ailag

New member
תפיסת מרחק

איך אנחנו תופסים תלת מימד? למה יש לנו שתי עיניים? ולמה את מודל העין במעבדה (עדשה ומסך, כמו שיש בעין שלנו) צריך לכוון כל הזמן ואת העין (נדמה ש) לא? היה דיון על זה לפני כמה זמן, אבל לטובת אלו שלא זוכרים כל פסיק שנכתב כאן, הנה : תסתכלו על משהו קרוב, עצמו עין אחת. פקחו אותה ועצמו את השניה. אתם רואים תמונה קצת שונה - כל עין רואה את העצם מזוית אחרת. המוח משלב את שתי התמונות ויוצר תמונה אחת (וגם הופך אותה, בהזדמנות). ככל שהעיניים צריכות להתאמץ יותר כדי שהתמונה תהיה בפוקוס בשתיהן, יחד עם הבדלי הזויות, כך המוח יודע כמה קרוב או רחוק העצם. (בקשר למודל העין, העדשה שם היא מזכוכית ולא יכולה להתאמץ = להשתנות ולשנות את המוקד שלה). הדגמה: עצמו עין אחת, הרימו את שתי הידיים והצביעו איתן אחת על השנייה (כאשר יש ביניהן מרחק מסויים). נסו לקרב את האצבעות כך שיגעו. פספסתם? עכשיו אתם יודעים למה. אז, לפחות למיטב ידיעתי, תמונות תלת מימדיות כוללות תבניות שחוזרות על עצמן עם שינויים קטנים. העין שלנו, אוטומטית, מנסה להתמקד יותר או פחות על תבניות שמופיעות ברווח שונה, והמוח מסיק שהעצמים רחוקים יותר. ההסבר שלי לא מלא - לא הסברתי מספיק על הקשר בין תמונות כאלו לזה שיש לנו שתי עיניים - אם מישהו יכול להמשיך את ההסבר ...

guyp2

New member
זה = התמונה עם הרקע הירוק..

ומתי יבוא מיש'ו שידע להסביר לנו איך זה עובד..? אני יודע רק שתלת-מימד אי אפשר לראות עם עין אחת... ושעוצמים עין אחת אי אפשר לראות את התמונות האלה..

New member
Magic3D

תוכנה קטנה וחביבה שמצאתי באתר Tucows. אין הרבה אופציות , אבל עם טיפה יצירתיות ופוטושופ אפשר לעשות דברים נחמדים. הסברים ל"איך זה עובד" ניתנו מעליי ומחר בצהריים אני אנסה לכתוב הסבר מקיף יותר. אבירם הקישור מצורף למטה :

guyp2

New member
לא הבנתי כלום מההסברים..! + שאלה..

התמונה יכולה להכנס ולצאת.. (הוסיפו התייחסות..) איך אתם מסבירים את זה שאני רואה הכל איך שהוא אמור להיות.. מה שיוצא יוצא ומה שנכנס נכנס.. ואח שלי.. רואה הכל הפוך..! מה שנכנס הוא רואה אותו יוצא ומה שיוצא הוא רואה אותו נכנס..

idanyd

New member
זה בגלל שנקודת הפוקוס שונה

ע"מ לקרות תמונת Stereograph יש למקד את המבט מאחורי התמונה. לכן קל לראות תמונות כאלה על מסך מחשב, כי יש עליהם בבואה, שנמצאת "מאחורי" המסך. אצל אחריך, במקום למקד קדימה, הוא ממקד אחורה (כנראה לכיוון האף), ולכן רואה הפוך. זו דרך הרבה יותר קלה, כי האף תמיד נמצא שם, ולכן ניתן תמיד להתמקד עליו. בגלל שהוא כ"כ קרוב לעיניים, שתי התמונות (משתי העיניים) נפרדות מהר, ואין בעיה ליצור את התמונה.

האם תוכל להסביר על התוכנה הזו ?

קראתי את ה- Help שלה, ולא ממש הבנתי איך לצור תמונה כזו... תוכל להעלות למשל את שתי התמונות אותן מיזגת לתמונת ה-3D של הפאי ? איך יצרת אותן ? קצת הסבר... אם אפשר....
תודה.

מכשייפה

New member
יש סוג אחר של תמונת 3D

(שלום כולם) שנקרא Wallpaper או Floating object והוא בעיני אפילו עוד יותר יפה. (וגם יותר קל לייצר אותו). צירפתי דוגמה שעשיתי עכשיו ב-Word וגם ציור יותר רציני שהורדתי מהאינטנט.

guyp2

New member
איך עשית את זה..?

מה עם ההסברים..? איך עובד הטשטוש..?

נֵץ

New member
רק רציתי להגיד (באיחור מה)

שסוף סוף הצלחתי לראות את התלת מימד שבענין. הבעיה שלא הצלחתי להבין מה כתוב (בעיקר בתמונה הירוקה).

guyp2

New member
טוב.. אז אני מצרף את שם התוכנה..

ואת התוכנה.. (יש להפוך את הסיומת ל-zip) למרות שאף אחד לא הסביר.. (בצורה שאפשר להבין מש'ו..) איך הכל עובד.. ואת האלה שלי מההודעה הקודמת.. (על זה שאח שלי רואה הכל הפוך..) אז לתוכנה קוראים RDSdraw יש גם כמה תמונות..

guyp2

New member
וקצת תמונות..

יש גם חלק הקובץ זיפ של התוכנה.. ושוב.. להפוף את הסיומת ל-zip

2_be

New member
לגבי...

הסברים בנושא.אני מקווה לארגן את מה שנאמר עד כה בתוספת עוד כמה דברים למאמר מסודר
<וכל זה יקרה ברגע שיהיה לי זמן...נקווה שבקרוב
, ובזה הרגע מיניתי אותך בתור זה שיזכיר לי אם תוך שבוע לא עשיתי את זה.>

למעלה