NIRVANA

סיקסטיז

New member
../images/Emo32.gif NIRVANA

בתור אחד שלא מקשיב למוזיקה שהיא לא משנות השישים והשבעים , אני חייב להגיד שאני די מעריך את הלהקה הזו ולא מבין למה יש כאלה שבוחרים לזלזל בה , או כשנכנס מעריץ שלהם לפורום הזה מגרשים אותו בבושת פנים לפרומים אחרים (
טוב נו קצת הגזמתי) ... בכל מקרה , ובתור אחד שלא מעריך אומנים של שנות ה-90 (או ה-80) , אני חושב שבכל זאת הם היו להקה שהחזירו את האנרגיה וההתלהבות לרוק של שנות ה-90 , שירים שמלאים באנרגיה על טבעית שכל אדם יכול להתחבר אליה ברגע של תסכול (וקרה לי שנהניתי מהם ברגעי זעם...) . בקיצור בתור אחד שהכינוי שלו הוא סיקסטיז אני חושב שנירונה היא הלהקה האחרונה שצריך לצחוק עליה משנות ה-90 (מה עם כל להקות הבנים) וצריך לכבד הערצה של אחרים (גם אם הם לשיטתכם ילדים...) ועכשיו אחרי הנאום המשעמם הזה שני דברים מעניינים הקשורים לאגדות הרוק- 1. באוסף החדש של נירונה , בתוך הספרון של הדיסק מספר המתופף איך קורט קוביין היה מקשיב בצורה אינסופית ל WITH THE BEATLES , של ארבעת המופלאים , מתוך הערצה ותמיד אמר שהוא מחפש ליצור את הקסם שיש באלבום הזה. 2. היתה בשנות ה-60 להקה פסיכדלית בשם NIRVANA , (שאני מכיר רק שיר אחד שלהם RAINBOW CHASER מאוסף פסיכדליה שיש לי והוא מאוד מזכיר לי את להקת LOVE , צריך בהזדמנות לנסות אותם ...) , ובשנות ה90 היא תבעה את נירונה המקורית על גניבת השם , בסופו של דבר הם הגיעו לפשרה והתפייסו , ובאלבום חדש שנירונה של שנות ה-60 הוציאו עם כל מיני קטעים נדירים הם גם הקליטו שיר קאבר ל - LITHIUM של נירונה החדשה ... :) אז שיהיה סופשבוע נפלא לכולם !

ganooov

New member
אני פשוט אוהב להזכר בימים ההם. ../images/Emo13.gif

אולי תבקר בפורום מוזיקה (258)?

