אזירפאל

New member
שמעו

יש באלבום הזה בערך - כמה? - שלושה שירים טובים (Chasing the Dragon, Sancta Terra, Death of a Dream)? עם כמה שניסיתי לגרום לו להתחבב עלי, זה לא עבד - האלבום הזה פשוט מחורבן. שירים ארוכים, משעממים, דרמטיים מדי ובעיקר רועשים בלי סיבה (גילוי נאות: אני מאוד אוהב את שני האלבומים האחרים).

זה ממש מוזר לשמוע את זה ממך דווקא../images/Emo12.gif

כאילו, אנחנו התווכחנו על זה יום שלם כשהוא יצא (זאת אומרת, דלף
) ודווקא אני זה שאמר שהוא לא משהו ואתה הגנת עליו.. דווקא עכשיו כשאני חושב שהוא מעולה אתה זה שאומר שהוא מחורבן?
ורגע, מה עם TOD ו-FOD?
אולי הכי טובים באלבום יחד עם DOAD ו-CTD

אזירפאל

New member
לקח לי המון זמן להבין את הקיצורים ../images/Emo6.gif

TOD נחמד, אבל בשלב מסויים הוא פשוט חופר ועושה חור בראש. וכמובן, כל כך דרמטי - "All I wish is to get rid of this obsessive devotin!!!!!!!11". נו באמת.
ו-FOD כל כך גרוע שזה עצוב.
עזוב לרגע את המילים, שפשוט מגוחכות ("Bow to me, just do it". פחחח). הפזמון גרוע וצפוי, וכל המעברים האלה באמצע סתמיים ומייצרים רעש חסר מטרה. לא יודע אם הגנתי על האלבום כשהוא יצא, אבל אף פעם לא השתגעתי עליו. בוא נגיד שבהתחלה הייתי מאוד משוחד, כי אני מאוד אוהב את אפיקה. הם אף פעם לא אכזבו אותי עד אז, והאלבום הזה היה מכה קשה כי הם אכזבו ובגדול.

אני יכול להבין לגמרי למה אתה מתכוון

חוץ ממה שאמרת על הקטע מעבר ב-FOD , שהוא אחד הקטעים היותר אהובים עלי באלבום

ZuLi90

New member
וואוו אלעד ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני קורא תדעות שלך פה וזה ממש כאילו לקחת אותם מהראש שלי דמאט.... זה בדיוק השירים הטובים שניתן לחלץ מהאלבום הזה!!

drorjs

New member
סליחה סליחה... התבלבלתי.../images/Emo9.gif

פתאום אני רואה את שמות השירים ונזכר שזה בכלל האלבום החדש!! וגם אני לא התלהבתי מכל השירים אבל יותר בגלל עודף גראולים. (אני משוגע על "לרדוף את הדרקון"!!!) בכל אופן אכן האלבום הראשון של אפיקה ששמעתי היה בכלל CONSIGN TO OBLIVION

שירים ארוכים ומשעממים? XS

אז מה אני חושבת?? Death of a Dream-אני מתה על השיר הזה! על השנייה שהוא מתחיל Sancta Terra-לא כזה מדהים לידי השאר אבל הוא עדיין שיר טוב Chasing the Dragon-שיר מקסים- הקול של סימון כל כך יפה בו והגראולים של מארק משתלבים ממש טוב! בלעדיו השיר היה יכול להיות משעמם (טוב הם עשו את זה כבר בעעע ועכשיו זה חופר XS) Beyond Belief-כמו ST Safeguard to Paradise=בהתחלה לא אהבתי אותו בכלל, עכשיו אני חושבת שהוא כמובן מדהים! Never Enough-די מזעזע כשיר של אפיקה!?!? חוצ מהקטע של סימון כשהיא מסיימת את השיר בקטע אופרה Menace of Vanity-אני מתייחסת אליו כקטע מעבר בין השירים הוא חופר אבל לעולם הוא לא ימאס עליי-הוא עובר מהר וחבל שלא עשו לו משו מיוחד.השיר לי בעצם מזכיר לי את דימו בורגיר XD יש דמיון במיוחד בהתחלה... The Divine Conspiracy-איך אפשר לא לאהוב אותו?? המילים הפותחות של סימון כל כך מדהימות! אני ממש אוהבת את הטון שלה שם כשהיא מסיימת את המשפט ההוא "פרייייליייי" עוד יצירה גאונית כמו CTO השיר
למרות שהייתי מוותרת על דקה או שניים The Obsessive Devotion-השיר כל כך מזכיר את התקופה של TPA!! והוא שיר מושלם! כעיקרון האלבום הזה יותר טוב מCTO(אבל בטיפה)...יש יותר מארק...יש יותר אד...וכל מה שכתבתי החיסרון היחידי הוא זה שהליריקה נמוכה מזו של CTO יאפ... וסימון הצטלמה בעירום בלעכסססססס זהו P:

