דרוש שם

New member
אבולציה היא עובדה. בלתי ניתנת להכחשה...

את יודעת מה אומרת המילה תאוריה (מילה שאת משתמשת בה)? ואני לא מאמין בתיאורית הכבידה, זה אומר שהיא לא נכונה? נו באמת.... ולגבי המימון: אני גם נוסע ברכב ומשתמש במוצרים עשויים פלסטיק ובכך ממן עוד כמה דברים שלא הייתי רוצה (נפט->ערב הסעודית->אל-קאידה->חמאס->אני אשכרה צריך להמשיך?)

Xylophone

New member
זה לא עובדה

זה רק תיאוריה. אני בדיוק עכשיו קוראת ספר על כך שיש עדויות מדעיות למבול, למרות שהוא לא מתאים לתאוריה של האבולוציה. ויש עובדות שעידן הקרח לא התקיים או שלא התקיים בסדר גודל כזה. צ'רלס דרווין פשוט בא בזמן הנכון למקום הנכון.

דרוש שם

New member
לכי נא למילון

ומצאי את הגדרת המילה תאוריה, (במילון כיס של אבן שושן זה בעמוד 588)

האבולוציה אומנם לא "עובדה" אבל הכי קרוב לזה

שאפשר ,כלומר העדויות המדעיות שמדברות על אבולוציה הן רבות מאוד, החל מהגנום וההבנה שלו ואינספור מאובנים שגילו של שלבים שונים של כל כך הרבה חיות , העדויות בעד האבולוציה הן הרבה יותר ממשכנעות .. http://www.youtube.com/watch?v=y7Cbipk4vzs בעצם הגנום מאפשר לעשות חישובים לראות איך האבולוציה מחזיקה ובינתיים התיאוריה עומדת .

Xylophone

New member
ובקשר למימון

אז מה עדיף לממן 2 תעשיות פושעות על אחת? תיסע באוטובוס...

snoopytush

New member
זה באמת קצת מתנשא איך שהתנסחת

אם אתה רוצה להביא הוכחות סותרות סבבה זה דיון אבל אפשר להתנסח ביותר נימוס וכבוד. ואם תצרף כתבות זה יהיה הרבה יותר משכנע

דרוש שם

New member
מביא (קודם הבאתי את ה WHO) ועכשיו נמשיך

בואו נדבר על סטטיסטיקה. נניח ש0.1% מהאוכלוסיה יראו בגיל 100 כמו שנראו בגיל 20 (המצאה שלי הנתון הזה). עכשיו נניח ש 1% מהאוכלוסיה פותחים את הבוקר כל יום עם חצי כוס יין (גם המספר הזה המצאה שלי). חיתוך פשוט מראה שיש לנו באוכלוסיה 1 למאה אלף איש שגם יראו בגיל מאה כמו בגיל 20 וגם פותחים את הבוקר כל יום עם חצי כוס יין. זה נשמע ממש מעט אנשים, אבל במדינת ישראל חיים 7.5 מיליון איש, מה שאומר שבמדינת ישראל יהיו 75 אנשים כאלו. אבל כל אחד יכול להגיד על האדם ההוא שהוא נראה בגיל מאה כמו בגיל 20 בגלל שהוא שותה כל יום חצי כוס יין. עד שלא יוכח, אמפירית בתנאים מבוקרים ועם ניסויי ביקורת שהוא נראה בגיל 100 כמו בגיל 20 בגלל היין הטיעון הזה חסר ערך. בדיוק כמו הטיעון על הטבעונות

קצת ביולוגיה בסיסית למתנשא

לארנבים יש תוספתן. גם לבני אדם יש תוספתן, איבר המעיד על יעוד לעיכול תאית. עכשיו נשאר לדון על מה נכון לזמנים שלנו כיום, לא על יעוד. גם כיום התזונה האופטימלית היא מהצומח, מניעת מחלות ע"י אי גרימתן (כבתזונה מהחי) וזאת לפי ה ADA בדף העמדה שלהם על צמחונות, אבל יש עוד עדויות ליתרונות. אלא אם תטען שביולוגית בני אדם צריכים לאכול את מה שמקצר להם את החיים וגורם להם למחלות ??? לגבי פרה. פרה גם מואכלת בשאריות בע"ח,, אז לתפיסתך היא לא חיה צמחונית בגלל שהיא לא מתה מזה מידית ??? יכולת לא מעידה על יעוד. גם יכולת של בני אדם בזכות השימוש באש ובבישול לא מעידים על יעוד ועל תזונה אופטימלית. בע"ח שמיועדים לאכילה מהחי גם מסוגלים לאכול מהחי ללא אש וללא תבלינים, תן בשר נא לתינוק מסוג אדם, נראה איך הוא יגיב. בדיוק בגלל מה שכתבת על PH זו בדיוק הסיבה שבני אדם לא מותאמים לבשר. בזמנים קדומים של עידני קרח זה כנראה היה אילוץ הישרדותי, כיום זה סתם רוע לב לאכול בשר, חינוך לאלימות שעובר מדור לדור.

