8101040

New member
אתה צריך ללכת לבית חולים

ולראות איך אנשים מתיסרים עד מות, וכל זה מדברים לכאורה פעוטים כגון חיידק קטן או כוויות וכו´ ופתאום אנשים מחפשים את הרב שיתפלל אליהם. למה? האם חשבת פעם מי נותן לך אוויר לנשום? מי נותן למוח שלך את הפקודה להעביר פקודות לגוף? למה האלוקים שלנו המקום שלו באף מקום? האמת אתה כתבת נכון בכל הרוחות שם הוא נמצא "מלא כל הארץ כבודו"

גברתי הצעירה, תרבות מערבית מתחילה

בבתי קפה, ראי דוגמא פאריס, רומא וברלין. אני יודע שאת לא יודעת מה זו תרבות מערבית, כי מה שאת מכירה זה כנראה השטויות של ארצות הברית (להזכירך שם אפילו לא מדברים אנגלית 226 שנה). ןלחרדים אין בכלל תרבות. אבל בתי קפה הם מקום המפגש של הבוהמה, והבוהמה היא יצרנית התרבות, באים הציירים הסופרים המשוררים ומתערבבים בעם. כך נוצרת תרבות. ואגב ביאליק שאותו ציטטת אהב מאוד את בתי הקפה בדיזנגוף.

מגי35

New member
אני מאוד מקווה שאתה מבין מה אתה כות

כי אם לא, יש צורך דחוף לבדוק כמה דברים בצנרת....

גברתי הצעירה אם נסתתמו טענותייך

את לא חייבת ללכת לפסים אישיים. מה לא הבנת במה שכתבתי ?

אין שום בעיה אצלי בצנרת

אבל יש בעיה בצנרת של תרנגולות טפשות שחוזרות על מה שאומרים להן כמו תוכי.

אין שום בעיה אצלי בצנרת

אבל יש בעיה בצנרת של תרנגולות טפשות שחוזרות על מה שאומרים להן כמו תוכי.

Anne4

New member
בארון - די!!! אולי תתחיל להתנהג...

בארון: אולי תתחיל להתנהג כבארון? כידוע - בארון הוא ג´נטלמן, ולא מכפיש גברות, ובמיוחד לא של הפורום שלנו!!! (גם אם הוא חושב שהוא נפגע מהתנהגותן, הוא צריך לספוג זאת כג´נטלמן וכבארון, או לחלופין להחליף את שמו)

סליחה אבל גם בארון יכול להגיב

בצורה מסויימת כשאנשים חסרי תרבות תוקפים אותו. הרי מגי35 לא תוקפת אותי, היא תוקפת את התרבות המערבית שאני ואת (אני מקווה) חלק ממנה. אין ברצוני לחיות במדינה של לחשים וקמיעות, אלוהים נומרולוגיה ואסטרולוגיה ושטויות אחרות. לכן אני טוען שהיה טוב בתקופה הבריטית. היה תרבות, קיבוצים, אנשים שעבדו למחייתם. והיה הדבר הכי חשוב, רוב הישוב היה רציונלי. היה כבוד לפרופסורים, דוקטורים ומדע, לא היתה השטתות המונית כזאת על דת ואמונות אחרות. היום רב מקבל אותו כבוד כמו דוקטור למדעים, איך זה יתכן לכל הרוחות ?

מגי35

New member
תרבות מול תרבות! מערב מול מזרח!