אזירפאל

New member
כבר כתבתי את זה איפשהו

אבל אכתוב שוב - הדבר שהכי מפריע לי באלבום הוא שהוא בעצם... לא מרגש בכלל. בשונה מליריקות שונות של אפיקה (בייחוד באלבום CTO) הכל פה עוסק בנושאים וסוגיות גדולות ו'חשובות' והרבה פחות בדברים אישיים, שקל יותר להזדהות איתם. נכון שזה אלבום קונספט, אבל הקונספט הזה ממצה את עצמו כבר אחרי חמישה שירים בערך, וזה לא כאילו אפיקה אף פעם לא כתבו על הנושאים האלה (Facade of Reality, שהוא אגב השיר האהוב עלי שלהם, ועוד). חסרים לי שירים כמו Run for a Fall, Solitary Ground, Another Me ו-Dance of Fate- שבלי קשר לעיבוד המוזיקלי שלהם או ללחן - המילים שלהם הרבה יותר מעניינות ואישיות ו'נגישות' יותר, לפחות עבורי. כל המילים בחדש על הדת וכל זה פשוט משעממות אותי ונראות לי דרמטיות מדי ולכן גם לא אמינות בעיני. וכן, גם המוזיקה ברובה לא מרגשת אותי בכלל, מלבד כמה רגעים ספורים- Indigo, שהוא אינטרו ממש יפה ומרגש; Chasing the Dragon, שהוא גם השיר היחיד שאני מסוגל להזכיר יחד עם השירים הגדולים באמת של אפיקה, כמו FOR, CTO, CFTM ו-MOL; Safegurad to Paradise, אולי הכי מרגש באלבום, וגם מפתיע, אבל גם פה המילים קצת מפריעות לי; Sancta Terra גם מאוד מרגש, במיוחד בפזמונים. אבל מה, יש כל כך הרבה שירים מטומטמים ומעייפים שפשוט בא לי לדפוק את הראש בקיר כשאני שומע אותם- Menace of Vanity, שהוא נחמד ברעיון הכללי שלו, אבל פשוט חוזר על עצמו שוב ושוב במשך כל כך הרבה זמן עד שזה מתיש וקודח במוח; Never Enough, כנראה השיר הכי הגרוע EVER שלהם; 'לפתח חטאת רובץ' - מישהו אמר דרמטיות...? ונכון שזה לא בדיוק שיר, אבל זה קטע ממש מטומטם ולא קשור. לא יכול לסבול אותו; Living a Lie גם די גרוע. מתחיל פופי ומוזר ואז פתאום מארק נכנס עם הגראולים שלו, וזה סתם שיר משעמם באופן כללי; Fools of Damnation כל כך כל כך כל כך גרוע; Beyond Belief מגעיל אותי, בעיקר בגלל הפזמון שנשמע לי מפגר לגמרי (והמילים... אוי, המילים); The Divine Conspiracy, נמצא בין השירים הממש גרועים באלבום הזה. זה כאילו חברי הלהקה אמרו לעצמם, "הממ, יש לנו כבר שני אלבומים, בכל אחד מהם השיר האחרון נשא את שם האלבום והוא היה ארוך בצורה משמעותית יותר משאר השירים. אוי שיט, אבל יש לנו רק איזה פזמון וגרוע ועוד כמה קטעי מעבר. אה, אוקיי, אז פשוט נחזור עליהם שוב ושוב ושוב". איפה ההתפתחות המעניינת של Consign to Oblivion? קטעי המעבר המרגשים של The Phantom Agony? הכל פה כל כך טכני, מונוטוני וממוחזר (בייחוד ההתחלה, שנשמעת בדיוק בסגנון של קטע המעבר ב-CTO, אחרי הפזמון השני, וזה כבר משעמם). הפזמון גם נוראי, והדבר היחיד שאני אוהב זה המעבר השקט (שתי דקות וחצי בערך, אם אני לא טועה), עם העוגב והנבל. ועוד משהו, השיר הזה פשוט מסרב להיגמר! חושבים שהוא נגמר, ואז התזמורת ממשיכה לעוד איזה שתי דקות לא קשורות בכלל וזה כזה מפגר. בכלל, המילים של השיר הזה כאילו חוזרות על כל מה שהיה במהלך האלבום וזה פשוט משעמם, מעייף ובעיקר מאוס. חרא של שיר! אה, ועוד משהו שממש מפריע לי באלבום הזה: המוטיב המזרחי. נכון שזה נחמד, וזו גם לא הפעם הראשונה שאפיקה משתמשים בו (ראו לדוגמה את יצירת המופת Seif Al Din), אבל פה הוא חוזר כמעט בכל שיר, וגם איכשהו תמיד בצורה ממש דומה וגם זה מתיש ונמאס. שימו לב, אגב, שהשיר האהוב על רוב האנשים הוא Chasing the Dragon, שבו אין בכלל מוטיבים מזרחיים. (זו לא הפעם הראשונה שאני חופר, ובד"כ זה לא מפריע לי, אבל הפעם נראה לי שממש חפרתי
)

