy

New member
לסחוט אהדה מהציבור?

איזו אהדה בדיוק? הנקודה היחידה היא שזה מצטלם טוב בתקשורת העולמית, ויקל עליהם לדרוש פיצויים נוספים בעוד ארבע שנים בגין טראומה נפשית שאינה מאפשרת להם לחזור למעגל העבודה. לא לא, לי בתור דור שלישי זה לא מעורר שום אהדה, רק זילות של מוסד השואה. לתראומת לכולנו, שכן אנחנו רוצחים במו ידינו פרה קדושה (שחיטה לא כשרה) ומניחים על מגש של כסף בפני העולם כולו רשות לשכוח, להדחיק ולהכחיש. שכן אם היהודים עצמם לא יודעים לשמור על זכרם של המתים ולהפגין להם כבוד מתאים, איך נדרוש מהעולם כולו לעשות כך?.

למעלה