זה חבל מאד גברתי שאת כותבת שוב

שטויות, שוב את מערבבת תחומים, יהודים ויהדות. בפעם האלף ואחת לאיינשטיין לא היה קשר ליהדות, מנדלסון שנוא על ידי נציגי היהדות, מנדלסון שהטיף להשכלה בהחלט אינו יכול להיות אהוד ע"י החוג שלך. שפינוזה הוקע ע"י החברים שלך. באשר לשאר חז"ל הרי הוכח שלא ידעו כלום בעניין מדעי הטבע. טענו פה קודם שאת אישה משכילה ונמצאת פה על מנת להרים את רמת הדיון, אני מאד מתנצל גברתי אבל מאז שאת ומרעין בישין הגעתם רמת הדיון רק יורדת. במקום להתייחס לגופן של טענות אתם מעלים טיעונים כנגד הכותבים עצמם. ושאלתי אותך קודם מה קורה לאותו יהודי שזכה בנובל והתנצר, התחמקת מהשאלה. כי כרגיל כשאין לכם מה להגיד אתם או מתחמקים או צורחים אנטישמיות. גברתי את ומרעין בישין תת-רמה.

מגי35

New member
אני עונה לך רק על קטע אחד.

הקטע בו הבורות שלך היא כרטיס הביקור שלך. בעיקרון אני טוענת שלו היית מתמצא במקצת ביהדות היית חוסר הרבה מילים והרבה התמלמלויות בנושא יהדות ויהודים. לא. אני לא מתכוונת לשכנע אותך שיהודים שייכים ליהדות ויהדות ליהודים. מראש אני יודעת שזה לא מקובל עליך. מראש אני יודעת שלא אשכנע אותך שיש קמצוץ של קשר. מפריע לי -אוי, סליחה, נוגע לי ללב מאוד שעקב חוסר ידע מינימלי ביהדות לא שמעת, למשל, על הרמב"ם. איש גדול. רב בישראל. רופא. וכותב פיסקי הלכה. אותו רמב"ם כתב סיפרי מדע. סיפרי רפואה שעד היום מצטטים אותם הן בלימודי רפואה והן בכנסים של רופאים. הרמב"ם כבר לפני 500 שנה ידע לאבחן מחלות. לתת פתרונות.ואני מציעה לך להקליד את המילה רמב"ם בגוגול ותקבל מאות ציטוטים ודוגמאות בנושא מדע ורפואה. (אני בטוחה שתעשה זאת רק בגלל הסקרנות הטיבעית שיש לכל בן תרבות, הלא כן?) גם אם לא שמעת על רש"י, יהודי, יהודי יקר שגר בצרפת- ערש התרבות הראויה לחיקוי- הוא פירש ותיאר את המחלות המצויינות בתורה במדוייק לעכשו. האיבן עזרא, עלה על גדולים וטובים ממנו, וכתב ספרים המסבירים את רעידות האדמה. את סיבוב כדור הארץ-כפי שהוא חשב-.את הגיאות בים. רוצה עוד דוגמאות לחז"ל ביחס למדעי הטבע? בינינו, תודה. היום החכמת מאוד. לא. לא. אין צורך להודות לי עבור המאמץ...(שיעורים פרטיים בחינם)

מגי35

New member
אה, כן. שכחתי הערה אישית לך הבארון

אתה מתלונן שתגובתי הינה אישית במקום...וכו. אתה גרמת לכך. משפטים כמו: חסר תקנה. אידיוט. תרנגולת הם לא פחות חיצים אישיים וכבר העירו לך על כך הן בפורום זה והן בפורם של מרצ. אתה המחליט: האם הדיון הופך להיות אישי וגורר אותי (בעוונותי הרבים, כי המה...) או בדיון הופך להיות עניני. AND NOW SHOOT

אני שאלתי אותך שאלה פשוטה

האם יהודי שזכה בנובל והתנצר יהודי הוא ? את מתחמקת וממשיכה להתחמק.

