HelterSkelter1

New member
הצעה

אפשר לפתוח ת'רד OffTopic ושם להוסיף את כל ההודעות. הרי לא מדובר בת'רדים שנועדו לדיון, נכון? לדעתי זה הפיתרון הכי טוב.

תן לבחור לפרסם את השירים שלו...

גם אני מפרסם את הקטעים בפרוגרסיביים שלי בפורום אלטרנטיב, ואת הקטעים המיקרוטונאליים שלי בכל פורום מוזיקה שהוא כולל פה. הערכה שלך ליוצרים מאוד נחותה, אולי בגלל שאתה לא יוצר... מזל שאתה לא המנהל של הפורום... חבל למחוק את הקטעים האלו מעיניי הפרוגרים (גם אם זה לא פרוג!).

אז בוא נשים את השיר של בריטני

אני מכיר הרבה אנשים בפורום (כולל אני) שרוצים לשמוע שוב את השיר "טוקסיק" של בריטני. למה שלא נעלה אותו לפורום? ההערכה שלך לבריטני מאוד נחותה, אולי בגלל שאתה לא יוצר
אגב, היצירה המיקרוטונאלית שלך גם היא לא היתה ראויה לפרסום בפורום הזה. אולי קשה לך להאמין, אבל הפורום הזה אמור להיות ממוקד סביב נושא, ולא ממוקד סביב האנשים שנמצאים בו. זו בדיוק מטרתו של כל פורום.

זהו, שפה אתה טועה

הפורום קיים למען האנשים שנמצאים בו. נ ק ו ד ה . מהות הפורום כיציר וירטואלי הרבה פחות חשובה מרווחת האנשים הקוראים וכותבים בו. הודעות כמו הופעות של רוני ודיבורים על השיר החדש של בריטני אני מוחק ללא סייג, כי זה לא רלבנטי ומציק לחברי הפורום, ע"ע הפורום בנענע שמוצף בהודעות שטות לגבי לינקין פארק וכאלה. ההגדרה של הפורום, ההגדרה של הרוק המתקדם וההגדרה של האינטרנט ושל היקום כולם חסרי משמעות אם האנשים בפורום לא נהנים. אז כן, קם פה פורום שמטרתו המקורית היא לדבר על רוק מתקדם, אך נוצרו פה גם חברויות ומערכות יחסים, להקות קמו, אנשים יוצרים ורוצים שחבריהם יביעו את דעתם, וגם - אנשים בפורום רוק מתקדם מתעניינים במוסיקה מתקדמת באופן כללי. אנשים מתפתחים, והפורום מתפתח איתם. ולמרות כל הפרסומים של בועז וקרוזשטן, עדיין כל יומיים יש פה שאלה על ג'נסיס או אמרסון לייק פאלמר וג'טרו טול. קיום הפורום כמקור לרוק מתקדם לא נמצא בסכנה, ובתור אחד שטוען שאינו מפחד משינויים אתה אפילו לא אמור לדאוג בקשר לזה. מטרת הפורום היא ליהנות. להנעים קצת את זמננו הקצר על כדור הארץ. אם לריב ולתקוף אנשים על איך שהם מגדירים את המוסיקה שלהם זה הכיף שלך - שיבושם לך. אבל באיזשהו שלב זה מתחיל לבוא על חשבון אחרים, וזה לא בא בחשבון. אני מבקש ממך, לקרוא בכנות את כל מה שכתבתי ולחשוב על זה קצת, לפני שאתה חוזר עם תגובה ניצחת.

מטרת הפורום היא להנות?

" הפורום קיים למען האנשים שנמצאים בו" ואם כל חברי הפורום, ממש כולם, רוצים לדבר על המשחק של מכבי? הרי אם המטרה היא לשרת את *האנשים* ולא את הנושא, אז אל תפריע להם בזמן שהם מדברי על כל נושא שבעולם. "ההגדרה של הרוק המתקדם וההגדרה של האינטרנט ושל היקום כולם חסרי משמעות אם האנשים בפורום לא נהנים" אף אחד לא יכול למדוד כאן הנאה - זה מונח מופשט לחלוטין, ללא שום תוקף. אבל לא יזיק אם פעם אחת ולתמיד נגדיר באופן ממצה, בהיר ומדויק "מהו רוק מתקדם", כדי שנוכל לדון בו בלי בלבול.

אני בעד! אבל מה זה קשור?

