והסיבה שאת לא מפרטת אותם היא?

את מאמינה גדולה בצמצום פגיעה??? את פוגעת פי 8 יותר בצמחים ממני, ואת גם פוגעת בבע"ח. את לא מצמצמת פגיעה, את פוגעת פי 8 יותר, ואת תומכת בתעשיה של עיוותים גנטים שמבצעת זוועות בבע"ח, זה נקרא למקסם פגיעה ולא לצמצם. ולא התייחסת לשאר הדברים שכתבתי, את כותבת שיש מעמדות בעולם, אז האם מתוך זה שיש מעמדות בעולם מגיע לי לשאת 2 נשים? כי אני גבר? והאם את בתור אישה צריכה להרוויח פחות מגבר? כי את אישה? האם זה שיש (לדעתך) מעמדות בעולם זה אומר שצריך להפלות שחורים, כי הם שחורים?

לטענות החדשות שהעלתי בהודעה האחרונה לא

קיבלתי התייחסות. ולשאלה הכי חשובה "למה להרוג כשאפשר בלי?" גם לא קיבלתי התייחסות. אם אינך רוצה להמשיך, אפשר לסכם את הדיון בהסכמה על זה שאנחנו בחוסר הסכמה.

אלב85

New member
../images/Emo127.gif

"למה להרוג כשאפשר בלי", אכן נקודת המפתח. אני רוצה להיות צמחונית, אבל מאוד קשה לי, אם לא אכלתי בשר אני מרגישה רעבה (זה פסיכולוגי לחלוטין). אני מנסה בינתיים להצטמצם קצת עם הבשר לפחות. אם בא לך לענות, מתי הפכת לצמחוני? האם היה לך קשה?

היי, הפכתי לצמחוני לפני שנה ו-7 חודשים.

במעברי דירות היה לי קשה, כי כשלא היתה אפשרות לבשל ושצריך להיות תלויי בתזונה שיש בחוץ אז זה קשה, אבל איך שהוא הסתדרתי. (כי תמיד אפשר לקנות קופסאות שימורים עם קטניות) ומעבר לזה: זה עניין של להכיר יותר טוב מזון צמחוני. אם את רוצה, יש את פורום צמחונות וטבעונות בתפוז, את יכולה להתייעץ שם.

ואני חושב שעיקר הקושי

הוא קושי חברתי, כי אינטרקציה בין אישית בין אנשים נעה המון סביב אוכל, כך שלהיות שונה מאחרים בזה יש קושי. וגם קושי בשינוי הרגלים ישנים, לוקח זמן עד שכל דפוסי החשיבה הישנים נעלמים. בכל מקרה, כל הכבוד שאת שוקלת צמחונות, אני מעריך את זה

שירני025

New member
זה דבר פשוט.......

