אז ככה
אני חרשתי בזמנו כדי לקנות לי ולאשתי נגן ואלו היו המסקנות שלי- MP4- ברגע שזה מיותר עבורך, זה ממש מקל את החיים. MP3- לי יש MPIO ML100, שזה 2 גיגה והוא עושה יופי את העבודה. קניתי אותו בבאג ב300 שקל, משהו כזה. אפשר למצוא ביותר זול גם. קניתי אותו אחרי שאבד לי MPIO FY600 שהוא היה אפילו יותר טוב לדעתי (יותר קשיח ובא עם פלסטיק קטן ששומר עליו ומאפשר לרוץ איתו בנוחות), אבל הוא היה רק 1 גיג'ה ואני לא יודע אם יש את הדגם הזה ביותר נפח. לחברה שלי, אחרי לא מעט לבטים קניתי iRiver מדגם T60 שאני לא יודע כמה נפוץ הוא אבל הוא צבעוני ובנפח של 4 ג'יגה וזה כבר עלה קצת יותר משלי. הסאן דיסק נחשבת לחברה מצוינת שנותנת תמורה מאד טובה לכסף, אבל לא היה להם נגן MP3 שעשה לי את זה כל כך, ומה שכן יש להם זה נגני MP4/MP3 שנחשבים מצוינים אבל מבחינתי היו להם שני חסרונות עיקריים- 1- אני לא משתמש בMP4, ככה שעבורי תוספת מחיר לפונקציה הזו מיותרת עדיף היה לי להשקיע את זה בנגן רגיל. 2- הבנתי שאי אפשר פשוט לשים תיקיות של דיסקים על הנגן אלא הנגן מזהה אותם לפי ההגיון שלו ואם אתה רוצה למיין אותם בצורה אחרת אתה צריך להכנס להגדרות של השירים ולהגדיר אותם באופן אחר. כמו כן, אין לסאן דיסק יכולת לנגן תיקיות, אלא רק פליי ליסט (זה מה שקראתי ברשת ומה שאמרו לי בחנויות) , ומבחינתי שאני אוהב אלבומים שלמים, זה מינוס רציני. אני לא יודע מה שווים כל מיני נגנים קוריאניים למינהם, כדאי ללכת לפחות על מה שנחשב איכותי אחרי הiPod לדעתי (שגם לו יש את הסרטים שלו) - תוך כדי הקפדה לפחות על איכות צליל טובה ועל חיי בטריה ארוכים. גם תלוי מה אתה רוצה לעשות איתו, למרות שסביר להניח שזה סתם להעביר את הזמן לפעמים, ולזה 90 אחוז מתאימים לא לא רע.