מיליוני צמחונים ברחבי העולם אומרים שאפשר בלי,
מה מונע בעדך להיות צמחונית? את בעצמך כותבת שבני אדם יכולים לחיות מצויין על תזונה צמחונית. גם בתזונה אורגנית יש סבל והתעללות וגם בביצי חופש יש התעללות, כי הדרך היחידה להפסקת ההתעללות זה ע"י המנעות מאכילת בשר. הזרעה מלאכותית וסלקציה מלאכותית הם שיטות פסולות שגורמות לעיוותים ביולוגים ולסבל לבע"ח, הדברים האלה קיימים גם בתעשיה האורגנית שאת כה תומכת בה. בחירת התכונה הרצויה לאדם (ולא התכונה הרצויה לחיה) גורמת לעיוותים ביולגים, לפרות שלא מסוגלות כמעט ללכת בגלל עטינים מנופחים, לתרנגולות עם חזה גדול נוצר לחץ על השלד, ונוצר לחץ על מערכת הלב והריאות. העיוותים הביולוגים האלה קיימים גם בתעשיה האורגנית שאת מממנת. אני יכול לחיות בלי בשר, וכך גם אחרים. ותתפלאי אבל חיות המחמד שלי (חתולים) מואכלים במזון טבעוני של חברת vegpet, ותמיד אאכיל בע"ח שאני מטפל בהם בתזונה טבעונית. מדוע "צמצום פגיעה" היא טענה טיפשית בעינייך? אם אפשר רק לצמצם ואין אפשרות למנוע לחלוטין, אז מדוע לא לצמצם? למה לומר שאו הכל או כלום? וגם את, שוב ושוב חוזרת על אותם טענות, אני לא טוען שאת לא מקשיבה, אני רק אומר שזה מראה שאנשים שונים מחזיקים בדעות שונות. הכשל הלוגי הוא לדעתי בכך שאת אומרת שמותר לפגוע בבע"ח כל עוד הפגיעה הזאת נעשית בצורה הומנית, ואני אומר שלא, אסור לפגוע, ולא משנה גם אם הפגיעה היא הכי מתחשבת והכי נעימה שבעולם, כי פגיעה היא פגיעה. תשימי את עצמך במקומה של החיה, אם היו מחליטים שמותר לפגוע בך פיזית אך ורק בתנאי שהפגיעה מתחשבת, האם היית מקבלת את זה? ואם התשובה שלך היא לא, אז התשובה שלך צריכה להיות גם "לא" לגבי החיה. זה המשמעות של "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך". יש גם הבדל בין אדם לאדם, זה שיש הבדל זה לא אומר שצריך להפלות, כפי שלא צריך להפלות נשים במקומות עבודה ולמרות שיש הבדל בין נשים וגברים, וכפי שלא צריך להפלות שחורים ולמרות שיש הבדל בין שחורים ללבנים. אז יש הבדלים זה נכון, אבל המסקנה לא צריכה להיות שבגלל שיש הבדל אז מותר לפגוע. לכבד אחר זה אומר לפעול לפי המשפט "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך", וכל עוד את לא פועלת לפי המשפט הזה אז את לא מכבדת את בע"ח. ולא אמרתי שבחרת בדרך שבחרת בגלל ששטפו לך את המוח ולא הפעלת שיקול מחשבה בנושא, דיברתי למטה על זה שאני רואה אוכלי בשר באופן חיובי, ולא מסתכל עליהם באופן שלילי בגלל שאני יודע שרובם לא מודעים למה שקורה בתעשיה, לא דיברתי שם עליך באופן ספציפי.