200 ש"ח הוא פקדון בלבד

עד כמה שאני יודעת ועד כמה שאני זוכרת (מסרתי באמצעות יום האימוץ של אס או אס 5 גורי כלבים שהומלטו בחצר שלנו על ידי כלבת רחוב) את צ'ק הפקדון קיבלתי בחזרה נתבקשתי לתת תרומה אז תרמתי. מ- 50 ש"ח לא אתעשר ואף לא אהפוך לעניה יותר. אנשים אתם שוכחים פה דבר אחד חשוב - ימי האימוץ של אס או אס בהרצליה בימי שבת - הם ימים מיוחדים כיוון שהם הסיכוי הדי יחידי שלנו, העוזרים לכלבים וחתולים מהרחוב, למצוא בתים ראויים. יש לאס או אס הוצאות, אני מניחה, על המתחם הענק שבו מתקיים יום האימוץ - ואין דברים בחינם, מה לעשות וככה דברים מתנהלים בחיים. יש לתת לאס או אס את הכבוד הראוי להם - כיוון שהם עושים הרבה ובדרכם למען בעלי החיים.

Bakura

New member
אולי מ50 שקל פעם אחת אז לא

אף שיש פה אנשים שאוספים כלבים כל הזמן, זה כבר מצטבר להרבה כסף.

enbalush

New member
כן הלוואי שיקומו עוד עמותות כאלה

שמאפשרות לאנשי חוץ להגיע עם כלבים וחתולים עזובים.

נכון בקורה אני מבינה את הנקודה שהעלת

אבל אני מניחה שאם תופסים קשרים עם אנשי אס או אס ויושבים איתם לשיחה ומסבירים את המצב - אז הם מתחשבים במצב. לבוא ולשלול בצורה גורפת את בקשת אס או אס לתרומה - זה לא לעניין, לדעתי. אס או אס לדעתי הם עמותה חכמה שמשכילה לכלכל את צעדיה בצורה טובה ולכן היא מחזיקה מעמד ולכן היא לא באה כל שני וחמישי עם הצהרות שהם אוטוטו נסגרים בגלל שאין כסף. להיפך. הם מחזיקים מעמד בגלל שיטתם - וזה יופי מבחינתי. ברגע שחלילה הם ייכנסו לבעיות כספיות ו/או לחילופין (חס וחלילה) יסגרו את שעריהם בימי האימוץ - אז ייסתם הגולל על כל המאמצים למצוא בתים לכלבים וחתולים נטושים.

Bakura

New member
אני לא שוללת,

ואני חושבת שזה מאוד לגיטימי, שיגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם יבואו לזרוק את כל הכלבלבים לעמותה אחרי שהכלבה שלהם המליטה. אבל אני חושבת שלאנשים כמו toomuchdogs צריך לגלות התחשבות על טוב ליבה ולא לחייב אותה כבר יותר, אולי על כלב-שניים בשנה, לא יותר.

את צודקת וכתבתי

שמוסרים מסורים וקבועים - צריכים לשוחח עם אנשי אס או אס (אלו שמקבלים את ההחלטות) ולהסביר להם את המצב. אני מניחה שאפשר להסדיר מצבים כגון אלה.

לי לפחות זה היה ממש קל

על הכלבה הראשונה על הפעם הראשונה אמרו לי שאת ה50 שקל לא צריך. אבל המצב עדיין טעון שיפור, והחזר הוצאות (אפילו חלקי ובהתאם לעלויות שלהם) היה גורם לי לפחות לא להמנע מימי אימוץ שלהם ולנסות קודם לבד.

Doctor Sue

New member
כן וזה גם

יגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם אוספים חתול מהרחוב ודואגים לו זו הבעיה!

miss cat

New member
אם אני באה עם 3 גורים שמצאתי

ולא מאמצים אני חייבת לשלם להם 150 שקל?

yifati לחלוטין טועה.

משאירים פקדון של 200 ש"ח (בצ'ק או כ"א) עבור כל בע"ח שמכניסים למתחם, ואת מפתחות הרכב בו הגעתם, ומקבלים אותם בחזרה ביציאה כשמראים את בעה"ח ביציאה אם לא אומץ, או אישור על האימוץ (אותו מקבלים בעת המסירה בעמדת האימוץ). זה כל הסיפור. פקדון בלבד. מעבר לזה יש תשלום של 50 ש"ח עבור כל אימוץ שמתבצע דרכם.

good girl 21

New member
אני בכלל חושבת שtoomuchdo צריכה לקבל צל"ש

ותעודת הערכה ואני לא אתחיל לפרט על מה כי אז כל אתר תפוז יתקע מהכמות.