מבחינתי אפשר לדבר פה עד קץ הימים מהו בדיוק רוק מתקדם, בכיף! יש אנשים שסולדים מזה, אבל אין רוב גורף, ויש מספיק אנשים שמוכנים להשתתף. אותי אישית זה מאוד מעניין. למה תמיד הכל חייב להיות בקיצוניות אצלך? אתה משווה בין לדבר על יצירה מוסיקלית שלא נכנסת להגדרה שלך לרוק מתקדם בין לדבר על ספורט? נו באמת. ואתה יודע מה, אם מישהו פתאום ינצל"ש יגיד "תשמעו, סל הניצחון במשחק של מכבי ממש הזכיר לי את ג'נסיס", מה רע? מה כל כך רע? אתה מדבר על מצב שבנאדם נכנס לפורום של מוסיקה, פורום של רוק מתקדם, ואומר "חבר'ה מה דעתכם על המשחק האחרון של מכבי?". עכשיו, אם זה סתם מישהו, אני מוחק ישר, ואם זה חבר קבוע בפורום - פשוט אין שום סיכוי בעולם שזה יקרה, ולכן ההשוואה שלך חסרתם תועלת. אפשר ועוד איך למדוד הנאה. כשאנשים מדברים בנועם ובהתלהבות, הם נהנים. כשאנשים כותבים עם הרבה סימני קריאה ומקללים זה את זה, סביר להניח שהם לא נהנים! שורה תחתונה: אני לא רוצה לראות יותר הודעות של "אם אתה לא מבין את זה אז מקומך לא פה", אתה לא קובע את זה - נקודה. אתה לא קובע לאנשים איפה הם צריכים להיות ועם מי הם צריכים לדבר ועל מה. כרגע אני האחראי כאן, ואני דואג למחוק את ההודעות הבאמת לא רלבנטיות ולכוון את האנשים לפורום בו הם חפצים (לא לפני שאני מציע להם לקפוץ למדריך העברי אם במקרה הם רוצים לדעת מה זה בדיוק רוק מתקדם), ואני משאיר את אלה שלדעתי יש להן לגיטימציה. אז אני מבקש ממך, ובעצם דורש, להפסיק להבריח אנשים מהפורום כאילו יש לנו פיצוץ אוכלוסין כאן.

אתה מפספס את כוונתי

אני לא יכול למחוק הודעות, וגם לא חושב שזה תמיד נכון. אני גם לא מבקש ממך למחוק - אתה תעשה מה שאתה רוצה. אני רק אומר משהו פשוט: לדעתי, בועז פלג לא עושה פרוג. מי שלא מסכים - מוזמן לטעון אחרת. לא מחקתי אף אחד, לא צינזרתי אף אחד וכו' וכו'. לי אין שום אינטרס לקדם את בועז פלג בכל מחיר, ואני אומר את דעתי בלי לחשוש מגינויים בנוסח "אל תפריע למוסיקא לפרסם את עצמו". אני לא מפריע לו לפרסם את עצמו, אני רק אומר לו שלדעתי זה לא פרוג. ושוב - אם אני אומר למישהו "לדעתי, אם אתה לא מבין את זה אז מקומך לא פה", אז זו דעתי בלבד, וזו אמירה לגיטימית שאיננה פוגעת באף אחד. לא גירשתי אותו מן הפורום ולא אמרתי לו שום דבר שעלול לגרום לו להתמוטט. אם בן-אדם לא מבדיל בין מוסיקה מתקדמת ובין רוק מתקדם, אז שינסה אתר אחד נורמלי בעולם הזה שעוסק במושג הבלתי-אפשרי "מוסיקה מתקדמת". זה פשוט לא קיים.

תשמע אורי

ההודעות שלך מעליבות אנשים. זה שאתה מוסיף "לדעתי" להודעה, או שאתה נותן להם את האולטימטום שלך "אם אתה ככה אז אתה ככה" לא הופך את זה לפחות פוגע. אז אני מבקש ממך במלוא לשון הבקשה פשוט לסנן קצת את ההודעות שלך לפני שאתה שולח אותן, כי זה לא נעים.

טוב

אבל שים לב שגם הבחור Kurush לא היה בדיוק "חנה בבלי" ברמת נימוסיו, אז פשוט החזרתי לו מידה כנגד מידה, כדי שנהייה שוויוניים.

HelterSkelter1

New member
דווקא

בקשר ליצירה של בוטניק, "אולטרה כרומטי" אתה צודק שאין לה קשר. אבל בקשר ליצירה המיקרו-טונאלית השנייה שלו, נראה לי שקוראים לה "סילבר", לדעתי היא בהחלט רוק מתקדם, ואפילו עונה על הנוסחא הבסיסית ביותר שלו (רוק ומוסיקה קלאסית) - יש ביצירה קיצביות של רוק, כלים של רוק, והיא מזכירה כמה להקות רוק מבחינת הסגנון שלה, והיא משלבת ב"סאונד" הרוקי מוסיקה מיקרו-טונאלית, שהיא חלק מהמוסיקה הקלאסית המודרנית.

