yifati XD

New member
../images/Emo32.gif

זה לא כל כך קשור לפורום כי זה בקשר לחתולים אבל קצת קשור לפורום, ראיתי פה בעבר תגובות זוהמות על עמותת SOS ואני רוצה שתגידו לי מה אתם חושבים על זה (כתבתי אותה תגובה בפורום חתולים): היתקשרתי לאס או אס בהרצליה כמו שהציעו לי בפורום חתולים ללכת ליום אימוץ. הם רוצים שנביא 200 שקל על כל חתול (זה 3 חתולים) מתוכם רק 50 הולכים לתרומה לאמותה... אפשר להבין למה ה150 האחרים? ומה זאת הסחיטה הזאת. כל מה שעשיתי היה לעזור לחתולים בסכנת חיים על ידי האכלתם עכשיו יש כל כך הרבה חתולים לכן יש מחסור בבתים ואף אחד לא רוצה לאמץ לא באינטרנט ולא במודעות ומה שנשאר לי או לתת להם לגור ברחוב ושיתנחלו לנו בגינה כל החיים ולא נוכל להביא עוד חיות או שנשלם הון כדי שיאמצו אותם אנשים טובים, שזה בדיקה אם הם בריאים, 200 שקל על כל חתול, כלוב וגם בכלל לא בטוח שיאמצו ואם יאמצו היא אמרה שיש להם גם זכות להחזיר לנו את החתול. חשבתי שהאמותה עושה יום בהיתנדבות למען בעלי חיים שמחפשים בית אז למה הם דורשים כל כך הרבה כסף? אני מרגישה כיאילו עושים לי איזה טובה שאני יבוא עם החתולים, לפי מה שאני רואה אכפת להם מהכסף ולא מהחיות המסכנות!

yifati XD

New member
ואם אתם חושבים שאני טועה על תתנפלו עלי

כי אולי לא הבנתי נכון את הסיבות!

machshusha

New member
מסכימה איתך.SOS הם חברה עיסקית לכל דבר.

יש להם מעט חמלה והרבה כסף על גבם של אנשים טובים

lili95

New member
מספר דברים:

1. לאס או אס יש הרבה חמלה. לא יודעת עד כמה את מכירה את האנשים שעומדים מאחורי הארגון, אבל הם אנשים עם הרבה אהבה, גישה ורצון טוב לעזור לבע"ח. אני יודעת שהם מוציאים כלבים מהכלבייה שלנו (לא יודעת לגבי אחרות) ולוקחים אליהם, הם מארגנים ימי אימוץ וכו'. הם גוף גדול, יציב, עם הרבה משאבים. 2. ההתנהלות שלהם עסקית וזה מצוין.בגלל זה הם יכולים להרשות לעצמם להרים הפנינגים רציניים של ימי אימוץ לכלבי כלביות, בגלל זה הם יכולים להרשות לעצמם לשכור את השטח ברמת אביב כל שישי ברציפות במשך שנים ואת השטח בהרצליה בשביל שאנשים יבואו וימסרו את בעה"ח שלהם. ובדיוק בגלל ההתנהלות העיסקית הזו, את לא תראי מודעות כגון "אס או אס עומדת להיסגר וזקוקה נואשות לתרומות" מה לעשות? we r living in a material world

ilufklavim

New member
אני מופתעת . .

יש הרבה גופים בארץ שמתימרים לעזור לבעלי חיים . . לשימחתי SOS אכן בעלת חשיבה עיסקית אך כמו שנכתב זה מאפשר להם להתקיים בצורה טובה יותר . . יש המון עמותות שלא מרדימות ומצילות מהרדמה והן לא נבחנות בטיבן על פי מצבן הכלכלי אלא לפי מספר הכלבים שהצילו . . סה"כ היום לצערי במדינת ישראל מורדמים כדרך חיים כ 43000 כלבים בשנה וזה עצוב . . ובכל זאת גם SOS וגם מתנדבייה עושים את המיטב ולכן בעיני ראויים להערכה . . למרות שגם אותי מכעיס מעט שמבקשים תרומה מכל מי שרוצה להציג כלב לאימוץ מה שמותיר אנשים טובים שאין להם אמצעים מאחור . . אולי SOS צריכה לשקול להקל על מי שאין באפשרותו ואז יהיו מתחשבים ומוערכים יותר גם על ידי . . אך סה"כ הכסף הולך לטובת הכלבים והחתולים ומאפשר התקימותן בתנאים טובים יותר מבמקומות אחרים . . מי יתן ויפסיקו להרדים כלבים בכלל . . אם כולנו נדאג לעקר ולסרס את הכלבים שלנו תוך כמה שנים לא יהיה צורך להרדים . . זה קצת חומר למחשבה . . למרות שהבנתי שהיו ויכוחים סוערים בנושא אני בעד עיקור וסירוס של כל כלב שאינו גיזעי כדי לחסוך עוול לגורים (לצערי המציאות קשה ואומרת שמיתוך שישה מעורבים רק שניים ישרדו את השנה הראשונה - ארבעה בד"כ מתים ממחלה / תאונה או ננטשים) . . תודה על תשומת הלב ! זכרו - הצלת נפש אחת שוות ערך להצלת עולם מלא . . תמונות של הכלבים המקסימים שלנו ניתן לראות באתרינו תחת האודות של גל

מנסיוני, הם אכן מוותרים על התרומה

אבל מסתבר שיש כאלה שגם זה לא מספיק להם והם רוצים שיחזירו להם לא רק הוצאות אלא גם דלק...

lili95

New member
גם ממני אף פעם לא לקחו כסף על מסירה

וכן... להחזיר דלק זו היסחפות מגוחכת...

