הנאציזם חוזר

אוהד נאצים עלול להתמנות כיו"ר הפרלמנט האוסטרי יום ראשון, 29 במאי 2005, 21:46 מאת: שירות "הארץ", הארץ זיגפריד קמפל. מפלגות האופוזיציה דורשות מקאנצלר גרמניה להתערב כנגד מינויו (צילום: אתר הפרלמנט האוסטרי)זיגפריד קמפל, שהתלונן כי הנאצים האוסטרים נרדפו אחרי המלחמה "באופן ברוטאלי" ימונה ליו"ר הפרלמנט, לאחר שסירב להתפטר זיגפריד קמפל, חבר הבית העליון של הפרלמנט האוסטרי, שעורר שערוריה בהתבטאויותיו האוהדות כלפי הנאציזם, עלול להיעשות ביולי ליו"ר הפרלמנט האוסטרי. לפני כשבוע וחצי הבטיח קמפל להתפטר בעקבות התבטאויותיו, אך היום הודיע, כי הוא חוזר בו מהבטחתו, ומתכוון לקבל עליו את תפקיד היו"ר התורן של הפרלמנט. תפקיד היו"ר עובר ברוטציה בין נציגי החבלים האוסטרים, ואם קמפל יישאר בתפקידו, יועבר אליו התפקיד אוטומטית ביולי. קמפל כינה לאחרונה את החיילים האוסטרים שערקו מכוחות הצבא של גרמניה הנאצית "רוצחי חבריהם לנשק". הוא אף טען, כי הנאצים האוסטרים "נרדפו באופן ברוטאלי אחרי המלחמה". בחודש שעבר סיפר, כי אביו היה חבר במפלגה הנאצית של היטלר כמו "יותר מ-99%" מהאוסטרים. קמפל, בן 69, אמר היום כי "אולי הייתי מנסח את התבטאויותי מעט אחרת", אבל הוא עומד מאחורי התבטאויותיו. בראיון לתחנת רדיו מקומית אמר: "לא אוותר על המנדט שלי. אני אשאר בבית העליון, ואף אקבל על עצמי את התפקיד יו"ר הפרלמנט". יחד עם זאת הסכים קמפל להתפטר ממפלגתו של יורג היידר שאליה היה שייך, באומרו כי אינו רוצה להיות לנטל על המפלגה. יו"ר המפלגה בחבל קרינתיה, שאותו מייצג קמפל בפרלמנט, אמר כי החלטתו של קמפל "אינה ישימה", וכי ינסה להניאו ממנה. פרסומתקמפל, המכהן גם כראש העיר הדרומית גורק, אמר כי החליט לא להתפטר בשל הצורה "הפרובוקטיבית" שבה התבקש לעשות זאת על ידי יו"ר הבית העליון, הסוציאל-דמוקרט ג'ורג' פהם. פהם אמר, כי התפטרותו של קמפל היא "התוצאה האפשרית היחידה להתבטאויות הלא צפויות האלה". מפלגות האופוזיציה - הירוקים והסוציאל דמוקרטים - החלו דוחקים בקאנצלר וולפגנג שיסל להתערב. "אנו לא יכולים לסבול אדם כמוהו בתפקיד זה", אמר מנהיג הירוקים, אלכסנדר ואן דר בלן. חברי המפלגה הסוציאל דמוקרטית אמרו, כי הם ייצאו מבית המחוקקים בכל פעם שקמפל יתיישב שם.

הנכס האסטרטגי של ארצות הברית

ישראל "הנכס האסטרטגי" של ארצות הברית. עד כמה גאים שליטי ישראל בתפקיד הצבאי שישראל ממלאת עבור האימפריאליזם האמריקאי ניתן ללמוד מהעובדה כי הם מכנים אותנו המשלמים בחיינו עבור מדיניותם הפושעת "הנכס האסטרטגי " של ארצות הברית. אולם הידיעה כי שני פעילי אופ"ק-השדולה התומכת בכל פשעי ישראל והמורכבת בעיקר ממטורפי דת ימניים נוצרים, הועמדו לדין מלמדת כי לפחות בחלק מהחוגים השליטים בארצות הברית יש פיקפוק שהולך וגדל מאז 1973 ומחריף עם השנים כי ישראל היא אכן נכס ולא אבן ריחיים. כאשר אכן יגיעו שליטי ארצות הברית למסקנה כי האינטרסים שלהם בעולם הערבי גדולים מאלו של התמיכה המסיבית בישראל יצלצל הבינג בנג 12 צלצולים, ואם עד אז נמשיך ברובנו לתמוך במדיניות הפושעת של שליטנו המושחתים נצטרך לחפש מקום אחר תחת השמש, במיוחד לאחר שארצות הברית תעאלץ לעזוב את עיראק

negev

New member
סליחה למה אתה הולך כל כך רחוק !!

לפי הגדרות של גזענות יש בארץ אנשים כאלה בבית הנבחרים ובמקומות נוספים ולא מעט לצערי .

Yoavsagi

New member
סתם היה לי חשק להיות פואטי...

