rutimay

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

יש לי בקשה קצת מוזרה, שלא - ואני חוזרת - לאאאאאאא קשורה לפורום, ולא לאוטיזם, ולא לפידידיזם בשום צורה. הפניתי אותה לפורום המתאים (מייד תבינו איזה) אבל לא ממש זכיתי להיענות, וזה די דחוף לי. אני מעתיקה את הבקשה כמעט כלשונה, ומתחננת פליייייייייייז, למי שיש רעיון - תשרשרו. אז ככה, התנדבתי לעשות פעילות כיתתית בכיתה של שחר, (הסנדוויץ שלי, כיתה ד' רגילה), בנושא חידות בסגנון של "חפש את המטמון". עשיתי לו משהו דומה במסיבת פיג'מות בבית, ונרשמה התלהבות רבה - פיזרתי פתקים ברחבי הבית ובכל פתק חידה. הקבוצה שפתרה את החידה הראשונה קיבלה פתק נוסף ובו מיקום החידה הבאה, וכו'.( הפרס לקבוצה המנצחת היה יציאה לסרט למחרת מסיבת הפיג'מות - אבל כמובן שבסוף לקחתי את כולם. עליי.) הבעיה שעכשיו אני צריכה לעשות את זה לכל הכיתה ואין לי רעיונות לחידות לגיל הזה. אני קוראת למיטב המוחות של הפורום להתאחד ולעזור לי. החידות לא צריכות להיות על נושא מסוים, ואין לי בעיה עם חידות "מתחכמות" - כאלו שמצריכות חשיבה קצת אחרת ויציאה מהמסגרת, כמו הדוגמאות הבאות: יש אותה לכל מלך, בלילה היא מופיעה פעמיים, והמלכה לא יכולה להתקיים בלעדיה! באיצטדיון מלא באנשים ולא מקורֶה, רק לאדם אחד הייתה מטריה. כאשר החל לרדת גשם אף אחד לא נרטב. הכיצד? מה שייך לי ואחרים משתמשים בו יותר ממני? היה איש שחור-שחור. כולו שחור אפילו השיניים. הוא הלך ברחוב, הירח והכוכבים לא זרחו והפנסים לא דלקו ובדיוק באה מולו מכונית שחורה גם היא כולה שחורה ונסעה בלי אורות. אז איך היא עצרה מולו ולא דרסה אותו? הכפילו שני מספרים זה בזה וקיבלו 42. לאחר מכן חילקו את הגדול מהמספרים במספר הקטן מביניהם ושוב קיבלו 42. מהם המספרים? 2 אבות ו2 בנים קנו 3 תפוזים. כל אחד אכל בדיוק תפוז אחד. איך זה יתכן? שלושה אנשים עשו תחרות ריצה. אף אחד לא השיג את השני. מי ניצח? אם שלושה אווזים מטילים שלוש ביצים במשך שלושה ימים, כמה ביצים יטיל אווז אחד במשך ארבעה ימים ? נ.ב. תשובות לחידות - ניתן לקבל במסר.
בינתיים תשברו את הראש.

יש לי טריוויה לגיל 7-12

אם את מעוניינת יכולה להשאיל, זה כרטיסיות עם תשובות וזה קטן ונייד. יש לי חידות מתמטיות אבל זה לגיל מאוחר יותר. יש לי גם קלסר פעילויות של תלמידים עוד מזמן היותי סטודנטית וחונכת בפרח, אולי תמצאי שם דברים מעניינים. יש לי הרבה רעיונות , כולל חידות מדעיות , ניסויים שאת יכולה לעשות, כמו להכניס ביצה לבקבוק , וכו'. תתקשרי אלי ונראה איך כל זה מגיע אלייך. אולי אפילו לפני יום שישי.

רעיון נוסף:פורום הורים וגננות בתפוז

אני חושבת שיש להם שעשועי מדע פשוטים שאת יכולה לעשות בבית , לא בהשקעה גדולה, .

גאמי

New member
רותי תנסי פה! מצאתי אתר נחמד

של כתב חידות מהסוג הזה. תעייני אני מנסה לערוך קישור אבל אם לא אצליח לייתר בטחון אני מצרפת פה תעשי פייסט http://www.etgarim.co.il/showArticle.php?id=39

vered73

New member
והנה במדויק החידות המתאימות לגיל

http://www.etgarim.co.il/search_results.php?b10_1=on&b12_1=on עם כל הפתרונות. חידות מצחיקות, זכרתי חלק מהילדות.
כל הכבוד גאמי!

rutimay

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gifתודה רבה בננות.