את טועה לגמרי, יש להם המון חמלה

הם פשוט פועלים לפי אילוצי החיים. וכמו כל דבר אחר שאני מביא בפורום, אני תמיד משתדל לכתוב רק על דברים שאני מבין ויודע. גם במקרה זה.

machshusha

New member
צר לי.מסכימה עם נושא העולם החומרני

אבל לא תראו אותם עוזרים לחיות רחוב כמו שעושים תל"ל,לא תראו אותם נלחמים במתעללים או מנסים לשנות את החוק,בהחלט תראו בתים אומנים ומתנדבים עם המון אהבה.אבל אני שואלת-לאן הולך כל הכסף???והם עושים הרבה! לא לטובת החיות...

לא, כי החזקת כלבים בבתים אומנים

זה בחינם. שלא לומר עיקור וסירוס חתולי רחוב ופדיון כלבים לפני המתה מהסגרים. לא מדברת על יתר הדברים שהם כמובן בחינם.

לא הכי מדוייק

רק השבוע הם אספו וטיפלו בג'ינג'ה שנאספה מהרחוב, ויש עוד מקרים כאלה. אם כי נכון שהם מגבילים את תחום פעילותם, אך זאת כדי את שהם מבצעים, יוכלו לבצע הכי טוב. והכסף הולך לטובת החיות, אף אחד לא מתעשר שם פרט לכלבים. כלב המגיע לשם , זוכה לתנאים הולמים ומגיע למנוחה ולנחלה, גם אם לא יאמצו אותו שנים. אגב, גם אני סבור כי אין לקחת את חמישים הש"ח. אפשר רק להציע.

אני סבורה כי כן יש לקחת

אבל לוותר לפי שיקול דעת (ולי עד כה באמת ויתרו). מי שמוסר שם גורים מהמלטה ביתית צריך בהחלט לשלם 50 שקל על כל גור...

Doctor Sue

New member
ומה זה 50 ש"ח לתרומה?

ואם אותו אדם לא יכול להרשות לעצמו לתרום? הם מחייבים אותו לתרום? הוא לא מספיק תרם בזה שהוא אסף את החתול מהרחוב וטיפל בו? וחוצמזה מה מפריע להם שמגיעים למקום כדי להציע לאימוץ? האם יש עלויות נוספות בנוכחות שלך שם? מוזר ומרתיח

לפחות מהנסיון שלי

הם לא מחייבים לתרום כאשר הם יודעים שעומד מולם אספן שאיננו מליונר. לא מפריע להם, באוברול כדאי להם שיבואו אנשים כדי להציע לאימוץ. אבל קיים מצב אפשרי בו מישהו שבא לאמץ לקח כלב שאתה הבאת במקום כלב של העמותה.

enbalush

New member
יפה שהם לא לקחו 50 על כל חתול

את לא הבנת, ה200 שח זה מעין פיקדון שרק אם את מצליחה למסור את שלושתם הכסף עובר כתרומה לעמותה, כי האחריות והטיפולים עליהם. הם יכלו לקחת לך 150 ש"ח על השתתפות ולקחו רק 50 ש"ח ובעצם די התחשבו בך. אני חושבת שהמעט שיכול אדם שנעזר בעמותה כדי למסור לעשות הוא לתרום 50 ש"ח על בעל חיים. אל תשכחי שכמוך וכמו החתולים הנטושים יש עוד עשרות או מאות וSOS לא יוכלו להתקיים ללא התשלום הזה. וזה עוד רק במידה ואימצו אותם, ה50 ש"ח ששילמת זה זניח.

miss cat

New member
לחייב לשלם זה לא נקרא לתרום

אם מישהו מציל חיה מהרחוב למה הוא צריך לשלם? העמותות צריכות לתרום ולא לחייב אנשים לשלם להם בקצב הזה אנשים לא יצילו חיות והעמותות שגם ככה לא ממש עושות שינוי במצבם ישארו לבד

אנשים לא חייבים לעשות שימוש בSOS

SOS היא עמותה המחזיקה כלבים משלה אשר עשתה בשכל (מקווה שראשון תלמד ממנה) ופתחה את הדלת גם לאחרים שמחפשים בית לכלבים. לדעתי זו טעות מצדם שלא ללכת לקראת האספנים הסדרתיים כמה שיותר (למשל, לתת להם לחסן גם משושה אצלם במחיר עלות) כי מכך היו כולם מרוויחים, אבל זו זכותם. הם לא יכולים להיות אחראיים על כל כלבי וחתולי המדינה. גם הם עמותה עם כלבים המוחזקים במשפחות אומנות שסה"כ מנסה לעשות כמיטב יכולתה.

למעלה