הרעיון הוא לא להחזיר לנו בכתבות על פיגועים אלא שתפתח עיניך ותראה שיש בסיס כלשהו להשערות הכביכול מגוחכות של הפלשתינים על דיכוי...

worrywort

New member
הגוף עצמו

הוקם ע"י אנשים שרוצים את כל א"י. אבל הרבה מהאנשים שמתנדבים להיות שם ולהתאבד זה אנשים שמרגישים (ובצדק) שישראל מנסה לסכל כל סיכוי להקמת מדינה פלסטינית, ועל כן אין להם בשביל מה לחיות, והם מעדיפים לגרום סבל לישראלים. הרמה של הטירוף מגיעה למצב שהם מוכנים להאמין שיש גן עדן שם שמחכה להם. טירוף דומה לטירוף המשיחי של המתנחלים. כל אחד עושה את זה מהסיבה שלו אבל כולם מטורפים בעיני באותה הרמה. הבעיה היא שאת הטירוף של הפלסטינים ניתן להפחית. אפשר לתת להם תקווה ואפשר להקים להם מדינה. אני מאמין אישית, שאם תציע את אוסלו לכל הפלסטינים עכשיו ותעשה משאל עם, תראה שהם רוצים את זה.

../images/Emo128.gif למה אתה חושב שהערבים

מטומטמים? למה אתה חושב שאם החיים שלהם מחורבנים תחת שלטונה המדכא של כנופיית ערפאת, הם צריכים לפגוע בישראל?

worrywort

New member
לא אמרתי שהם מטומטמים

אבל יש אלמנט של תיסכול עמוק שיחד עם הסביבה המתאימה - דתית קיצונית אנטישמית, יכולה ליצור מצב שפלסטיני מוצא את עצמו במצב שרוב בני האדם לא נמצאים בו במהלך חייהם. זה שהבנת שלא כולם מטומטמים זה כבר טוב, עכשיו נשאר לך רק להבין שאין דבר כזה "שונאי יהודים" מלידה, יש שנאת יהודים שמתפתחת מגורמים סביבתיים, שחלקם לגמרי בידינו.

כמה אפשר לחזור על המנטרה הזו?

תחזור 1000 פעמים על המנטרה "כיבוש דיכוי כיבוש דיכוי כיבוש דיכוי..." האם זה ישנה את העובדות? האם אתה תרחם על בעל שהורחק מהבית בגלל שאיים לרצוח את אשתו?? מי שבחר להיות תחת כיבוש ודיכוי הם הפלסטינים עצמם, כאשר סירבו להצעה להקים מדינה פלסטינית עצמאית ב 2000. אם מנהיגם הנבחר היה מקבל את ההצעה של ברק או את הפשרה של קלינטון (או טורח להגיש הצעה נגדית סבירה ) אז היינו חוגגים היום כבר כמה שנים טובות לעצמאות הפלסטינית. אבל מה לעשות שהם החליטו שהם לא מוותרים על "פלסטין השלמה"? מה לעשות כשמנהיגם הסתובב עם מפת פלסטין על הכתף, מפה שכוללת בתוכה גם את ביתי וביתך? האם אנחנו נושאים באחריות לכך שהפלסטינים סרבו לכל הצעת פשרה, העל מועדת פיל ב 1937 (שהציעה להקים מדינה יהודית על 14% מהשטח) ועד להצעת קלינטון (מדינה פלסטינית על 22%)? האם אין קץ להלקאה העצמית?

worrywort

New member
אם היה אצלנו בהנהגה מישו שווה

לערפאת, גם אנחנו לא היינו מסכימים, אם הם היו מתחננים לחזרה לגבולות 67. לא כל הפלסטינים אשמים, כפי שאתה סובר, במה שערפאת היה מוכן או לא מוכן לוותר. בעל שמכה את אישתו? אם אשתו הייתה משפילה אותו כפי שאנחנו את הפלסטינים? כן, הייתי מרחם. זה לא עניין של אחריות. את השלום יש לנסות להשיג בכל דרך, לאנשים שהתנגדו לו מההתחלה ויתנגדו לו, לא משנה באיזה פורמט הוא יוצג, קל לקחת נסיונות כושלים שנכשלו בגלל מנהיגים נצים כמו ערפאת, כדוגמא. אבל המציאות הרבה יותר מורכבת. כעת אבו מאזן עומד בראש הרשות, זהו מצב שונה, הרשות נמצאת בשיאו של תהליך דמוקרטיזציה, ישראל יוצאת מעזה סוף סוף, לא כמוך, אני לא מבטל על הסף את האפשרות לנסות לעשות שלום. אני מסתכל אל האפשרות השניה: להמשיך להילחם ללא שום אופק הנראה לעין, ואת זה, אני כן אבטל על הסף.

tennez

New member
מה שמצחיק הוא שאתה צודק

הגוף עצמו באמת הוקם ע"י אנשים שרוצים את כל א"י - ממשלת ישראל (על מנת שיקטין את כוחו של אש"פ, כמובן).

מה שמצחיק זה ההודעה שלך

ממשלת ישראל מעולם לא הקימה את החמאס. בשנות ה-80 ישראל התירה לקבוצת איסלאמיסטים להקים את קבוצת האחים המוסלמים כעמותה שעוסקת בצדקה. החמאס ("תנועת ההתנגדות האיסלאמית") הוקמה ב-1987, עם תחילת האינתיפאדה ע"י אנשי התנועה כזרוע לוחמת מול ישראל.

worrywort

New member
שאלה.

אם לא היו התנחלויות, משמע לא היו כוחות צבאיים ששומרים עליהן בשטחים, משמע לא היה צורך לשלוט על פלסטינים בשטחיהם שלהם, הם היה צורך בהקמה של גוף כזה? יכול להיות שכן. אם היו מתאגדים שני אנשים שרוצים את א"י כולה לעם הפלסטיני זה מספיק. שני אנשים זה כבר ארגון. אבל האם הם היו מגיעים למעמד ולכוח כזה? לדעתי לא. העם הפלסטיני נותן את תמיכתו בארגוני הטרור מתוך מצוקה, אין להם אלטרנטיבה. אנחנו צריכים לתת להם אלטרנטיבה.

למעלה