SmartCat

New member
הראש הכחול של חז"ל ../images/Emo99.gif

הרצאות מרתקות על הלכה ומוסר, תורה מן השמיים ועל הראש הכחול של חז"ל... *** לחץ עליי *** SmartCat :)

ronen1981

New member
משהו בקשר לילודה.

אתמול זכיתי להיות בישיבה של סניף חיפה של הנוער ובשיחה בין אנשים הועלה שם טיעון שאני פשוט לא מבין איך לא חשבתי על זה בעצמי. כידוע החרדים טוענים שאסור להם להשתמש באמצעי מניעה וכד אבל המציאות כנראה אחרת. חרדים נניח נישאים בשנות ה20 לחייהם (לא מעטים גם קודם) ונניח ואישה פוריה מקסימום עד גיל 40 (ברור שיותר אבל די בחסם זה לצורך הנקודה.) והתקופה בה מותר להם לקיים יחסים האישה מביצת (קרי הזמן הכי טוב להכנס להריון). איך זה שיש להם רק כ7 ילדים בממוצע למשפחה שכזו ? הרי אם אכן לא משתמשים באמצעי מניעה אמור המספר לעמוד על קרוב ל20 ילד.

snift

New member
אתם מתבלבלים בין סתימת פיות

לבין חרם צרכנים. זכותם של החרידים להתאגד ולאיים על מירס.

../images/Emo182.gif

1. ברור אישה שמניקה תינוק האחוזים הם אפסיים שתכנס להריון. 2.אחארי שאישה ילדה והרופאים קובעים לה שהיא חייבת לישמור מטעם הבריות כדאי שלא תכנס להריון..היא חיבת לצאייט לראפה...אפילו שזה יהיה כמה שנים 3.לא כל אשה זוכה בילדים מיד אחרי שהתחתנה..יש נשים שזוכות ללדת אחרי12שנים..ואפילו אחרי 20 שניה...במקום 4.ואם הרופאים כובאים מתעם הבריות שאסור לה ללדת ..אז לפי ההלכה מותר לה להשתמש בכל מני מצאים כדאי שלא תכנס להריון... 5.בכל מקרא אסור לגבר להשתמש במצאים...והמבין יבין...שלום לכולם מאוסטריה

אשרת

New member
הערה לסעיף ראשון- לא נכון

הסיכויים אמנם יורדים קצת, אבל הם לא בהחלט לא אפסיים. לגבי שאר ההודעה שלך... אין לי ממש מה להוסיף.

לידיעתך

עפ"י ההלכה מותר להשתמש באמצעי מניעה-אך לא בכל מצב, אלא על פי קריטריונים מסוימים.

ובכן :

מצחיק שלפתע נדלקתם, אבל אני שמח על ההתענינות. אז כנסו ללינק שפה והנה לכם פסק הלכה מנומק.

ronen1981

New member
אני רוצה מדבריהם של רבנים ידועים.

יותר לציבור הרחב מה גם שהתשובה שלו בסופו של דבר שאלי תרב האישי שלך כך שלאותו מקרה כמספר הרבנים כך עושים להיות הדעות.

ביאטה

New member
בקיצור,

כשלא רוצים ילדים ורוצים רק לקיים את ההנאה הזו מוצאים קרטריונים, כמו שמפורט בלינק הזה. יש לי שאלה אחרת, הרי ברור לכולנו שכולם !!! גם החרדים מקיימים יחסי מין , רק לא מדברים על זה(אני לא מבינה למה... הרי זה טעם החיים) ולפי ההלכה או לפי לא יודעת מה, אסור לגבר לראות את אישתו במערומיה , אז איך זה מסתדר ?!?!

אתם מצחיקים....

מאיפה לך שלא מדברים על זה גברתי ? למדת פעם בישיבה שאת יודעת שלא מדברים על זה ?? הגמרא עצמה מלאה בסוגיות הלכתיות ומוסריות בענין, אז כן מדברים על זה, רק בצורה שונה ואחרת מאשר בעולם החילוני, מותר להם לא ?? את אומרת שיחסי מין זה טעם החיים, אצלך אולי זה טעם החיים, אצל החרדים זה חלק מהחיים אך לא הכל ( אני מתכוון אצל רובם ). מי שקורא היטב את פסק ההלכה, ואני חוזר, קורא היטב, מבין שזה לא קשור באם בא לאדם לקיים יחסי מין או לא, זה שיקול אחד בתוך מכלול של שיקולים כלכליים, וחינוכיים, אין לי מושג איך הבנת מפסק ההלכה הזה שהכל תלוי רק ברצון לקיים הנאה וזהו.

זה שקר ידוע

הרי עד לפני 20 שנה היו למשפחה חרדית רק 3-4 ילדים בממוצע. הנימוק של "לא לשפוך זרע לשוא" ניתן לעקיפה בקלות, על ידי שימוש באמצעי מניעה על ידי האישה החרדים (והערבים) הפכו את ילדיהם למקור הכנסה מהמדינה והפריירים (אנחנו) משלמים

תביאו גם אתם הרבה ילדים

מה הכסף קובע הכל? אדם שלא רוצה להביא ילדים גם הכסף לא יעזור לשנות את דעותיו. גם בגולה לכל יהודיא היה ממוצא של 6.7.8.9.ילדים לאבי יש 9 אחים/יות. לאימיא 7. וכן הלאה והם לא דתיים או חרדים..מזה כל השטויות האלה אוד מעט תאשימו את החרדים שהם סוחרים בילדים? פעם חשבתם לעצמחם כמה עולה לגדל ילדים?זה אפילו לא האפס מקיצבת ילדים.

לחבז

New member
לרונן תסתכל כי אישה לא יכולה להכנס להריון אחרי כל יחס מין שהיא עושה וזה לוקח הרבה זמן

ronen1981

New member
מתברר שהפוריות קשור בכסף.

בשנת 1982-1980 הממוצע לאישה חרדית עמד על 6.5 ילדים. ובשנת 1996 עמד על 7.6 וזה קרה במקביל לעובדה שלא ניתן להתעלם ממנה "שהעלייה בשיעור הפריון החזוי לאשה חרדית חלה במקביל להגדלה פי 2-2.5 של קצבאות ילדים למשפחות גדולות.

למעלה