toomuchdogs

New member
וואו תודה תודה....../images/Emo140.gif

גיליתי את השרשור הזה בדיוק שניה לפני יציאתי לעבודה - והוא כצפויו הפך לשרשורפלצת. יש כאן כמה אנשים שהתנסחו אחרת בשרשור הקודם - גורם לי לתהות על קנקנם.... SOS לא צודקים!!!! בפעם האחרונה שהייתי שם - לפני הגורים (אחיה של זויה) העניין עוד היה סביל, הפעם הוא כבר בלתי ניסבל!!!! SOS לוקחים כסף גם מהאספנים וגם מהמאמצים לא כ"כ ברור לי על מה, יש שיגידו על השטח על הפרסום ועל ההוצאה של כלבים מהעמותות השונות...עדיין זה ה-מון כסף!!! גם עמותות אחרות בעלות אותן ההוצאות - אפילו יותר מכיוון שיש להן כלביה שהן מתחזקות (שטח,כלבים,מזון,מים,,עובדים,פרסום,וכו וכו) כבר מניתי הכל בשרשור הקודם....רק שSOS נותנים הרבה הרבה פחות מאשר העמותות....הבדלים בעיקור,חיסונים וכו לכן מה שSOS עושים זה פשוט על גבם של אחרים....אילולא SOS אז אולי אנשים היו פונים לעמותות או לפרסומים בלוחות השונים - זו עוד צורה לראות את זה..... ואולי נועה מתגאה כאן שלה SOS לא עשו צרות ועניינים שנוגעים לתרומה אבל עדיין ההוצאות על דלק (להגיע לSOS) טיפול באסופי - חיסונים,תילוע,מזון,מקלחת,תרסיס עדיין נועה לביא מוציאה על זה כסף - יכול להיות שלא, אבל אני מאוד מקווה שכן....אני מאמינה שהיא תתקן אותי. לכן SOS גובה כסף שתכלס היא לא מוציאה עליו נאדה - טיפולים ובתי אומנה - עדיין לא מצדיקים את ה"רווח" הזה - יוצא להם 400-500ש"ח לכלב - בנוגע לחתולים, סורי, לא יודעת. גם כאשר מאמץ מתחרט ומחזיר את הכלב - לא SOS קולטים אותו, אלא אנחנו ושוב הוצאות: דלק מזון וכו וכו אם חשבתם שהמאמצים המתחרטים מקבלים את כספם בחשרה - טעיתם....20% מהתשלום נישאר כתרומה וזאת במידה והמאמצים המתחרטים הודיעו לSOS על ההחזרה...

toomuchdogs

New member
עוד משהו

היתה כאן אלונה שדווקא כן תמכה בכך שSOS לא צריכים לגבות כסף מסדרתיים (יא אללה כמה כינויים הצמידו לי בפורום הזה ) והיא מתנדבת ותיקה בSOS, אז לכל המתלהמים - תרגיעו....

