איתמר ש

New member
../images/Emo32.gif

שאלה טכנית, בהנחה שחלק מהאנשים כאן יודעים לעבוד עם acrobat redaer: איך אני יכול להעביר מסמך ארוך שכתוב באקרובט ל'וורד'? ניסיתי ע"י 'העתק הכל' ו'הדבק', וזה אמנם העתיק הכל - אך השורות נשארו עם אותן כניסות השורה כמו שהופיעו ברוחב העמוד של האקרובט, וכדי שזה יופיע בצורה נורמלית בוורד, בלי 'אנטר' באמצע השורות, אני אצטרך לעבור על 30 עמודים ולתקן את כל כניסות השורה. אז איך עושים את זה? תודה!

Eldad S

New member
מאקרובט רידר לוורד

שלום לך, איתמר
השרשור הזה עסק אצלנו בהמרה מסוימת, שגם אקרובט רידר היה בין התוכנות שהוזכרו בה. נדמה לי שהכיוון המבוקש היה דווקא הפוך (מוורד וכו' לפורמט של תמונה), אבל נסה לבדוק את כל הקישורים שהוזכרו כאן. לפחות אחד או שניים מהם אמורים להביא לך ישועה. אם תמצא - אנא ידע אותנו כיצד ובאיזה קישור נעזרת בסופו של דבר.

chinabird

New member
יש תוכנה אחרת של אקרובט

ששמה נשמט מזכרוני, אבל אפשר לנסות גם משהו אחר - להעתיק את הטקסט ל-notepad, לבטל את ה-wordwrap ורק אז להעתיק ל-word (מעולם לא ניסיתי עם ה-acrobat reader, אבל זה עבד לי עם תוכנות אחרות). דווח אם אתה לא מצליח, אולי יצוץ משהו אחר.

Eldad S

New member
אם לבטל את ה-wordwrap -

זה נשמע לי כמו עבודה סיזיפית למדי לבנות אח"כ את כל הפסקאות מחדש.

chinabird

New member
חס ושלום!

את הפסקאות הוא (אמור) להותיר על כנן. רק מעברי השורות המלאכותיים נעלמים (ושוב - לא ניסיתי מ-acrobat reader).

Eldad S

New member
איך הוא יכול?

הרי גם סיום פסקה נחשב מעבר שורה מלאכותי, לפחות על פי הדרך שהוא העביר את הקובץ לוורד - סימון כל הטקסט על המסך בתצוגת האקרובט רידר, והעתקתו לוורד. מכאן נובע, לדעתי, שגם סיומי הפסקאות יתבטלו מאליהם (אלא אם כן פיספסתי משהו בהסבר שלו). פעם, כשעבדתי עם תוכנת מעבד תמלילים אחרת (Nota Bene), שיכולתי להריץ בה פקודות תכנות מתוחכמות למדי על הטקסט, נהגתי לסמן את כל סופי הפסקאות בתג מסוים (נגיד, "@"), אח"כ להריץ פקודה שהייתה מוחקת את כל תווי סיום הפסקה (כדי להפוך את כל הטקסט לפסקה אחת ארוכה), ואז הייתי שב ומחליף את כל סימני ה-"@" ב-Carriage Return ו-Line Feed כדי לשוב וליצור את הפסקאות במקומות הנכונים. האם יש דרך גם בוורד לבצע בקלות פעולה כזו, או שיש צורך ממש בתכנות ב-VB?

chinabird

New member
קודם כל, אולי הוא לא יכול.

חוץ מזה, יש הבדל תוכניתי בין מעבר שורה ומעבר פסקה. גם ה-word יודע להבדיל ביניהם (ר' החלפה --> סימנים מיוחדים); פשוט צריך לבדוק אם ההעתקה מ-acrobat reader מכירה בהבדל הזה. אם זה לא עובד (ולא משיגים את תוכנת העריכה הייעודית של adobe) אפשר להשתמש באופציות ההחלפה המתקדמות-יחסית של word כדי לעשות מה שעשית בזמנו עם ה-@ (השתמשתי במכאניזם דומה בעצמי כמה פעמים, והוא אכן עובד יפה). אפשר לנסות את התוכנה הזאת (לשים לב - קישור ישיר להורדה) שמבטיחה להמיר קבצי pdf לקבצי טקסט. לא ניסיתי אותה מעולם, ואין לי מושג אם היא עובדת גם עם עברית.

למעלה