קישין

New member
מה כל כך מסובך כאן

יהודי שהתנצר הוא יהודי מומר כזה היה דיזראלי ראש ממשלת בריטניה בזמן המלכה ויקטוריה. אך גם בהיותו מומר אהד את יהדותו וידועה אימרתו לחברי הפרלמנט שליגלגו עליו: בזמן שאתם עוד טיפסתם על העצים, אמרו מיזמורים במקדש שלמה

ויהודי מומר כדי להיות מוכר ע"י

הרבנים האורתודוקסים כיהודי צריך לעבור גיור מחדש לא ?

את גם מוליכה בכחש בנוסף לכל

כנראה שאמנות השקר מקובלת על כל הרבה מאמינים שכותבים פה בתפוז. מתי חי איבן עזרא ? במאה ה-12 לספירה בזמן תור הזהב של יהדות ספרד נכון ? אז עוד לא ידעו בכלל על כוחות משיכה ולכן לא יכלו לחשב את הגיאות. שלא לדבר על התפיסה ההליוצנטרית ששלטה אז. ולכן הניחו שכדור הארץ עומד במקומו והכל סובב סביבו. ובאשר לרפואה, תנוח דעתך אף אחד במחקר הרפואי המודרני לא מצטט את הרמב"מ. ושוב אני מדגיש בפנייך אין ולא יכלה להיות לחז"ל השכלה מדעית בעידן שבו המדע היה עוד בחיתוליו. לדוגמא מובא בנטעים סיפור מטופש על המבול ועל כוכבי כימה, סיפור שמקורו בחז"ל. היחידים שתרמו בתקופת טרום ימי הביניים למדע היו היוונים. אני מציע לך לנסח את דברייך בהתאם למה שאת יודעת ולא להשפריץ שטויות שאין לך מושג בהן.

מגי35

New member
אחד כמוך, שעונה איך שעונה, תשובתי

היא: גם אויל מחריש- לחכם יחשב..... ומכאן ואילך אני מתעלמת ממך כליל. (תרנגולת, שוטה, אידיוט, שקרן- אליל התרבות של בתי הקפה ברומא-שאחרזאדה-פירנצה)

Ouri_s

New member
מה הקשר

לשמאלנים "בוגדים"..... זה שיש להם השקפה פוליטית שונה משלך לפתור בעיות והם חושבים אחרת זה לא אומר שהם בוגדים.. את פשוט לא יודעת על מה את מדברת.. אין קשר בכלל.

Anne4

New member
גם אתה לוקה בהבנת הנקרא?!

או שאתה סתם עושה את עצמך?!

notafish

New member
באמת די!../images/Emo19.gif

ממש לא לענין. אף אחד לא יכול להאשים אותי בחיבה יתירה לחרדים: יש רבים מהם שחיים על חשבון משלם המיסים, הם מנצלים את כוחם כלשון מאזניים בכנסת להעביר חוקים שערוריתיים, ויש בהם גם קיצוניים אנטי-ציוניים (נטורי קרטא). אבל להדגיש שמישהו שמואשם בבגידה (בעצם, עוד לא מואשם אפילו) הוא חרדי, זה אפליה ופרופוגנדה בדיוק כמו שהחרדים מדגישים שנרקומן\רוצח\אנס\סתם פושע הוא חילוני. ויש כמובן גם בוגדים חילוניים "טובים"...

למה לא להדגיש ?

כשחרדי נתפס עושה מעשים מגונים בילדה בת 6 אנו מתרעמים לא ? למה אנו מתרעמים, כי הם לכאורה באים מרמת מוסר יותר גבוהה מעצם דתיותם. ואילו כשאחד מהם עוסק בבגידה, (ואני בטוח שהוא לא היחיד). כמו שאם תעשה בדיקה מדגמית בנמל תעופה בן גוריון על מתוך 100 חרדים על 90 תמצא יהלומים מוברחים, איך מתרצים את זה ה"צדיקים" ?