Rusty Cage

New member
*נדחפת*

אני קוראת סמוייה אבל הייתי חייבת להגיב=) גם לדעתי זה לא צודק שלוקחים מאספנים את ה-50 שקל, אבל אני חושבת שאם מדברים איתם, ובמיוחד עם ארנון, שהוא הכי אדיב ומבין שם, ומסבירים להם את המצב הם יוותרו על הכסף. לי הם וויתרו... יכול להיות בכלל שהתרומה מהמוסרים כולם, לא רק האספנים, מיותרת, לא גיבשתי דעה על זה בדיוק, אבל מהמאמצים זה לגיטימי לחלוטין לקחת כסף לאור כל מה שאס או אס נותנים להם (עיקור וסירוס בחצי מחיר, חיסון, בדיקה ראשונה אצל וטרינר חינם ושק אוכל), וגם מאחר וחשוב מאוד לקחת "דמי רצינות" מאנשים. אנשים מתלוננים שהם לוקחים הרבה כסף, אבל בתכלס אס או אס היא אולי העמותה היחידה למען בעלי חיים שלא נואשת לכסף או בסכנת סגירה...זה מראה על חשיבה נכונה דווקא לדעתי. אין מה לעשות, בשביל להמשיך לעזור בטווח הרחוק לכמה שיותר חיות, צריך כסף. אה וטו מאץ' דוגס- אני חושבת שהעלות העיקרים של העמותה היא לשכירות של השטח עצמו, לחיסונים, עיקורים וטיפול רפואי, לפדיון של הכלבים מהסגרים ומכלאות ולשיכון הכלבים בפנסיונים, כי לא לכולם יש בתים אומנים... אני גם לא מרוצה מהרבה דברים אצל אס או אס (וזה בתכלס הסיבה שהפסקתי להתנדב שם...), במיוחד מהיחס לממליטנים סדרתיים- שהתנדבתי שם נכנסו לשם אנשים עם מלאאאא גורים שהכלבה שלהם המליטה, וברוב המקרים לא אומרים להם על זה כלום! זה פשוט הרתיח אותי. לדעתי לא צריך לתת להם להיכנס בכלל, רק להסביר להם למה זה לא בסדר, מה ההשלכות שהם גורמים בכך שנותנים לכלבתם להלמליט וכו'. התווכחתי עם אחת המתנדבות הותיקות שם על זה פעם, והיא אמרה שהם פשוט חוששים שאם יעשו כך האנשים יזרקו את הגורים לרחוב, אבל לדעתי, עד כמה שזה נשמע רק, עדיף שדור אחד יסבול מאשר שהמעגל הזה של ההמלטות יימשך ויימשך... אני יודעת שזה מזעזע קצת אבל תחשבו על זה... חוץ מזה, יש באס או אס מינוסים נוספים (כמו עודף ילדים שמתנדבים ועם כל הכבוד להם ולרצון שלהם לעזור, הם מטעים אנשים! למשל פעם ראיתי ילד אומר למשפחה שבאה לאמץ על איזה שועלי שהוא מגזע לברדור...צריך לתת למתנדבים הכשרה מסויימת לפני שנותנים להם לדבר עם אנשים), אבל סך הכל זאת עמותה מאוד מוצלחת והיא נותנת את הסיכוי הטוב ביותר לאנשים שרוצים למסור כלבים למצוא בית חם לכלבים. הם גם מסננים אנשים שנראים להם לא רציניים (ולרוב בצדק, למרות שראיתי מקרים יוצאי דופן...). ולמי שאמר שהם לא עוזרים לבע"ח כמו שתל"ל עוזרים- זה נכון, כי זאת מלכתחילה לא המטרה שלהם! המטרה המוצהרת של אס או אס היא לעזור לכלבים וחתולים אומללים למצוא בית חם, הם לא עוצרים התעללויות ופועלים משפטית למען בע"ח כי זאת לא המטרה שלהם... בקיצור, יש לאס או אס עוד הרבה מה ללמוד ולשפר, אבל מצד שני אני חושבת שעמותות אחרות יכולות ללמוד גם מאס או אס הרבה דברים לייעול העבודה... במיוחד שקטע של איסוף כספים. אני חושבת שכדאי לתעל האנרגיות השליליות ולמקד את המאמצים לעצירת אנשים וגופים שבאמת מזיקים לבעלי חיים, ולא לעמותות שמנסות לעזור, אפילו אם השיטה שלהם לא לרוחכם. (דאם איזה מגילה יצאה לי
עמכם הסליחה=)

toomuchdogs

New member
עם הבדל אחד ברור

לSOS הרבה פחות כלבים מאשר בכל כלביה אחרת, עמותות אחרות מחזיקום כלבים במאות, SOS מחזיקה כלבים בבתי אומנה אולי בעשרות, SOS מוציאה כלבים מכלביות אולי שבוע לפני היום אימוץ הבא, כלביות מחזיקותם אותם כל השנה. טיפולים וכו - כלביות עושות זאת הרבה יותר מSOS... ברוב הכלביות יש מישהו שממש עובד שם ומגיע מידי יום בSOS בעיקר מתנדבים...

Rusty Cage

New member
את צודקת, אבל שוב, לאס או אס אין בעיות כספיות

דחופות (לפי מה שאני יודעת ולפי איך שזה נראה לפחות...), מה שמבטיח את הפעילות השוטפת של העמותה במשך הרבה זמן. אפילו אם נאגר להם כסף, זה הרי דבר חיובי לטווח הארוך כי העמותה תהיה מסוגלת לשרוד יותר זמן. אני לא אומרת שהעמותות שמחזיקות במכלאות צריכות לפעול לגמרי בשיטה של אס או אס, ברור שלא, בגלל שחייבים מכלאות כי אין בתים אומנים או כסף לפנסיונים למאות ואלפי הכלבים בארץ, אבל הנקודה שלי היא שאס או אס גם כן תורמת לבעלי חיים, אמנם בדרך אחרת משאר העמותות, אבל בכל זאת תורמת, ואני לא חושבת שמישהו בעמותה מתעשר בדיוק ממנה, להיפך, אני בטוחה שהם משקיעים גם מכספם למען בעלי חיים גם מחוץ לעמותה ואני מאמינה שיש להם כוונות טובות סך הכל. שוב, זה באמת לא בסדר שלקחו ממך כל פעם 50 ש"ח כאשר מסרת כלב, אבל אני כמעט בטוחה שניתן להגיע להסדר עם העמותה...

enbalush

New member
../images/Emo45.gifכן ולא רק זה

תארי לעצמך שבעל החיים מוחזר לעמותה, זה מזון, טיפולים, יש אחריות רפואית למשך כמה ימים, יש להם חוזה, זו אחריות גדולה ו50 ש"ח זו שטות.

למעלה