התרבות האירופאית, אכן היא נהדרת. נאדרת. נשגבת. נעלה. ראויה לחיקוי. מפרה את הנהנים ממנה. אבל, ברון נכבד, התרבות אליה אתה שואף- ואני בטוחה שאני קולעת למטרה הפעם- היא לא התרבות של בתי הקפה ,אלא, אם כן אתה עומד על כך ובזה ניגמרים הויכוחים בינינו. התרבות האירופיאית היא גם תחאטרון משובח. היא מוסיקה נפלאה. היא ספרות. מוזיאונים. כדורגל (כן כן גם זו תרבות...) ומה לא? אבל אני שואלת עצמי האמנם אנחנו זקוקים לחיקויים? האמנם לנו אין תרבות ומורשת משלנו? האמנם יש לנו במה להתבייש? האם אין לנו תיאטרון. אין לנו קונצרטים. אין לנו ספרות. אין לנו מורשה מימי הביניים. אין לנו זכות אבות כמו לכל העמים דבר המשמש להם גאוה לאומית. מה לנו כי נרעה בשדות זרים? ואם אנחנו כבר רועים בשדות זרים- וזאת כדי שנהיה נאורים. איטיליגנטים. בעלי השכלה רחבה וכוללת. אז מדוע אנחנו בוחרים לעצמינו רק מה שנח לנו? מדוע לא נחקה את תרבות הסובלנות? מדוע לא נחקה את תרבות הכבישים של האירופאים? למה תמיד נחפש את בתי הקפה, את השטרודל, את הקפוצינו ולא את דרכי ההתנהגות של האירופאים? ואני, בכלל לא חושבת שיש מה לחקות את האירופאים. אני מרגישה עצמי מאוד מאוד נאורה גם בלהסתפק במידע ויד כללי ובעיקר בידע יהודי. מה רע כל כך? האירופאים במאה ה-20 לא היו במיטבם. 2 מלחמות עולם שגילו לנו עד כמה האירופאים הם נאורים. הם תרבותים. התרבות שלהם היתה בעיקר במאה ה-19 וה-18. המוסיקה קבעה שורשים במאות ההם. הספרות והשירה העיקרית היתה אז. אז רגע, מה בעצם חסר לנו? למה אנחנו נוהגים כבת יענה כאשר אנחנו יכולים להתגאות בתרבות משלנו? ואנא, אל תביא לי את החרדים עכשו. התרבות שלהם- בעיניהם- היא ה-תרבות. ואתה יכול ואף מותר לך להתעלם מהאושר שלהם. אני גאה בתרבות היהודית. אני נהנית מתרבות זרה אבל לא האירופאית. תרבות של האינדים והאצטקים- למשל, מעניינת אותי הרבה ממקזזי הדם האירופאים לכל דורותיהם. את המוסיקה שלהם הנאורה שמעו במארשים היהודים בדרך למישרפות.

איזו תרבות יש לך בארץ שהיא לא

אירופאית ? ואיזו מורשת תרבותית השאירו היהודים לעולם ? אנא האירי את עיני.

אם אתה שואל שאלה כזו....

כנראה שמעולם לא פתחת ספר היסטוריה. לך לספריה האזורית, קח 20 ספרי היסטוריה על העם היהודי, התפתחותו - והבן את השפעתו המכרעת על יצירת תרבות המערב... היהדות היא לא רק גמרא ושאר בוקי סריקי - היא הרבה מעבר.

קישין

New member
מר מינכהואזן בודאי קרא היסטוריה

אך מעדיף להתעלם מפרנץ קפקא, מנדלסון, איינשטיין, סלבין, ועד ועוד גם ממקבלי פרס נובל בעם היהודי הוא מתעלם האם הברון מבני ברית?

באמת חכמולוג אף אחד מהם

לא היה חלק מהתרבות היהודית, כולם שם ייצגו את התרבות החילונית (קרי אירופית) שאתה כל כך שונא.

קישין

New member
אז צא

הערם ערימה ושרוף את התלמוד כפי שעשו אבותיך (שריפת התלמוד)

מר מרעין בישין ההתנסחות שלך היא

בהחלט של חרדי מהסוג השפל ביותר. אתה ומגי35 צריכים אשפוז מהיר עם ניתוח כריתת אונות קדמיות.