Xylophone

New member
ואגב המרצה ההוא הוא בן40

אנשים הגיבו שם שאם לא היו יודעים שהוא טבעוני היו מתפלאים איך הוא נראה כול כך צעיר.

דרוש שם

New member
ליד המילה ביולוגיה, תוסיפי בתגוב הקודמת שלי

גם את המילה סטטיסטיקה. (אני יודע שזה נשמע קצת מתנשא, אבל מה שרשמת פשוט צועק את זה, אני מתנצל עם נפגעת באיזשהיא צורה מדבריי)

Xylophone

New member
מה הקשר?

אתה מכיר הרבה טבעונים? וכן אתה נורא מתנשא ואני לא רוצה לדון איתך יותר. שלום.

דרוש שם

New member
אמרתי שאני מתנצל לגבי הצורה שבה הדברים שלי

נקראים. זה אמרתי בהתחלה. א. כן אני מכיר הרבה טבעונים (כמעת מאה) כמה מהם נראים מבוגרים מגילים להחריד.... ב. מה לעשות, כמו שיש לא טבעונים בני 40 שנראים בני 20 ככה יש גם טבעונים כאלו, מה לעשות זאת סטטיסטיקה, זה קשור לטבעונות בערך כמו שזה קשור לכיוון שבו פונה הראש שלך בלילה (מקרי בהחלט).

נו באמת, ואצל אוכלי בשר לא ?

בא נבדוק סטטיסטית מראה, מתערבים שאצל טבעונית האחוזים יהיו טובים יותר ? רק לפי השמנה כבר אין מה לחפש אצל אוכלי בשר. נא לא לזרוק שטויות לאוויר כאילו ובאמת יש לך איזו סטטיסטיקה להציג או כאילו שמישהו בדק את זה אי פעם.

Berethor

New member
מצד שני

אצל טבעונים רבים ראיתי תתופעה הקיצונית שנגדית להשמנה והמסוכנת פי אלף יותר(בגלל שמחסור מסוכן יותר מעודף), וזה תת משקל, רזון קיצוני, ואנורקסיה. לא אומר שכל הטבעונים ככה, אבל יש הרבה כאלה. וזה גם קשור בדיעבד לכך שרוב המזונות מהצומח הם דלי קלוריות.

לא, לא ראית את זה

מדהים אותי שכותבים כאן על היכרות עם טבעונים. אני טבעוני לא מעט שנים ואני בקושי מכיר טבונים. מהיכן אתם מכירים טבעונים ? והשתתפתי בכנסים ובהפגנות, לא ראיתי רזון מוגזם. רוצה לבדוק אצל מי יש אנורקסיה ? נבדוק באחוזים כדי שיהיה הוגן. מזונות מהצומח אינם דלי קלוריות, יש בהם את הקלוריות המספקות את דרישות הגוף. אתה רגיל לתפיסה של עושר בקלוריות ואתה מציג את זה כאילו וזה הדבר הנכון. מהיכן אתה איך גוף האדם אמור להראות ? אולי בני אדם צריכים להיות רזים וקלילים, בכושר. תרבות ההשמנה זה מה שאתה רואה סביבך ומן הסתם זה נכנס לתודעה כאילו ואדם צריך להיות כמו כולם "ללכת אחרי העדר", "לקפוץ מבניין כי כולם קופצים". להשמיד בע"ח כי כולם משמידים. להיות אלים כי כולם אלימים. לחנך לאלימות כלפי מי ששונה, כי כולם עושים את זה. לא ראית סכנה אצל טבעונים בעלי מודעות. בכל אופן, מבטיח לך שבאחוזים זו גם תופעה של תרבות האלימות בה נשים חושבות שזה אוסון אם הן לא יהיו מושכות עד למצב שזה משגע אותן, וגם זו תופעה של תרבות האלימות הנובעת מאכילת בשר כי אז האלימות היא כבר בדם. http://img2.timg.co.il/forums/1_150353856.pdf

אני מכירה שלושה טבעונים

אחד סובל קצת מעודף משקל, ושתיים נראות מצויין. שלושתם נראים צעירים לגילם. אף אחד מהם אינו סובל מתת משקל.

Xylophone

New member
כול מה שאתה יודע לעשות זה לצעוק מילים גבוהות?

עכשיו שבאו מביני העניין האמיתיים אתה פתאום שותק? תרוצים..תרוצים..

למעלה