מסלינה

New member
האם גם יפה ירקוני אינה אחותך?

ומה לגבי שולמית אלוני? ומה עם בתיה גור? ומה לגבי כל השמאלנים שאת שמם איני זוכרת ומפיצים בארץ ובעולם את הרעיון שכל בדיקה במחסום מזכירה את הנאצים?

יפה שהבאת רשימת נשים שאני גאה

להיות אח להן. תמיד, ובכל עניין דחיתי את ההשוואה לנאציזים כשלא מדובר בהרעבה מכוונת, ברצח המונים ובהשמדת עם. גם כשההשוואה באה מהשמאל. עם זאת אין לי מושג מנין את לוקחת את הטענה שלך. היחיד שהשווה את הכיבוש באופן בוטה לנאציזים היה פרופ' ישעיהו ליבוביץ שקרא לנו 'יודו-נאצים' ולקראת סוף חייו חזר בו, אם כי לא בדרך המוחלטת והנחרצת שבה הייתי מצפה ממנו לעשות זאת, הבדרך שבה היטיב כל כך להרצות את השקפותיו. ועדיין יש מי משתעקשים ואז ההשוואה עובדת בכיוון שבו הקלגסים הם... קלגסים! המתנחלים בוודאי שאינם הקורבנות בסיפור הזה. בדיוק ההפך הוא הנכון. כל נסיון להטות את הדיון ממה שמתרחש היום מצביע על השותפות של הימין בדרכי התעמולה ה...לא, לא הנאציות. סתם דמגוגיות כפי שנהוג בחוגי הימין מאז ומעולם.

מסלינה

New member
אז התשובה היא כן

לשמאל מותר להגיד שבדיקות במחסום זה נאציזם, שבמלחמה שבה נרצחו מאות מאזרחינו מחליטים להכנס למקומות בהם מסתתרים המחבלים ולשלוף אותם בפינצטה תוך סיכון חיילינו זה נאציזם, אבל לימין אסור להגיד שגירוש יהודים מביתם זה נאציזם. וזה ממש לא נראה לך מוזר... אתה לא מוצא שום סתירה בהתיחסותך... אין פה שום כשל לוגי...

מסלינה

New member
יפה ירקוני ובתיה גור הם "אחיותיו"

יפה ירקוני אמרה שמבצע חומת מגן הזכיר לה את מה שעשו הנאצים. בתיה גור אמרה שראתה חיילת בודקת פלשטינאי במחסום וזה הזכיר לה את הנאצים.

מסלינה

New member
איזה הסתייגות?

הרי הבאתי את הנשים האלה כדוגמא לשמאל המשתמש בשואה, ולא על שאר פועלם. השאלה אם הכותב הסתייג בזמן אמת, כאשר הדברים נאמרו. האם הכותב התיחס לדברים באותה סלידה כפי שהוא מתיחס במקרא הנוכחי? האם ההתנפלות היא על שימוש בשואה או ששימוש בשואה זה תירוץ לבטא את הסלידה שהכותב בין כה וכה מרגיש כנגד המתנחלים או הימין או מתנגדי ההתנתקות.

תזכורת

יפה ירקוני אמרה שמה שראתה בחדשות הזכיר לה את הנאצים היא ראתה בחדשות אגב, כוח צהל שריכז את כל הגברים בכפר (15-60) ורשם מספרים על ידיהם. זה לא נאמר על פעילות צה"ל בכללה. זה אפילו לא נאמר על המבצע בכללו, אלא על אירוע מאד מסויים כפי שתיארתי. ולא יעזור בית דין זה יוצר קישור חד כרור ומאד וויזואלי לאירועים היסטורים מאד מסויימים. אבל אל תתני חס וחלילה לעובדות לבלבל אותך.

Dan Chazan

New member
הייתי אפילו מכמת את זה כך:

רמת הפגיעה באנושות נאצים - ביהודים 10 ישראל-פלשתינים 2 ישראל - מתנחלים 0.2

Dan Chazan

New member
הפגיעה של מלחמה אמיתית בכל צד

היא וודאי יותר חריפה מ2 כאשר במלחמת העולם השניה היו הפצצות של מרכזי אוכלוסין בשני הצדדים. לעומת זאת מעשי הסרבים בסרבריניצה מתקרבים ל10 באיזור נקודתי.

Dan Chazan

New member
חילופי האוכלוסין בין הודו ופקידטן

החזרת בני הסודטן לגרמניה.

Grumpy

New member
לי יש אחות ואח

וזהו!. לא מרגיש קרבה משפחתית לאף אחד אחר. יש לי חברים, מכרים וידידים. יש לי ליעליות למדינה שלי על כל תושביה, ללא הבדלי דת, גזע, צבע עור, מין, אידיאולוגיה. ויש לי אמון בחוק ובדמוקרטיה. התפיסה האינפנטילית והשימוש בדמגוגיה פשוטה בשימוש בטרמינולוגיה אח / אחים. מטרתה להראות לויעליות מעבר לחוק ע"ג הפנאטיות. מסלינה לשאלתך, יפה ירקוני היא לא אחצ'י, גם לא שולמית אלוני, יוסי שריד, בורג, רבין, פרס ועוד רבים אחרים. ואני להבדיל ממך עמדתי במחסומים, את באמת לא רוצה לדעת מה זה מזכיר.

מסלינה

New member
"אחים" היה בהודעה שעליה הגבתי

אני הנחתי שכוונת הכותב היא לא קירבת דם אלה קירבה של השתייחות, אתה יודע, כמו שהשמאל תמיד אומר שהוא מגיב ומשפיע על "הצד שלנו" ולא על "הצד השני", ז"א אלה שהם "אנחנו" אז זה מין קירבה כזאת. מחסומים יש והיו בכל מלחמה, ואנחנו נתונים במלחמה. אני בטוחה שהמחסומים שלנו אינם שונים מבכל מקום אחר שיש או היו מחסומים בזמן מלחמה במטרה למנוע ממחבלים או מסתננים להכנס. אגב, מלחמה זה לא נעים ולא הומני.

Grumpy

New member
טרמינולוגיה היא כוונת הכותב,

בבקשו להפסיק עם המונח "אחים" ולעבור למונח "אזרחים". אח ואזרח אינם שווים בפני החוק. כל עוד מישהו מוגדר כ"אח" הרי שהחוק לגביו גמיש יותר בשל הטיות פסיולוגיות. תגידי מתי בדיוק הצהרנו שאנחנו במלחמה? ומי המדינה שאנחנו נלחמים נגדה בדיוק? לא כי בשביל מלחמה צריך שתי מדינות, ולא מדינה ששולטת על אוכלוסיה ביד רמה 2 ובזרוע נטוייה 2 באותות ובמופתים.

למעלה