אוקיי, סבבה

את השנייה פספסתי. מסתבר שאפשר להגדיר מה זה פרוג ומה זה לא פרוג, אם רק מתאמצים קצת להאזין.

kurush

New member
אולי תפסיק כבר

עם הצורך המעצבן הזה בהגדרות? חצי מההודעות פה זה ויכוחים מטופשים שלך עם שיר או שלך עם בוטניק או שלך עם מי שזה לא יהיה. די. אין שום טעם בויכוחים המטופשים האלו, אין שום סיכוי שתצליח לשכנע מישהו שהוא טועה או ההיפך. אנשים שמתווכחים באינטרנט הם עקשנים נוראיים שבחיים לא יודו שהם טועים אפילו אם הם יודעים את זה, ובד"כ הם פשוט חושבים שהם צודקים ולא משנה מה. רבאק. חבל על הרוחב פס. למי אכפת אם רייט און טיים עושים פרוג או פיוז'ן או רוק צ'רקסי עם השפעה של מרלן דיטריך? ולמה שבועז פלג לא יוכל לפרסם פה קטעים שהוא חושב שיש בהם מן המתקדם? אין מה לדבר בפורום על רוק מתקדם לפי הגדרתו הבסיסית, זה סגנון שמת לפני 30 שנה. יש מה לדבר על "מוסיקה מתקדמת", או כל סגנון מוסיקלי שאנשים שאוהבים רוק מתקדם מחשיבים ככזה. בין אם זה מוסיקת רועים אפגנית או פיוז'ן או אלטרוני או מה שזה לא יהיה. ואל תטרח לענות לי על זה, אני לא מתכוון להכנס פה לוויכוח. שי.

דווקא בגלל שביקשת שלא אענה

אם אתה לא מבין את ההבדל בין המושג 'רוק מתקדם' ובין המושג 'מוסיקה מתקדמת' - אין לך מה לחפש בפורום הזה, לדעתי האישית.

אני לא אוהב ..

להתערב בויכוחים האלה הרבה, בעיקר מכיוון שהם מאוד שכיחים כאן, ודי חוזרים על עצמם. זה אמנם בעייתי להשתיק אנשים, אבל האמת צריכה להאמר - באמת שהפורום הזה קיבל אופי של כלבויניק - פחות או יותר כל מה שלא מיינסטרים מותא את דרכו לפורום רוק מתקדם. כמו שכבר כתבו כאן - הרוק המתקדם כבר מת לפני 30 שנה, ולא כל ניסיון לשחזר את רוח המקור או ליצור משהו חדש על בסיס אותן נוסחאות צריך להיות מתויק כ"מתקדם", זה צריך לעבור גם במבחן התוצאה. בקיצור, לא מספיקה רק הכוונה. אני גולש הרבה באתרי מוזיקה דומים מחו"ל, ושם אין את האינפלציה בהצמדת המונח "פרוג" לכל דבר שחורג מארבעה רבעים.

BoazP

New member
איך משהו יכול לעמוד במבחן ההצלחה

אם לא תיתן לזה הזדמנות? פורומים בחו"ל זה משהו אחר כי השוק שם הרבה יותר גדול. אין מה להשוות בכלל. בועז

אבל נתתי לזה הזדמנות

האזנתי למוסיקה שלך - והבעתי את דעתי שהיא לא רוק מתקדם לפי ההגדרה שלי לרוק מתקדם. אם המטרה שלך היא "להשיג חוזה", כפי שכתוב באתר, אז כדאי שתבין שמוסיקאי רוק מתקדם בישראל, כחוק, לא מוחתמים כמעט בכלל. אז למה אתה עושה דבר והיפוכו? לך על המיינסטרים, אל תרקוד על שתי החתונות.

BoazP

New member
אתה מפספס את הפואנטה, אורי

אתה בא ואומר לכל האנשים כאן שהם לא אמורים לאפשר למישהו כאן לשמוע את המוזיקה הזו, שזה לא אמור לעניין את האנשים כאן - רק בגלל הקביעה שלך שזה לא רוק מתקדם. ויש שתי בעיות בקביעה הזו: א. למרות האתר המרשים שלך והידע הרב שצברת בתחום הזה אין לך או לאף אחד בלעדיות על ההגדרה מוחלטת על ההגדרה של רוק מתקדם ב. יש הרבה מקום בפורום הזה לסגנונות מקורבים לרוק מתקדם - זה המקום הכי טוב בשבילם, הרבה יותר מאשר פורומים אחרים כלליים יותר. צא מהסנוביזם ותן לאנשים להנות קצת ממוזיקה טובה... בועז

אתה מעוות את המציאות

" אתה בא ואומר לכל האנשים כאן שהם לא אמורים לאפשר למישהו כאן לשמוע את המוזיקה הזו" שקר וכזב. אני אמרתי שלדעתי זה לא פרוג. אף אחד לא מנע ממך שום דבר. "אין לך או לאף אחד בלעדיות על ההגדרה מוחלטת על ההגדרה של רוק מתקדם" זה בהחלט נכון. אבל מה לעשות שיש עובדות בשטח? והעובדות בשטח מראות שאם תפיץ את המוסיקה שלך בקרב חובבי רוק מתקדם, הם לא יגידו לך שזה ממש מתאים לז'אנר. תנסה ותראה. "יש הרבה מקום בפורום הזה לסגנונות מקורבים לרוק מתקדם" תגדיר לי בבקשה מה זה סגנונות מקורבים. זה מאוד לא ברור. "צא מהסנוביזם ותן לאנשים להנות קצת ממוזיקה טובה" אין כאן סנוביזם. תיצור פרוג ותראה איך אני מפרגן לך. אם אתה לא יוצר פרוג, אז הפורום הזה לא מתאים לך ולא משרת את מטרותיך - לדעתי!

למעלה