Anne4

New member
רבים מהחרדים חיים על חשבוני

לצערי - רבים מן החרדים (תודה לאל שלא כולם) חיים על חשבון המדינה. זה המצב, ולכן אני, כחברת "שינוי" - נאבקת בכך, ודורשת להפריד את מוסדות הדת מן המדינה, ולהפסיק את ההקצבות לאנשים הרוצים ללמוד כל ימי חייהם גמרא ולימודי קודש. יחד עם זאת, היות והמדינה נותנת להם את המענק המינימלי ההכרחי (שגם לו לדעתי אין כל הצדקה), רבים מהם חיים בעוני. לפי הסטטיסטיקה, רוב האנשים העוברים על החוק, הנם אנשים עניים. אי לכך, זאת כנראה הסיבה, כי רוב מבריחי היהלומים הנם חרדים, אבות למשפחות מרובות ילדים. הפתרון הבריא למצב הקשה הזה הוא כמובן - עידוד החברה החרדית ללמוד מקצוע מכניס ומכובד (ואף לעודד את מי שיכול מקרבם גם ללמוד באוניברסיטה). והיה וכך יהיה - מקרי ההברחה כמובן יתמעטו. לדעתי, בתכנון נכון של היום, ניתן גם לחרדי החרד לדבר ה´, לעבוד במשך היום, ובערב - להקדיש את שעות הפנאי שלו ללימודי הקודש , בדיוק כפי שאנו, בחברה החילונית, מקדישים את שעות הפנאי שלנו לקריאת ספר טוב (או לחלופין לכתיבה בפורום "שינוי" ב"תפוז"
). ובא לציון גואל ושלום על ירושלים

8101040

New member
אולי תסבירי לי איך בדיוק אני חי על

חשבונך? (הערה. לא אומרים מרובות ילדים אלא ברוכות ילדים)עוד לא קרה לי אף פעם שבאתי למכולת לערוך קניות ובא משהו (חילוני) ושילם עלי. ואם את מתכוונת לקצבאות, מהזה שייך על חשבוני או על חשבון ההוא? יש פה סדר במדינה וכל אחד שעובד משלם מיסים,ביטוח לאומי,ארנונה,(אגב החרדים מכניסים כסף שמן לקופת המדינה.בא נעשה חשבון פשוט משפחה המונה עשרה ילדים ומחתנת אותם פירושו שהיא קונה עשר דירות,דירה ממוצעת עולה 100,000$ כידוע לך שמתוך סכום זה אחוז של כ-17% הולך לקופת המדינה נטו 17,000$*10= 170,000$ וזה רק מהדירות (וחילוני שיש לו ממוצע שתי ילדים וכלב????????

notafish

New member
כי זה בסיס לגזענות../images/Emo19.gif

ולדעות קדומות. "כשחרדי נתפס עושה מעשים מגונים בילדה בת 6 אנו מתרעמים לא ?" תאמין לי שאני מתרעם על כל אחד שעושה כזה דבר, והאמונות שלו זה הדבר האחרון שמענין אותי. (כמעט כתבתי "אדם" במקום "אחד", אבל מי שעושה מעשים מגונים בקטינים לא ראוי להיקרא אדם) זה שהחרדים מרגישים את עצמם "מרמת מוסר יותר גבוהה מעצם דתיותם" זו בעיה שלהם - לבוא ולהצביע על חרד פושע\בוגד\סוטה ולהגיד "הנה אתם לא כל-כך מוסריים כמו שאתם טוענים" זה להודות שלטענה שלהם ראויה בכלל להתיחסות, חוץ מזה שהם תמיד יגידו שזה היוצא מן הכלל \ אצל החילוניים יש הרבה יותר \ בלה-בלה-בלה. אגב, יש לך סימוכין לענין הזה של יהלומים מוברחים?

notafish

New member
כמובן../images/Emo19.gif

הם חרדים, הם טסים לבריסל/אנטוורפן, לכן זה מוכח ש-9 מתוך 10 הם מבריחים. זה ברור, לא? אתה מכיר את המושג "טיעון מעגלי"?

notafish

New member
תאר לעצמך שכן../images/Emo19.gif

ומזה אתה מסיק ש"כמו שאם תעשה בדיקה מדגמית בנמל תעופה בן גוריון על מתוך 100 חרדים על 90 תמצא יהלומים מוברחים." הגיון צרוף. בוא נזרוק אותם ישר לכלא, בלי משפט. הם חרדים, אז הם בטח כולם אשמים, לא? אתה יודע מה? בדיוק כמו שחרדי רע יכול להוציא שם רע לקהילה שלו, ככה נראה לי שאתה מוציא שם רע לחילונים שנלחמים בכפייה הדתית.

למעלה