כנראה שאתה לא יודע אם אתה ממשיך

לכתוב את מה שכתבת אחרי שאמרת "תאר לעצמך שכן" ובכן באנטוורפן יש את בורסת היהלומים העולמית. רוב סוחרי היהלומים באנטוורפן הם יהודים חרדים (זה לא האשמה שלי אלא צו מלך בלגיה מלפני 300 שנה לערך). רוב הטיסות מישראל לאנטוורפן הרכבן חרדי טהור-> מסקנה ? 1+1= ?

מגי35

New member
עשיתי 1+1 וקיבלתי: חרדים עובדים...

אלו עובדים וזה טוב להם. טוב למדינה. אבל, אתה, בשעות הבוקר המוקדמות שואל עצמך: איך יכול להיות שהם עובדים. חרדים?

מגי35

New member
ויותר מזה, כמי שביקרה באנטוורפן

אני מוכרחה לציין את חיי הקהילה הפוריים בקרב היהודים שם, רובם חרדים. כולם עובדים. ועל כולם עולה ידיד אמיתי של ישראל: יוסי שולדינר. יהודי חרד העוסק מלבד בעבודתו השוטפת גם בגמילות חסדים ועזרה לניזקקים בעיקר אלו הבאים מישראל לריפוי. אחד מאלו שטופלו או יותר נכון- נעזרו על ידי האיש הזה-ה-ח-ר-ד-י, היה איש מרצ מירושלים שלבסוף נפטר בניכר. אותו איש, שהדת בשבילו- עד מחלתו- היתה סמרטוט אדום- ולא רק הדת ,אלא, בעיקר העסקונה הדתית שהיתה בעיניו לצנינים ומוקצה מחמת המיאוס, הוא הוא, התראיין במעריב לפני מותו והלל ושיבח את אותו יהודי יקר ומשפחתו ואמר: חבל שהייתי צריך להיות חולה וזקוק לרחמי אחרים כדי להיטיב לדעת ולהכיר את החרדים.... נו, טוף, את זה אני טוענת ימים ולילות ואין עונה.....

Anne4

New member
נכון מגי, את צודקת. זכור לי המקרה

אמנם כרגע פרח ממני שמו של אותו פעיל ידוע ממפלגת מר"צ, אך המקרה אף התפרסם בזמנו בעיתונים. אכן - הרבה יותר קל להשמיץ (ראי במיוחד מהגיגיו של ידידנו המתגעגע לימים ההם של המנדט, כאשר אמנם היה קזינו על החוף הים, אך הבריטים גם תלו יהודים - ולזה הייתי קוראת: "לא מדובשך ולא מעוקצך"), מאשר להלל או סתם לחפש את המשותף בינינו.

אין קשר בין הדברים

אני לא בא להגן או לתקוף את דבריו של הברון הנכבד (שבא אלינו במיודח ממקום מושבו בפורום נטעים) אלא לציין את העובדה שאין קשר בין המצב האידילי (לדעתו) אותו הוא תיאר לעובדה שהיה שלטון בריטי בארץ וניתלו יהודים. ממש כמו שאין בין מחבלים פלסטינאים שמתפוצצים באוטובוס לבין הכפייה הדתית

Anne4

New member
"אין קשר" - אהבתי המלה ../images/Emo6.gif

מכוון כמובן ל"דברי הוצאו מהקשרם".
אז שבת שלום לך וד"ש לדברים שהוצאו מהקשרם.

וזהו אכן מקור הניק שלי

הניק נפתח במיוחד לראשונה כאשר נתקלתי בהודעה שהיה צריך לכתוב בראשה "אוסף של דברים שהוצאו מהקשרם" (כמובן בפורום המיתולוגי "בלי צנזורה")

ואכן באנטוורפן המצב כנראה טוב

הנה יהודים חרדים שעובדים למחייתם, אינם כופים את דתם ואת מנהגיהם על הסביבה וחיים בעושר ובאושר. חבל שרק בארץ החרדים הפכו להיות עלוקות....

שיסעו כולם לאנטוורפן וכך ניפטר מצרה

צרורה. גם את יכולה לנסוע לשם. אבל משק החי של העופות והתרנגולות לא ישחרר אותך, מעניין למה.