אכן חפרת XD נממ....

לי אישית המננגינה והקולות חשובים יותר בעיניי מאשר הליריקה בעצמה (מן הסתם לא הייתי שומעת גראולים/נהמות וצעקות) ודווקא פה אהבתי את מה שהם עשו כמו שאמרתי.. וציינתי גם חסרונות... אבל אני לא נותנת לחסרונות לגבור על היתרונות אחרת מה אני אשמע? P: כנראה שבשורה התחתונה הכל זה רק עיניין של טעם. מה שבטוח שהאלבום הראשון יותר טוב מכל הבחינות משני האלבומים האחרים-אם אתה מסכים אז יפה אם לא אז כל אחד והדעה שלו P:

lacrimosa girl

New member
../images/Emo2.gif

אני חייבת להגיב...למה?! הוא מעולה ממש! והרבה יותר טוב מCTO למשל...:X כמובן שהוא לא מדגדג את TPA אבל הוא פשוט מעולה :X

../images/Emo45.gif

TDC אלבום מדהים ואני חייבת לומר שאתם לא מעריכים את השירים הכי טובים בו Living A Lie פאק איזה שיר גאוני

LadySilkworm

New member
../images/Emo45.gifועדיף להתחיל עם האלבום הראשון

או לשמוע רק אותו P:: סתם סתם, אבל תמיד עדיף להתחיל מהאלבום הראשון ואז לשמוע איך הלהקה התפתחה :)

Fairywitch

New member
בהחלט אנסה.

לא שכרגע אני שומעת משהו אחר כמעט, חוץ מווית'ין. אני קצת מאובססת...

TheImpactBoy

New member
את בשלב הכי אדיר, תעריכי...

התקופה שרק למדתי להכיר אותם היה כזאת אדירה... איזה דיסקים מעולים... (חוץ מDPP)

למעלה