Berethor

New member
הרסתה..../images/Emo3.gif

זה קצת לא יפה מצידך לדבר על טעם בנושא הזה, אם כי גם בהרצעה הוא דיבר על זה והציג את זה אפילו כסיבה העיקרית. אני אישית לא ניזון מדברים מהחיי מסיבות של טעם אלא, ביחוד לא מבשר, כי בכל זאת זה לא יפה, אלא אני ניזון מהכל בכמיות לא גדולות מדיי ולא נמוכות מדיי מסיבות בריאותיות. זה נכון שזה טעים, אבל יש גם דברים טעמים שהם לא כוללים בשר, אז לא רואה בזה תסיבה העיקרית.

דרוש שם

New member
למה?

אני חושב שלכל יצור חי מגיע יחס מינימלי מכובד. זה לא משנה אם הוא נועד לאכילה או לא... חוץ מזה, הבחור בהרצאה הוא כמו רוב המרצים (מהסוג הזה) שאני מכיר, בוחר את העובדות המתאימות לו ומבצע כשל לוגי מסוג טיעון איש קש לגבי הצד השני. אני לא אומר שכל מה שכולל בשר טעים (וגם ההפך כל מה שלא כולל בשר טעים הוא שגוי לדעתי) . טוב אמא שלי הכינה mac and cheese ואני הולך לאכול קצת .... (זה מאוד טעים ולא כולל בשר בכלל )

Xylophone

New member
טוב תשמע...

אם אחרי ההרצאה הזאת אתה הולך לאכול mac cheese & מוגלה אין לי מה להגיד יותר
שיהיה בתיאבון.

דרוש שם

New member
היה מאוד טעים...

הבחור הזה בהרצאה, קצת איך נומר מסלף את האמת (וזה בעדינות)

Xylophone

New member
אני לא חושבת

שמעתי מבחורה שהיתה בתאילנד שמקומי אמר לה שלמערביים יש ריח של חלב.

דרוש שם

New member
מצד שני, יש מחקר של WHO

שהמדינה בה שיעור האוסטיאופורוזיס הגבוהה ביותר היא דווקא סין! וזה במיוחד בחלקים הכפריים שלה, כי שמה לא שותים חלב (זה לא חלק מהתרבות שלהם) אז אם זה שהעצמות שלי בסדר אומר שאני מריח מחלב, אז סבבה....

Xylophone

New member
טוב, אני לעומתך לא רוצה להריח מחלב.

ובפרג ובטחינה מלאה יש הכי הרבה סידן. פרג מקום 1 טחינה2. אני בחרתי לאכול טחינה בתור התחליף שלי.

Xylophone

New member
וסין הם מס' 1 בהתעללות בבעלי חיים

אז הייתי אומרת שמגיע להם

דרוש שם

New member
לגבי התעללות בבעלי חיים ברשותך לא אגיב

העניין הוא שזה לא רק כמות הסידן (אחרת היינו יכולים לאכול גיר וזהו). העניין הוא הויטמנים שבאים עם הסידן, והבעיה היא שרובם של הוויטמינים ש"מכניסים" סידן לעצמות מגיעים ממקור אנימלי (חייתי) והמקור הכי טוב אליהם (שמגיע גם עם סידן) הוא חלב. לצמחים בהקשר הזה פשוט "אין את זה"

Xylophone

New member
אז איך פרות וחיות צמחוניות אחרות מקבלות סידן

שלא ממקור חי? בנאדם הוא היצור היחיד ששותה חלב אחרי גיל ינקות מכול ממלכת החי!

דרוש שם

New member
איך לפרות יש ארבע קיבות ולך יש רק אחת?

איך יש הבדלים בינך לבין פרה? לפרה יש מנגנונים שמאפשרים לייצר את הויטמינים הללו, מנגוננים שלמרבה הצער, לי ולך אין....

Xylophone

New member
ולארנב גם יש ארבע קיבות?