לא צריך לקרוא שום ספר ולא צריך להיות פילוסוף בשביל להבין דבר כל כך פשוט.. נשמה אפשר לומר שזה החיים, זה מה שמחייה את הגוף זאת אומרת -לכל יצור חי יש נשמה- ואין פה ויכוח.. פירות וירקות למשל אין להם נשמה, הם לא חיים, זה נועד מההתחלה להיות אוכל, לכן זה דומם.. זה הדבר הכי מוזר לומר שאין לבעלי חיים נשמה, וזה פשוט רוע אפילו לחשוב דבר כזה. (לי נשמע כמו תירוץ כדי שיהיה אפשר לשעבד אותם?) ומי אמר שבעלי חיים לא מדברים? עוד דבר מוזר לומר..זה שאת לא מבינה את השפה שלהם לא אומר שהן לא מדברות, יש להן את השפה שלהם הם מבינים אחד את השני, מה את צריכה להבין מה הן אומרת? לא הבנתי.. האדם אכן מפותח יותר מבעלי חיים, אך אין זה אומר שהוא אינטלגנטי ההיפך הוא רק הוכיח שהוא איבד את האינטליגטציה בזמן ההתפתחות. אם תסתכלי לרגע סביבך את תראי עולם בתוך עולם, עולם מלאכותי שהאדם הביא, בתוך עולם טבעי. עכשיו, אם האדם אכן היה אינטליגנטי הוא היה מההתחלה חי בעולם הטבע, היה מבין שזו דרך החיים ומקבל את זה וחי לפי כללי הטבע בלבד! (אם זה היה קורה גם מספר בני האדם היה קטן, וכך הטבע היה נשאר מאוזן). אבל בגלל חוסר האינטליגנציה של האדם, לא רק שהוא הביא עולם אחר לגמרי שבו הכל מלאכותי, (ורק לנוחיותו בלבד!!), הוא גם הרס (והורס) את הטבע, הורג בעלי חיים ומפר את האיזון! איזה טוב עשה האדם בעולם הזה? שום דבר! רק ממשיך להרוס ולהפר את האיזון! איזו זכות יש לאדם, שבחר לחיות בעולם מלאכותי, להרוס את עולם הטבע ולקחת חיים של יצורים חיים? ועוד להמציא שטויות רוחניות כמו "אנחנו נבראנו ככה ואף אחד לא יכול לפגוע באדם כי הוא ככה ובלה בלה בלה..." את רוצה לדעת מיהו האדם באמת? שקרן, מניפולטיבי, גאוותן, קפיטליסטי, תאוותן, חמדן - ככה האדם "התפתח" כשהוא החליט לא להיות חלק מהטבע ומגדל דורות על גבי דורות עם שקרים! וזה בראש הפירמידה? לא רק שהוא בתחתית, הוא אפילו לא חלק מהפירמידה. האדם הוא הרוע בהתגלמותו! (כשהוא החליט להפריד את עצמו מהטבע ולפגוע בשאר היצורים החיים) את החינוך האמיתי לא מקבלים בבית הספר, ולא מקבלים בצבא ואפילו לא בבית, אלא מהאנשים שדרכם מראים את המציאות וחושפים את השקרים! ומבעלי חיים שבאמת מלמדים מה זה חיים ואיך לחיות! אני פירסמתי את זה חשבתי שיש פה אנשים עם רגש, שאולי יעזרו בכל דרך שהיא, אבל לא רק שהתעלמתם, שזה דבר אחד, אלא לקחתם את זה כמעט כבדיחה והגבתם בצורה מזלזלת לנושא כל כך רגיש וכאוב.. אם אין לכם משהו חיובי לכתוב, אל תכתבו כלום, ממש ככה. תפיקו מהנושא משהו חיובי!

שירני025

New member
וכמו שלב האדם טוב מנעורי וברומבית

ציינו: שלאדם ניתנה את היכולת להבדיל בין טוב לרע. ניתנה לו עוד יכולת וזה איך לגדל פירות וירקות ושאר סוגי מזון (*דוממים.....) כדי לשרוד ולהמשיך להתקיים. צריך יותר מזה? לא ברור שלא.... למה האדם לא הסתפק בזה? אולי שוב לחזור להודעה למעלה ולקרוא..