אתה מכיר את סיפור העקרב

שרצה לחצות את הנהר ? 1947, אירופה המערבית אי שם ליד אוסטנד. קבוצה של חרדים באה לפעיל הסוכנות ואומרת "תעלו אותנו ארצה". "בסדר" אומר הפעיל, "אבל רק אם אתם מבטיחים לא להסית ולהמריד את האנשים כנגד הסדר הטוב הקיים בספינה ומבטיחים לקיים את חוקינו כלשונם." "בסדר." עונים החרדים. עולים על הספינה היא מתחילה בשייט שלה דרומה דרך התעלה, בין קלה לדובר, עובר פעיל הסוכנות ליד ההגה ורואה את משיט הספינה לובש שחורים ומתפלל. "מה קרה לך ? נדפק לך הראש משק מלח ?" שואג הפעיל. "הגעתי למסקנה שפעמי גאולה עומדים לפנינו והמשיח יבוא ולכן אני צריך להתפלל" עונה המשיט, בינתיים השמים מתחילים להתקדר, עננים רבים מתאספים וסערה פורצת. "צ´מע" אומר הפעיל למשיט "לפחות תוציא אותנו מהחלק המסוכן ביותר של התעלה האנגלית. לא מספיק יש פה סערה גם ה- Royal Navy עושה פה סיורים." "משיח משיח משיח.. לה לה לה לה לה" שר המשיט. לפתע פוגע ברק באחד התרנים של האניה הוא נשבר נופל על הסיפון ועושה שם חור, מים מתחילים לחדור הספינה טובעת מהר. פעיל הסוכנות שנפגע אף הוא מהתורן ונמצא בתהליך גסיסה זימן אליו את החרדים, "למה עשיתם לנו את זה, למה בגדתם במשימה הלאומית שלנו ?" זועק האיש בעוד חלק מהתורן מזדקר דרך חזהו. "מצטער" ענה החרדי "זה בטבע שלנו לגרום לאנשים לעזוב את מה שהם עושים וללכת בדרכנו"

מגי35

New member
מי שחסר תקנה זה אתה ורק אתה

מסתבר שאתה שמערבב תחומים זה בזה. בעיניך, שאני כותבת על יהדות הרי אתה רואה רק שחור. חרדים ותו לא.ואתה חסר תקנה מוחלט!!ומצידי, שזה יראה אישית. משום שאתה מגיב עם הראש בקיר.... יהדות זה לא רק חרדים. יהדות זה גם כל המלחינים היהודים. המשוררים. הסופרים. הממציאים. אלו שקיבלו את פרס הנובל. ואלו שלא. תמיד כאשר יכתבו עליהם יזכירו את מוצאם היהודי.לא יעזור בית דין. מאחר ובעינך יהדות זה חרדים, הריני לחזור בפעם המי יודע: יש לנו על מה לסמוך. על התנאים. על הגאונים. על נושאי הכלים. על הפוסקים. כולם הוציאו תחת כתב ידם מאות ספרים. ספרים בנושא ההלכה. ספרים בנושא התנהגות בציבור. ספרים שעונים על שו"ת שהאירו לבני הקיהלות את דרכם. זה שהוד מעלת האירופאים הנאורים, המעולים, התרבותיים ה..ו..ה..ו..ה..מחוללי שתי מלחמות עולם --לא אימצו את תרבותינו, את מורשתינו, את היופי שבנו זה משום: א. הם נוצרים שיש להם חשבון עם היהדות ב. משום שיש להם את גאוות היחידה שלהם ומאמצים לעצמם אך ורק את תרבותם שלהם. אנחנו היהודים, ואני מתכוונת רק ליהודים, אוהבים לאמץ גישות שונות. תרבויות שונות. אבל, עם סייג אחד: בתנאי שזה יהיה נוח לנו. כיף לנו. משהו כמו קפוצינו בסנט מרקו בונציה. איפה שזה מכביד עלינו, אנחנו לא שם...כך בתרבויות הזרות וכך בתרבות היהודית. ברון נכבד מאוד, לדעתי אין לך כל מושג מה זה יהדות. אין לך כל מושג מי זו היהדות.(אפשר להסיק זאת מתגובותיך ) אין לך מושג כמה אתה מפסיד. וחלילה, אני כלל וכלל לא מתכוונת- בשלב זה- לענין הדת. יהדות נטולת דת פנים רבות ויפות לה. יהדות כולל דת הינה כליל תפארת היצירה. לא חייבים לאמץ אותה, אבל, מותר להכיר אותה. לדעת אותה . אף לא אחד מת מזה.....

למעלה