ולשאר החיות הצמחוניות? ואל תשכח גם שאורך המעי אצלנו הוא פי 2 מהטורסו שזה כמו אצל חיות צמחוניות (זה היה בהרצאה).

דרוש שם

New member
במילה אחת

חרטא . בשתיים : חרטא ברטא. וביותר מזה: אין כל כשר בין היחס בין אורך המעי לטורסו לבין התאמתו של בעל חיים לאכילת בשר. מה שהוא אמר זה חרטא ברטא. המנגנון שמאפשר לצבועים למשל לאכול בשר רקוב הוא לא המעיים שלהם הוא חומצות הקיבה החזקות שלהם (שהורגות את החידקים ושאר הדברים) אבל למרבה ההפתעה גם לארנבים ופרות יש את אותו ה pH בקיבה (שלמרבה הפלא נמוך משלנו בהרבה) וזאת כדי שהקיבה שלהם תוכל לפרק תאית לגלוקוזה (משהו שאנחנו לא מסוגלים לעשות) אני יודע שזה נשמע מתנשא אבל קצת ביולוגיה בסיסית יכולה לעשות את הטיעונים שלך יותר חזקים....

Larik

New member
אתה צודק

בעלי החיים צריכים את זה, כי האוכל שהן צורכות לא מועבד, והחיות אוכלות אותו ישירות מהקרקע. אצל בני האדם זה שונה, בגלל אבולוצה (לא, זה לא ויכוח על אבולוציה) - בני האדם התרגלו לאכול מזון מעובד, ולכן נעלם הצורך הזה אצלינו.

דרוש שם

New member
זו בערך התשובה לכל השעה+ הרצאה שלו

ללמוד ביולוגיה עם דגש על אבולוציה....

אם כל הכבוד לביולוגיה וברור שהגוף שלנו ושל

בעלי חיים לא זהה, כל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים להיות צמחונים או שהמזון מהחי מתקבל אצלנו טוב יותר. אם אתה כבר בענייני לימודים, תלמד קצת תזונה.... ואגב, אני מסכימה שהסרטון ההוא מוגזם ומוקצן, אבל זה לא קשור לעצם השאלה לגבי הוויטמינים.

דרוש שם

New member
תאמיני לי תזונה קצת למדתי...

עדיין, גם סכרתי (ז"א ישיבה אצל דיאטנית כל חודש לשעה וחצי חובה). וגם אמא עם דוקטורט (PHD) בתזונה (והתייעצתי איתה כשכתבתי מה שכתבתי פה). הגוף שלנו לא בנוי ללקבל רק מזון מן הצומח, הוא לא בנוי לקבל גם רק מזון מן הצומח, הוא בנוי לקבל משניהם ביחד.

טוב, אז זה לא מה שאני קראתי ולמדתי

ודברתי גם אם מישהי שיש לה תואר PHD וטוענת נחרצות שבני אדם אמורים להיות בכלל צמחוניים ורק בגלל שהם אוכלים בשר מינקות נהרס להם המנגנון של יצירת B12 באופן עצמאי ע"י הגוף! אז מבחינתי אפשר לסגור את הג\דיון בזה שיש דעות חלוקות לכאן או לכאן. ממה שאני רואה בשטח מאנשים סביבי, תזונה צמחונית היא הרבה יותר בריאה.

זה סבבה להגיד משהו כמו

"הגוף שלנו לא בנוי ללקבל רק מזון מן הצומח, הוא לא בנוי לקבל גם רק מזון מן הצומח, הוא בנוי לקבל משניהם ביחד." אבל האם יש נימוק לנושא? מדוע לא בעצם , מה הבעייתיות ולמה ארגון התזונה הגדול בעולם עם מומחי התזונה הגדולים בעולם טוען ההיפך ?

Xylophone

New member
אני לא מאמינה בתאוריה של האבולוציה

הנושא במקור היה על מוסר ורחמים כלפי בעלי החיים, ולא על בריא או לא. אז לא כזה אכפת לי גם מביולוגיה סטטיסטיקה וכו'.

למעלה