../images/Emo122.gif אני לא הולכת להכנס שוב לדיון

על צמחונות ולכן לא אגיב לטענות שלך שבעיני הן שקריות או תמימות מוגזמת. רק אומר כמה דברים לגבי תרבות דיון ואתייחס לכן למשפטים האחרונים שלך: "אני פירסמתי את זה חשבתי שיש פה אנשים עם רגש, שאולי יעזרו בכל דרך שהיא, אבל לא רק שהתעלמתם, שזה דבר אחד, אלא לקחתם את זה כמעט כבדיחה והגבתם בצורה מזלזלת לנושא כל כך רגיש וכאוב.. אם אין לכם משהו חיובי לכתוב, אל תכתבו כלום, ממש ככה. תפיקו מהנושא משהו חיובי!" איך את יכולה להגיד על שרשורפלצת כזה שאנשים התעלמו????? מי לקח את זה כבדיחה??? אנשים כתבו כאן את דעתם, שהיא ללא ספק שונה מדעתך. זה לא אומר שהעלמנו/זלזלנו/התבדחנו ובטח ובטח שלא אומר שאין לנו רגש!! (זה כבר גובל בחוצפה
) אם מישהו אמר משהו כבדיחה או זלזול, זה נאמר בדיוק בגלל שממש קשה לדבר איתכם!! אתם כ"כ אטומים! את חושבת שרק דעתם קיימת ורק דעתך נכונה וכל מי שלא מתיישר איתה הוא רוצח אכזרי קר וחסר רגש, אגואיסט שקרן ותחמן שרק מחפש תירוצים כדי להצדיק את המעשים הנלוזים שלו. תודה על המחמאות

Berethor

New member
כל מילה בסלע ../images/Emo45.gif

הפוסל במומו פוסל, כל האטימות, ההתעלמות, הפנאטיות, הזלזול וחוסר הקשבה לדעות שונות משלהם באה בעיקר מכוונם של הטבעונים. הנושא כל כך "רגיש וכאוב" שהם מרשים לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם על מנת שרק דעתם תשמע.

Berethor

New member
מי שחושב שחיות חשובות יותר מאנשים

מוזמן לעבור לגור בג'ונגל.

Berethor

New member
ברכה מיוחדת..

אני בטוח שבלעדיה הניצוצות לא היו משתחררים.

Berethor

New member
לא יאמן

הבדל בין בני אדם לבעלי חיים זה שלבעלי חיים יש רגשות? את רוצה להגיד שלך אין?, סבבה. תסתכלי שוב בראי ותראי האם את בעל חיים רגיל או אדם. כמה רגשנות מיותרת, כמה זלזול באנושות, כמה דעגה רק לבעלי חיים. הטבע הוא לא רק שדות פרחים, לטבע יש גם צדדים "לא נחמדים", כגון תזונה והישרדות. לאנשים שלוקחים תמציאות כל כך קשה, אסור לעסיק את עצמם בדברים האלה, תפסיקו לסתכל על זה ותפסיקו לעסוק בזה, זה לא לבעלי לב חלש.

snoopytush

New member
צמחים בעלי חיים ואנחנו כולנו מחוברים ומורכבים

מאותם חומרים. כולנו באנו מהמקור האלוהי האני. הדתות מסתכלות על האדם כנזר הבריאה ומפרידות אותו מבעלי החיים וזה לא נכון. גם צמחים וגם בעלי חיים מורכבים מאותו חומר שאנחנו הם ואנחנו צורות שונות של האלוהות אלוהות שחוקרת את עצמה ללא סוף

אז אל תוכלי גם צמחים

אל תוכלי בעצם כלום - כי כל דבר שתגעי בו ובטח שתוכלי אותו - זו התעללות. אל תזוזי. אל תדרכי על האדמה - את מכאיבה לה! סנופי - מספיק עם קצוניות. עם כל הכבוד לזה שכולנו מורכבים מחומרים פיזיים - אטומים - איך שלא תקראי לזה, יש הבדל בין דומם לצומח לחי למדבר (אדם).

snoopytush

New member
את בעצמך לקחת את זה לקיצוניות

לא אמרתי לא לאכול צמחים אמרתי את זה בתגובה ליומרנות של אנשים לקבוע שלחיות אין נשמה

האנשים האלה שאת קוראת להם יומרנים - הם אני!

ועל זה בדיוק הגבתי. את לא אמרת לא לאכול צמחים. אני אמרתי שזה מה שיוצא בסוף מדבריך. אם כולנו עשויים מאותם חומרים, למה חיות לא וצמחים כן? מה ההבדל? הקיצוניות שאני הלכתי אליה, היתה בקו ישיר לשלך...

למעלה