פלסטיק

New member
אפשר להחליף את החרדים שלנו בשלהם?

אין לי דבר נגד חרדים או פרוטסטנטים ובודהיסטים, יש לי בעיה עם טפילות. כאן קבוצה מסויימת (גם לפי דעתך כפי שרשמת אותה בפורום)) הפכה טפילות לדרך חיים. כדרך מקרה הם גם חרדים. הייתי יוצא נגד כל קבוצה שבאופן מאורגן היתה טפילה על גבי (נגיד אם כל שותי קפה שחור עם שניים סוכר היו כאלה), זה שנכון לעכשיו החרדים הם כאלה לא מחסן אותם כנגד תגובה נאותה. אני לא חושב שמגיע אותות הצטיינות לאדם עובד ותורם (כולל אותי) ומגיע כל גינוי בעולם לבטלן. לכן החרדים העובדים הם בסדר כמו כל אדם עובד אחר (ואינם מאורות השמים). ובקשר לכת שהפכה לבטלנית - הדעה עליה ידוע ואיננו מבין על מה הויכוח.

איך זה טוב למדינה אם הם עובדים שם

ולא פה ? איך זה טוב למדינה אם הם מבריחים לתוכה יהלומים ?

מגי35

New member
תגיד לי. אתה מבין מה אתה כותב?

הברון ממיכנאוהזן כבר כתב יותר לענין ממך. אתה לא מבין שאם הם מבריחים יהלומים- כפי שאתה כותב- למדינה אז זה טוב לנו. המדינה מוכרת את היהלומים בשחור לזוגות צעירים שמקבלים החזר על כך ממשרד השיכון מהיחידה לזוגות צעירים. וככה מרויחים כולם. החרדים. זוגות צעירים ואולי גם אתה. רגע, אתה שואל מה הקשר בין היהלומנים לזוגות צעירים? נו, זה בהתאם לכתיבה שלך. אין קשר בין ברישא לסיפא....

מגי35

New member
ושיהיה לך שבת שלום ומבורך. שבת

רגועה. שבת של חיוך. שבת של חיוב. של של "בעד" ולא רק "נגד". מי יתן.....

ושיהיה שלך שבת שלום ומבורך

שבת רגועה. שבת של חיוך. שבת של חשיבה. של חכמה ולא רק טמטום. מי יתן.....

קישין

New member
אוסף הביטויים שאתה משתמש בו

מעיד על אישיות קצת פרובלמטית נראה שהמרירות המובנית בך, מתועלת לכיוון כל דבר המריח יהדות בכנות: אתה שייך לעם היהודי?

חשוב ודחוף ביותר

להציל את המדינה והחיות את החברה שילוב של נואמים מהימין והשמאל אומרים הפער החברתי בארץ הוא האיום האמיתי יש לפעול ועכשיו ההפגנה נגד המדיניות החברתית-כלכלית של הממשלה ביום ראשון הקרוב, בשעה 19:30 ברחבת מוזאון תל-אביב בסיסמה "הפער החברתי-האיום האמיתי!". "הדג נחש" יופיעו בין הדוברים - ראשי עיריות דימונה ושדרות, יוסי שריד יו"ר מרצ, יובל אלבשן - יו"ר קואליצית הארגונים החברתיים, נציגי תנועות נוער וארגוני סטודנטים ועוד. הסעות: ירושלים, גן הפעמון - 17:30, מודיעין - צ. שילת 18:00, אשדוד, בני ברית - 18:30, אשקלון, תחנה מרכזית 18:00, באר שבע, תחנת דלק מול התחנה המרכזית 17:00, חיפה, בנין העיריה - 17:30, מרכז חורב - 17:45, כפר סבא, קניון כ"ס - 18:00, כפר קרע, מרכז הכפר - 16:30, צ. הרוא"ה - 17:15, צ. להבים 17:20, צ. בית קמה 17:30, צ. ברכיה, צ. פלוגות 18:00, קרית חיים, רח´ עזה 17 - 17:00, צ. רעננה - 18:15, רחובות, מגרש גורדון - 18:30 למידע נוסף צרו קשר במסר

למעלה