מריח כמו ריח נעורים

קודם כל אני אישית לא מזלזל באף מוסיקאי, לפעמים אני מזלזל בכל מיני דוגמנים/זמרים סטייל בריטני, שמוציאים שם רע למילה מוסיקה, שהם יותר מוצרים מאנשים אמיתיים, שלא לדבר על מוסיקאים, אבל נירוונה, הגם שאני לא אוהב אותה, לולא ספק לא שייכת לג'אנר הזה. העניין הוא כזה, להגדיר משהו כ"אגדת רוק" דורש מרווח זמן ופרספקטיבה, למה למשל נירוונה הם כן אגדת רוק ועל פריג'יט פינק (סליחה אבל ממש אין כוח לחפש איך כותבים פרידג'יט באנגלית) כמעט ולא מדברים פה?, האם פרידג'יט פינק הם פחות טובים?, פחות רוק?, פחות משפיעים?, לא, ממש לא, העניין שכשחלף הזמן הם מעט נשכחו, בעוד נירוונה, שכמו שאר להקות הגראנג' פעלה פחות או יותר אתמול במונחים של ההיסטוריה של הרוק, עדיין לא עברו את מבחן הזמן וטרם יכלנו לראות את מה שעשו בפרספקטיבה של זמן, אולי בעוד 10 שנים הם ישארו אגדות רוק גדולות מהחיים (לחייו של קובין יש ללא ספק מאפיינים מתאימים לכך, ואין ספק שהוא היה מודע לכך) ויכול להיות שיהפכו אנקדוטה כמו שיקינג בלו או הסילברס משנות השביעים. מעבר לזה, וזה סתם עניין טכני, אם ידברו פה על להקות גראנג' על מה ידברו בפורום גראנג'?, בטח לא על love או ג'ימי הנדריקס והדורס, מאחר והפורום הזה הוא הבית היחידי לאוהבי מוסיקה שכזו, הייתי מעדיף לשמור את דפיו עבור אותם להקות ולהיות מעט קשוח יותר (לפחות בכל הנוגע בלהקות וג'אנרים שיש להם פורום משל עצמן) בהכנסת דיונים לדפי הפורום, לו הייתי יכול לקבוע כלל שיאפשר דיון על נירוונה פעם בחודש (נגיד) ממש לא הייתה לי בעיה עם זה, אני פשוט לא הייתי קורא את אותו שרשור וממשיך הלאה, אבל אם נתחיל להכניס להקות שכאלה במהרה נהפוך ל"פורום רוק" כללי ואז הדברים שאנחנו באמת אוהבים ידחקו הצידה ולבסוף יעלמו. ועוד משהו על קוביין לקראת הסוף, במכתב ההתאבדות שלו (או ביומן שלו שנמצא לאחר מותו) הוא כתב "אני מקווה שאמות לפני שאהפוך לפיט טאושאנד" שזו כמובן פראפראזה על המשפט המפורסם מתוך My Generation (ופיט טאושאנד אגב גם ענה לו, תוך שהוא מתאר עד כמה מגניב להיות פיט טאושאנד, אבל לא על כך אנחנו מדברים), אין לי ספק שקוביין היא מאוד מודע להיסטוריה של הרוק ומקומו בה, במידה רבה הוא חי את חייו כהומג' (שלא לומר חיכוי) לגיבורי הרוק של ילדותו, הייתה לו אומנם את כל האנגריות הנכונות, אבל נדמה לי שמודעות כזו לדימוי הכוכב וחיים ומוות כל כך מודעים לא הופכים לאגדת רוק, קצת ההיפך, אבל כרגיל הדיון תמיד פתוח שבוע מקסים גם לך...

system of a down - toxicity

אני חייב לדעת מה המשעמות של השיר.. לא הבנתי.. אם מישהו יוכל להסביר לי .. אודה לו .. זה מטריד אותי

November Rainִ

New member
ניסיון (כושל נראה לי) להסביר../images/Emo70.gif

למרות שזה שיר די מכוער אני בערך אנסה להסביר
לפי מה שאמרו לי.... הוא מנסה להגיד שהאנשים זה הזיהום של העיר( toxity ) הם עצמם מזיקים וכל זה...(בע) והוא גם שר שם על כל מוזיקת הניו החרא הזאת או משהו כזה..... ואמממ..."אכילת גרעינים (נראה לי) זה בילוי בשעות הפנאי" אפשר לפרש בכמה אופנים... 1. שאין לו חיים ואין לו מה לעשות בשעות הפנאי
2. הוא נגעל מהאנשים (הזיהום) בגלל זה לא בא לו כביכול לצאת החוצה ולעשות משהו יותר טוב מאכילת גרעינים
3. הוא מטומטם חסר חברים (בעצם לפי מה שראיתי בקליפ הוא אוכל גרעים עם הלהקה שלו אז כנראה לא חסר חברים רק מטומטם) הממ....זה מה שאני חושבת....ומה שאחד ניסה לפחות להסביר לי פעם כשאמרתי שהם עושים *** של מוזיקה. ד"א זה ממש אבל ממש לא המקום לשאול עליהם... הממ...לא שאני מזלזלת במוזיקה שהם עושים
"יום טוב
"

למעלה