הנאציזם חוזר
אוהד נאצים עלול להתמנות כיו"ר הפרלמנט האוסטרי יום ראשון, 29 במאי 2005, 21:46 מאת: שירות "הארץ", הארץ זיגפריד קמפל. מפלגות האופוזיציה דורשות מקאנצלר גרמניה להתערב כנגד מינויו (צילום: אתר הפרלמנט האוסטרי)זיגפריד קמפל, שהתלונן כי הנאצים האוסטרים נרדפו אחרי המלחמה "באופן ברוטאלי" ימונה ליו"ר הפרלמנט, לאחר שסירב להתפטר זיגפריד קמפל, חבר הבית העליון של הפרלמנט האוסטרי, שעורר שערוריה בהתבטאויותיו האוהדות כלפי הנאציזם, עלול להיעשות ביולי ליו"ר הפרלמנט האוסטרי. לפני כשבוע וחצי הבטיח קמפל להתפטר בעקבות התבטאויותיו, אך היום הודיע, כי הוא חוזר בו מהבטחתו, ומתכוון לקבל עליו את תפקיד היו"ר התורן של הפרלמנט. תפקיד היו"ר עובר ברוטציה בין נציגי החבלים האוסטרים, ואם קמפל יישאר בתפקידו, יועבר אליו התפקיד אוטומטית ביולי. קמפל כינה לאחרונה את החיילים האוסטרים שערקו מכוחות הצבא של גרמניה הנאצית "רוצחי חבריהם לנשק". הוא אף טען, כי הנאצים האוסטרים "נרדפו באופן ברוטאלי אחרי המלחמה". בחודש שעבר סיפר, כי אביו היה חבר במפלגה הנאצית של היטלר כמו "יותר מ-99%" מהאוסטרים. קמפל, בן 69, אמר היום כי "אולי הייתי מנסח את התבטאויותי מעט אחרת", אבל הוא עומד מאחורי התבטאויותיו. בראיון לתחנת רדיו מקומית אמר: "לא אוותר על המנדט שלי. אני אשאר בבית העליון, ואף אקבל על עצמי את התפקיד יו"ר הפרלמנט". יחד עם זאת הסכים קמפל להתפטר ממפלגתו של יורג היידר שאליה היה שייך, באומרו כי אינו רוצה להיות לנטל על המפלגה. יו"ר המפלגה בחבל קרינתיה, שאותו מייצג קמפל בפרלמנט, אמר כי החלטתו של קמפל "אינה ישימה", וכי ינסה להניאו ממנה. פרסומתקמפל, המכהן גם כראש העיר הדרומית גורק, אמר כי החליט לא להתפטר בשל הצורה "הפרובוקטיבית" שבה התבקש לעשות זאת על ידי יו"ר הבית העליון, הסוציאל-דמוקרט ג'ורג' פהם. פהם אמר, כי התפטרותו של קמפל היא "התוצאה האפשרית היחידה להתבטאויות הלא צפויות האלה". מפלגות האופוזיציה - הירוקים והסוציאל דמוקרטים - החלו דוחקים בקאנצלר וולפגנג שיסל להתערב. "אנו לא יכולים לסבול אדם כמוהו בתפקיד זה", אמר מנהיג הירוקים, אלכסנדר ואן דר בלן. חברי המפלגה הסוציאל דמוקרטית אמרו, כי הם ייצאו מבית המחוקקים בכל פעם שקמפל יתיישב שם.