ורד, את הקישור ל "אתגרים" שאת שלחת כבר היה לי - משם לקחתי כמה מהחידות בסבב הקודם, והוא באמת מצוין. הבעיה היחידה היתה שאני עצמי נתקעתי שם עם כמה חידות ונאלצתי להציץ ברמזים. בושה, לא? (תתאפקי עם ההערות על האינטיליגנציה שלי!
) באמת אתר מקסים. גאמי, את הקישור שאת שלחת לא היה לי, ואני חושבת שאאמץ משם כמה. אהבתי במיוחד את החידות משר הטבעות. מקווה שהחוכולוגים מהכיתה של שחר לא יכירו אותן. דניאלה, כפרעלייך, איזו מלכה. אם תוכלי, כשניפגש מחר, תביאי איתך את החומר ואעבור עליו בזריזות. ממתינה לתגובות נוספות. דורון?

doroniz

New member
קראת לי????

נראה לי שקיבלת שפע של רעיונות...... אני אוהב לחדד את מוחי בשאלות מהסוג הזה, אבל אין לי שמץ של מושג מהיכן להביא אותן. השכלתם אותי עם האתר ההוא (של תאגרים) - מקווה להתפנות אליו.

rutimay

New member
../images/Emo106.gif../images/Emo57.gifקולולולולו פומבי לדורון

שהצליח לפתור בשושו את כל החידות שרשמתי לעיל. יאללה, עוד מישהו?

doroniz

New member
לא ממש מדויק

התשובה לשאלת האיצטדיון לא היתה מלאה. חושף הסודות.....

rutimay

New member
האגף הצפוני שולתתתתת!!!!!1

קולולו גם לחמימה שכמעט הצליחה לפצח את הכל. כיפק לחמימה: היי היי היי!!! אני מבינה שהחידה עם האיצטדיון היתה בעייתית משהו, אבל הפתרון שלה יפה, לא?

vered73

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד שהבאת לפורום משהו שונ

שונה, בכל זאת אנחנו קבוצה וכמעט אף פעם לא שומעים על דברים רגילים כאן!

rutimay

New member
רגע, עדכון תוצאות.

האגף הצפוני מאותגר על ידי האגף הדרומי. בדקה ה-92 הצליחה מ.ס. אשדוד (להלן: אמא של אופירוש) לצמצם את התוצאה ל: 2-1 לטובת הצפונים. קולולו גם לאמא של אופירוש! הייתי מכניסה את עצמי כשחקנית חיזוק לדרומיים, אבל זה יוריד אותם אל תחתית הטבלה. (למי שלא מצליח להבין wtf אני סחה, הכוונה שלי לאנשים שהצליחו לפתור את החידות המצורפות בתחילת השרשור. סורי, מין הומור דלוח כזה של סוף יום עבודה). ורד, יאללה, תחזירי את המרכז למפה.

vered73

New member
אני מכירה את רוב החידות ולכן לא פיי

פייר שאענה על משהו שאני מכירה כבר. זה ברור שידעתי את רוב התשובות (על ההוביט ממש לא הקטע שלי אלא של בעלי). אני טובה בחידות הגפרורים, אמא שלי היתה משחקת איתי בטנגרם ובחידות עם גפרורים כשהייתי ילדה. לא מזמן מצאתי אצל הוריי ספר ישן ברוסית עם חידות. בקרוב בעלי יעזור לתרגם אותו כמו שצריך לילד, אז אוכל להעביר לך עוד. היה גם ספר בעברית "רגע חושבים" שיש לי אותו עם המון חידות לוגיקה. בסגנון של "בקומה הרביעית גרה השכנה שלובשת חולצה צהובה. השכן שעובד במאפיה גר קומה מעל הספרית. וכו' וכו'. הבן שלי מביא כאלו חידות כל שבוע מהבי"ס אז אוכל לשלוח לך במייל. אני רק צריכה להבין מי את מבין הרותי שיש לי במייל. יש לי 3-4...

גאמי

New member
רותי מה זה היה ה"דורון"?

מיד זה החזיר אותי לכיתה א' בה תמיד איך שהוא המורה חשדה בי על כל המולה שלא תהה. מיד היה נשמע השם: "גלית?" כן, המורה, אבל זה לא אני..... אבל מה איכפת לי בעצם קראת לדורון.

vered73

New member
"אני אחת ואתם 40. אני יכולה להיות

טובה, ואני יכולה להיות רעה!" העיקר שרותי עושה לנו שמח. תראי איך קפצנו, כאילו היא עושה לנו את המסיבה!

doroniz

New member
וואללה צודקת

הרותי הזאת אשפית.....מדהימה. מגיע לה לקבל ד"ר כבוד בהפעלה חברתית - גם וירטואלית וגם פנים אל פנים.

doroniz

New member
המורה צדקה?

אםלשפוט לפי מה שאני מכיר היום, היא כנראה צדקה. במיוחד כאשר מדובר בניקיון דשאים עם סבון וסקוטש

גאמי

New member
איך אתה עושה לי אהוטינג כזה?../images/Emo2.gif

עוד יזמנו אותי לנקות מדשאות ציבוריות לפני עצרות וטקסים מטעם המועצה. לא יפה. אבל הדשא שלנו נקי יותר כנראה. והאמת? כן המורה צדקה. אני עדיין עומדת בפינה, תאמר לי כאשר אפשר יהיה לזוז.

למעלה